18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Montenegro – Danmark: Odds og optakt den 18. november 2022

De danske håndboldkvinder spiller semifinale. Igen. Endnu engang ved EM som for to år siden i Danmark. Nu gælder det Montenegro, der er del-værter for slutrunden 2022, men det er de danske kvinder, der er storfavoritter efter den flotte kamp mod Norge i mellemrunden. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Montenegro – Danmark. Der er kampstart fredag d. 18. november 2022 kl. 17:45. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

31:29-sejr over Norge gjorde de danske håndboldkvinder glade. Det var første danske sejr over rivalerne i otte år, (Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix)
31:29-sejr over Norge gjorde de danske håndboldkvinder glade. Det var første danske sejr over rivalerne i otte år, (Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix)


Odds på Montenegro – Danmark

Hos bookmakerne viser oddsene, at Danmark er klare favoritter i semifinalen mod de montenegrinske værtinder. 


Hvem vinder kampen?

Antal mål

Over 52,5 mål: 2,08 – SPIL HER >>*

Under 52,5 mål: 1,68 – SPIL HER >>*

Handicap

Montenegro +3,5: 1,87 – SPIL HER >>*

Danmark -3,5: 1,94 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Optakt til Montenegro – Danmark: EM i håndbold 2022

Montenegro leverede et imponerende gruppespil ved denne EM-slutrunde. Sejre mod Spanien, Tyskland og Polen sendte dem videre til mellemrunden med de maksimale fire point. Herfra har det haltet en anelse mere med nederlag til Frankrig, men allerede med sejren i kamp 2 i mellemrunden, hvor de vandt 35:34 mod Rumænien, sikrede montenegrinerne sig en plads i semifinalen. 

Så de sparede en stribe profiler i den sidste kamp i mellemrunden, og her fik de så læsterlige klø af Holland, der vandt med hele 42:25. Av. Dén skal Montenegro have rystet af sig, og selv om de får profiler som Radicevic og Raicevic tilbage, er det ikke sikkert, det bliver helt let at vifte et nederlag på 17 mål ud af tankerne. 

Dér er det anderledes herlige tanker, der må præge den danske lejr. Det var en heftig onsdag, hvor Ungarn rakte en hjælpende hånd til danskerne med sejr mod Slovenien. Dermed var Danmark sikre på en plads i semifinalen før kampen mod Norge. Men der var ugler i den danske lejr, hvor både efterindkaldte Kaja Kamp og assistenttræner Lars Jørgensen testede positive for corona og måtte i isolation. 

Og så sluttede dagen alligevel helt oppe i det høje felt med en længe – meget, meget længe – ventet dansk sejr mod Norge. For første gang i 17 indbyrdes møder over en periode på otte år lykkedes det for danskerne at besejre Norge.

31:29 stod der på tavlen ved slutfløjtet, og det var en fuldt fortjent sejr, der blev grundlagt på det berømmede danske kollektiv og krydret med individuelle præstationer fra øverste hylde af Toft, Heindahl og Anne Mette Hansen. Og der var også stærke indslag fra Burgaard, Tranborg, Kristina Jørgensen og et væld af andre. Som træner Jensen plejer at fremhæve det: Det er et stærkt kollektiv, hvor alle bidrager med meget.

Nu gælder det så semifinalen mod Montenegro, og det er en rigtig fin mulighed for igen at stå i en stor finale. Det har Danmark ikke gjort siden 2004, hvor en semifinalesejr mod Rusland gav finale mod Norge – som blev tabt. 

Siden har danskerne ikke været i en finale, men de har gode chancer her, hvor de møder Montenegro, som godt nok er delværter i slutrunden, men semifinalen spilles i Slovenien, hvor montenegrinerne i mellemrunden vandt én kamp med ét enkelt mål og tabte med henholdsvis 8 til Frankrig og 17 til Holland. 

Et af de store spørgsmål er selvfølgelig, om danskernes coronaprøver torsdag morgen slår ud med et eller flere positive resultater, for så kan den eller de pågældende spillere ikke være med i resten af slutrunden. Det vil være en mere end almindeligt træls måde at gå ind til semifinalen på.

EM Mellemrunde Grp. 1
K
1
Danmark
5401137124138
2
Norge
5401146124228
3
Sverige
5302142126166
4
Slovenien
5203124132-84
5
Kroatien
5104106133-272
6
Ungarn
5104121137-162Profiler: Montenegrinske nøglespillere

 • Jovanka Radicevic
  Højrefløjen sad over mod Holland, så hendes 34 mål er nu lige nøjagtigt ikke nok til at være topscorer for Montenegro længere. Det kan hun dog meget vel være efter fredagens semifinale igen, for 36-årige Radicevic er på langt over 1.000 mål på det montenegrinske landshold. Radicevic har tidligere vundet OL-sølv og EM-guld 
 • Milena Raicevic
  Den 32-årige playmaker var også med i det fantastiske 2012, hvor Montenegro først vandt OL-sølv og siden EM-guld. Raicevic kommer med masser af erfaring, og hun skal have det hele frem fra posen, hvis hun skal bære montenegrinerne til succes i semifinalen mod Danmark
 • Djurdina Jaukovic
  Den 25-årige venstreback er Montenegros topscorer i turneringen indtil nu. 35 mål er det blevet til for Jaukovic, der også fik lov at spille med i den ligegyldige kamp mod Holland, som Montenegro tabte 25:42. Jaukovic scorede 11 gange i den kamp


Profiler: Danske nøglespillere

 • Sandra Toft
  34,5 er redningsprocenten for Sandra Toft i EM-slutrunden efter de første seks kampe, og mod Norge viste hun med en stribe store redninger på endnu større chancer, at hun stadig er verdens bedste. Og så har hun en formidabel statistik på straffekast, hvor hun er noteret for 5 redninger på 14 forsøg
 • Anne Mette Hansen
  15 mål på 24 forsøg for Danmarks 28-årige venstreback. Mod Norge løftede hun niveauet og spillede en fremragende kamp og blev topscorer med 7 mål. Rammer hun samme niveau mod Montenegro, kan hun næsten selv bære Danmark i finalen på de stærke skuldre
 • Kristina Jørgensen
  Det har ikke helt været Jørgensens EM indtil nu. Men mod Norge scorede hun 3 gange på vigtige tidspunkter, og hun tog et enormt ansvar i den danske offensiv. Vi ved, evnerne er der, og hvis hun får mere tid på banen og samtidig holder niveauet, bliver hun værdifuld i de kommende kampe


Odds-forslag til Montenegro – Danmark

Det var helt utroligt opløftende at se, hvor mange danske spillere, der løftede deres niveau i kampen mod Norge. Mange har allerede leveret nydeligt, men når der er brug for det, løfter den enkelte sig lidt mere og bidrager på den måde til det fælles aftryk. Det gælder for eksempel Mette Tranborg, der er pålideligheden selv, og når hun bliver sat rigtigt i scene, fyrer hun en hammer af en venstrearm af fra distancen. 

Eller hvad med Michala Møller, der nu har scoret på 6 af 6 straffekast. Det er den spiller ved slutrunden med flest straffekast kombineret med 100% udnyttelse. I hvert fald efter at Sandra Toft pillede Nora Mørk, der er på 20 af 21. Simone Petersen har ikke ramt sit bedste niveau hele vejen, men vi kan stole på, at hun er klar til at tage ansvaret og bide fra sig i de mest udfordrende situationer. Wow, sikke et hold, træner Jensen har bygget sig. 

Derfor tror vi også på, at det bliver til dansk sejr i semifinalen. Montenegro kan være svære at læse ud fra deres mellemrunde, hvor de har tabt klart i to kampe og ‘kun’ slået Rumænien med et enkelt. 

Men nederlaget til Holland kom, efter de var sikre på semifinalen og derfor sparede spillere. Det var klogt at spare profiler, for så bredt spiller Montenegro ikke, og hvis danskerne var overbeviste om, de kunne tumle Norge fysisk over 60 minutter, må det også være en del af opskriften mod Montenegro. 

Danskerne har spillet mange tætte kampe ved slutrunden. I den indledende gruppe tabte de med to mod Slovenien. Slog Sverige med to. I mellemrunden er både Ungarn og Norge slået med to overskydende mål.

Derfor går vi til denne semifinale med et slutresultat, hvor Montenegro taber med højst tre mål. Det kan blive tæt hele vejen, og danskerne får formentlig lov at slide for det, selv om de er store favoritter hos bookmakerne.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Unibet
1,87
Montenegro +3,5
Gå til Unibet *


Montenegro – Danmark: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Danmark og Montenegro har mødtes 4 gange i EM-slutrunder. Første gang var i 2010, hvor Montenegro vandt 30:29 i sidste kamp i mellemrunden.

 • Siden er det blevet til 3 danske sejre, og seneste gang var i 2020, hvor Danmark vandt 28:19 i Herning. 

 • Det er 7. gang, Montenegro er med ved EM. De har vundet guld en gang tidligere (2012), og de blev nummer 4 i 2014, men de øvrige slutrunder er de endt fra nummer 6-13.

 • Danmark har tre guldmedaljer og to sølvmedaljer i EM-regi, men den seneste medalje – som var af sølv – kom i 2004. 

 • Montenegro vandt de tre kampe i den indledende gruppe mod Spanien (30:23), Tyskland (29:25) og Polen (26:23).

 • I mellemrunden har de haft lidt mere besvær med Frankrig (19:27), Rumænien (35:34)  og Holland (25:42).

 • Danmark kom videre fra den indledende gruppe med nederlag mod Slovenien og sejre mod Serbien og Sverige.

 • I mellemrunden har Danmark slået Ungarn (29:27), Kroatien (26:17) og Norge (31:29).


Live stream Montenegro – Danmark den 18. november 2022

Vil du live streame Danmarks kampe ved EM i håndbold?

Se Danmarks kampe via live stream

Se kampen live*

OBS. Geo-restriktioner gælder. Ændringer kan forekomme. Du kan spille på og streame sport hos bet365*, hvis du har penge stående på din spilkonto. Der tages forbehold for fejl og ændringer.Læs mere om Håndbold EM 2022

Kom helt tæt på EM i håndbold:

–> Optakt til håndbold EM 2022 (kvinder)

–> Odds på håndbold EM 2022 (kvinder)

–> Kampprogram til håndbold EM 2022 (kvinder)

–> Grupper/puljer til håndbold EM 2022 (kvinder)

–> TV guide til håndbold EM 2022 (kvinder)

–> Live stream håndbold EM 2022 (kvinder)

Skriv et svar