18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Historik ved EM i håndbold 2022

Endnu en stor håndboldslutrunde står for døren, og derfor er det nærliggende at tage et kig på historiske europamestre i håndbold. Hvem er forsvarende europamester i håndbold, og hvem har flest titler på CV’et? På denne Europamester håndbold side giver vi dig et indblik i sportens mange europæiske mesterskaber gennem tiderne.Håndboldens europamestre

Det er Frankrig, der er forsvarende europamestre i håndbold på kvindesiden, efter at de triumferede på hjemmebane i 2018 med en finalesejr på 24-21 over Rusland. Historisk er det dog vores norske naboer, der mest frekvent har kunnet kalde sig håndbold europamester. Herunder får du et overblik over medaljetagerne ved de seneste mange EM-slutrunder i kvindehåndbold.

Tabel kommer.


Norge dominerer europamesterskaberne tungt

Tabellen ovenfor afslører, at Norge har vundet europamesterskaberne i håndbold ved vanvittige seks af de otte seneste afviklinger (og syv gange i alt). Danmark har sat sig på titlen tre gange, men ikke siden 2002, og Frankrig snuppede altså deres første sæt EM-guldmedaljer i 2018. Spanien og Rusland har begge været tæt på, med dobbelte sæt sølvmedaljer, men indtil videre er den helt store europamesterskabstriumf udeblevet for disse ellers stolte håndboldnationer.


Da Frankrig blev europamester i håndbold i 2018

Ved europamesterskaberne i håndbold i 2018 var Frankrig, Danmark, Norge og Ungarn placeret i Pot 1 forud for lodtrækningen, og det betød, at de stærke nationer ikke kunne deltage i det samme indledende gruppespil. Alle formåede de at avancere til mellemrunden, men særligt Norge havde givet sig selv så svære arbejdsbetingelser (med indledende nederlag til både Tyskland og Rumænien), at de ikke kunne gøre skaden god igen – og derfor bestod semifinalefeltet af Rusland-Rumænien og Holland-Frankrig. Russerne og franskmændene avancerede begge sikkert med 6-målssejre, inden franskmændene så altså også sejrede i finalen med tre overskydende mål (24-21). Den franske målvogter Amandine Leynaud fandt vej til All Star-holdet, som desværre var helt uden danskere.


Da Danmark vandt EM-guld i 2002

Vi kan stadig huske det, selvom der er gået 18 år. I 2002 vandt Danmark håndbold europamesterskabet på hjemmebane. Danskerne gik igennem turneringen med lutter sejre, og de slog naboerne fra Norge med 25-22 i finalen. Det var med Karin Mortensen i målet, og spillere som Katrine Fruelund, Kristine Andersen, Karen Brødsgaard, Line Daugaard og Josephine Touray i marken. Karin Mortensen blev kåret til turneringens bedste spiller, og Line Daugaard fandt vej til All Star-holdet som bedste venstrefløj.


Europamester i håndbold 2020

I skrivende stund er der ganske få dage til, at vi får skudt europamesterskaberne i håndbold anno 2020 i gang. Det er Danmark, der har overtaget hele værtskabet, og slutrunden skal afvikles i byerne Herning og Kolding. Skal det lykkes for Jesper Jensens udvalgte at skrive et nyt kapitel i den danske håndboldhistorie?