18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Grækenland – Danmark: Odds og optakt den 13. januar 2024

Danmark kom planmæssigt i gang med EM-slutrunden med 23:14-sejr mod Tjekkiet. Lørdag aften gælder det så EM-debutanterne fra Grækenland, der omvendt åbnede med et helt forventet nederlag til Portugal. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Grækenland – Danmark. Der er kampstart lørdag d. 13. januar 2024 kl. 20:30. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Odds og optakt til Grækenland - Danmark ved EM i håndbold lørdag den 13. januar 2024 klokken 20:30.

Kronprins Emil Nielsen i det danske bur blev til Kong Emil i åbningskampen mod Tjekkiet. (Foto: IMAGO / HMB-Media)

Odds på Grækenland – Danmark

Danmark er igen enorme favoritter hos bookmakernes EM-håndbold odds

Hvem vinder kampen?

Kampodds

Grækenland 20,00 – SPIL HER >>*

Uafgjort 30,00 – SPIL HER >>*

Danmark 1,02 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 57,5 mål: 1,87 – SPIL HER >>*

Under 57,5 mål: 1,85 – SPIL HER >>*

Handicap

Grækenland +10,5: 1,89 – SPIL HER >>*

Danmark -10,5 mål: 1,84 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds og optakt til Grækenland - Danmark ved EM i håndbold lørdag den 13. januar 2024 klokken 20:30.

Bundsolidt, pålideligt og på meget højt niveau. Magnus Landin fik en god start på EM. (Foto: IMAGO / HMB-Media)

Optakt til Grækenland – Danmark: EM i håndbold 2024

De 3-dobbelte danske verdensmestre kom offensivt lidt tøvende fra land ved EM-slutrunden i Tyskland med bare 23 scoringer mod Tjekkiet. 

Omvendt kom tjekkerne ikke til fadet, da buffetmester Emil Nielsen for alvor lukkede ned for adgangen til herlighederne og bare tillod 5 scoringer på 35 minutter. 

Grækenlands indledende kamp mod Portugal var mere ordinær på målscoringsmæssige parametre med 24:31 på måltavlen til slut. 

De græske debutanter kan ikke for alvor regne med at få point i denne gruppe, og de er nok også oppe mod en overmagt her. 

For selv om danskerne måtte finde sig i, at der stod 9:9 ved pausen mod Tjekkiet, var de aldrig længere end en Nikolaj Jacobsen-skideballe fra at stramme op og løbe fra tjekkerne. 

Det gjorde det danske hold så i 2. halvleg, og det mest opmuntrende ud over den stramme defensiv og Emil Nielsens flotte kamp i buret var, hvor mange forskellige spillere, der bød ind undervejs. 

Jacobsen og Lindberg på fløjene kom af forskellige grunde ikke flyvende fra start, men afløserne Magnus Landin og Niclas Kirkeløkke leverede fornemt. 

Mathias Gidsel og til dels Simon Pytlick blev forsøgt helt taget ud af kampen af et offensivt tjekkisk forsvar.

Men så trådte særligt Rasmus Lauge bare ind med den største selvfølge, ligesom Mikkel Hansen trods noget finger-bøvl i kampens åbning også leverede nydeligt. 

Der skal doseres med et hold, hvor flere af spillerne kan huske Whigfield og de første afsnit af Popstars, men både Mikkel Hansen, Henrik Møllgaard og Hans Lindberg nåede at vise, at de er, hvor de skal være. 

Profiler: Græske nøglespillere

 • Savvas Savvas
  Grækernes 26-årige venstreback er tilbage i hjemlandets Olympiakos efter en årrække i tysk håndbold. Han scorede næstflest mål for holdet i EM-kvalen, og han er et af holdets skarpeste og mest aktive offensive våben. Det var dog ikke skræmmende mod Portugal, for her noterede han sig for 5 mål på i alt 14 afslutninger. Uf
 • Charalampos Mallios
  Den 36-årige anfører hos grækerne har en lang karriere i europæisk håndbold bag sig, hvor han har været både i Norge, Tyskland, Frankrig og Tyrkiet. Nu er han dog hos AEK Athen, der har spillet med i European League i denne sæson. Fin offensiv udnyttelse i kampen mod Portugal, hvor han scorede 5 mål på 6 forsøg 
 • Petros Boukovinas
  Holdets 29-årige keeper er en af bare to spillere i truppen, der aktuelt spiller uden for Grækenland i hverdagen. Han er hos Großwallstadt i den næstbedste tyske række. Fik hele åbningskampen i det græske bur og stod med 29 i redningsprocent

Profiler: Danske nøglespillere

 • Niklas Landin
  En redningsprocent på 18 er ikke hverdagskost for Niklas Landin. 2 redninger på 11 forsøg viser tydeligt, at den danske anfører ikke fik den bedste indledning på EM-slutrunden. Forhåbentlig er der lang vej endnu, og han plejer at spille sig op undervejs
 • Mathias Gidsel
  Det var en svær kamp mod Tjekkiet for Gidsel. Han fik utroligt mange klø af det tjekkiske forsvar, som lå tæt på ham og sørgede for, han ikke helt fik sat sit sædvanlige aftryk. Der bør være bedre muligheder for en god oplevelse mod Grækenland
 • Emil Jacobsen
  Jacobsen scorede det første danske mål mod tjekkerne, men derfra gik det ned af bakke med tre gevaldige afbrændere, og så var hans åbningskamp slut. Han kan så uendeligt meget mere, og det er bare tilbage i sadlen. Det kan passende komme mod grækerne
Odds og optakt til Grækenland - Danmark ved EM i håndbold lørdag den 13. januar 2024 klokken 20:30.

Mikkel Hansen er stadig en magiker med en håndbold. (Foto: IMAGO / Sven Simon)

Odds-forslag til Grækenland – Danmark

De tidligere indbyrdes møder mellem Grækenland og Danmark er næppe til megen hjælp.

18 år er lang tid i moderne håndbold, og der bliver for eksempel scoret væsentligt flere mål nu end i slutningen af 90’erne.

Vi kan dog nok godt bruge de 9 danske sejre i 9 kampe som en rettesnor. Danmark hentede pligtskyldigt to point mod Tjekkiet, og de kommer også til at hente to mod Grækenland. 

Så hvad gør vi med spilforslaget, for der er odds 1,02 på ren dansk sejr. Ikke umiddelbart tiltalende. 

23 danske scoringer og 24 græske scoringer i hver deres første kamp indikerer heller ikke nødvendigvis målfest. 

Danmark kan jo nok godt score mere, men skal vi op i nærheden af 60 mål, hvor oddset bliver en anelse mere spiseligt, skal danskerne vel op på 35 og gerne mere.

For grækerne scorer vel ikke mere mod Danmark, end de gjorde mod Portugal?

Hvor stor bliver sejren? Grækenland var i EM-kvalgruppe med Kroatien og Holland, og i udekampene mod de to tabte grækerne med henholdsvis 6 og 8 mål.

Kun én af deres 6 kampe i gruppen bød på mere end 59 mål. Det var sejren mod Holland, som endte 32:28. 

Siden grækerne for halvandet år siden tabte 21:46 til Spanien ved Mediterranean Games, har de højst lukket 33 mål ind i en landskamp.

Det er 13 kampe – hvor det største nederlag i øvrigt var på 8 mål mod Kroatien i EM-kvalen. 

Så mon dog ikke vi kan regne med en sikker dansk sejr i intervallet 8-12 mål? Vinder danskerne med mindst 12 overskydende mål, får vi odds 2,02 på dét. 

Det er nok at presse linjen til det yderste, men det er her, oddset er attraktivt. Det er vores bud: Dansk sejr på mindst 12 overskydende mål.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betsson
2,02
Danmark -11,5 mål
Gå til Betsson *

Grækenland – Danmark: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Grækenland og Danmark mødte hinanden i alt 9 gange i perioden fra 1996 til 2005.

 • Alle 9 kampe endte med dansk sejr. Men de har altså ikke mødt hinanden i over 18 år.

 • Grækenland har aldrig tidligere deltaget ved en EM-slutrunde. 

 • Danmark har 2 gange tidligere vundet EM-guld. Det var i 2008 og 2012. Det er også blevet til 1 sølv og 4 bronzemedaljer. Ved EM i 2022 blev det netop til danske bronze.

 • Grækenland åbnede med et helt forventeligt nederlag til Portugal på 24:31.

 • Danmarks første kamp ved EM-slutrunden endte med 23:14-sejr mod Tjekkiet.

Læs også: EM håndbold i TV og EM håndbold live streaming.

Bookmaker til EM i herrehåndbold

Få 500 kroner freebet
Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af EM i håndbold er sponsoreret af Betsson.

Hvornår spilles Grækenland – Danmark?

Grækenland – Danmark spilles lørdag den 13. januar 2024 klokken 20:30.

Hvor spilles Grækenland – Danmark?

Grækenland – Danmark spilles i Olympiahalle i München i Tyskland.

Skriv første kommentar

Skriv et svar