18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Frankrig – Danmark: Odds og optakt den 28. januar 2024

EM-finale søndag mellem Frankrig og Danmark. Det er en gentagelse af både den seneste OL-finale og den seneste VM-finale. Og det er en gentagelse af EM-finalen fra 2014, hvor Frankrig senest vandt EM-guld. Nu er det Danmarks tur. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Frankrig – Danmark. Der er kampstart søndag d. 28. januar 2024 kl. 17:45. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Danmark - Tyskland ved semifinalen i EM i håndbold 2024.

Det danske forsvar stod solidt i 2. halvleg mod tyskerne. (Foto: IMAGO / Laci Perenyi)

Odds på Frankrig – Danmark

Hos bookmakerne viser deres EM håndbold odds, at de har Danmark som temmelig klar favorit i EM-finalen.

Hvem vinder kampen?

Frankrig 3,23 – SPIL HER >>*

Uafgjort 8,65 – SPIL HER >>*

Danmark 1,52 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 59,5 mål: 1,93 – SPIL HER >>*

Under 59,5 mål: 1,80 – SPIL HER >>*

Handicap

Frankrig +2,5: 1,69 – SPIL HER >>*

Danmark -2,5 mål: 2,06 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Frankrig – Danmark: EM i håndbold 2024

Så står vi der igen. Danmark og Frankrig spiller finale ved et stort mesterskab. Som de gjorde det i 2021, da der senest var OL. Som de gjorde det i 2023 ved VM i Sverige og Polen.

Og nu mødes de så igen i EM-finalen i forrygende Lanxess Arena i Köln.

Danmark er temmelig klare favoritter i finalen ifølge bookmakerne. Det kan skyldes, at Frankrig var helt, helt ude i tovene i deres semifinale mod Sverige. 

Les Experts scorede nemlig på et frikast, efter tiden var løbet ud i ordinær tid, så det sikrede dem 27:27 og dermed forlængelse. Som de så vandt klart. 

Frankrig - Sverige i semifinalen ved EM i håndbold 2024.

Elohim Prandi med en mirakuløs scoring i sidste sekund i semifinalen mod Sverige. (Foto: IMAGO / Maximilian Koch)

Det var et kontroversielt frikast, og svenskerne har da også nedlagt protest, men det får de formentlig ingenting ud af, og tilbage står, at Frankrig vendte en svær situation og sikrede sig finalepladsen.

Her venter Nikolaj Jacobsen og hans flok af danske stjerner, der har vundet 7 af turneringens 8 kampe – kun den ligegyldige sidste mellemrundekamp mod Slovenien endte med nederlag. 

I semifinalen mod 7 tyskere på banen og 20.000 tyskere på lægterne i Köln var danskerne udfordrede i 1. halvleg. Tysk pauseføring på 14:12 tændte op i den store hal. 

Men den fik også hjernecellerne hos landstræneren på arbejde, og det er farligt at vække Nikolaj Danske til kamp.

Et velstruktureret 7-mod-6-spil, Mikkel Hansen med dirigentstokken, et forsvar, der blev kittet sammen og Emil Nielsen i målet.

Nej, det er ikke ingredienserne til et Olsen Banden-kup, men det var ingredienserne til et Jacobsen-kup og dansk sejr. 

29:26 stod der til slut på måltavlen, og dermed er danskerne i søndagens finale.

Her bliver modstanden stor, men Danmark har indtil videre mast alle antydninger af udfordringer, når det er blevet alvor. 

Tag så det guld – I har fortjent det! 

Profiler: Franske nøglespillere

 • Dika Mem
  26-årige Mem spiller til daglig for Barcelona, så han kender Emil Nielsen i det danske mål godt. Det kan være en fordel for den 1,94 meter høje højre back. Som fransk topscorer med 47 mål kender han nu vejen til mål helt uden at kende sine modstandere
 • Hugo Descat
  Frankrigs 31-årige venstre fløj står for holdets straffekast. 11 mål på 19 forsøg er ikke imponerende for Veszprem-spilleren, der dog holder 67 i scoringsprocent for turneringen
 • Nikola Karabatic
  39 år. 3 gange EM-guld (og 3 gange OL- og 4 gange VM-guld). 39-årige Karabatic er i karrierens efterår, men 20 assists er nok til at placere ham som nummer 2 på listen over assisterende spillere i den franske trup. Han spiller ikke fuld tid længere, men evnerne er der stadig

Profiler: Danske nøglespillere

 • Mathias Gidsel
  Gidsel tog imod ekstremt mange tæv i det tyske forsvar i semifinalen. Som en Rocky Balboa rejste han sig hver gang og kløede på igen. Han satte ikke samme tydelige aftryk som tidligere men udmattede den tyske defensiv med sine evige angreb. Om det er som topscorer eller tæv-modtager; Gidsel er yderst værdifuld for den danske offensiv
 • Emil Nielsen
  26-årige Emil Nielsen føles som et frisk pust for det danske hold. 62 redninger og en procent på 40 holder Barcelona-keeperen. Nielsen er koldblodig, forudseende og stærk på de åbne chancer (blandt andet). Lukker han målet ned, er Danmark meget tæt på sejren
 • Mikkel Hansen
  Det gav en varm følelse i maven, da Mikkel Hansen endelig fik spilletid nok på det danske hold til at sætte sit velkendte tempererede og penetrerende spil. Som fordeler og kaptajn er der ingen som Hansen, der kan bestemme, udvikle og afgøre en kamp. Det var en fornøjelse, og forhåbentlig kan han få samme indflydelse på finalen

Læs også hvordan håndboldherrerne klarede sig sidste gang:

Odds-forslag til Frankrig – Danmark

Begge semifinaler var ukarakteristisk lavtscorende. Danmark i en 55 måls-kamp mod tyskerne, mens Frankrig og Sverige scorede 54 mål i ordinær tid. 

Egentlig ikke så uvant for Danmark, der for fjerde kamp i træk var involveret i en kamp under 60 mål, mens Frankrig for kun anden gang i turneringen ikke selv nåede 30 mål. 

Der bliver ingen spekulationer i hvor mange mål, der falder i finalen. For vores bud handler om kampens vinder. Oddset på ren dansk sejr er lavt. Også for lavt. 3,23 på Frankrig er et voldsomt odds. 

De franske spillere kommer fra en semifinale, hvor de nok måtte i forlængelse, men den mirakuløse afslutning med en scoring i overtiden må have givet dem et moralsk boost. 

Derfra og så til at tro, at Frankrig også kan slå Danmark, er der et stykke vej. De kan måske føre ved pausen, og man kan hente nydelige 2,00 på, at Frankrig ikke er bagud ved halvtid – altså en velbetalt halvgardering. 

For Danmark har været klart bedst i 2. halvleg, når træner Jacobsen har taget temperaturen på kampen og leveret løsninger fra aller-allerøverste hylde. 

Danmark taber ikke her. Men skal vi have et attraktivt odds, skal vi op på en dansk 3 måls-sejr. Det lyder af meget? 

De seneste fire danske sejre mod Frankrig har været på 3-5 overskydende mål. Hvorfor ikke også her? Der er gods, bund og guld i det danske mandskab. 

De slår Frankrig med mindst tre overskydende.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betsson
2,06
Danmark -2,5
Gå til Betsson *

Tyskland – Danmark: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Det seneste indbyrdes møde mellem Frankrig og Danmark var VM-finalen for knap et år siden, hvor danskerne endte med guldet via 34:29. 

 • De mødtes to gange ved EM i 2022, hvor Frankrig slog Danmark 30:29 i mellemrunden, men da de mødtes igen i bronzekampen vandt danskerne 35:32. 

 • Frankrig er noteret for 3 gange EM-guld og 2 gange bronze. De har altså endnu ikke tabt en EM-finale.

 • Danmark har indtil videre erobret 2 EM-medaljer af guld, 1 af sølv og 4 af bronze.

 • Frankrigs indledende gruppe bød på sejr mod Nordmakedonien, uafgjort mod Schweiz og sejr mod Tyskland. 

 • I mellemrunden gjorde Frankrig rent bord mod Kroatien, Island, Østrig og Ungarn.

 • Endelig blev det i semifinalen til fransk sejr efter forlænget spilletid mod de forsvarende svenske europamestre på 34:30.

 • Danmark har i EM-kampene slået Tjekkiet, Grækenland og Portugal i den indledende gruppe. 

 • I mellemrunden gik den danske styrke ud over Holland, Sverige og Norge, før det blev til nederlag i den sidste – og ligegyldige – kamp mod Slovenien. 

 • I semifinalen besejrede Danmark de tyske værter 29:26.

Læs også: EM håndbold i TV og EM håndbold live streaming.

Bookmaker til EM i herrehåndbold

Få 500 kroner freebet
Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af EM i håndbold er sponsoreret af Betsson.

Hvornår spilles Frankrig – Danmark?

Frankrig – Danmark spilles søndag den 28. januar 2024 klokken 17:45.

Hvor spilles Frankrig – Danmark?

Frankrig – Danmark spilles i Lanxess Arena i Köln i Tyskland.

Skriv første kommentar

Skriv et svar