18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmark – Tjekkiet: Odds og optakt den 11. januar 2024

Det er endelig tid for EM-slutrunden i håndbold. Danmark åbner med en kamp mod Tjekkiet, og selv om danskerne er storfavoritter, var det Tjekkiet, der vandt, da de to mødtes senest. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Danmark – Tjekkiet. Der er kampstart torsdag d. 11. januar 2024 kl. 20:30. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Odds og optakt til Danmark - Tjekkiet torsdag den 11. januar 2024 klokken 20:30.

Niklas Landin og resten af de rødhvide rødder på håndboldlandsholdet tager hul på EM-slutrunden. (Foto: IMAGO / Gonzales Photo / Kent Rasmussen)

Odds på Danmark – Tjekkiet

Et enkelt blik på bookmakernes EM-håndbold odds fortæller, at de regner med stensikker dansk sejr. 

Hvem vinder kampen?

Kampodds

Danmark 1,02 – SPIL HER >>*

Uafgjort 20,50 – SPIL HER >>*

Tjekkiet 18,50 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 57,5 mål: 1,80 – SPIL HER >>*

Under 57,5 mål: 1,93 – SPIL HER >>*

Handicap

Danmark -8,5: 1,83 – SPIL HER >>*

Tjekkiet +8,5 mål: 1,89 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Danmark – Tjekkiet: EM i håndbold 2024

Terningerne er kastet. Nu går det løs. I første omgang spiller de danske håndboldherrer så langt fra Danmark, som vi næsten kan komme, når Tyskland er værtsnation – nemlig i München. 

Men der er solgt mange danske billetter, og Nikolaj Jacobsen og hans sejrsvante flok kan forvente stor opmærksomhed hjemmefra. 

Efter tre gange VM-guld på stribe stikker det efterhånden lidt ud, at danskerne ikke er løbet med EM-guldet siden 2012.

Det vil formentlig give ekstra fokus og koncentration og ambition hos de mange vindere på holdet. 

Landin har i buret fået selskab af Emil Nielsen, og de ser ud til at presse hinanden til at yde det ypperste.

Mølgaard og Hald i defensiven er klar til at slå fra sig, og i offensiven kan vi tillade os at forvente store ting med navne som Gidsel, Pytlick og Hansen i bagkæden, Saugstrup på stregen og fløjene Lindberg og Jacobsen. 

Første modstander er Tjekkiet, og dem har vi jo sådan set temmelig dårlige minder mod. Det seneste indbyrdes møde er seks år tilbage ved den indledende gruppe i EM i Kroatien. 

Dengang vandt tjekkerne 28:27, og de har også slået Danmark yderligere én gang i EM-sammenhæng, så de to nationer har hver to sejre i deres i alt fire møder ved EM-slutrunder. 

Danmark er kæmpe favorit i denne omgang, men tjekkerne lurer helt sikkert på en overraskelse sensation, for de har blikket stift rettet mod at snuppe 2. pladsen for næsen af Portugal og Grækenland, der udgør gruppens to øvrige deltagere. 

Profiler: Danske nøglespillere

 • Niklas Landin
  Den rutinerede danske keeper skal som altid finde sit topniveau frem på rette tidspunkt. En storkamp at åbne EM med vil klæde Danmark og Landin 
 • Mathias Gidsel
  Unge Gidsel er braget ind på det danske hold og på verdensscenen. Han er modnet utroligt af skiftet til Füchse Berlin, og han kan få (endnu) en forrygende slutrunde
 • Mikkel Hansen
  Ja, måske er det Mikkel Hansens sidste EM-slutrunde. Men Hansen har været dansk topscorer ved de 4 foregående EM og storspiller i Aalborg. Han er ikke færdig endnu

Profiler: Tjekkiske nøglespillere

 • Tomas Mrkva
  Den 34-årige og mere end 2 meter høje tjekkiske keeper huserer til dagligt i THW Kiel, og på sine gode dage kan han egenhændigt bære tjekkerne til stærke resultater
 • Matej Klima
  Venstrebacken blev topscorer i EM-kvalifikationen, og den 24-årige unge mand har taget skridt fra stort talent til topspiller. Han er også rykket fra Dukla Prag til SC Leipzig. 
 • Stanislav Kasparek
  På den anden back er 27-årige Kasparek, der i sin klubkarriere har været både forbi Ungarn, Hviderusland og nu er i Rumænien. Ikke et decideret stort brød men 2 meter høj

Odds-forslag til Danmark – Tjekkiet

For et år siden vandt Danmark otte af ni kampe ved VM-slutrunden i Sverige. Siden er det blevet til 10 testkampe. 

Af de 10 kampe har danskerne vundet ni og spillet én uafgjort – mod Norge i torsdags. Det er med andre ord et meget, meget sejrsvant dansk hold, der er rejst til München for at åbne EM-slutrunden. 

Tjekkiet er denne gang blandt de mest hotte hipsters choices i forhold til at overraske fra en outsider-position, og de kan meget vel være bedre end deres rygte, men de er ikke gode nok til at genere danskerne. 

Heller ikke selv om det er en åbningskamp – det er det jo sådan set også for begge hold! – for der er så meget kvalitet, sult og spilleglæde på det danske hold, at bølge efter bølge af smuk og effektiv håndbold vil rulle mod tjekkerne. 

Bookmakernes linje på kampen dikterer dansk sejr i størrelsesordenen 8-10 mål. I de hidtidige 12 indbyrdes kampe med Tjekkiet har Danmark ikke en eneste gang vundet med 10 mål eller mere. 

Faktisk har Danmarks seneste tre sejre mod tjekkerne været på præcis 4 overskydende mål.

Vi giver tjekkerne et forspring på 9,5 mål, så der er luft til dansk storsejr i forhold til de sædvanlige fire, men decideret afklapsning bliver det næppe.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betsson
1,60
Tjekkiet plus 9,5 mål
Gå til Betsson *

Danmark – Tjekkiet: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Danmark mødte Tjekkiet senest i 2018 ved EM i Kroatien. Dengang vandt tjekkerne overraskende 28:27 i den indledende gruppe. 

 • Danmark og Tjekkiet har mødt hinanden 12 gange siden 1996. Det er blevet til 5 danske sejre og 6 tjekkiske. 1 gang er det endt uafgjort.

 • Danmark har i EM-sammenhæng vundet 2 gange guld, 1 gang sølv og 4 gange bronze – inklusive ved seneste EM i 2022, hvor Danmark slog Frankrig i bronzekampen.

 • Tjekkiet har som selvstændig nation endnu ikke vundet EM. Deres 6. plads fra 2018 er det hidtil bedste resultat. 

 • Ved EM 2022 sluttede tjekkerne som nummer 13 efter exit fra det indledende gruppespil, hvor de ellers tabte med kun 2 til de senere europamestre fra Sverige og spillede uafgjort med Spanien. 

Læs også: EM håndbold i TV og EM håndbold live streaming.

Bookmaker til EM i kvindehåndbold

Få 500 kroner freebet
Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af EM i håndbold er sponsoreret af Betsson.

Hvornår spilles Danmark – Tjekkiet?

Danmark – Tjekkiet spilles torsdag den 11. januar 2024 klokken 20:30.

Hvor spilles Danmark – Tjekkiet?

Danmark – Tjekkiet spilles i Olympiahalle i München i Tyskland.

Skriv første kommentar

Skriv et svar