18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmark – Sverige: Odds og optakt den 19. januar 2024

Det ligner en tidlig gruppefinale, når Danmark og Sverige mødes i mellemrunden ved EM-slutrunden i Tyskland. Begge hold har maksimumpoint efter de første 4 kampe, og hvis kampen får en vinder, vil det næsten være lig med en billet til semifinalen allerede. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Danmark – Sverige. Der er kampstart fredag d. 19. januar 2024 kl. 20:30. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Odds og optakt til Danmark - Sverige ved EM i håndbold 2024.

Andreas Palicka har spillet fremragende ved EM. Indtil videre. Kan han også stoppe den danske offensiv? (Foto: IMAGO / Bildbyrån)

Odds på Danmark – Sverige

Danmark er favoritter, hvis vi skeler til kampens EM håndbold odds.

Hvem vinder kampen?

Kampodds

Danmark 1,30 – SPIL HER >>*

Uafgjort 10,50 – SPIL HER >>*

Sverige 4,66 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 60,5 mål: 1,86 – SPIL HER >>*

Under 60,5 mål: 1,86 – SPIL HER >>*

Handicap

Danmark -3,5: 1,86 – SPIL HER >>*

Sverige +3,5 mål: 1,86 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Danmark – Sverige: EM i håndbold 2024

Danmarks kamp onsdag mod Holland har sine steder givet lidt rynker i panden. Den danske defensiv havde uventet store problemer med de fodrappe hollændere.

Dét kan man vælge at fokusere på og satse på, at der skal lukkes endnu bedre af defensivt. Man kan også vælge at holde blikket skarpt rettet mod den danske offensiv. 

Med 39 danske mål mod Holland har danskerne nu scoret 116 mål i de seneste tre kampe. Altså et snit på 38,66 mål per kamp. Det vil i langt de fleste kampe være lig med sejr, næsten uanset hvor utæt defensiven er. 

Den danske offensiv er nådesløs. Kontraløbene er hurtige og konsekvent udført. I det etablerede angrebsspil er mulighederne mange for gennembrud, for boldtempoet er højt og kreativiteten stor.

Niklas Landin har som ventet løftet sig, nu hvor der er mere på spil, og han har formentlig stadig et par procenter at bringe i spil til denne kamp. 

Pytlick og Gidsel har i fællesskab scoret 47 af de i alt 139 danske mål i de hidtidige kampe. De to Gudme-drenge er umanérligt vigtige og indflydelsesrige for den danske offensiv.

Men det er de jo også, fordi alt omkring dem fungerer og giver dem rum og plads til at stråle. Som for eksempel de to defensive sidekicks Magnus Landin og Niclas Kirkeløkke, der giver mulighed for de ekstremt hurtige opløb. 

Rasmus Lauge har spillet sig i bedre og bedre form, og han har indtil videre dirigeret og styret den danske offensiv med autoritet og sikkerhed – og i øvrigt også selv med gennembrudsstyrke og træfsikkerhed. 

Svenskerne vandt, da de to hold senest mødtes i en EM-kamp. 35:34 efter en nervepirrende semifinale i 2018, men det seneste møde i det hele taget var i april 2023, hvor danskerne vandt en testkamp 37:31. 

Det dufter grangiveligt af en livlig, hurtigt spillet og måske også målrig forestilling. Endda på trods af de 4 meget stærke keepere, de to hold mønstrer. 

Landin/Nielsen over for Palicka/Thulin kan blive afgørende for kampens udfald, hvis en eller flere af dem lukker målet helt ned.  

Profiler: Danske nøglespillere

 • Niklas Landin
  38 redninger på 100 afslutninger. Altså 38 i redningsprocent. Det er mere end godkendt 4 kampe inde i slutrunden, men svenske Palicka er på mageløse 44, så vi skal måske have Landin lige et nøk op i intensitet. Hvis det kan lade sig gøre
 • Mathias Gidsel
  Som en slags håndboldens Harlem Globetrotters kan Gidsel alle tricks i bogen, og han udfører det hele i meget, meget høj fart. Indtil videre dansk topscorer med 28 mål på 31 afslutninger. Der er altså stort set intet spild, når Gidsel angriber
 • Simon Pytlick
  Var der nerver over en skadesperiode til Pytlick op mod slutrunden, må de være helt og aldeles vasket væk. Stærke gennembrud. Sikre afslutninger og ekstremt dynamisk i offensiven

Profiler: Svenske nøglespillere

 • Andreas Palicka
  Bedste målmand ved VM 2021. Guldvinder ved EM 2022. 37-årige Andreas Palicka kan endnu. Han har indtil videre stået med 44 i redningsprocent, og hans uortodokse stil virker stadig. Har han en aften på top, kan han blive afgørende mod Danmark
 • Jim Gottfridsson
  31-årige Gottfridsson var MVP, da Sverige vandt EM i 2022, og han er også en vigtig del af holdet denne gang. Efter mere end 10 år i Flensburg skifter playmakeren til sommer til ungarske Pick Szeged
 • Hampus Wanne
 • Venstrefløjen er blevet 30 år, men han er nu alligevel svensk topscorer med foreløbig 17 mål i de første 4 kampe. Spiller til daglig for FC Barcelona

Læs også hvordan håndboldherrerne klarede sig sidste gang:

Odds-forslag til Danmark – Sverige

Det er et naboopgør. Det er også et møde mellem de forsvarende verdensmestre og de forsvarende europamestre. Det er samtidig et møde mellem stribevis af dygtige, stærke, atletiske og kreative håndboldspillere.

I de seneste fem indbyrdes møder – hvor de fire har været testkampe – har begge hold scoret mindst 30 mål hver gang på nær en enkelt. 62,4 mål er der scoret i snit i de fem kampe. 

I EM-sammenhæng var der også mange mål, da de mødtes i semifinalen i 2018, men det var først efter forlængelse, for i ordinær tid endte det med 56 mål via 28:28. 

Så hvad kan vi forvente denne gang? Vil de to herlige og lystigt scorende offensiver formå at skyde hul på de to stærke målmandsteams?

Vi tror det. Danskerne har været flyvende offensivt i de seneste kampe, og svenskerne får hænderne fulde med at stoppe Danmark. 

Sverige fik så godt nok styr på deres defensiv, da de blot tillod Slovenien at score 22 gange i deres seneste kamp, men der er trods alt forskel på den slovenske og danske offensiv. 

Vi går med endnu et målorgie og byder på mindst 62 scoringer i kampen.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betsson
2,06
Over 61,5 mål
Gå til Betsson *

Danmark – Sverige: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Det seneste indbyrdes møde mellem Danmark og Sverige var en testkamp tilbage i april 2023, hvor Danmark vandt 37:31. 

 • De har mødt hinanden 8 gange tidligere i EM-sammenhæng med 3 danske sejre og 4 svenske til følge. Svenskerne vandt seneste EM-duel 35:34 efter forlængelse, da de mødtes i semifinalen ved slutrunden i 2018 i Kroatien.

 • Danmark vandt EM-guld i 2008 og 2012, og derudover er det blevet til 1 sølvmedalje og 4 bronzemedaljer.

 • Sverige er det mest vindende hold ved EM-slutrunder, hvor de 5 gange har stået med guldmedaljerne, mens det er blevet til 1 gange sølv.

 • Danmark kom videre fra den indledende gruppe med 3 sejre mod Tjekkiet (23:14), Grækenland (40:28) og Portugal (37:36). 

 • I den første mellemrundekamp vandt danskerne 39:27 mod Holland. 

 • Sveriges vej til mellemrunden gik via Bosnien & Hercegovina (29:20), Georgien (42:26) og Holland (29:28).

 • Deres første kamp i mellemrunden var mod Slovenien, og her vandt de 28:22.

Læs også: EM håndbold i TV og EM håndbold live streaming.

Bookmaker til EM i herrehåndbold

Få 500 kroner freebet
Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af EM i håndbold er sponsoreret af Betsson.

Hvornår spilles Danmark – Sverige?

Danmark – Sverige spilles fredag den 19. januar 2024 klokken 20:30.

Hvor spilles Danmark – Sverige?

Danmark – Sverige spilles i Barclays Arena, Hamburg, Tyskland.

Skriv første kommentar

Skriv et svar