18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmark – Sverige: Odds og optakt den 8. november 2022

Puha. Det var heldigvis ikke helt så skidt, som det så ud til i åbningskampen mod Slovenien. Med sejren mod Serbien spiller Danmark en slags gruppefinale mod Sverige tirsdag. Svenskerne har to sejre mod danskernes ene fra de første to kampe. Begge hold er videre, og de spiller nu om, hvor mange point de skal have med videre. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Danmark – Sverige ved EM i håndbold. Der er kampstart tirsdag d. 8. november 2022 kl. 20:30. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Sandra Toft skal gerne ramem topformen under EM-slutrunden. (Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix)
Sandra Toft skal gerne ramme topformen (igen) mod svenskerne. (Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix)


Odds på Danmark – Sverige

Hos bookmakerne er oddsene sat, så de afslører, at danskerne er favoritter. 


Hvem vinder kampen?

Antal mål

Over 53,5 mål: 1,80 – SPIL HER >>*

Under 53,5 mål: 1,95 – SPIL HER >>*

Handicap

Danmark -1,5: 2,03 – SPIL HER >>*

Sverige +1,5: 1,70 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Optakt til Danmark – Sverige: EM i håndbold 2022

De danske kvinder rejste sig flot efter det overraskende nederlag til Slovenien i premieren. Serbien fik stryg med 34:21, og dermed har danskerne allerede sikret sig billet til mellemrunden. 

Hvor mange point træner Jesper Jensen kan sætte på kontoen, før de tre mellemrundekampe ved EM er stadig tvivlsomt og afhængigt af gruppens anden kamp mellem Serbien og Slovenien.

Vinder slovenerne den kamp, kan Danmark højst få to point med over, og dem skal de så hente ved at slå Sverige. Vinder serberne, åbner det flere muligheder for danskerne, for så kan de med point mod svenskerne få enten tre eller måske endda fire point. Det sikreste er nok bare at vinde kampen, og så må vi gøre regnskabet op efterfølgende. 

Kan Danmark overhovedet slå Sverige? Ja. Som de rødhvide spillede mod Serbien, er der absolut grund til at tænde håbet igen. Det var en helstøbt og rutineret præstation, hvor flere danskere ramte et langt, langt højere niveau end mod Slovenien.

Sandra Toft i målet spillede flot, og da hun byttede med Althea Reinhardt stod også hun glimrende. Begge med en redningsprocent på over 40, og det lover godt. 

Kathrine Heindahl steppede op både i forsvar og angreb, og hun er altså en kriger, der tager det ene slagsmål efter det andet i sådan en kamp. Mette Tranborg kan roligt slippe tøjlerne endnu mere, for hun har et forrygende skud, og det kan blive om ikke guld så medalje værd, hvis hun begynder at høste mål, som hun har evner til. Trine Østergaard har storspillet, og indkaldte Andrea Hansen viste sig også fint frem mod serberne med tre scoringer. 

Der var mange lovende momenter, og det bliver nødvendigt at holde fast i dem alle og løfte sig endnu mere, for svenskerne har vist flot niveau i deres første to kampe, som de har vundet med samlet 17 overskydende mål. Nathalie Hagman har været ustyrlig og er EM-topscorer med 18 mål, mens særligt Jessica Ryde i målet har lukket helt af. Jamina Roberts er stadig en trussel, mens forsvarets Blom og Lagerquist er bomstærke og bider fra sig. Profiler: Danske nøglespillere

 • Kathrine Heindahl
  Hun er en nøglespiller for Danmark. Og hun tog hele ansvaret og meget mere på sig i kampen mod Serbien. En betonblok i forsvaret med rappe fødder og kommunikation med holdkammeraterne. I angrebet en evig kilde til uro og 4 mål på 4 forsøg mod serberne
 • Mette Tranborg
  Den lange højreback er stadig blot 26 år, men hun hører til blandt de erfarne på holdet. Med mere end 190 centimeters højdefordel når hun kommer buldrende ind over midten, er hun svær at stoppe for alle forsvar. Og så er hun endda udstyret med en fremragende skudarm og en intelligent håndboldhjerne
 • Mie Højlund
  To danske mesterskaber i rap er det blevet til for den fodrappe Odensespiller. Hun har kun VM-bronzemedaljen fra 2021 i sin landsholdssamling som senior. Hun står for det uventede, for det kreative og for helt urimeligt skarpe 1v1-kompetencer. Højlund i højeste gear er nødvendig for dansk succes


Profiler: Svenske nøglespillere

 • Nathalie Hagman
  EM-topscorer indtil videre med 18 mål. Den 31-årige højrefløj har spillet på landsholdet siden 2009, og hun har EM-sølv helt tilbage fra 2010 på meritlisten.
 • Jamina Roberts
  Endnu en rutineret svensker. Roberts er 32 år, og hun var også med til at høste EM-sølv i 2010. Mere end 200 landskampe, og der er stadig krudt i armen hos venstrebacken, der ved dette EM er noteret for 10 mål
 • Jessica Ryde
  Målvogteren fra Ikast har leveret to flotte præstationer i målet indtil nu. 22 redninger på 55 forsøg giver en redningsprocent på 40.


Odds-forslag til Danmark – Sverige

Intensitet. Det er et nøgleord i den danske lejr. Ikke bare til denne kamp men i alt, hvad de laver. Danmark skal være svære at spille mod. Hårde. Nådesløse. Og vedholdende. Det så vi ikke meget til mod Slovenien men sejren mod Serbien viste et andet ansigt. Forhåbentlig det rette ansigt på det danske hold. 

Det er ottende gang, Danmark og Sverige mødes i EM-slutrunder. Fem er endt med dansk sejr og to med svensk sejr. To er endt med 1-målssejre. Og andre to med henholdsvis to og tre måls margin. 24:22 i Danmark for to år siden. Og 30:29 i Frankrig i 2018. Begge gange med dansk sejr. 

Så det kan meget vel blive endnu en omgang meget tæt håndbold. Svenskerne giver sig ikke. De arbejder stenhårdt. De kender deres egne kvaliteter, og de har flere topspillere, der kan løfte sig selv og holdet, når det gælder. Sidste år hentede de OL-bronze og blev nummer 5 ved VM i Spanien. De er tæt på toppen. Måske er det denne gang, de skal helt frem i bussen?

Det må vi ikke håbe for danskerne. Der var så mange opløftende momenter mod Serbien, at det næsten udvisker indtrykket fra nederlaget mod Slovenien. Det giver tro på, at træner Jensen og det hårde arbejde med mandskabet har betalt sig i form af balance, tro på egne evner og en distance til den panikknap, der let kunne være blevet udløst efter premierenederlaget.

Anbefalingen tror, der er meget mere i danskerne, og derfor går vi med rødhvid sejr på mindst to overskydende mål i den skandinaviske duel.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Nordicbet
2,03
Danmark -1,5
Gå til Nordicbet *


Danmark – Sverige: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Ved EM 2020 i Danmark mødtes de to lande i mellemrunden, hvor Danmark vandt 24:22.

 • I den danske trup er Andrea Hansen indkaldt i stedet for Cecilie Brandt, der vred rundt på sin fod ved en træning op til slutrunden.

 • Svenskerne må undvære Nina Dano, der kom slemt til skade med sit ene ben i kampen mod Slovenien.

 • Danmark sluttede som nummer fire på hjemmebane ved EM 2020. Det er ikke blevet til dansk EM-medalje siden 2004.

 • Sverige sluttede sidst i mellemrunden og blev officielt nummer 11 ved EM 2020. Deres seneste EM-medalje var i 2014, hvor de sluttede som nummer 3.

 • Danmark har spillet 2 kampe i slutrunden indtil nu: Slovenien (26:28) og Serbien (34:21).

 • Sverige har vundet begge deres foreløbige kampe: Serbien (27:21) og Slovenien (33:22).


Live stream Danmark – Sverige den 8. november 2022

Vil du live streame Danmarks kampe ved EM i håndbold?

Se Danmarks kampe via live stream

Se kampen live*

OBS. Geo-restriktioner gælder. Ændringer kan forekomme. Du kan spille på og streame sport hos bet365*, hvis du har penge stående på din spilkonto. Der tages forbehold for fejl og ændringer.Læs mere om Håndbold EM 2022

Kom helt tæt på EM i håndbold:

–> Optakt til håndbold EM 2022 (kvinder)

–> Odds på håndbold EM 2022 (kvinder)

–> Kampprogram til håndbold EM 2022 (kvinder)

–> Grupper/puljer til håndbold EM 2022 (kvinder)

–> TV guide til håndbold EM 2022 (kvinder)

–> Live stream håndbold EM 2022 (kvinder)

Skriv et svar