18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmark – Norge: Odds og optakt den 20. november 2022

Der bliver fight, intensitet og drama for alle skillingerne, når Danmark og Norge søndag aften brager sammen i finalen i EM i håndbold for kvinder. Begge hold har seks sejre og ét nederlag på vej mod finalen. Det enlige norske nederlag kom i mellemrunden mod Danmark, så det er de danske kvinder, der har momentum i de indbyrdes møder netop nu. Men er det nok mod de norske EM-specialister? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Danmark – Norge. Der er kampstart søndag d. 20. november 2022 kl. 20:30. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Mie Højlund og Danmark jagter EM-guld søndag aften i Ljubljana. (Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix)
Mie Højlund og Danmark jagter EM-guld søndag aften i Ljubljana. (Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix)


Odds på Danmark – Norge

Danmark er i den første finale i 18 år, og måske er det derfor, bookmakerne har Norge som kampens favoritter. 


Hvem vinder kampen?

Antal mål

Over 53,5 mål: 1,95 – SPIL HER >>*

Under 53,5 mål: 2,04 – SPIL HER >>*

Handicap

Danmark +2,5: 1,78 – SPIL HER >>*

Norge -2,5: 2,09 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Optakt til Danmark – Norge: EM i håndbold 2022

Det er en gentagelse af kampen fra mellemrunden i onsdags, når Norge og Danmark mødes i EM-finalen. I onsdags vandt Danmark 31:29. Det var første danske sejr i de indbyrdes dueller i otte år. Første sejr i 17 forsøg. Og det holdt hårdt og var tæt, men nu – på et par dages afstand – er det også fair at sige, at danskerne havde kampen i et jerngreb fra første til sidste bip fra haluret. 

Kan træner Jensen og hans flok af rødhvide harpiks-betvingere så gentage sejren? Selvfølgelig kan de det. Holdet kom med kollektivet som den største kvalitet til turneringen, og kollektivet har vokset sig endnu stærkere end forventet, og de er helt fortjent i finalen. Efter det indledende nederlag mod Slovenien har Danmark kamp for kamp vist sig solide, taktisk begavede og med mange, mange individuelle strenge at spille på.

Lad os begynde på fløjene. Emma Friis og Trine Østergaard har spillet et flot EM. De er træfsikre, når de springer i feltet for at afslutte, og de er benhårde, når de forsvarer. 

Anne Mette Hansen har spillet sig varm i turneringen og bliver bedre og bedre i dueller og skud. Mie Højlund var tilbage mod Montenegro under mantraet, at et trælår ikke skulle holde hende ude af EM-semifinalen. Det gjorde den så sandelig heller ikke. Hun leverede en karakteristisk stærk og fartfyldt indsats. 

Defensiven centreret om Heindahl og søstrene Iversen har vist sig at være en ubehagelig og bomstærk blok foran det danske mål. Sikke en fight. Sikke en intensitet. Sikke et samarbejde. Stærkt, stærkt, stærkt. 

Og måske er det forsvarets fortjeneste, at Sandra Toft og Althea Reinhardt i målet trods alt ikke har overvældende høje redningsprocenter. Omkring 35 til dem begge er flot, men for eksempel norske Silje Solberg er aktuelt på 41%, mens franske Darleux er noteret for 38,5. Men når der har været brug for det, har både Toft og Reinhardt disket op med store redninger på store chancer. De er – også – klar.

Er Norge klar? Mon ikke! De er ikke just vant til at tabe i EM-sammenhæng, så de vil helt sikkert være opsatte på revanche mod danskerne, og mon ikke Norge efterhånden har en slags ejerfornemmelse i forhold til EM-guldet? Dét vil de formentlig selv mene, og derfor vil de også være helt oppe på dupperne for at hive endnu et trofæ ned af hylden og måske bedst af det hele at gøre det for næsen af Danmark. 

Flere af de norske profiler ramte ikke helt deres niveau i det første møde med Danmark, og måske særligt Stine Oftedal leverede en noget mere anonym præstation end sædvanligt. Hun vil givet være helt i gear for sammen med Mørk og Reistad i bagkæden at sikre norsk sejr. Men det er også derfra, det skal komme, for de norske fløje har været helt ude af takt i slutrunden, og selv om Ingstad-Mortensen på stregen er stærk, får hun sit hyr med den danske centerblok, der har leveret på meget højt niveau.

EM Mellemrunde Grp. 1
K
1
Danmark
5401137124138
2
Norge
5401146124228
3
Sverige
5302142126166
4
Slovenien
5203124132-84
5
Kroatien
5104106133-272
6
Ungarn
5104121137-162Profiler: Danske nøglespillere

 • Mie Højlund
  Hun var tilbage mod Montenegro efter skaden i den første kamp mod Norge. Og sikke en retur. Danmarks bedste i offensiven. Højlund har så meget power, spilforståelse og aggressivitet, når det går løs. Hun kan blive nøglen til endnu en dansk sejr mod nordmændene
 • Trine Østergaard
  Erfarne Østergaard har leveret et monster af en turnering indtil nu. 23 mål på 33 afslutninger er godkendt, for hendes enorme defensive arbejde på højrefløjen giver utroligt meget til det danske hold med stor taktisk forståelse, disciplin og en enorm arbejdsindsats, da hun ofte er den med flest løbede meter per kamp
 • Emma Friis
  Den 23-årige venstrefløj fortsætter de flotte takter, og med 35 scoringer er hun dansk topscorer indtil videre. 8 mål på 12 straffekast, og hun ligner en holdbar fremtidig løsning på den post. Samtidig tager hun fra i forsvaret og er snedig i arbejdet med at trække offensive fejl


Profiler: Norske nøglespillere

 • Stine Oftedal
  Ejmen herregud, hvor spillede Oftedal en vidunderlig semifinale mod Frankrig. Den vævre playmaker er på 31 scoringer, og mod Frankrig var hun en enkvindeshær, der igen og igen rev og flåede det franske forsvar i stumper og stykker. Hvis hun er i humør søndag aften, kan hun blive en meget stor mundfuld for det danske forsvar, der skal håbe, hun har en lige så anonym aften, som da de to hold mødtes i onsdags
 • Nora Mørk
  Den ukronede dronning af straffekast fik brudt sin uhyggelige stime på 20 straffescoringer på stribe, da hun mødte Sandra Toft. Hun er allerede i fuld gang igen og scorede på 6 af 6 mulige mod Frankrig. Samtidig er Mørk stadig en naturkraft med styrke, gennembrudsiver og blik for holdkammeraterne
 • Henny Reistad
  Her kommer fremtiden. Oftedal og Mørk er begge 31 år. Reistad er 23. Og hun har knap 15 centimeter mere at gøre godt med i højden end de to erfarne holdkammerater. Dem bruger hun fornuftigt, og Reistad er netop nu topscorer for Norge med 43 mål. Reistad skal helst ikke i gang i finalen, for så kan hun blive den afgørende faktor, der tipper tingene til norsk sejr


Odds-forslag til Danmark – Norge

På med klaphatten. Sikke en indledning vi kan få på sports-vinteren 2022. Holger Rune hapsede sejren i ATP 1000 i Paris. De danske håndboldkvinder spiller EM-finale søndag. Og samme dag begynder VM, hvor de danske fodboldherrer er outsidere til titlen. ‘Gal en juleaften, det kan blive!

Søndag 20:30 går det løs i Arena Stozice i Ljubljana. Danmark møder Norge. Som de gjorde, da Danmark senest var i en international finale tilbage i 2004. Dengang vandt Norge 27:25. Det gør de ikke i 2022. For de danske kvinder er sultne. Meget sultne.

Succes smager altid af mere succes, og de vil være toptændte for at sikre sejren. Nu er det jo ikke altid nok med vilje, men der har været så mange solide facetter i det danske spil, at det bliver svært for nordmændene at bremse de danske kvinder. 

Fløjene har fungeret. Stregspillet har fungeret. Bagspillet er flydende, kreativt, og når én har en medium-dag, træder andre bare frem og overtager stafetten. Det er i sandhed kollektivet, der er stjernen for danskerne, og anbefalingen indrømmer, at der er klaphat og dansker-feber i buddet, for vi går med sejr og EM-guld til Danmark. 

Men det er ikke kun funderet i jubeloptimisme, og med den danske indsats i mødet i onsdags, virker odds 3,64 ganske fristende på en gentagelse. Vi går med dansk sejr.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Marathonbet
3,64
Danmark
Gå til Marathonbet *


Danmark – Norge: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • De to hold mødtes så sent som i onsdags i den sidste kamp i mellemrunden, hvor Danmark vandt 31:29. Det var første danske sejr i 17 kampe mod nordmændene.

 • Danmark har tre guldmedaljer og to sølvmedaljer i EM-regi, men den seneste medalje – som var af sølv – kom i 2004. 

 • De norske jenter er aktuelt forsvarende verdens- og europamestre, og de har vundet syv af de seneste ni EM-slutrunder. 

 • Danmark kom videre fra den indledende gruppe med nederlag mod Slovenien (26:28) og sejre mod Serbien (34:21) og Sverige (25:23).

 • I mellemrunden har Danmark slået Ungarn (29:27), Kroatien (26:17) og Norge (31:29).

 • Semifinalen mod Montenegro vandt Danmark med nydelige 27:23.

 • Norge kom videre fra en indledende gruppe, hvor de mødte Kroatien (32:23), Schweiz (38:21) og Ungarn (32:22).

 • Mellemrunden bød på norske dueller med Sverige (27:25), Slovenien (26:23) og Danmark (29:31).

 • Endelig blev det til en overbevisende norsk semifinalesejr mod Frankrig på 28:20.


Live stream Danmark – Norge den 20. november 2022

Vil du live streame Danmarks kampe ved EM i håndbold?

Se Danmarks kampe via live stream

Se kampen live*

OBS. Geo-restriktioner gælder. Ændringer kan forekomme. Du kan spille på og streame sport hos bet365*, hvis du har penge stående på din spilkonto. Der tages forbehold for fejl og ændringer.Læs mere om Håndbold EM 2022

Kom helt tæt på EM i håndbold:

–> Optakt til håndbold EM 2022 (kvinder)

–> Odds på håndbold EM 2022 (kvinder)

–> Kampprogram til håndbold EM 2022 (kvinder)

–> Grupper/puljer til håndbold EM 2022 (kvinder)

–> TV guide til håndbold EM 2022 (kvinder)

–> Live stream håndbold EM 2022 (kvinder)

Skriv et svar