18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmark – Holland: Odds og optakt den 17. januar 2024

Onsdag aften er der kamp i mellemrunden ved EM i Tyskland, og den står mellem Danmark og Holland. Danskerne er storfavoritter og bankede Holland ved Golden League for halvanden uge siden, men Oranje har set stærke ud ved EM, og de er også forstærket på væsentlige pladser. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Danmark – Holland. Der er kampstart onsdag d. 17. januar 2024 kl. 18:00. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Odds og optakt til Danmark - Holland ved EM-slutrunden 2024.

Luc Steins er i storform og kan volde alle modstandere besvær. (Foto: IMAGO / HMB-Media)

Odds på Danmark – Holland

Skæver vi til bookmakernes EM håndbold odds, ser vi klart, at de regner med dansk sejr. 

Hvem vinder kampen?

Kampodds

Danmark 1,03 – SPIL HER >>*

Uafgjort 25,00 – SPIL HER >>*

Holland 20,00 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 60,5 mål: 1,86 – SPIL HER >>*

Under 60,5 mål: 1,86 – SPIL HER >>*

Handicap

Danmark -9,5: 1,86 – SPIL HER >>*

Holland +9,5 mål: 1,86 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Danmark – Holland: EM i håndbold 2024

Danmark har et historisk godt greb om Holland. Selv i nyere tid hvor Oranje for alvor har kastet sig over håndbolden med ganske fine resultater til følge. 

Holland må undvære Kay Smits, der er skadet, og han var holdets topscorer ved seneste EM-slutrunde. Det betyder, at ansvaret for målene nu ligger flere steder, og på venstre fløj er det ten Velde, der med 20 kasser har scoret mest for holdet i den indledende gruppe. 

I den gruppe vandt Holland ubesværet mod først debutanterne fra Georgien og derefter Bosnien & Hercegovina, før det i gruppefinalen mod Sverige blev til nederlag på 28:29 i en meget, meget, meget tæt kamp. 

Det betyder, at Holland har 0 point med over til mellemrunden, og det betyder også, at hvis Danmark vinder onsdag aften, har de så godt som spillet Holland ud af kampen om en plads i semifinalen.

Det skal danskerne formå at gøre. Der var så mange fine takter i kampen mod Portugal, at det vil føre for vidt at nævne dem alle sammen, men et par højdepunkter kan vi godt bringe i spil.

Landin stod forrygende i mål, og det gjorde hans straffekast-afløser Emil Nielsen sådan set også. Det ser virkelig, virkelig godt ud på målvogterpositionen.

Gidsel og Pytlick havde for alvor taget legeredskaberne med, og de havde en fest kampen igennem og med samlet 18 scoringer stod de for halvdelen af de danske mål. 

Magnus Landin er stadig 100% på sine afslutninger, og med Landin og Kirkeløkke på fløjene har Danmark også kittet forsvaret ekstra godt sammen. 

Der er ingen grund til at misse med øjnene eller gispe i nervøsitet. Danmark er på den helt rette kurs mod medaljekampene, og det begynder i første omgang med sejr mod Holland onsdag aften. 

Odds og optakt til Danmark - Holland ved EM-slutrunden 2024.
Niklas Landin stod en stærk kamp mod Portugal. (Foto: IMAGO / Lobeca / Ingrid Anderson Jensen)

Profiler: Danske nøglespillere

 • Niklas Landin
  Den danske anfører virker næsten afslappet. Han smiler skævt undervejs, når han piller modstanderne igen og igen. Mod Portugal stod han med næsten 40 i redningsprocent, og rammer han samme niveau i resten af turneringen, bliver Danmark svære at slå
 • Mathias Gidsel
  Legebarnet fra Gudme er måske nok blevet voksen i Berlin, men han hyggede sig gevaldigt med 5 scoringer i tomt mål mod Portugal, og når han kombinerer legen med alvor, er han en gudsbenådet håndboldspiller 
 • Simon Pytlick
  Han er født med harpiks i blodet med et par håndboldgale forældre, og han kan godt virke som det mere stille sidekick – en slags Robin – til Gidsel og Mikkel Hansen. Men Pytlick kan selv, og hans nøje afmålte dosering af tempo eller ikke tempo er en ekstremt vigtig ingrediens for det danske spil

Profiler: Hollandske nøglespillere

 • Luc Steins
  Hollands 28-årige playmaker er en kende klejn at se til, men han er utroligt rap på fødderne og frygtløs i sine gennembrud i centerforsvaret. Han har arbejdet sig op i det franske ligasystem og er i dag central figur hos giganten PSG
 • Dani Baijens
  Der skal stå ‘PSG’ på visitkortet hos Hollands venstre back, Dani Baijens, når sæsonen er overstået. For så skifter han fra Hamburg til PSG, hvor han bliver holdkammerat med Luc Steins
 • Rutger ten Velde
  Den 26-årige venstrefløj er foreløbig hollandsk topscorer med 20 mål i de første 3 kampe. Han tryller til daglig i den næstbedste tyske række hos TuS Lübbecke

Læs også hvordan håndbold herrene klarede sig sidste gang:

Odds-forslag til Danmark – Holland

Der har været fornemt gang i den danske målscoring i de to seneste kampe ved EM-slutrunden

Efter måltørken med 23:14 mod Tjekkiet i åbningskampen har danskerne scoret samlet 77 mål i kampene mod Grækenland og Portugal. 

Der kan også meget vel komme fart over tingene mod Holland. De har trods alt lukket næsten 30 mål ind mod både Georgien og Sverige, og de er selv noteret for 33 mål i snit i deres indledende gruppe. 

Det trækker en anelse ned, at Golden League-mødet den 7. januar endte med fattige 50 mål og blot 18 træffere fra Holland. 

De er stærkere nu, og de kan godt score flere gange, men kan de trække de to hold helt op, hvor Danmark og Portugal var med 63 mål? 

Det bliver nok en anelse lavere på måltavlen, men hvis Danmark holder fast i at nærme sig eller overgå 35 scoringer, skal der jo ikke meget til. 

Vi går med mindst 60 scoringer i kampen. Danmark bør nærme sig 35 mål eller måske endnu mere, og så skal Holland bare hjælpe med 25-26 stykker.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betsson
1,69
Over 59,5 mål
Gå til Betsson *

Danmark – Holland: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Danmark og Holland har spillet 20 kampe mod hinanden. Det er endt med 19 danske sejre og 1 uafgjort – den uafgjorte var tilbage i 1976.

 • Seneste møde var ved Golden League den 7. januar, og her vandt Danmark mod et fraværsramt hollandsk hold med 32:18. 

 • Danmark er med for 15. af de i alt 16 gange, der har været afholdt EM. Det har givet 2 guldmedaljer, 1 sølvmedalje og 4 gange bronze – og 2 4. pladser. Så hele 9 gange har Danmark været med ved finaleweekenden.

 • Holland er med ved en EM-slutrunde for tredje gang i historien og for tredje gang i træk. Deres bedste placering er en 10. plads fra 2022, hvor de i mellemrunden blandt andet tabte 35:23 til Danmark.

 • Danmark gjorde rent bord i det indledende gruppespil med 3 sejre mod Tjekkiet (23:14), Grækenland (40:28) og Portugal (37:26).

 • Holland slog Georgien (34:29) og Bosnien & Hercegovina 36:20) i deres indledende gruppe, men de tabte gruppefinalen til de forsvarende europamestre fra Sverige med 29:28. 

Læs også: EM håndbold i TV og EM håndbold live streaming.

Bookmaker til EM i herrehåndbold

Få 500 kroner freebet
Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af EM i håndbold er sponsoreret af Betsson.

Hvornår spilles Danmark – Holland?

Danmark – Holland spilles onsdag den 17. januar 2024 klokken 18:00.

Hvor spilles Danmark – Holland?

Danmark – Holland spilles i Barclays Arena, Hamburg, Tyskland.

Skriv første kommentar

Skriv et svar