18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Ryder Cup odds

Padraig Harrington står i spidsen for Europa, når europæerne skal kæmpe med Steven Stricker og USA ved Ryder Cup 2020 på Whistling Straits i Haven, Wisconsin. Den prestigefulde golfturnering spilles fra fredag d. 25. til og med søndag d. 27. september. Europa har vundet fire af de fem seneste udgaver af Ryder Cup. Vi bringer her de bedste Ryder Cup odds, og så gennemgår vi Ryder Cup startlisten for de to mandskaber.

Odds på Ryder Cup

*Reklamelink


Odds på Ryder Cup 2020

Herunder ser du de bedste odds på Ryder Cup i golf.


Hvem vinder Ryder Cup 2020?

USA: 1,73 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 13,00 – SPIL HER >>*

Europa: 2,38 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 23. juni 2020 kl. 10:50. Odds kan ændre sig.

Få en bet365 velkomstbonus i dag!

Afsnittene herunder opdateres frem mod turneringsstart.


USA er favoritter ved turneringen

USA tog en overbevisende sejr på 17-11 hjemme i Minnesota i 2016. Dengang var amerikanerne favoritter, og det er de også nu i 2018. Favoritværdigheden er dog blevet mindre – og denne gang er amerikansk hjemmebanefordel afløst af europæisk hjemmebanefordel i Frankrig. Nordicbet ligger lige nu højest på en amerikansk sejr (odds 1,80), mens LeoVegas er særligt interessant for dig, der tror på Thomas Bjørn og europæerne (odds 2,50).


Reglerne for Ryder Cup

I Ryder Cup spilles der bedst af 28 point. Det vil altså sige, at der skal 14,5 point til at vinde turneringen til syvende og sidst. Hvis stillingen skulle ende uafgjort (14 – 14), beholder de forsvarende mestre titlen. Der konkurreres på tre forskellige måder ved Ryder Cup, når der skal vindes point til holdet:

Single
Spiller mod spiller. Her spiller en repræsentant fra hvert hold mod hinanden. Der gives et point for hvert hul, og så snart den ene spiller har vundet 10 af hullerne, er kampen afgjort. Herefter får vinderen et point til sit hold. Der spilles i alt 12 singler under Ryder Cup.

Fourball
To mod to. Her spiller to spillere fra hvert hold mod hinanden. Hver enkelt spiller har dog sin egen bold og sit eget spil, men den bedste spiller ved hver hul vinder et point til sit hold. Når et hold har vundet 10 af hullerne, vinder dette hold kampen – og sikrer et point til sit hold i den samlede stilling.

Foursome
To mod to. Her spilles der igen to mod to, men modsat fourball skiftes de to spillere på hvert hold til at slå. Holdet, der hurtigst vinder 10 huller, snupper pointet til den samlede stilling.


Hvor spilles Ryder Cup?

Dette års udgave af Ryder Cup spilles på Albatros Course, Le Golf National i Frankrig. Banen er sat til 72 slag i alt. Albatros Course er kendt som en af de sværeste baner på Europa-touren, ikke mindst pga. de mange vandhazarder. Det 18. og afsluttende hul er særligt spektakulært, med green placeret på en lille ø.


Hvilke golfspillere er med?

Både Team Europa og Team USA har nu udtaget deres hold til Ryder Cup 2018, og du kan se samtlige spillere fra hvert hold herunder, samt læse en kort gennemgang af holdets styrker og svagheder.

Team Europa
Rory Mcllory
Justin Rose
Jon Rahm
Francesco Molinari
Tommy Fleetwood
Henrik Stenson
Paul Casey
Ian Poulter
Sergio Garcia
Tyrrell Hatton
Alexander Noren
Thorbjørn Olesen

Justin Rose er pt. den bedst rangerede europæer, efterfulgt af Jon Rahm og Francesco Molinari. Holdets største stjerne er imidlertid Rory Mcllory. Der er blevet plads til danske Thorbjørn Olesen, som kvalificerede sig på yderste mandat. Kaptajnen, danske Thomas Bjørn, har udtaget Paul Casey, Sergio Garcia, Ian Poulter og Henrik Stenson på wildcards.

Team USA
Dustin Johnson
Brooks Koepka
Justin Thomas
Jordan Spieth
Rickie Fowler
Tiger Woods
Patrick Reed
Bryson DeChambeau
Bubba Watson
Phil Mickelson
TBA (bliver valgt af kaptajnen Jim Furyk d. 10. september)

Dustin Johnson er rangeret som verdensetter forud for Ryder Cup. Indehaverne af anden- og tredjepladsen på verdensranglisten er også amerikanere, nemlig Brooks Koepka og Justin Thomas. Legendariske Tiger Woods har fået chancen på wildcard, og det samme har Bryson DeChambeau og Phil Mickelson. Sidstnævnte bliver indehaver af rekorden for flest Ryder Cup-deltagelser med sin 12. optræden i turneringen i 2018.


Ryder Cup i TV

MTG har sikret rettighederne til at vise de kommende udgaver af Ryder Cup. Det betyder, at du vil kunne følge den prestigefulde golfturnering direkte på streamingtjenesten Viaplay og Viasat Golf.


Programmet fra fredag til søndag

Dag 1 (d. 28. september) – 4 x foursome og 4 x fourball.
Dag 2 (d. 29. september) – 4 x foursome og 4 x fourball.
Dag 3 (d. 30. september) – 12 x single.


Historien bag

Ryder Cup blev afholdt for første gang i 1927 i USA. Dengang var det ikke Europa mod USA, men derimod blot Storbritannien mod USA, og der var ikke meget konkurrence over begivenhederne – USA var overlegne! I løbet af årene blev det dog mere jævnbyrdigt, dog med USA klart i førersædet. I 1973 fik Storbritannien så Irland med på holdet, hvilket dog ikke fik den tilsigtede effekt – USA fortsatte med at vinde overlegent. I 1979 besluttede man så at åbne op for spillere fra andre europæiske nationer, og der gik ikke mange år, før Europa var på bølgelængde med amerikanerne. Det blev således til europæiske sejre i 1985, 1987 og 1989. Efter årtusindeskiftet er det sågar blevet til seks sejre ud af otte mulige for Team Europa. USA er dog forsvarende mestre, eftersom de vandt den seneste udgave i 2016 med 17-11.


Danskere i Ryder Cup

Thomas Bjørn er den mest erfarne dansker i Ryder Cup-sammenhæng. Han var med som spiller på det europæiske hold i både 1997, 2002 og 2014 – og hver gang vandt Europa. Thomas Bjørn har desuden fungeret som vice-kaptajn i 2004, 2010 og 2012 – også her vandt Europa hver gang.

I 2008 formåede Søren Hansen som den blot anden dansker at spille sig på Ryder Cup-holdet.

Med sin entré på Ryder Cup-holdet i 2018, bliver Thorbjørn Olesen den tredje dansker til at repræsentere Europa.

Odds på Ryder Cup

*Reklamelink