18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Ryder Cup odds

Hvis du kan lide at spille på golf, er du kommet til det rigtige sted. Padraig Harrington står i spidsen for Europa, når europæerne skal kæmpe med Steven Stricker og USA ved Ryder Cup 2021 på Whistling Straits i Haven, Wisconsin. Den prestigefulde golfturnering spilles fra fredag d. 24. til og med søndag d. 26. september. Europa har vundet fire af de fem seneste udgaver af Ryder Cup. Vi bringer her de bedste Ryder Cup odds, og så gennemgår vi Ryder Cup startlisten for de to mandskaber.

Odds på Ryder Cup 2023

Herunder ser du de bedste odds på Ryder Cup i golf.

Hvem vinder Ryder Cup 2023?

USA: 1,01 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 34,00 – SPIL HER >>*

Europa: 29,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 26. september 2021 kl. 06:00. Odds kan ændre sig.

Højeste pointscorer for spillerene Ryder Cup 2023?

Jon Rahm: 7,00 – SPIL HER >>*

Thomas Justin: 9,00 – SPIL HER >>*

Patrick Cantlay: 10,00 – SPIL HER >>*

Dustin Johnson: 11,00 – SPIL HER >>*

Rory McIlroy: 11,00 – SPIL HER >>*

Jordan Spieth: 12,00 – SPIL HER >>*

Viktor Hovland: 15,00 – SPIL HER >>*

Bryson DeChambeau: 17,00 – SPIL HER >>*

Brooks Koepka: 17,00 – SPIL HER >>*

Se flere odds på spillerne hos Unibet*

Odds er senest opdateret d. 24. september 2021 kl. 09:41. Odds kan ændre sig.

Få en unibet velkomstbonus i dag og vær klar til at spille på Ryder Cup!

USA er favoritter ved turneringen

På trods af at USA var favoritter i 2018, så var det alligevel Europa, der tog titlen tilbage i 2018 med en sejr på 17,5-10,5. De havde på daværende tidspunkt også fordelen af at spille på “hjemmebane” i Frankrig, men denne gang er den fordel gået til USA, da eventet afholdes i Wisconsin. Unibet tilbyder lige nu odds 1,50 på en sejr til USA, men hvis man tror at Europa tager sejren for andet år i streg, så kan man få odds 3,00.

Reglerne for Ryder Cup

I Ryder Cup spilles der bedst af 28 point. Det vil altså sige, at der skal 14,5 point til at vinde turneringen til syvende og sidst. Hvis stillingen skulle ende uafgjort (14 – 14), beholder de forsvarende mestre titlen. Der konkurreres på tre forskellige måder ved Ryder Cup, når der skal vindes point til holdet:

Single
Spiller mod spiller. Her spiller en repræsentant fra hvert hold mod hinanden. Der gives et point for hvert hul, og så snart den ene spiller har vundet 10 af hullerne, er kampen afgjort. Herefter får vinderen et point til sit hold. Der spilles i alt 12 singler under Ryder Cup.

Fourball
To mod to. Her spiller to spillere fra hvert hold mod hinanden. Hver enkelt spiller har dog sin egen bold og sit eget spil, men den bedste spiller ved hver hul vinder et point til sit hold. Når et hold har vundet 10 af hullerne, vinder dette hold kampen – og sikrer et point til sit hold i den samlede stilling.

Foursome
To mod to. Her spilles der igen to mod to, men modsat fourball skiftes de to spillere på hvert hold til at slå. Holdet, der hurtigst vinder 10 huller, snupper pointet til den samlede stilling.

Hvor spilles Ryder Cup?

Dette års udgave af Ryder Cup spilles på Whistling Straits, Wisconsin i USA. Banen er sat til 71 slag i alt. Banen er anerkendt som blandt de bedste i verden. Liggende lands Lake Michigan kystlinje, er der altid en god vind indover, som der skal tages højde for. Banen har været vært for PGA Championships i 2004, 2010 og 2015.

Hvilke golfspillere er med?

Indtil videre er det kun Team USA, der er endegyldigt på plads forude for Ryder Cup 2021. Du kan se hvem de har med længere nede, mens listen for Team Europe er forrige års udtagelse og vil blive opdateret lige så snart der er klar.

Team USA
Steve Stricker (Kaptajn)
Phil Mickelson (Vicekaptajn)
Fred Couples (Vicekaptajn)

Collin Morikawa (Automatisk kvalificeret)
Dustin Johnson (Automatisk kvalificeret)
Bryson DeChambeau (Automatisk kvalificeret)
Brooks Koeka (Automatisk kvalificeret)
Justin Thomas (Automatisk kvalificeret)
Patrick Cantlay (Automatisk kvalificeret)
Daniel Berger (Kaptajnens valg)
Harris English (Kaptajnens valg)
Tony Finau (Kaptajnens valg)
Xander Schauffele (Kaptajnens valg)
Scottie Scheffler (Kaptajnens valg)
Jordan Spieth (Kaptajnens valg)

For en gangs skyld er det ikke en amerikaner, der sidder på verdensetter pladsen, men en europæer. Dog indtager USA de næste seks placeringer i toppen af feltet, og dominerer generelt set top-20 heftigt i år. F.eks. indtager Collin Morikawa og Dustin Johnson nr. 2 og 3 på verdensranglisten, mens også nr. 4,5,6,7 og 8 er fra Team USA.

Team Europa
Padraig Harrington (Kaptajn)
Martin Kaymer (Vicekaptajn)
Graeme McDowell (Vicekaptajn)

Paul Casey (Automatisk kvalificeret)
Matt Fitzpatrick (Automatisk kvalificeret)
Tyrrell Hatton (Automatisk kvalificeret)
Tommy Fleetwood (Automatisk kvalificeret)
Rory McIlroy (Automatisk kvalificeret)
Victor Hovland (Automatisk kvalificeret)
Jon Rahm (Automatisk kvalificeret)
Lee Westwood (Automatisk kvalificeret)
Bernd Wiesberger (Automatisk kvalificeret)
Sergio Garcia (Kaptajnens valg)
Shane Lowry (Kaptajnens valg)
Ian Poulter (Kaptajnens valg)

Spanske Jon Rahm indtager førstepladsen på verdensranglisten og er naturligvis automatisk kvalificeret til at være på Team Europa. Vi skal dog langt ned af listen før vi finder den næste europæer, da norske Viktor Hovland blot indtager en 13. plads, mens Rory McIlroy er næste på listen som nr. 14. Der er i år desværre ikke blevet plads til nogen danske spillere, da Rasmus Højgaard er højest rangerede dansker og ham finder vi helt nede på #82.

Ryder Cup i TV

MTG har sikret rettighederne til at vise de kommende udgaver af Ryder Cup. Det betyder, at du vil kunne følge den prestigefulde golfturnering direkte på streamingtjenesten Viaplay og Viasat Golf.

Programmet fra fredag til søndag

Dag 1 (d. 24. september) – 4 x foursome og 4 x fourball.
Dag 2 (d. 25. september) – 4 x foursome og 4 x fourball.
Dag 3 (d. 26. september) – 12 x single.

Historien bag

Ryder Cup blev afholdt for første gang i 1927 i USA. Dengang var det ikke Europa mod USA, men derimod blot Storbritannien mod USA, og der var ikke meget konkurrence over begivenhederne – USA var overlegne! I løbet af årene blev det dog mere jævnbyrdigt, dog med USA klart i førersædet. I 1973 fik Storbritannien så Irland med på holdet, hvilket dog ikke fik den tilsigtede effekt – USA fortsatte med at vinde overlegent. I 1979 besluttede man så at åbne op for spillere fra andre europæiske nationer, og der gik ikke mange år, før Europa var på bølgelængde med amerikanerne. Det blev således til europæiske sejre i 1985, 1987 og 1989. Efter årtusindeskiftet er det sågar blevet til syv sejre ud af nimulige for Team Europa. Team Europe vandt også den seneste udgave i 2018, da de vandt 17,5-10,5.

Danskere i Ryder Cup

Det er desværre ikke blevet til nogen dansk deltagelse ved Ryder Cup 2021, da vores bedst rangerede dansker er Rasmus Højgaard og han befinder sig på #82. Det er uden for automatisk kvalifikation og kaptajnernes valg gik på højere rangerede spillere.

Thomas Bjørn er den mest erfarne dansker i Ryder Cup-sammenhæng. Han var med som spiller på det europæiske hold i både 1997, 2002 og 2014 – og hver gang vandt Europa. Thomas Bjørn har desuden fungeret som vice-kaptajn i 2004, 2010 og 2012 – også her vandt Europa hver gang.

I 2008 formåede Søren Hansen som den blot anden dansker at spille sig på Ryder Cup-holdet.

Med sin entré på Ryder Cup-holdet i 2018, bliver Thorbjørn Olesen den seneste danske deltager til Ryder Cup

Ryder Cup rykker fra 2020 til 2021 grundet COVID-19

Grundet corona pandemien så besluttede man i 2020, at turneringen skulle rykkes fra 2020 til 2021 og bliver derfor afholdt fredag d. 24. september 2021.