Reklamelink*

Golden Globe odds1

Golden Globe skyder filmsæsonen 2019 i gang, når prisuddelingen til film og TV-serier løber af stablen natten til mandag den 7. januar 2019. Skulle du være i tvivl, så er Golden Globe Awards en af verdens største award-shows med i alt 25 prisuddelinger inden for både film og tv-serier. For nogen vil Golden Globes måske "kun" være en opvarmning til årets Oscar-uddeling, men bør alligevel ikke undervurderes, da kendis-faktoren er høj og oddsene gode! Vi har samlet de bedste Golden Globe odds til dig, som vil spille på den 76. udgave af showet.

Spil på Golden Globe Awards

Læs om bet365 velkomstbonus

Odds på vinderen af Golden Globes 2019

I alt skal 25 priser uddeles. Nogle kategorier er naturligvis mere prestigefyldte end andre, og disse har bookmakerne udvalgt odds på til dig. Vi har udvalgt 10 kategorier, du kan spille på i denne 76. udgave af Golden Globe Awards.

Bedste film (drama)
A Star is Born: 1,15 – SPIL HER >>*
If Beale Street Could Talk: 8,00 – SPIL HER >>*
BlacKkKlansman: 15,00 – SPIL HER >>*
Black Panther: 15,00 – SPIL HER >>*
Bohemian Rhapsody: 21,00 – SPIL HER>>*

Der har været en del buzz omkring flere af årets nominerede i kategorien Bedste Drama, men A Star is Born må alligevel siges at være årets overraskelse. Med hele fire Golden Globe-nomineringer er den tredje genindspilning af historien om de to forelskede musikere bookmakernes favorit til at tage den prestigefyldte statuette med hjem. Både Spike Lees BlacKkKlansman og Ryen Cooglers Black Panther har også fået en hel masse omtale, og førstnævnte holder ligeså mange nomineringer som favoritten, men alligevel er den største konkurrent If Beale Street Could Talk, som er Barry Jenkins’ første spillefilm siden Moonlight, der vandt en Golden Globe i 2017. Alligevel tror vi på A Star is Born. Dels fordi den formår at få gammel vin på nye flasker til at smage som en årgangsvin, og dels fordi den har formået at holde fast i momentum.

Bedste film (komedie/musical)
Green Book: 2,20 – SPIL HER >>*
The Favourite: 2,75 – SPIL HER >>*
Vice: 3,75 – SPIL HER >>*
Mary Poppins Returns: 15,00 – SPIL HER >>*
Crazy Rich Asians: 26,00 – SPIL HER>>*

Kategorien for Bedste komedie eller musical er i år spækket med film, der er nomineret i mange kategorier, og de tre favoritter ligger ualmindeligt tæt! Green Book, The Favourite og Vice er nomineret til henholdsvis fem, fem og seks Golden Globes, så der er ikke noget at sige til, at bookmakerne er i tvivl om denne her kategori. Hvis man kigger på favoritterne isoleret set, så er der et politisk portræt i form af Vice, en historie om en skandale i den engelske kongefamilie i form af The Favourite og en fortælling om racisme i 60’ernes sydlige USA. Vi tror på at sidstnævnte, i skikkelse af Green Book, er så tilpas vedkommende og interessant, at den bliver belønnet med en Golden Globe.

Bedste instruktør
Alfonso Cuarón (Roma): 1,40 – SPIL HER >>*
Bradley Cooper (A Star is Born): 3,50 – SPIL HER >>*
Spike Lee (BlacKkKlansman): 11,00 – SPIL HER >>*
Adam McKay (Vice): 13,00 – SPIL HER >>*
Peter Farrelly (Green Book): 15,00 – SPIL HER >>*

Selvom A Star is Born uomtvisteligt nyder momentum lige nu, så kan man ikke komme udenom at filmens instruktør, Bradley Cooper, er debutant. En gang skal naturligvis være den første, og guderne skal vide, at han har gjort et fremragende stykke arbejde, men han er oppe imod en af de tungere drenge i klassen i form af Oscar- og Golden Globe-darlingen Alfonso Cuarón. Han vandt i 2014 for rumfilmen Gravity, og Roma er hans første spillefilm siden da. Spørgsmålet er selvfølgelig om han kan ride på succesen fra tidligere, eller om Cooper kan slå ham af tronen? Vi tror på, at Cuarón tager den i år – og at Bradley Coopers tid helt bestemt kommer!

Bedste mandlige hovedrolle (drama)
Bradley Cooper (A Star is Born): 1,44 – SPIL HER >>*
Rami Malek (Bohemian Rhapsody): 2,70 – SPIL HER >>*
John David Washington (BlacKkKlansman): 15,00 – SPIL HER >>*
Willem Dafoe (At Eternity’s Gate): 18,00 – SPIL HER >>*
Lucas Hedges (Boy Erased): 21,00 – SPIL HER >>*

Hvad Bradley Cooper mangler i instruktørerfaring, har han til gengæld i skuespilsditto. Med film som American Hustle, Amercan Sniper og Silver Linings Playbook under bæltet kan man argumentere for, at det er hans tur nu. Hans tur til at komme på podiet og modtage den Golden Globe, som han afgjort fortjener for sin rolle som Jackson Maine. Som udfordrer har vi til gengæld også alle tiders måske mest rørende portrættering af Freddie Mercury i filmen Bohemian Rhapsody. Rami Malek er måske mest kendt fra serien Mr. Robot, men har modtaget bred anerkendelse for sit arbejde med at genoplive en de største musikere og entertainere i historien. Malek virker som skræddersyet, og det er helt klart en pris værd, men vi tror dog på Cooper i denne omgang.

Bedste kvindelige hovedrolle (drama)
Lady Gaga (A Star is Born): 1,33 – SPIL HER >>*
Glenn Close (The Wife): 3,50 – SPIL HER >>*
Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me?): 11,00 – SPIL HER >>*
Nicole Kidman (Destroyer): 13,00 – SPIL HER >>*
Rosamund Pike (A Private War): 18,00 – SPIL HER >>*

Ligesom sin medspiller i A Star is Born, er Lady Gaga favorit til at tage en Golden Globe med hjem i år. Skuespillerinden, som verden primært kender som sangerinde, har ikke ligefrem skuespil som sin metier, og dette er hendes første filmrolle, bortset fra en lille rolle i Sopranos i sin tid. Derfor er det også overraskende, at hun hensætter en profileret og rutineret skuespillerinde som Glenn Close til at være en runner-up i feltet i år. Close har ellers et hav af nomineringer i bagagen, men det er svært ikke at blive overvældet af Gagas præstation i rollen som det spirende stjernefrø Ally. Derfor tror vi, og bookmakerne, umiddelbart på, at Lady Gaga tager en Golden Globe for sin debut som skuespillerinde.

Bedste mandlige hovedrolle (komedie/musical)
Christian Bale (Vice): 1,72 – SPIL HER >>*
Viggo Mortensen (Green Book): 2,50 – SPIL HER >>*
Robert Redford (The Old Man and the Gun): 9,00 – SPIL HER >>*
Lin-Manuel Miranda (Mary Poppins Returns): 15,00 – SPIL HER >>*
John C. Reilly (Stan & Ollie): 18,00 – SPIL HER >>*

Det danske islæt i årets Golden Globe må siges at være Viggo Mortensens nominering som den lidt skæve chauffør i Peter Farrellys Green Book. Filmen er alt i alt blevet godt modtaget, og Mortensen har fået flotte ord med på vejen af kritikere for sit samspil med tidligere Golden Globe-nominerede Mahershala Ali, så det er ikke sært, at han er med fremme i feltet. Han er dog oppe imod en meget hård konkurrent i form af kamæleonen Christian Bale. Bale har tidligere vundet for sin rolle i The Fighter, og får generelt voldsom ros for sin evne til at smelte sammen med de karakterer, han spiller. Vi tror på Bale som fortjent vinder af en Golden Globe for sin rolle som Dick Cheney i Vice.

Bedste kvindelige hovedrolle (komedie/musical)
Olivia Colman (The Favourite): 1,60 – SPIL HER >>*
Emily Blunt (Mary Poppins Returns): 2,50 – SPIL HER >>*
Charlize Theron (Tully): 15,00 – SPIL HER >>*
Constance Wu (Crazy Rich Asians): 15,00 – SPIL HER >>*
Elsie Fisher (Eighth Grade): 15,00 – SPIL HER >>*

Løbet bliver, ifølge bookmakerne, vundet af en ud af to skuespillerinder i år, når vi taler om kategorien Bedste kvindelige hovedrolle i en komedie eller musical. Der er tale om to etablerede skuespillerinder, der begge har vundet en Golden Globe før, og dermed står en af dem til at tage nummer to med hjem i år. Det drejer sig om de to britiske skuespillerinder Olivia Colman og Emily Blunt. Der er virkelig tæt løb mellem de to damer, og selvom Blunt er en seerfavorit i familiefilmen Mary Poppins Returns, hvor hun fylder nogle store sko efter Julie Andrews, så er Colman trods alt en lille favorit som Queen Anne i den kontroversielle The Favourite.

Bedste mandlige birolle
Mahershala Ali (Green Book): 1,80 – SPIL HER >>*
Richard E. Grant (Can You Ever Forgive Me?): 3,75 – SPIL HER >>*
Timothée Chalamet (Beautiful Boy): 3,75 – SPIL HER >>*
Sam Rockwell (Vice): 15,00 – SPIL HER >>*
Adam Driver (BlacKkKlansman): 20,00 – SPIL HER >>*

Hvor Viggo Mortensen desværre ikke ser ud til at tage en statuette med hjem fra årets Golden Globe-uddeling, så er hans medspiller Mahershala Ali til gengæld favorit i sin kategori for samme film. Ali har endnu ikke vundet en Golden Globe, men tog til gengæld en Oscar-statuette med hjem fra sin rolle i Moonlight i 2017, og bookmakerne tror så meget på ham i rollen som Don Shirley i Green Book, at de ser ham som favorit i år. De to udfordrere tæller bl.a. Timothée Chalamet, som charmerede hele verden i Call Me By Your Name fra 2017 og formår at gøre det samme i Beautiful Boy, samt Richard E. Grant, som er lidt et wildcard i denne kategori, fordi han ikke tidligere har været nomineret til nogen af de større priser, men ikke desto mindre har spillet med i et utal af film. Vi tror på Mahershala Ali, men med Grant som en interessant joker.

Bedste kvindelige birolle
Regina King (If Beale Street Could Talk): 1,91 – SPIL HER >>*
Amy Adams (Vice): 2,25 – SPIL HER >>*
Claire Foy (First Man): 11,00 – SPIL HER >>*
Emma Stone (The Favourite): 11,00 – SPIL HER >>*
Rachel Weisz (The Favourite): 15,00 – SPIL HER >>*

Ligesom i hovedrollekategorien, synes det at skulle afgøres mellem to skuespillerinder i kategorien for Bedste kvindelige birolle. Amy Adams må siges at være lidt en award-darling, da hun har været nomineret til hele otte Golden Globes, hvoraf hun har vundet to. Dette kan derfor potentielt blive hendes tredje Golden Globe-statuette, hvis hun formår at vinde den for sin rolle som Lynne Cheney i Vice. Bookmakernes favorit er skuespillerinden Regina King, der før har været nomineret, men som endnu ikke har vundet sin første Golden Globe. Hun er nomineret for Barry Jenkins-dramaet If Beale Street Could Talk, og selvom Amy Adams ville være det oplagte valg grundet hendes allerede etablerede status, så tror vi nu alligevel på, at det bliver aftenen hvor King tager sin første Golden Globe.

Mr. Green* har åbent for spil helt indtil showstart kl. 02:00 natten til mandag (dansk tid).

Odds kan ændre sig.

93 medlemmer af Hollywood Foreign Press Association afgør priserne

Det er Hollywood Foreign Press Association, der står for prisuddelingen på Beverly Hilton Hotel i Beverly Hills. I alt er der 93 medlemmer, som har indflydelse på hvem, der skal vinde priserne. Selvom Golden Globe Awards er velanset og en af sæsonens helt store begivenheder, har der tidligere været kritik af, hvor nemt de 93 medlemmer har kunnet påvirkes i forhold til eksempelvis dem, der afgør Oscar-statuetterne. Som det altid er med awards skal de tages med et gran salt, og inden du placerer dine odds, skal du huske, at der også kan gå politik i den.

Alle stjernerne er til stede ved Golden Globe

Selvom Golden Globes for nogen anses som opvarmningen til det store Oscar show senere på året, kommer alle de største stjerner alligevel til denne begivenhed. Golden Globes kan således siges at være startskuddet til prisuddelingerne i 2019.

De mange award-shows handler ofte om mere end bare film og tv-serier – der går ofte modeshow i den. Når de kendte går op af den røde løber, får de ’diskret’ lov at fremvise deres flotteste og mest eksklusive juveler, kjoler og jakkesæt, så det er ikke bare underholdningen fra prisuddelingen, men hele optakten til showet, der trækker seere.

Foruden alle de nominerede er listen over personer, der skal være en del af showet og uddele priser, ganske imponerende. Dette års vært er en duo i form af Sandra Oh (kendt fra Grey's Anatomy) og skuespilleren Andy Samberg, der tidligere selv har vundet en Golden Globe for Brooklyn Nine-Nine.

Igen i år er kendisfaktoren naturligvis tårnhøj ved prisuddelingen. Alene når vi kigger på listen over personer, der skal uddele priser, bliver vi lidt starstruck: Halle Barry, Bradley Cooper, Lady Gaga, Harrison Ford, Lupity Nyong'o, Sam Rockwell, Gary Oldman, Ben Stiller og Catherine Zeta-Jones er blot nogle af de navne, der kommer på podiet for at præsentere kategorierne.

Golden Globes 2019 vises ikke på dansk TV

Det ser ud til, at du ligesom sidste år kan få lov at se Golden Globes-showet på DR3 – dog først den 8. januar klokken 20:45 – dvs. som en genudsendelse af det direkte show i USA. Til gengæld skal du så ikke holde dig vågen hele natten! Her kan du følge både optakten på den røde løber samt selve prisuddelingen. Det lader desværre ikke til, at det har været muligt for nogen af de danske tv-kanaler at skaffe rettigheder fra NBC til at sende jubilæumsshowet live. Men fortvivl ej, for du vil uden tvivl kunne finde massive live-opdateringer fra showet hele aftenen og natten igennem på store amerikanske filmblogs og underholdnings-websites, hvor du med stor sandsynlighed også vil have mulighed for at live-streame showet.

Spil på Golden Globe Awards