Forum

I Spilxperten.coms forum kan du bidrage til sportsbetting debatten enten i "Odds", "Strategi" eller "Resultater". Henholdsvis med diskussion af spilobjekter, debat om forskellige indgangsvinkler til sports betting samt med live score og slutresultater.

Alle indlæg i "Odds" skal være begrundede spilforslag samt relevante kommentarer eller spørgsmål til de oprettede spilforslag.

Vi opfordrer alle til at deltage i debatten, så alle vinkler bliver vendt og berørt. Du skal være bruger for at kunne bidrage - opret dig som bruger her: Spilxperten bruger

OBS: Det er ikke tilladt at reklamere for andre sider, og der skal altid holdes en ordentlig tone. Læs mere om regler og praksis.

Deltag i debatten

Bundesligaen vender tilbage: Nicolai Lisberg tipper alle kampe

 • 01
  Spilxperten
  13. maj 2020 10:59

  Spiltips fra LisbergI over to måneder har bolden ligget stille, men lørdag vender Bundesligaen endelig tilbage. De 18 mandskaber har kun haft ganske kort forberedelsestid, og det er derfor usikkert, hvor de enkelte hold og spillere står henne rent fysisk. Af samme grund kan de første par runder i Bundesligaen også meget vel byde på nogle artige overraskelser, ikke mindst fordi hjemmebanefordelen må forventes at være minimal, da alle kampe spilles uden tilskuere. Nicolai Lisberg, redaktør på bulibold.dk, giver sit bud på samtlige rundens kampe.

  Få din bonus hos ComeOn

  Rundens kamp: Borussia Dortmund – Schalke 1 (2-0)

  Bundesligaen begynder med et brag, når Tysklands største opgør står for døren. Revierderbyet mellem Dortmund og Schalke er som regel rig på dramatik, masser af mål og af og til overraskelser, som da Schalke sidste år på omtrent samme tidspunkt satte en kæp i hjulet på Dortmunds mesterskabsdrømme ved at vinde 4-2 på udebane, i et opgør hvor Dortmund fik to mand smidt ud.

  En ny Schalke-sejr i den sort-gule del af Ruhr kan igen mindske håbet om et mesterskab til Dortmund, og det må alt andet lige tælle til gæsternes fordel, at både Can og Witsel med al sandsynlighed er ude af opgøret med skader, ligesom Reus og Zagaodu også fortsat er på skadeslisten.

  Det kan betyde, at Akanji igen får spilletid i midterforsvaret, mens Delaney, der ikke har spillet siden landskampen i november mod Irland, måske kan få en rolle på den centrale midt. Schalke har også deres skadesproblemer, da både Ozan Kabak, Omar Mascarell og Benjamin Stambouli alle er tvivlsomme.

  Dortmund er trods de mange skader dog stadig favoritter i kræft af deres offensive kvalitet, og bør sikre sig en sejr i derbyet.

  Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,56 - SPIL HER >>*

  RB Leipzig – Freiburg 1 (2-1)

  Med deres eksplosive stil kan RB Leipzig meget vel være et af de hold, der kan få sværest ved at håndtere en genåbning af Bundesligaen på et tidspunkt, hvor ingen af mandskaberne er i den fornødne fysiske form. Når det er sagt, så er de stadig spiller for spiller et bedre hold end Freiburg, og der bør også være motivation til forskel. Gæsterne viste dog i den omvendte kamp, at deres spillestil kan gøre ondt på Leipzig, da de vandt 2-1, og mens de kun har Kübler tvivlsom, så må RB Leipzig formentlig undvære Ampadu og Konaté grundet skader, mens Upamecano er ude med karantæne.

  Lisbergs bud: Freiburg +1,5 (AH) til odds 1,97 - SPIL HER >>*

  Hoffenheim – Hertha X (1-1)

  Bundesligaens galehus fra Hertha har brugt pausen på at lave den ene skandale efter den anden, og så har de ovenikøbet skiftet træner. Bruno Labbadia er ny mand i spidsen for de ambitiøse berlinere, og selvom det som regel resulterer i en fyring 18 måneder senere, så plejer Labbadia i begyndelsen at kunne levere resultater med sine klubber. Hjemmeholdet må undvære talisman Kramaric, ligesom Adamyan og Belfodil også er ude. Hos Hertha er Salomon Kalou suspenderet efter sin famøse video fra omklædningsrummet, Rekik er skadet og endelig er Darida ude med karantæne.

  Lisbergs bud: X’et til odds 3,60 - SPIL HER >>*

  Fortuna Düsseldorf – Paderborn X (1-1)

  Kellerknaller. Det skulle egentlig have været fredagskampen og dermed åbningen på ligaen, men grundet uenigheder med Eurosport, der viser fredagskampene, valgte DFL at flytte kampen til lørdag. Det gør dog ikke opgøret mindre interessant af den grund. Paderborn er inden kampen bundprop med hele ti point op til redning, så Baumgarts tropper skal selvsagt have en sejr mod Fortuna Düsseldorf, der inden denne runde indtager Relegationspladsen. Fortuna Düsseldorf har store skadesproblemer, og de må med sikkerhed undvære Bodzek, Morales og Steffen, mens Kownacki og Tekpetey er tvivlsomme. Hos Paderborn er lynhurtige Mamba ude, men det er også et hårdt slag, da han har været blandt oprykkernes største profiler og er en vigtig brik i deres hurtige omstillinger. Ingen kan i realiteten bruge uafgjort til noget, men derfor kan det jo godt ende med en pointdeling alligevel. Ellers er det værd at nævne, at Paderborn var første Bundesligahold til at kunne træne fuldt ud, og det kan måske give dem en ekstra fordel i opgøret her.

  Lisbergs bud: X’et til odds 3,60 - SPIL HER >>*

  Augsburg – Wolfsburg 2 (1-2)

  Heiko Herrlich blev udnævnt til ny træner for Augsburg få dage før, ligaen lukkede ned, og han har derfor stadig sin debut til gode for klubben. Med tanke på hans tidligere tænerstationer, så vil han gerne spille offensivt fodbold, men hans ideer har næppe nået at forplante sig til spillerne efter kun få træningsenheder sammen, og selvom det sagtens kan blive et godt match, så forudser jeg nogle problemer i de første par kampe. Wolfsburg er derfor små favoritter i opgøret her, men det bliver ganske givet tæt. Gerhardt, Guilavogui og William er alle ude med skader, men hvad værre er, at angriber Weghorst har karantæne.

  Lisbergs bud: Augsburg +1,5 (AH) til odds 1,22 - SPIL HER >>*

  Eintracht Frankfurt – Borussia Mönchengladbach X (2-2)

  Begge mandskaber var involveret i nogle underholdende kampe, inden sæsonen lukkede ned, og selvom opgør med mere end to måneder på bagen måske ikke siger det store om aktuel form, så er det generelt to mandskaber, der minder om hinanden, og som gerne vil angribe med mange folk i hurtige omstillinger. Frankfurts sæson er i grove træk ovre, men de skal passe på ikke at blive en del af nedrykningskampen, mens Gladbach kommer til at kæmpe en hård kamp for at holde fast i deres top 4 placering. Begge mandskaber har noget nær samtlige spillere til rådighed. Hos hjemmeholdet er det kun Russ, der er tvivlsom, mens Zakaria med sikkerhed er ude for Gladbach.

  Lisbergs bud: X’et til odds 3,60 - SPIL HER >>*

  FC Köln – Mainz 1 (2-1)

  Gedebukkene var blandt de mest formstærke hold før coronapausen, og efter længe at have flirtet med nedrykningsstregen kan de nu gøre sig realistiske forhåbninger om Europa League pladser. Köln har dog haft et par spillere smittet med coronavirus ,og derfor er Hauptmann og Jakobs ude, mens Mainz er noget hårdere ramt med en karantæne til Mateta og en skade til det normale førstevalg i målet, Zentner. Mainz kan stadig ende med at rykke ned, hvis ikke den tidligere Köln-træner Beierlorzer relativt hurtigt får styr på sit mandskab, men det bliver næppe i dette opgør, at Mainz kommer til at lægge afstand til bunden.

  Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,02 - SPIL HER >>*

  Union Berlin – Bayern München 2 (1-3)

  Søndagen byder på en interessant kamp mellem Union Berlin og Bayern München. Gæsterne fører ligaen med fire point, og de har under Hansi Flick, som de brugte pausen på at forlænge kontrakten med, virkelig vist opadgående formkurve. 10 sejre og en enkelt uafgjort i de første 11 kampe i 2020 lyder statistikken, og så kan de endda glæde sig over, at Lewandowskis skadespause faldt sammen med afbrydelsen af Bundesligaen. Bayern har Coutinho og Tolisso ude, mens Süle stadig er på vej tilbage efter sin korsbåndsskade. Hos oprykkerne, der virkede til at have tabt pusten lidt i foråret, er Becker ude med en lårskade, mens Friedrich har karantæne. Derudover er Andersson tvivlsom, og for et hold for hvem opbakningen fra fansene på Stadion An Der Alten Försterei har været en væsentlig faktor i deres flotte pointhøst, levner jeg dem ikke de store chancer mod Bayern.

  Lisbergs bud: Bayern München -1,5 (AH) til odds 1,63 - SPIL HER >>*

  Werder Bremen – Bayer Leverkusen 2 (1-2)

  De grønblusede nordtyskere var sidste hold til at komme tilbage til fuld træning, og derfor har de også fået lov til at få mandagskampen, hvor Bayer Leverkusen kommer på besøg. Werder ligger inden denne runde på næstsidstepladsen, og måske pausen alligevel har gjort dem godt, for det var i februar og marts måned svært at se, hvordan Werder skulle kunne holde sig oppe, med det spil de leverede. Omvendt var Bayer Leverkusen virkelig godt kørende i både Bundesligaen, pokalen og Europa League, og kigger vi kun på form og kvalitet, så må Leverkusen være favorit. Særligt fordi de kun har Volland tvivlsom, mens hjemmeholdet må undvære Klaasen, der har karantæne, ligesom det endnu er usikkert, om Füllkrug, Möhwald og Toprak når at blive klar. Alligevel kan det ikke udelukkes, at Werder kan få point i kampen her. Bosz’ stil kræver en enorm fysik, og deres defensiv skal finde en måde at håndtere særligt Rashica på, hvis de skal hænge på i topkampen.

  Lisbergs bud: Werder Bremen +1,5 (AH) til odds 1,40 - SPIL HER >>*

  Spil på Bundesligaen

 • 02
  Thomas Schyth
  16. maj 2020 09:39

  Jeg har en teori om nogle trends vi kommer til at se her i de første runder af Bundesligaen:

  1) Der kommer mange flere "public money" end vi er vant til fordi Bundesligaen er den eneste "store" liga man kan se på TV og bette på. Det vil skabe flere penge på markedet i "uvidenhed" og det kan skabe fin værdi - ligesom det plejer at gøre til store slutrunder.

  2) Hvis man venter et par runder for lige at se an hvilke "trends" der er - vil det være for sent. Markedet reagerer enormt hurtigt.
  Her i starten er markedet ligeså uvidende omkring den nye situation som os. Slå derfor til hurtigt ud fra gennemtænkte teorier, og så vil man kunne fange stor værdi flere steder.

  3) Hjemmebanefordelen forbliver den samme som før - også uden fans.
  Jeg tror ikke det er fans der skaber hjemmebanefordelen alene. Det er nærmere de vante omgivelser for hjemmeholdet. De ved hvor de skal gå hen allerede når de ankommer til stadion, alt ser familiært ud for dem, alle har styr på alt og alt er som det plejer. Det giver en stor ro.
  I disse nye tider har hjemmeholdet endda set egne faciliteter an under de nye situationer og sikkert trænet dem - det har udeholdet ikke.

  Jeg tror markedet kommer til at overreagere på situationen omkring ingen fans, og det vil skabe værdi på flere hjemmehold.

  4) Tempoet og flowet i kampen bliver sænket ift. normalt. Der er ikke samme intensitet grundet manglende fans, der er ingen bolddrenge der sætter spillet hurtigt i gang, og det er lang tid siden holdene har spillet kamp.
  Rytmen kan så at sige blive brudt en hel del, og det giver måske værdi på flere underspil.

  5) Grundet den lavere rytme, tempo og flow, skal vi til at kigge mere mod underdogs end vanligt de første runder. Alle hold er lige uvidende om den nye sitaution, og det kan give flere tilfældigheder mm.
  Det vil desuden være nemmere for underdogs at forsvare hvis tempoet er lavere.

 • 03
  BettingGuru
  16. maj 2020 20:59

  Fine pointer Thomas, og jeg er umiddelbart enige i de fleste af dem. Kan dog godt have min tvivl omkring hvor meget hjemmebanen betyder lige pt. Ikke så meget på grund af de manglende tilskuer men eftersom spillerne er gemt væk på hoteller/træningsanlæg, kommer de ikke nok ikke til at føle sig så meget ude/hjemme som de plejer.

  Mener det var Mads Junker der engang sagde at hjemmebanen betyder noget da man kender reklamerne og udfra dem kan se hvor man står uden at orientere sig yderligere. Det er selvfølgelig et plus for hjemmeholdet :-)

  Godt skriv :-)

 • 04
  Van Basten
  17. maj 2020 06:44

  Spændende overvejelser!

  Jeg har lidt gjort de samme tanker som dig Thomas, ift. "vanthedselementet" i spørgsmålet om hjemmebanefordel - hælder til ikke at ville undervurdere dén del.

  Ift. ingen tilskuere: Er det måske lidt spiller-individuelt? Er alle professionelle nok, eller ser man nogle af de mere flamboyante spillere have lidt sværere ved at finde spændingsniveauet, når der ikke er tilskuere at begejstre?

  /VB

 • 05
  Thomas Schyth
  18. maj 2020 06:20

  Super fine tanker begge to, som jeg sagtens kan følge.

  Nu er første runde så næsten slut (mangler lige mandagskampen), og ift. resultatmæssige tendenser, så er 6 af de 8 kampe gået over 2,5 mål, mens vi fik blot 2 hjemmesejre.
  Jeg kunne sagtens forestille mig at disse resultater får markedet til at sætte ekstra fokus på manglen på hjemmebanefordel. I 6 af kampene var hjemmeholdet favorit, så det er da også en naturlig tanke at det kan have påvirket.
  Omvendt kan man så sige, at xG viser at 4 af opgørene "burde" være endt som hjemmesejre, så måske der bare er tale om varians...

 • 06
  BettingGuru
  18. maj 2020 11:02

  Ja, samplen er for lille at konkludere noget udfra men alle er vigtige pointer at have med i sine overvejelser :-)

 • 07
  Thomas Schyth
  20. maj 2020 09:26

  Der er lavet en undersøgelse om hvad det betyder for chancerne for at vinde en kamp uden tilskuere:

  https://theconversation.com/as-football-returns-in-empty-stadiums-four-graphs-show-how-home-advantage-disappears-138685

  I et bettingperspektiv er undersøgelsen som nævnt i sin rene form rimelig ligegyldig. Hvis den bliver sammenholdt med odds, er det dog straks mere interessant og brugbart.

  Eksempelvis er det interessant at undersøgelsen konkluderer at hjemmebanefordelen falder med 10 %. Det lyder af meget, for det betyder at man vurderer det som havende 0-1 % betydning om du spiller på neutral grund eller om du spiller på hjemmebane uden fans - hvor jeg rent logisk tænker der stadig må være noget fordel i at være hjemme i vante rammer.

  Men lad os tage udgangspunkt i de 10 %, hvilket forresten også er interessant ift. at eks. fivethirtyeight der sætter standard-cv på kampe netop skriver inden seneste Bundesligarunde:

  "This league is currently playing matches in empty stadiums. Home-field advantage has been reduced by 10 percent to reflect this change"

  Den må man sige de har ramt ret godt.

  Men tilbage til undersøgelse og betting-perspektiv:
  Undersøgelsen viser, at et standard-cv på to lige gode hold uden fans skal være: 36 - 30 - 34. Altså næsten helt jævnbyrdigt.

  Hvis vi kigger på Bundesligaen, så har lukkeoddsene hos Pinnacle i 18/19 sæsonen og 19/20-sæsonen (ikke medtalt "corona-runden") symboliseret en standard cv på:
  45 - 28 - 27

  I seneste runde uden tilskuere var standard cv over kampene ifølge lukkeodds:
  33 - 30 - 37

  Disse tal er dog svære helt at bruge til super meget, for der er enormt meget potentiel varians. Eks. spillede Bayern på udebane denne runde og var kæmpe favoritter, og i en runde der indeholder få kampe vil det selvsagt skævvride oddsene, fremfor hvis de havde spillet på hjemmebane.

  Vi kunne også i stedet kigge specifikt på opgøret Düsseldorf - Paderborn. Grunden til at jeg tager det opgør specifikt, er at det er to næsten lige gode hold - i ren kvalitet i hvert fald det mest jævnbyrdige matchup vi havde i seneste Bundesligarunde.
  Her lukkede oddset hos Pinnacle i det der svarer til en CV på: 44 - 26 - 30.

  Hvis det er retvisende - og ikke blot et udtryk for varians - så har oddset til den kamp ikke medregnet de 10 procent manglende fans skulle betyde ifølge undersøgelsen.
  Det havde med andre ord været et rigtig godt spil på Paderborn i den nævnte kamp.

  Det kan måske være noget man skal holde øje med i den kommende runde - eller også skal man være opmærksom på at nævnte undersøgelse kun er lavet på baggrund af ca. 100 kampe, hvilket slet ikke er nok til at være signifikant, og det kan være udsat for stor grad af varians.

 • 08
  BettingGuru
  20. maj 2020 09:39

  Ja, det er virkelig interessant. Hvis vi tager et øjebliksbillede på den næste runde af Bundesligaen er syv af ni udebane hold pt prissat lavere end åbningsoddset. Det lader til, i øjebliksbillede, at marked også går imod hjemmebaneholdene.

  Bider også mærke i "But as the graph below shows, we estimate that an away team would receive 0.5 fewer yellow cards when playing behind closed doors" - Der kan potentielt være noget at hente på kort linjer også, hvis flere ting går op i en højere enhed.

Seneste forumindlæg

 Sidst kommenteret
28. sep. 2020 13:59
27. sep. 2020 20:50
27. sep. 2020 20:39
27. sep. 2020 09:50
26. sep. 2020 19:54
26. sep. 2020 16:47
24. sep. 2020 22:04
24. sep. 2020 15:48
24. sep. 2020 09:18
21. sep. 2020 22:46
18. sep. 2020 07:20
17. sep. 2020 15:16
17. sep. 2020 09:02
16. sep. 2020 17:44
16. sep. 2020 09:07
13. sep. 2020 09:23
11. sep. 2020 15:53
11. sep. 2020 15:30
10. sep. 2020 20:31
10. sep. 2020 20:29