Reklame*

Folketingsvalg oddsOdds på folketingsvalg

Valgtrommerne begynder så småt at kunne høres fra Christiansborg efter en hektisk periode i dansk politik, og netop derfor er det nu muligt at spille på, hvem der bliver Danmarks næste statsminister. De store favoritter er selvfølgelig Mette Frederiksen og Lars Løkke, men måske Thulesen Dahl kan overraske alt og alle ved valget i 2019? Vi kigger her på odds til det næste Folketingsvalg, og samtidig gennemgår vi det politiske landskab i Danmark, som det ser ud lige nu.

Odds på Folketingsvalget

Odds på Folketingsvalget

Vi har samlet de bedste odds på det forestående Folketingsvalg. Nedenfor får du altså alle oddsene på kandidaterne til at overtage nøglerne til statsministeriet efter det næste folketingsvalg.

Hvem er statsminister efter næste valg?
Mette Frederiksen: 1,60 – SPIL HER >>*

Lars Løkke Rasmussen: 2,50 – SPIL HER >>*

Kristian Jensen: 12,00 – SPIL HER >>*

Kristian Thulesen Dahl: 15,00 – SPIL HER >>*

Uffe Elbæk: 40,00 – SPIL HER >>*

Morten Østergaard: 50,00 – SPIL HER >>*

Søren Pape: 50,00 – SPIL HER >>*

Pia Olsen Dyhr: 60,00 – SPIL HER >>*

Pernille Skipper: 100,00 – SPIL HER >>*

Anders Samuelsen: 125,00 – SPIL HER >>*

Inger Støjberg: 150,00 – SPIL HER >>*

Pernille Vermund: 200,00 – SPIL HER >>*

Odds senest opdateret d. 4. februar 2019 kl. 09:54. Odds kan ændre sig.

Favoritterne og outsiderne hos bookmakerne

Bookmakernes odds til det næste folketingsvalg i Danmark viser med al tydelighed, at det endnu engang kan gå hen og blive en meget tæt affære. Mette Frederiksen giver odds 1,80, mens Lars Løkke giver odds 2,15 - det kan altså blive fugl eller fisk.

Ved sidste folketingsvalg i 2015 kunne Venstres mindretalsregering med støtte fra Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance blot mønstre 51,4 % af stemmerne, hvilket i den grad viser, hvor tæt valget var dengang. Og det samme kommer nok til at ske ved næste folketingsvalg.

Udover Lars Løkke og Mette Frederiksen er det ifølge bookmakerne og deres odds ikke helt utænkeligt, at formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, på den ene eller den anden måde formår at samle opbakning fra andre partier i folketinget. Spiller du på Kristian Thulesen Dahl som Danmarks næste statsminister, får du odds 12, så muligheden er altså til stede i følge bookmakerne.

Valget er endnu ikke blevet udskrevet, men Lars Løkke har for nyligt meldt ud, at det kommer til at ske i 2019.

Derfor er oddset lavest på Mette Frederiksen

Mette Frederiksen er formand for Socialdemokratiet, som ser ud til at gå frem i forhold til folketingsvalget i 2015. Socialdemokratiet er Danmarks største parti, og derfor er det naturligt, at Mette Frederiksen er blandt topkandidaterne til at blive den næste statsminister i Danmark.

Flygtninge- og indvandrerdebatten ser ud til at blive et nøgletema ved den kommende valgkamp, og her er det særligt stemmeflyttende, at Mette Frederiksen har rykket sig i ”DF-retning”. Socialdemokratiets formand er ikke bleg for at tilkendegive, at der er behov for stramninger i udlændingepolitikken, og hun har måske stjålet nogle vigtige stemmer fra DF med denne kurs.

Den grønne omstilling er også noget, der pt. får pilen til at pege mere på Mette Frederiksen end på Lars Løkke Rasmussen. Regeringen er på vej med et udspil om både klima og miljø, men skal man tro en analyse i Jyllands-Posten, sker det alt for sent til, at man kan overbevise vælgerne om, at de blå pludselig er blevet grønne.

Ved S-kongressen i september appellerede Mette Frederiksen til de vælgere, der forlod partiet i kølvandet på Helle Thornings ”borgerlige økonomiske politik i bred forstand”. Den nuværende formand for Socialdemokratiet tog kraftigt afstand til diskursen med en bemærkning om, at det ikke kommer til at ske igen. I det hele taget var Mette Frederiksen ikke bleg for at indrømme fortidens fejltagelser, og dermed tegner hun et fortsat tydeligere billede af opgøret med den Thorning-regering, som hun ellers selv var en del af.

Socialdemokratiets Plan A er at danne en socialdemokratisk mindretalsregering i 2019. Dermed er der lagt op til en afstandtagen fra den vanlige allierede, Radikale Venstre.

Genvinder Lars Løkke magten til odds 2,15?

Lars Løkke vandt valget i 2009, og han gjorde det igen i 2015. Venstre-formanden er dygtig til at føre valgkamp, og han har den fordel, at han selv styrer timingen. I skrivende stund har han annonceret, at han skubber folketingsvalget et stykke ind i 2019 (senest 17. juni). Det giver Lars Løkke tid til at jonglere med Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, der pt. ikke ligefrem ser ud til at være gode venner forud for de kommende finanslovsforhandlinger. Kan han få mildnet gemytterne, styrker det naturligvis hans lederkandidatur.

Som det blev nævnt i ovenstående afsnit, er Lars Løkke begyndt at nærme sig Socialdemokratiets populære interesse på sundheds- og klimaområdet. Kan han tids nok få overbevist vælgerne om, at han rent faktisk agter at afhjælpe problematikkerne på disse områder, vil det naturligvis mildne de kritiske røster.

Helt afgørende bliver det naturligvis for Lars Løkke at få debatten til at handle om, hvad han er lykkedes med i sin regeringstid, fremfor at han skal forholde sig til løfter og ambitioner, der endnu ikke er blevet indfriet. Sidstnævnte fylder typisk meget i medierne. Aktuelt (d. 10. oktober) er Lars Løkke og blå blok bagud i meningsmålingerne, men meget kan nå at ændre sig frem mod folketingsvalget i 2019, og vi anbefaler derfor, at du løbende konsulterer meningsmålingerne her – så du kan spille på et velovervejet grundlag.

Dansk Folkeparti bejler til begge sider i folketingssalen

Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, har givet udtryk for, at han er parat til at samarbejde med både Venstre og Socialdemokratiet. Ideelt vil det være for Dansk Folkeparti, hvis Lars Løkke siger farvel til Liberal Alliance og åbner for regeringssamarbejde med Dansk Folkeparti. Det er Plan A. Hvis den ikke lykkes, er Kristian Thulesen Dahl dog så pragmatisk, at han gerne går med Socialdemokratiet i bestræbelsen på at sikre Dansk Folkeparti størst mulig indflydelse i dansk politik. Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har nærmet sig hinanden på den centrale udlændingepolitik, dagpengeområdet og boligskatten - og derfor er et samarbejde ikke urealistisk.

Kommer Pernille Vermund og Nye Borgerlige over spærregrænsen?

Kommer Nye Borgerlige over spærregrænsen? De seneste meningsmålinger tyder på, at det sker. Pernille Vermund og Nye Borgerlige fører en meget stram udlændingepolitik, og det har sikret dem et hav af typiske DF-vælgere. Nøglesagerne er asylstop, udvisning af kriminelle udlændinge efter første dom og 100 % selvforsørgende udlændinge. Meningsmålinger fra d. 7. oktober 2018 viser, at Nye Borgerlige står til 2,7 procent af stemmerne, hvilket er nok til at sende dem over spærregrænsen på 2 procent.

Vigtige valgtemaer i 2019

I slutningen af 2018 tog Norstats internetpanel (på vegne af Altinget og Jyllands-Posten) temperaturen på, hvilke politiske områder, der ville blive mest afgørende for respondenternes stemmeafgivelse ved det kommende folketingsvalg. Svarende fordelte sig således:

- Sundhedspolitik (36 procent)
- Miljø- og klimapolitik (36 procent)
- Udlændingepolitik (33 procent)
- Socialpolitik (27 procent)
- Kriminalitet- og retspolitik (19 procent)
- Økonomisk politik (19 procent)
- Uddannelsespolitik (19 procent)
- Skattepolitik (17 procent)
- EU (9 procent)
- Fødevarepolitik (6 procent)
- Boligpolitik (5 procent)
- Transportpolitik (4 procent)
- Forsvarspolitik (3 procent)
- Udenrigspolitik (3 procent)
- Kulturpolitik (2 procent)
- Ved ikke (6 procent)

Det ser således ud til, at sundhedspolitik, miljø- og klima politik og udlændingepolitik bliver nøgletemaerne, når der skal afholdes folketingsvalg i 2019. Det bliver derfor afgørende, at partierne og politikkerne er i stand til at positionere sig på disse emner.

Det er ikke mange dage siden, at den amerikanske præsident Donald Trump jokede med (manglen på) Global Warming på sin Twitter-profil, men noget tyder altså på, at en lignende dansk ignorance på klimaområdet ikke vil falde i vælgernes smag herhjemme.

Den store interesse for sundhedspolitikken forsøger Venstre at imødekomme med en sundhedsreform, hvor der blandt andet sættes seks mia. kr. af til en såkaldt nærhedsfond. Også Socialdemokratiet lægger vægt på at bevare nærheden i sundhedsvæsnet, og herfra er anklagen, at Lars Løkkes strukturændringer vil medføre øget centralisering. Modsat vil Mette Frederiksen gerne give regionerne mere at lave. (16-01-2019, bt.dk)

Og som altid kommer udlændingedebatten naturligvis til at fylde. Nøglesagen for Dansk Folkeparti optager naturligvis danskerne i en tid, hvor mediebilledet fokuserer meget på indvandring og lovgivning. Senest har Socialdemokratiet givet opbakning til regeringens paradigmeskifte i udlændingepolitikken, som generelt rummer stramninger. Dette selvom S ikke havde noget ønske om at nedsætte integrationsydelsen. (29-01-2019, politiken.dk)

De seneste meningsmålinger

Berlingskes Barometer, som bringer et vægtet gennemsnit at flere institutters målinger, viser, d. 7. oktober, en udvikling i stemmeprocenten siden det seneste valg:

A / Socialdemokratiet: Fra 26,3 procent til 27,0 procent.
B / Radikale Venstre: Fra 4,6 procent til 5,8 procent.
C / Konservative: Fra 3,4 procent til 3,9 procent.
D / Nye Borgerlige: Eksisterede ikke til 2,7 procent.
F / SF: Fra 4,2 procent til 5,3 procent.
I / Liberal Alliance: Fra 7,5 procent til 4,9 procent.
K / Kristendemokraterne: Fra 0,8 procent til 0,7 procent.
O / Dansk Folkeparti: Fra 21,1 procent til 17,6 procent.
V / Venstre: Fra 19,5 procent til 18,7 procent.
Ø / Enhedslisten: Fra 7,8 procent til 8,8 procent.
Å / Alternativet: Fra 4,8 procent til 4,6 procent.

Tallene afslører, at Dansk Folkeparti ventes at få en markant tilbagegang oven på succesvalget i 2015. Det er også iøjnefaldende, at Liberal Alliance går klart tilbage, mens Radikale Venstre, SF og Enhedslisten går frem med mere end et procentpoint. Nye Borgerlige, som først blev oprettet i efteråret 2015, har fundet 2,7 procent af stemmerne (dette er medvirkende til at forklare tilbagegangen for Dansk Folkeparti).

Om folketingsvalget generelt

Det danske parlament kaldes Folketinget og er den lovgivende magt i Danmark. Folketinget vedtager alle gældende love i Danmark og har til opgave at vedtage statens budgetter, kontrollere regeringen og varetage internationalt samarbejde. De politikere vi vælger ind i Folketinget, repræsenterer hele Danmark, geografisk, erhvervsmæssigt og aldersmæssigt. Folketinget består af politikere med en længeregående uddannelse i ryggen såvel som erhvervsdrivende, lærere m.fl. Til folketingsvalget skal vi vælge 179 medlemmer ind, med 2 medlemmer fra Grønland og 2 fra Færøerne. Det bliver valg nr. 69 i Danmarks historie. Det første folketingsvalg fandt sted d. 4. december 1849 efter at den demokratiske forfatning Grundloven blev udstedt d. 5. juni samme år.

Nu er du klar til at oddse på Folketingsvalget

Hvad end der udskrives valg i morgen, inden årsskiftet eller i 2019, er du nu klar til at oddse på Folketingsvalget. Du kan se alle oddsene fra LeoVegas* og de andre bookmakere på, hvem der bliver Danmarks næste statsminister. God fornøjelse med folketingsvalget og dine spil.

Odds på Folketingsvalget

Af Peter Larsen
Google+: 

Få din bonus til valget

Reklame.

bet365
888sport
betfair
1
bwin
leovegas
nordicbet
3
betsafe
cashpoint
betfair2
unibet
jetbull
betstars

Flere odds på Folketingsvalget

Odds på stemmeprocenter opdateres, når valgdatoen kommer nærmere.

Socialdemokraterne: Stemmeprocent
Over 26 %: 1,65 (LeoVegas*)
Under 26 %: 2,10 (LeoVegas*)

Dansk Folkeparti: Stemmeprocent
Over 19 %: 1,70 (LeoVegas*)
Under 19 %: 2,00 (LeoVegas*)

Venstre: Stemmeprocent
Over 17 %: 1,70 (LeoVegas*)
Under 17 %: 2,00 (LeoVegas*)

Enhedslisten: Stemmeprocent
Over 8 %: 1,90 (LeoVegas*)
Under 8 %: 1,80 (LeoVegas*)

Liberal Alliance: Stemmeprocent
Over 6,5 %: 1,70 (LeoVegas*)
Under 6,5 %: 2,00 (LeoVegas*)

Alternativet: Stemmeprocent
Over 6 %: 1,75 (LeoVegas*)
Under 6 %: 1,95 (LeoVegas*)

Radikale Venstre: Stemmeprocent
Over 5 %: 1,70 (LeoVegas*)
Under 5 %: 2,00 (LeoVegas*)

Nye Borgerlige: Stemmeprocent
Over 4,5 %: 2,50 (LeoVegas*)
Under 4,5 %: 1,45 (LeoVegas*)

SF: Stemmeprocent
Over 4,5 %: 2,00 (LeoVegas*)
Under 4,5 %: 1,70 (LeoVegas*)

Konservative: Stemmeprocent
Over 3 %: 2,05 (LeoVegas*)
Under 3 %: 1,67 (LeoVegas*)