Reklame*

Folketingsvalg oddsOdds på folketingsvalg

Valgtrommerne begynder så småt at kunne høres fra Christiansborg efter en hektisk periode i dansk politik, og netop derfor er det nu muligt at spille på, hvem der bliver Danmarks næste statsminister. De store favoritter er selvfølgelig Mette Frederiksen og Lars Løkke, men måske Thulesen Dahl eller sågar Kristian Jensen kan overraske alt og alle? Vi kigger her på odds til det næste Folketingsvalg, og samtidig gennemgår vi det politiske landskab i Danmark, som det ser ud lige nu.

Odds på Folketingsvalget

Odds på Folketingsvalget

Vi har samlet de bedste odds på det forestående Folketingsvalg. Nedenfor får du altså alle oddsene på kandidaterne til at overtage nøglerne til statsministeriet efter det næste folketingsvalg.

Hvem er statsminister efter næste valg?
Mette Frederiksen: 1,80 – SPIL HER >>*

Lars Løkke Rasmussen: 2,15 – SPIL HER >>*

Kristian Thulesen Dahl: 12,00 – SPIL HER >>*

Kristian Jensen: 15,00 – SPIL HER >>*

Inger Støjbjerg: 40,00 – SPIL HER >>*

Søren Pape: 40,00 – SPIL HER >>*

Karsten Lauritzen: 40,00 – SPIL HER >>*

Morten Østergaard: 50,00 – SPIL HER >>*

Anders Samuelsen: 75,00 – SPIL HER >>*

Uffe Elbæk: 150,00 – SPIL HER >>*

Odds senest opdateret d. 11. september kl. 11:15. Odds kan ændre sig.

Favoritterne og outsiderne hos bookmakerne

Bookmakernes odds til det næste folketingsvalg i Danmark viser med al tydelighed, at det endnu engang kan gå hen og blive en meget tæt affære. Mette Frederiksen giver odds 2,10, mens Lars Løkke giver odds 2,90 - det kan altså blive fugl eller fisk.

Ved sidste folketingsvalg i 2015 kunne Venstres mindretalsregering med støtte fra Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance blot mønstre 51,4 % af stemmerne, hvilket i den grad viser, hvor tæt valget var dengang. Og det samme kommer nok til at ske ved næste folketingsvalg.

Udover Lars Løkke og Mette Frederiksen er det ifølge bookmakerne og deres odds ikke helt utænkeligt, at Lars Løkke bliver væltet af pinden af en anden kandidat fra Venstre, som herefter går hen og bliver statsminister. Især Kristian Jensen og Søren Gade levnes pæne chancer for dette med odds 9, mens Inger Støjberg giver odds 41 som næste statsminister.

En anden mulighed er, at formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, på den ene eller den anden måde formår at samle opbakning fra andre partier i folketinget. Spiller du på Kristian Thulesen Dahl som Danmarks næste statsminister får du også odds 9, så muligheden er altså til stede i følge bookmakerne.

Valget er endnu ikke blevet udskrevet, men diskussionerne i folketinget er yderst ophedet for tiden, og især den indædte kamp mellem Venstres støttepartier Dansk Folkeparti og Liberal Alliance gør, at et folketingsvalg kan være lige på trapperne.

Uro i blå blok kan ende i valg

Den ulmende uro der lige nu hersker i blå blok kan i sidste ende med, at enten Liberal Alliance eller Dansk Folkeparti trækker deres støtte til Venstres mindretalsregering, således at tæppet trækkes væk under Lars Løkke.

Anders Samuelsen og Liberal Alliance står ultimativt fast på deres krav om, at topskatten skal sænkes 5 % i forbindelse med 2025-planen, men det vil Dansk Folkeparti ikke gå med til. Derudover er de to partier også uenige om, hvor vidt pensionsalderen skal sættes op til 67,5 år fra det nuværende niveau på 67 år. Liberal Alliance er for en stigning, men Dansk Folkeparti er imod.

Et andet stort spørgsmål i forbindelse med blå blok er fremkomsten af det politiske parti Nye Borgerlige med formanden Pernille Vermund i spidsen. Med en politik der bevæger sig endnu længere ud på højrefløjen, når det kommer til udlændinge- og indvandrerpolitik samt en liberal økonomisk politik, kan det nye parti sagtens skabe røre i andedammen. Kommer partiet i Folketinget, er der pludselig en ny spiller, som der skal tages hensyn til fra Lars Løkkes side. Skulle Nye Borgerlige ikke komme ind mister blå blok til gengæld værdifulde stemmer, som kan betyde, at Mette Frederiksen og rød blok kan få fingre i nøglerne til statsministeriet.

Det bliver spændende at se, om Dansk Folkeparti og Liberal Alliance kan nå til enighed og ligeledes, om Nye Borgerlige kommer i Folketinget og pludselig også skal have indflydelse.

Du kan altid tjekke de nyeste meningsmålinger hos Berlingske, hvor undersøgelser fra alle analyseinstitutter samles sammen: Politiko.dk

Om folketingsvalget generelt

Det danske parlament kaldes Folketinget og er den lovgivende magt i Danmark. Folketinget vedtager alle gældende love i Danmark og har til opgave at vedtage statens budgetter, kontrollere regeringen og varetage internationalt samarbejde. De politikere vi vælger ind i Folketinget, repræsenterer hele Danmark, geografisk, erhvervsmæssigt og aldersmæssigt. Folketinget består af politikere med en længeregående uddannelse i ryggen såvel som erhvervdrivende, lærer m.fl. Til folketingsvalget skal vi vælge 179 medlemmer ind, med 2 medlemmer fra Grønland og 2 fra Færøerne. Det bliver valg nr. 69 i Danmarks historie. Det første folketingsvalg fandt sted d. 4. december 1849 efter at den demokratiske forfatning Grundloven blev udstedt d. 5. juni samme år.

Nu er du klar til at oddse på Folketingsvalget

Hvad end der udskrives valg i morgen, inden årsskiftet eller i 2019, er du nu klar til at oddse på Folketingsvalget. Du kan se alle oddsene fra LeoVegas* og de andre bookmakere på, hvem der bliver Danmarks næste statsminister. God fornøjelse med folketingsvalget og dine spil.

Odds på Folketingsvalget

Af Peter Larsen
Google+: 

Få din bonus til valget

Reklame.

bet365
betfair
888sport
1
bwin
nordicbet
leovegas
betsafe
cashpoint
betfair2
unibet
jetbull
betstars

Flere odds på Folketingsvalget

Odds på stemmeprocenter opdateres, når valgdatoen kommer nærmere.

Socialdemokraterne: Stemmeprocent
Over 26 %: 1,65 (LeoVegas*)
Under 26 %: 2,10 (LeoVegas*)

Dansk Folkeparti: Stemmeprocent
Over 19 %: 1,70 (LeoVegas*)
Under 19 %: 2,00 (LeoVegas*)

Venstre: Stemmeprocent
Over 17 %: 1,70 (LeoVegas*)
Under 17 %: 2,00 (LeoVegas*)

Enhedslisten: Stemmeprocent
Over 8 %: 1,90 (LeoVegas*)
Under 8 %: 1,80 (LeoVegas*)

Liberal Alliance: Stemmeprocent
Over 6,5 %: 1,70 (LeoVegas*)
Under 6,5 %: 2,00 (LeoVegas*)

Alternativet: Stemmeprocent
Over 6 %: 1,75 (LeoVegas*)
Under 6 %: 1,95 (LeoVegas*)

Radikale Venstre: Stemmeprocent
Over 5 %: 1,70 (LeoVegas*)
Under 5 %: 2,00 (LeoVegas*)

Nye Borgerlige: Stemmeprocent
Over 4,5 %: 2,50 (LeoVegas*)
Under 4,5 %: 1,45 (LeoVegas*)

SF: Stemmeprocent
Over 4,5 %: 2,00 (LeoVegas*)
Under 4,5 %: 1,70 (LeoVegas*)

Konservative: Stemmeprocent
Over 3 %: 2,05 (LeoVegas*)
Under 3 %: 1,67 (LeoVegas*)