18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Fodboldquiz

På denne side finder du altid en frisk fodboldquiz. Kan du gætte flere rigtige positioner end vennerne?

Tag fodboldquizzen herunder med det samme, og vend tilbage i morgen, hvor der er en ny fodboldquiz at bryde hovedet med!

SpilXperten giver dig i samarbejde med Starting11 mulighed for at spille fodboldquiz, når det passer dig.

Har du fulgt med i SpilXpoden, kender du måske allerede konceptet, men det går i al sin enkelthed ud på at huske – eller gætte – spillerne i startopstillingen til en given kamp.

Det lyder let, og du får endda hjælp af landeflag med spillernes nationaliteter. Men som med enhver udfordrende sportsquiz er det sværere, end det lyder.

Dagens fodboldquiz: Nye quizzer – hver dag

Nogle hoveder er så kvikke, at de hurtigt husker startopstillingen igen. Du får dog hver dag nye quizzer, så du aldrig løber tør for læring, vanskelige spørgsmål og muligheder for at brillere over for vennerne.

Klik ind hver dag og vis, at det er dig, der har den skarpeste hukommelse, når det kommer til fodbold og sportsquizzer.

Selv hvis I er næsten lige gode, vil der altid være en nordirsk højre back eller en overrumplende japansk kant, som er gledet bagerst i hukommelsen og kan koste sejren.

Vi starter med at quizze i Premier League, men vi kommer også til at tage afstikkere til Superligaen, Bundesligaen, La Liga og Serie A.

Dansk fodboldquiz med svar

Selve spillet er let. Sportsquizzen er på dansk, og du ser grafisk to holdopstillinger fra en fodboldkamp, der er spillet.

Der er landeflag på de 11 startpladser for hvert hold, og så skal du bare skrive navnene på de spillere, du husker fra startopstillingerne.

Hvilken spanier var det nu, der huserede for Manchester United på midten bag Juan Mata? Og hvor mange brasilianske midterforsvarere har det egentlig været i Chelsea?

Det er nok med efternavne, så hvis du ikke lige kan stave til fornavnet, gør det ingenting. Men efternavnet skal du altså have fat i. Held og lykke med stjerner som Arrizabalaga og Azpilicueta. Øvelse gør mester.

Når du har fanget selve mekanikken, er det let og sjovt at spille, men der kommer altså nye spil hver dag, så udfordringerne begynder forfra, og måske er du ikke lige så skarp i Stoke Citys opstillinger som Real Madrids? Se det som en mulighed for at lære noget nyt, og vis dine venner, at du i det mindste ved mere end dem. Hvis du ved mere…

Sportsquiz med fodboldfokus

Det er altså en fodboldquiz, hvor du leverer svarene til de udvalgte startopstillinger. Kan du ikke huske alle spillerne, kan du til slut få vist de rigtige navne, så din fodboldquiz med svar ikke ender med en masse ubesvarede spørgsmål.

Selv om det er en dansk fodboldquiz, kan du møde startopstillinger fra en stribe store ligaer rundt om i verden, så måske skal du allerede nu øve dig på Salernitanas foretrukne opstilling i 2017 eller måske på stamspillerne hos Southampton i årene fra 2013-2015.

I kan selv vælge, om I vil have hvert sit hold, så den ene skal finde de 11 navne fra den ene klub, og den anden de 11 navne fra den anden, eller om I bare laver en quiz med 22 spillere, som man så kan gætte frit på, Måske er I begge bedre til Bayern Münchens opstillinger end Bochums? Så kommer udfordringerne nok bare sent i jeres quiz med fodboldspørgsmål.