18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

1.94
2/10
Ishøj IF
Avarta
Tipped at 1.94
BettingGuru-avatar
15. jun.
14:00
sport-icon

Anbefalet til

3.40
2/10
Ungarn
Schweiz
Tipped at 3.40
BettingGuru-avatar
15. jun.
15:00
sport-icon

Anbefalet til

3.00
1/10
Ungarn
Schweiz
Tipped at 3.00
Dagens BetBuilder-avatar
15. jun.
15:00
sport-icon

Anbefalet til

3.65
1/10
Spanien
Kroatien
Tipped at 3.65
Dagens Spil-avatar
15. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

1.93
3/10
Orlando City
Los Angeles FC
Tipped at 1.93
BettingGuru-avatar
16. jun.
01:30
sport-icon

Anbefalet til

2.06
3/10
Athletico Paranaense
Flamengo
Tipped at 2.06
BettingGuru-avatar
16. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.70
3/10
EM 2024 – Hold Point
Tipped at 1.70
BettingGuru-avatar
17. jun.
15:00
sport-icon

Anbefalet til

2.22
3/10
Belgien
Slovakiet
Tipped at 2.22
BettingGuru-avatar
17. jun.
20:00
sport-icon

Anbefalet til

1.80
2/10
Tyrkiet
Georgien
Tipped at 1.80
BettingGuru-avatar
18. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

7.50
2/10
Copa America – Topscorer
Tipped at 7.50
BettingGuru-avatar
20. jun.
02:00
sport-icon

Anbefalet til

1.71
3/10
USA
Bolivia
Tipped at 1.71
BettingGuru-avatar
24. jun.
02:00
sport-icon

Anbefalet til

1.75
3/10
Albanien
Spanien
Tipped at 1.75
MJN1999-avatar
24. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.78
3/10
Copa America – Hold Point
Tipped at 1.78
BettingGuru-avatar
25. jun.
00:00
sport-icon

Anbefalet til

1.82
3/10
Colombia
Paraguay
Tipped at 1.82
BettingGuru-avatar
25. jun.
02:00

VM fodbold kvinder grupper

Bliv klogere på gruppespillet ved VM i fodbold for kvinder her. Se hvem Danmark og de øvrige 31 nationer er endt i VM-gruppespil med, og læs vores bud på, hvem der går videre fra gruppespillet.

VM-grupper og livestilling

Se både grupperne og livestillingen ved VM i fodbold 2023 lige her.

VM i fodbold 2023

Analyse: Her er gruppevinderne, A til H

Vi lægger hovedet på blokken og kalder de otte gruppevindere i gruppespillet ved VM i kvindefodbold.


Gruppe A – New Zealand, Schweiz, Norge, Filippinerne

Norge må bære en tung favoritværdighed i denne gruppe, og det bør de da også kunne med profiler som Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg i truppen. 

De norske jenter er ganske vist ‘kun’ nummer 12 på verdensranglisten, men puljen består derudover af New Zealand, som er nummer 26, Schweiz, der er nummer 20 og Filippinerne, der er nummer 46.

Der er da heller ingen grund til at danse mange gange rundt om træet for at slå fast, at den her gruppe ligger lige til højrebenet for Norge. 

Schweiz er i klar fremgang og har siden VM-debuten 2015 været med til EM to gange, så de er efterhånden erfarne slutrunde-deltagere.

Det er New Zealand også. Siden 2007 har de været med ved VM hver gang, men de har endnu deres første sejr til gode. Det regner de kraftigt med at forbedre denne gang. 

Det bliver dog næppe Norge, der afgiver point til New Zealand, om end de mødes i åbningskampen 20. juli på et proppet Eden Park i Auckland. Måske kan værtsskabet alligevel give vinger?

Fraregner vi vinger og sensationer, ligner det dog en klar norsk gruppesejr.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Expekt
1,30
Vinder gruppe A: Norge
Gå til Expekt *


Gruppe B – Australien, Canada, Irland, Nigeria

Der kan godt blive spænding om sejren i gruppe B. Australien er som delværter favoritter hos bookmakerne, men de er trods alt ikke gruppens højst rangerede hold på verdensranglisten, for her er de nummer 10, mens Canada er på 7. pladsen. 

Så måske kan canadierne endelig slå igennem til VM også? De er aldrig blevet bedre placeret til VM end 4. pladsen.

Til gengæld har de har fået medalje ved de seneste tre olympiske lege med bronze i 2012 og 2016, mens de snuppede guldet og altså er forsvarende mestre fra 2021 i Tokyo. 

Nigeria er en fast VM-deltager, og ottendedelsfinalen i 2019 var bedste resultat siden kvartfinalen i 1999, der er deres stærkeste VM-præstation nogensinde.

De har vundet 11 af de 14 afviklede afrikanske mesterskaber, men ved det seneste blev de blot nummer fire. Rammer Nigeria topformen i gruppen, kan de blive en ubehagelig overraskelse. 

Det kan Irland måske også, og umiddelbart er de vurderet til at være stærkere end Nigeria.

Men Irland er debutanter ved slutrunden, så de skal vel bruge kampene på at høste erfaring snarere end på at skabe sensationer. Men man må jo gerne gøre begge dele samtidigt. 

Australien er bookmakernes favorit, og landet har forberedt sig, siden de fik tildelt slutrunden.

Programmet er sådan, at de møder Canada i sidste gruppekamp, og hvis begge er videre på det tidspunkt, tror vi, at hjemmebanepublikummet vil gøre mest godt for Australiens motivation. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Expekt
1,50
Vinder gruppe B: Australien
Gå til Expekt *


Gruppe C – Spanien, Japan, Zambia, Costa Rica

Balladen om det spanske landshold og træner Vilda er på en besynderlig måde feset ud i næsten ingenting.

Rygterne gik, at 15 spillere meldte afbud til landsholdet på grund af Vilda, men i dag er mange af spillerne involverede i konflikten alligevel parate til at spille for landsholdet. Der stadig har Jorge Vilda som træner. 

Det kan selvfølgelig give rystelser på holdet, men i den indledende gruppe er det svært at se Spanien få store problemer.

Det skulle da være, hvis Japan har fundet fodfæste igen, for Solens Døtre vandt VM 2011 og nåede finalen 2015, men ved slutrunden i Frankrig 2019 tabte de allerede i ottendedelsfinalerne til de senere finalister fra Holland. 

Zambia og Costa Rica kan se frem til en turnering, hvor de får svært ved at få meget andet udbytte end dét, de kan hente i det indbyrdes møde. Costa Rica var med i 2015 for første gang, mens Zambia er debutanter ved slutrunden. 

Japan har siden november spillet syv testkampe og tabt til England, Brasilien, Danmark, USA og Spanien. Altså kun to sejre.

De virker lige nu ikke på samme niveau som Spanien, men hvis nogen i gruppen skal kunne true spanierne, skal det vel være Japan. 

Det tror vi dog ikke på. Det ender præcis som forventet med spansk gruppesejr. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Expekt
1,12
Vinder gruppe C: Spanien
Gå til Expekt *


Gruppe D – England, Danmark, Kina, Haiti

Det ser helt simpelt ud i gruppe D: England er nummer 4 på verdensranglisten og forsvarende europamestre. Kina er nummer 14 og Danmark 13, mens Haiti er nummer 53. 

Dermed er englænderne storfavoritter til at snuppe gruppesejren, og de er blandt favoritterne til at snuppe det samlede trofæ efter semifinalepladser ved de to seneste VM-slutrunder. 

Kina har været en stormagt, og de var i finalen i 1999, men siden er de ikke kommet længere end kvartfinalerne ved VM.

Denne gang kommer de som forsvarende asiatiske mestre, og som danskerne har de nok også identificeret det indbyrdes møde den 22. juli som meget, meget vigtigt. 

Haiti debuterer som slutrundenation i fodbold, og de er på forhånd udset til en rolle som prügelknabe i denne gruppe. De kan dog overraske med hårdt arbejde og stor fysik, så det bliver næppe den rene walkover mod haitianerne. 

Walkover bliver det nok snarere for England, der er oplagte favoritter til at vinde gruppen.

Deres udfordring kan blive de mange skader til store profiler, og det bliver også interessant at se, hvordan holdet reagerer på det første nederlag i mere end to år efter aprils 0:2-nederlag til de australske del-værter. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Expekt
1,04
Vinder gruppe D: England
Gå til Expekt *


Gruppe E – USA, Holland, Portugal, Vietnam

Denne pulje består af USA, Holland, Portugal og Vietnam. Puljen har to klare favoritter til at gå videre i USA og Holland.

Det var de to lande, der mødtes i den seneste VM-finale i 2019, som endte med en 2:0-sejr til USA.

Da Holland er ramt af en skade til deres stjerneangriber Vivianne Miedema, er det bestemt ikke blevet nemmere for hollænderne at overhale USA.

Både Portugal og Vietnam er med som debutanter. Portugal har deltaget ved EM to gange med en sejr til følge, mens Vietnam har deltaget i de asiatiske mesterskaber ni gange.

Deres bedste resultat er en kvartfinaleplads, som dog kom i 2022. Det siger meget om niveauforskellen på de fire hold.

Hvor USA og Holland er blandt to af de bedste lande i verden, er Portugal og Vietnam med for at lære og er noget efter de to topholdholds niveau.

Holland virker ikke til at være kommet tættere på USA med tanke på Miedemas skade, hvorfor vi må regne med USA, ender med at tage 1.pladsen i gruppen.

Holland er dog stadig meget bedre end Portugal og Vietnam og forventes at tage 2. pladsen. I kampen om 3. pladsen ligner det unge portugisiske landshold en favorit.

Den bedste spiller på det vietnamesiske landshold spiller til daglig i netop den portugisiske liga på et hold i midten af tabellen. Her har Portugal en del spillere fra topholdet Benfica, som viser niveauforskellen på de to lande.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Expekt
1,30
Vinder gruppe E: USA
Gå til Expekt *


Gruppe F – Frankrig, Brasilien, Jamaica, Panama

Gruppen har et stærkt latinamerikansk præg. Med Brasilien, Jamaica og Panama er det tre af fire hold, der har hjemme i det latinamerikanske/caribiske hjørne af verden. Det sidste hold i puljen er fra Europa i form af Frankrig.

Hvor både Frankrig, Brasilien og Jamaica deltog ved VM i 2019, er det debut for Panama. Frankrig og Brasilien er begge i top-10 på FIFAs verdensrangliste, mens hverken Jamaica eller Panama er i top-40.

Frankrig har fornyligt skiftet landstræner til Henri Renard, der tidligere var landstræner for Saudi-Arabiens herrelandshold. Det skete efter et spilleroprør mod den tidligere landstræner Corinne Diacre.

Det har ført til, at flere spillere er vendt tilbage til det franske landshold. Der er dog stadig skader, som står i vejen for, at det franske landshold er i stærkeste opstilling. Især er fraværet af den Paris Saint-Germain angriberen Marie-Antoinette Kateto alvorligt.

Brasilien har også skader, hvor legenden Marta er tvivlsom til VM. Frankrig er skaderne til trods stadig favorit til at tage 1. pladsen i puljen, og med en ny træner og ny energi og positivitet kan det blive godt for Frankrig. Begge hold drømmer om mere end en kvartfinaleplads, og begge hold bør gå videre fra puljen.

Her ligner det, at Frankrig er favorit, men det bliver tæt mellem Frankrig og Brasilien.

Jamaica fik den sidste direkte plads i CONCACAF, mens Panama måtte ud i ekstra kvalifikationskampe, og Jamaica må formodes at være en smule stærkere end Panama i kampen om 3. pladsen.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Expekt
1,50
Vinder gruppe F: Frankrig
Gå til Expekt *


Gruppe G – Sverige, Italien, Argentina, Sydafrika

Gruppe G er en gruppe med en klar favorit. Sverige er klar favorit til at vinde gruppen. Sverige er nr. 3 på FIFAs verdensrangliste, og er det eneste hold i top 15 fra gruppen.

Det er også niende gang Sverige deltager, mens Italien og Argentina har deltaget fire gange. Sydafrika som det sidste hold kommer til deres anden VM-deltagelse.

Sverige kommer under træner Gerhardsson meget langt, og derfor må vi regne dem som favoritter til at vinde gruppen.

Kampen om andenpladsen bliver formentlig noget tættere. Selv om Italien er rangeret noget højere på verdensranglisten, er Italien i gang med et generationsskifte.

Argentina har derimod et rutineret hold, og et hold der har prøvet lidt af hvert. Det kan blive tæt mellem de to lande, men Italien må stadig regnes som favorit.

Sydafrika kommer med en trup, der må regnes som være mindst et niveau under både Italien og Argentina, og som et hold der får det svært ved VM.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Expekt
1,15
Vinder gruppe G: Sverige
Gå til Expekt *


Gruppe H – Tyskland, Marokko, Sydkorea, Colombia

Gruppe H er også en gruppe med en meget klar favorit. Tyskland er en klar favorit til at vinde gruppen, og det ser også svært ud for de andre hold i gruppen at slå Tyskland ud.

Tyskland sender et rutineret hold, der både har prøvet det meste og vundet det meste. Dem må vi forvente vinder gruppen.

De marokkanske debutanter ligner derimod gruppens prygleknappe, da de er næsten 50 pladser efter det nærmeste hold på FIFAs verdensrangliste.

Derimod er kampen om 2. pladsen i gruppen ret tæt. Sydkorea og Colombia har begge hold, der kan gøre en god figur ved VM. Sydkorea har en rutineret trup, mens Colombia har en ung trup.

Begge hold gik videre fra deres gruppe i 2015, og det er begges bedste resultat. De to lande er også ganske tæt på hinanden på FIFA’s verdensrangliste, hvor Sydkorea er nr. 17 og Colombia er nr. 25.

Det er sidste chance for mange i den sydkoreanske trup for at få en stor slutrunde, hvor den colombianske trup formentlig har et par stykker tilbage i sig.

Flere i den colombianske trup har erfaring fra ungdomsslutrunder fra det seneste år, hvor de ved U21 VM fik en plads i kvartfinalen og ved U17 VM fik en finaleplads.

Spørgsmålet i denne pulje er, om det ungdommelige mod kan klare de mere erfarne hoveder. Her er det vigtigt at bemærke, at en del fra det colombianske landshold har erfaring fra både europæiske ligaer og ungdoms-slutrunder.

Den sydkoreanske trup har derimod noget mindre erfaring fra udenlandske ligaer, da de fleste spiller i den hjemlige liga.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Expekt
1,05
Vinder gruppe H: Tyskland
Gå til Expekt *

Gruppekampe og resultater i Gruppe A

Gruppekampe og resultater i Gruppe B

Gruppekampe og resultater i Gruppe C

Gruppekampe og resultater i Gruppe D

Gruppekampe og resultater i Gruppe E

Gruppekampe og resultater i Gruppe F

Gruppekampe og resultater i Gruppe G

Gruppekampe og resultater i Gruppe H

VM 2023 simulator

Klik på holdene herunder for at få dem til at skifte placering. Fremskriv selv, hvordan du forventer, at VM-gruppespillet ender.


SpilXpertens dækning af VM 2023 sponsoreres af Expekt.

Hvor mange grupper er der ved VM i fodbold for kvinder?

Der er i alt 8 grupper (A-H) ved VM i fodbold for kvinder.

Hvilken gruppe spiller Danmark i ved VM i fodbold for kvinder?

Danmark spiller i Gruppe D, mod Kina, England og Haiti, ved VM i fodbold for kvinder.