18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Uruguay – odds på uruguayanernes VM

Uruguay har vundet verdensmesterskabet to gange, men vi skal helt tilbage til 1950 for at finde deres seneste VM-titel. Det er måske urealistisk at forestille sig, at de skulle kunne gå hele vejen i år, men med verdensstjerner som Suarez og Cavani bør der absolut være chance for en hæderlig slutrunde for sydamerikanerne. I første omgang synes der i hvert fald at være ganske god mulighed for at spille sig videre fra gruppe A. Du finder odds, trup og kampe til Uruguays VM på denne side.

Uruguay vinder VM: 29,00 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Edinson Cavani: 26,00 – SPIL HER >>*
Luis Suarez: 26,00 – SPIL HER >>*
Christian Stuani: 151,00 – SPIL HER >>*

Uruguay vinder gruppe A: 1,80 – SPIL HER >>*

Vil du spille på Luis Suarez og hans landsmænd? Så har vi samlet de bedste odds på Uruguays kampe i gruppespillet.

15. juni 2018
14:00 Egypten – Uruguay: 6,50 – 3,60 – 1,62*
20. juni 2018
17:00 Uruguay – Saudi-Arabien: 1,22 – 6,00 – 17,00*
25. juni 2018
16:00 Uruguay – Rusland: 2,45 – 3,20 – 3,25*

Uruguay er sammen med værterne fra Rusland favoritter til at gå videre fra gruppe A, og den sidste gruppekamp kan således ligne en gruppefinale. Et sådant scenarie kræver dog gode resultater i de to første kampe, som godt kan blive overraskende vanskelige, selvom modstanderne på papiret måske ikke ser så skræmmende ud.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).


Uruguays trup og startopstilling

Fernando Muslera (Galatasaray
Martin Silva (Vasco da Gama)
Martin Campana (Independiente)

Diego Godin (Atletico Madrid)
Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid)
Sebastian Coates (Sporting Lisbon)
Maximiliano Pereira (Porto)
Gaston Silva (Independiente)
Martin Caceres (Lazio)
Guillermo Varela (Penarol)

Nahitan Nandez (Boca Juniors)
Lucas Torreira (Sampdoria)
Matias Vecino (Inter Milan)
Rodrigo Bentancur (Juventus)
Carlos Sanchez (Monterrey)
Giorgian de Arrascaeta (Cruzeiro)
Diego Laxalt (Genoa)
Cristian Rodriguez (Penarol)
Jonathan Urretaviscaya (Monterrey)

Cristhian Stuani (Girona)
Maximiliano Gomez (Celta Vigo)
Edinson Cavani (Paris St-Germain)
Luis Suarez (Barcelona)

Forventet startopstilling: Muslera – Varela, Giminez, Godin, Laxalt – Vecino, Bentancur, Nandez – de Arrascaeta – Suarez, Cavani


Profiler: Store offensive esser hos Uruguay i Suarez og Cavani

Luis Suarez
Luis Suarez er blandt verdens bedste frontløbere, og han scorer i gennemsnit i cirka hver anden kamp for Uruguay. Med massevis af kampe for både Liverpool og Barcelona er han vant til at stå over for de bedste forsvarsspillere i verden, og når han er i topform, sparker han nærmest hvad som helst i ind. For Uruguay danner han angrebspar med Edinson Cavani, og de udgør måske den giftigste duo, du overhovedet finder ved denne VM-slutrunde.

Edinson Cavani
’El Matador’ er en notorisk målscorer, ganske enkelt. Uanset i hvilken klub han har spillet, har han banket kasser ind, og han har absolut ikke hvilet på laurbærrene i PSG – tværtimod! Cavani blev topscorer i den sydamerikanske VM-kvalifikationspulje, og når han sætter Suarez i stævne i Uruguay-angrebet, er der virkelig basis for at få målnettene til af blafre.

Diego Godin
Den bundsolide midtstopper er ved VM’s begyndelse 32 år gammel, og det betyder formentlig, at sommerens verdensmesterskab bliver det sidste for hans vedkommende. Det er derfor virkelig nu, det gælder, og Godin vil få et kæmpemæssigt ansvar i hjertet af den uruguayanske defensiv, som skal holde modstanderne fra fadet, så Suarez, Cavani og de andre offensivspillere kan afgøre sagerne i den anden ende.


Analyse: Angrebsdou er nøgle til uruguayansk succes ved VM 2018

Uruguay spillede sig hele vejen til semifinalen i 2010, mens den seneste VM-slutrunde ikke var nær så imponerende. Sydamerikanerne har således revanche til gode, og de kommer til Rusland med en håndfuld klassespillere på holdkortet. I front danner Suarez og Cavani en uhyggelig angrebsduo, som kan få selv de bedste forsvarsspillere til at ryste i bukserne, mens Atletico Madrid-holdkammeraterne Godin og Gimenez sammen med målmand Muslera skal forsøge at holde skansen i egen ende. Problemerne kommer først, når man retter blikket mod midtbanen, hvor Uruguay langt fra er lige så godt besat som i de øvrige kæder. Der hviler en stor opgave hos midtbanefolkene, som skal være i stand til at binde forsvar og angreb sammen, og hvis ikke de kan servicere Suarez og Cavani ordentligt, bliver det svært for verdensstjernerne at stråle. Det bliver desuden spændende at se, hvordan Uruguay-mandskabet kan præstere på neutral grund, for i kvalifikationen var de fremragende på hjemmebane og langt fra så overbevisende på fremmed græs. Sydamerikanerne får umiddelbart gode betingelser i gruppen med Rusland, Egypten og Saudi Arabien og bør sikre sig videre avancement, men derefter vil Uruguay kunne løbe ind i problemer.

Historien om Uruguay ved VM i fodbold

Uruguay var vært for den første udgave af VM i fodbold i 1930. Her strøg sydamerikanerne til tops efter en 4-2 sejr over Argentina.

I de to efterfølgende VM-slutrunder nægtede Uruguay at stille op i protest mod flere europæiske nationers afslag på at deltage ved VM-slutrunden i 1930. Derfor var nationen først med igen i 1950, og her strøg de også til tops efter en meget flot turnering. Uruguay sluttede foran Brasilien og Sverige.

Siden 1950 er det dog ikke blevet til flere VM-triumfer for sydamerikanerne. Fire år efter den anden VM-triumf blev det til en fjerdeplads ved slutrunden i Schweiz. I 1970 diskede Uruguay ligeledes op med en fjerdeplads ved VM.

Igennem 1980’erne, 90’erne og 00’erne leverede Uruguay ikke nogen store resultater, hvor to pladser blandt de 16 bedste i 1986 og 1990 var det, man kunne prale af.

I 2002 skuffede Uruguay med at ryge ud allerede i gruppespillet. Uruguay var i gruppe med Frankrig, Senegal og Danmark. Her snød Danmark og Senegal de to favoritter og løb med pladserne videre ved VM.

2006 blev uden Uruguay ved VM, men i 2010 var nationen tilbage i forbedret styrke. I gruppespillet var de oppe imod Mexico, Sydafrika og Frankrig. Her spillede sydamerikanerne tre gode kampe og fik to sejre over Sydafrika og Mexico samt et uafgjort resultat med Frankrig. Det sikrede Uruguay førstepladsen og et møde med Sydkorea i ottendedelsfinalerne. Det blev en affære, som spillerne fra Uruguay vandt med 2-1. I kvartfinalen stod turneringens helt store overraskelse i form af Ghana som modstander. Den ordinære kamp endte 1-1, og da ingen af de to nationer kunne score i den forlængede spilletid, skulle kampen afgøres efter straffesparkskonkurrence. Her trak Uruguay det længste strå og vandt 4-2. Semifinaleopgøret mod Holland blev en regulær målfest, da der blev scoret hele fem kasser. Desværre for Uruguay endte eventyret her. Holland vandt kampen med 3-2, og i bronzekampen tabte sydamerikanerne til Tyskland med 2-3.

Den helt store spiller ved dette mesterskab var angriberen Diego Forlan. Han bombede næsten mål ind efter behag, og Forlan endte også som delt topscorer ved VM sammen med Thomas Müller, Wesley Sneijder og David Villa med fem mål hver. Luis Suarez var også med ved slutrunden, og han blev noteret for tre mål. Forlan og Suarez dannede dermed en meget farlig duo.

Ved seneste VM i Brasilien i 2014 spillede Uruguay sig videre fra gruppespillet på en andenplads efter Costa Rica, men i ottendedelsfinalerne måtte sydamerikanerne se sig besejret af Colombia.

Uruguay havde en god kvalifikation til VM 2018, hvor kun Brasilien var bedre end Uruguay i den samlede stilling. Sydamerikanerne viste høj klasse i angrebet, og det er blandt andet takket være Edinson Cavani, der bombede 10 mål i kassen. Han endte med at blive topscorer i den sydamerikanske kvalifikation. Kun Brasilien scorede flere mål end Uruguay i kvalen.

Træner for Uruguay er Oscar Tabárez, og han er en yderst rutineret træner. Han har blandt andet haft ansvaret for AC Milan, Cagliari og Boca Juniors. Tabárez har været på posten, siden han tiltrådte i 2006.