18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

EM 2024 Ungarn – odds på ungarernes EM

For tredje EM-slutrunde i træk er det lykkedes for Ungarn at kvalificere sig, og anført af Liverpool-profilen Dominik Szoboszlai vil ungarerne forsøge at fordoble deres sejrstotal, der efterlader dem med bare én sejr i de syv seneste EM-slutrundekampe.

Vi analyserer Ungarns chancer ved EM i fodbold, og så får du også en trup-gennemgang med Ungarns forventede startopstilling, skader/karantæner og forventede straffesparksskytte.

Odds på Ungarn

Går videre? Udbyder Odds
Ungarn går videre fra Gruppe A Betinia
/
Ungarn vinder Gruppe A Expekt
/
Barnabas Varga bliver ungarsk topscorer Nordicbet
/
Ungarn vinder EM Betinia
/
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 27. jun. 11:31.

Se flere spilvarianter på vores side med EM odds.

Ungarns gruppe

Ungarns kampprogram

Ungarns trup

Ungarns forventede startopstilling i næste kamp

(3-4-2-1) Gulacsi – Botka, Orban, Dardai – Bolla, Styles, Schäfer, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Gazdag

Ungarns seneste startopstilling (mod Skotland)

(3-4-2-1) Gulacsi – Botka, Orban, Dardai – Bolla, Styles, Schäfer, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga

Nøglespillere: Peter Gulacsi, Willi Orban, Dominik Szoboszlai, Rolland Sallai

Stjerneskud: Milan Kerkez, Marton Dardai, Callum Styles, Barnabas Varga

Straffeskytte: Dominik Szoboszlai

Seneste nyt om Ungarn

Ungarns spidsangriber, Barnabas Varga, blev udskiftet med en grim hovedskade mod Skotland.

Skader og karantæner

Af: Jens Bøye

Ungarns EM chancer: Gammel stormagt er farlig på kontra og svær at slå

Ungarn var en fodbold-stormagt i 30’erne og 50’erne med to VM-sølvmedaljer. Ved VM-1954 var Ferenc Puskas & Co verdens bedste hold, men tabte finalen mod et dopet og svinsk spillende mandskab fra Vesttyskland. I 60’erne og start-halvfjerdserne var magyarerne også slagkraftige med to VM-kvartfinaler og en EM-fjerdeplads. 80’erne indeholdt tre ungarske VM-deltagelser, men så fulgte 30 år med kiksede kvalifikationer.

Ungarn sneg sig med til EM-2016 via playoff mod Norge, men det skelsættende år er 2018 hvor den dygtige italienske taktiker Marco Rossi overtog trænerroret, og generationstalent Szoboszlai fik A-landsholdsdebut. Siden har magyarerne været med til EM-2020 (uafgjort mod Frankrig og Tyskland), markeret sig i Nations League (slog i 2022 Tyskland og England; sidstnævnte i Wolverhampton, men 0-4-gevinsten minder om Puskas’ 3-6-triumf på Wembley i 1953) og nu også kvalificeret sig til EM-2024; ubesejret i gruppe med Serbien. Kvalifikationen til VM-2022 gik dog galt.

Rossi står for kompakt og disciplineret defensiv-organisation samt hurtige, direkte omstillinger. Ungarn er uden nederlag siden 2022. Szoboszlai er blevet 23 og er gået fra stortalent i Salzburg og Leipzig til nøglespiller i Liverpool, og ungarerne har en god blanding af talent og rutine. Inkl en lille håndfuld naturaliserede udlændinge.

Ungarn forventes at blive nr 3 i Gruppe A, men kan meget vel udfordre aldrende Schweiz i dysten om andenpladsen efter Tyskland.

Holdanalyse af Ungarn

Bliv klogere på det ungarske landshold her.

Målmænd

Ungarn har en erfaren klassekeeper i 33-årige (34 i maj) Peter Gulacsi der har været i Leipzig siden 2015 og har været blandt Bundesligaens bedste målmænd de seneste 10 år. En korsbåndsskade i oktober 2022 sendte ham på skadeslisten i et år, og derefter tog det en del måneder at genfinde formen, men siden februar er han tilbage mellem stængerne i den østtyske klub samt, ser det ud til, på landsholdet. I hvert fald var det ham der stod i Ungarns martskamp (1-0-sejr) mod Tyrkiet.

Mens Gulacsi lå brak, dvs i hele EM-kvalifikationen, blev det ungarske mål vogtet af jævnaldrende Dibusz fra Ferencvaros i Budapest, Ungarns største klub. Han lukkede kun syv mål ind i otte kval-kampe og er en habil afløser for Gulacsi.

Med 52 og 34 landskampe er Gulacsi og Dibusz langt mere rutinerede end alternativet, den ligeledes 33-årige Paks-keeper Peter Szappanos (1 landskamp).

Ungarn

Gruppe A


Ungarns EM Kampe

Spanien
England
14. jul. 21:00

Hold øje med

Dominik Szoboszlai

Midtbane

(Foto: Alamy)


Forsvar

Den naturlige krumtap i det ungarske midterforsvar – der typisk er tremands – er erfarne, kompakte og hovedstødsstærke Willi Orban fra Leipzig. Han blev knæskadet i september sidste år og vendte først tilbage i slutjanuar, men har generobret sin startplads i Bundesliga-klubben. Missede Ungarns martskampe pga en mindre muskelskade, men inden EM begynder, er han nok tilbage hvor han hører til som styrmand i magyarernes forsvar.

Højremand i midterforsvaret er nok 31-årige Adam Lang trods spilletidsproblemer på sit cypriotiske klubhold. 66 landskampe, heraf syv starter i EM-kvalifikationen.

Venstremand er nok store Attila Szalai (26 år). Han døjer med at slå igennem i den tyske Bundesliga siden sit skifte sidste sommer fra Ferencvaros i hjemlandet; har siddet på bænken i først Hoffenheim og nu Freiburg. Men med 42 landskampe og status af vice-anfører – samt fordi han er venstrebenet – er han svær at undvære for Ungarn.

Blandt midterforsvarsafløserne er 21-årige Balogh fra Serie B-klubben Parma og 22-årige Marton Dardai fra BL2-klubben Hertha. Marton er søn af Pal Dardai, den gamle landsholdskæmpe og landstræner der nu er træner i Hertha.

Venstreback/-wingback: Han er kun 20 år, og egentlig er han serber, men i 2022 lod Milos Kerkez sig, efter små to år i en ungarsk klub, overtale til at blive ungarsk statsborger. Nu er han i Bournemouth og får masser af spilletid i Premier League. Stort talent. Med hang til hidsighed og røde kort. Dvs pæn chance for back-spilletid til den 31-årige venstre-midtbanemand Zsolt Nagy fra Puskas Akademia.

Højreback/-wingback: Også her har Ungarn en naturaliseret spiller, nemlig franske Loic Nego (efter små ti år i Ungarn er han nu i Le Havre), 33 år og kompetent, både som forsvarer og til at gå med frem. Den endnu mere erfarne Attila Fiola (Fehervar), 34 år og 56 landskampe, er et habilt alternativ, men der er også 29-årige Endre Botka fra Ferencvaros og 24-årige Bendeguz Bolla fra Servette.

Midtbane

Ungarns midtbane består som regel af to defensive, to offensive.

Bagest ligger som udgangspunkt 28-årige Adam Nagy fra Serie B-klubben Spezia og 23-årige Callum Styles fra Championship-klubben Sunderland. Fleksible Styles (der også kan agere fløj, wingback eller offensiv-midtbanemand) er født og opvokset i England hvor han også har tilbragt sin karriere, men er spilleberettiget for Ungarn via sin bedstemor.

Glimrende afløsere i Laszlo Kleinheisler (Hajduk Split), Andras Schäfer (Union Berlin). Som Adam Nagy og Callum Styles er der tale om små, løbestærke terriere. Der er desuden back-fleksible Zsolt Nagy.

Den offensive midtbane – dvs de to spillere der ligger bagved centreforwarden i 3-4-2-1-formationen – er uundgåelige: 23-årige Dominik Szoboszlai fra Liverpool og 26-årige Rolland Sallai fra Freiburg. Begge er hurtige og teknisk fremragende; Szoboszlai har desuden et knaldgodt spark udefra. Szoboszlai er Ungarns superstjerne. Han missede EM-2020 pga en skade, men får en ny slutrunde-chance til sommer.

Afløserne er langt fra den klasse Szoboszlai og Sallai lægger for dagen. Fx Daniel Gazdag fra MLS-klubben Philadelphia Union og Kriztofer Horvath fra Kecskemet i hjemlandet.

Angreb

Barnabas Varga blev topscorer i den ungarske liga i 22/23 og er på vej til at tage titlen igen i denne sæson. Ferencvaros-angriberen er, i en moden alder af 29, kun noteret for otte landskampe, men da han endelig fik chancen sidste år, slog han til og blev ungarsk EM-kvaltopscorer med fire rene mål (Szoboszlai scorede også 4, men heraf 1 på straffe). Bemærkelsesværdig udvikling: For fire år siden spillede Varga i en østrigsk sekundaklub; nu er han startende centreforward på det ungarske landshold.

Første-afløser er nok jævnaldrende (og noget mere landsholdserfarne) Martin Adam der tjener til dagen og vejen i den sydkoreanske liga. En bobler-plads i EM-truppen går til talentet Kevin Csoboth, 23 år og fra Ujpest.

Deciderede fløje bruges sjældent i den ungarske startopstilling, og det er værd at bemærke at den talentfulde venstrekantsmand Zalan Vancsa (blot 19 år) fra belgiske Lommel, IKKE kom med i EM-truppen. Han er dog på stand-by.

1️⃣ Hvilken opstilling spiller Ungarn?

Med Marco Rossi ved trænerroret stiller Ungarn typisk i en 3-4-2-1-formation.

2️⃣ Hvem er udtaget til Ungarns EM-trup?

Du kan se hele holdet og en analyse her på siden om det ungarske landshold.

Ungarns gruppe

Ungarns kampprogram

Ungarns trup

Skader og karantæner