18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Ungarn – odds på ungarernes EM

Velkommen til Ungarns holdside i forbindelse med EM i fodbold.


Ungarn vinder EM: 301,00 – SPIL HER >>*

Topscorer ved EM
Adam Szalai: 251,00 – SPIL HER >>*


Ungarn vinder Gruppe F: 34,00 – SPIL HER >>*


Her er oddsene på Ungarns tre gruppekampe:

15. juni 2021
18:00 Ungarn – Portugal (Budapest): 5,40 – 3,85 – 1,62*
19. juni 2021
15:00 Ungarn – Frankrig (Budapest): TBA – TBA – TBA*
23. juni 2021
21:00 Tyskland – Ungarn (München): TBA – TBA – TBA*


Kan Ungarn snyde favoritterne i Gruppe F? Umiddelbart er der ikke meget der tyder på det, men mens ungarerne har udebane mod Tyskland, har de trods alt hjemmebane mod Portugal og Frankrig, og måske kan Magyarok udnytte at de tre arrogante hanelefanter fokuserer på hinanden…

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 7. maj kl. 20:00 (kampodds), d. 7. maj kl. 20:00 (gruppevinder) og d. 7. maj kl. 20:00 (vinder + topscorer).


Ungarns trup og startopstilling

Bruttotrup udtaget 6. maj. Nettotruppen udtages senest 1. juni.

Forventet opstilling: Gulacsi – Fiola, Orban, At. Szalai – Lovrencsics, Kleinheisler, Nagy, Hangya – R. Sallai, Szoboszlai/Siger – Ad. Szalai

Formation: 3-4-2-1 (uden Szoboszlai nok 3-5-2)

Træner: Marco Rossi (2018)

Nøglespillere: Gulacsi, Orban, Szoboszlai, Ad. Szalai

Stjerneskud: Szoboszlai

Straffeskytte:
Szoboszlai, Kalmar

Frisparksskytte: Szoboszlai, Sallai

Skader/tvivl: Szoboszlai, Dibusz

Misser EM: Kalmar

Ungarns EM chancer: Prügelknabe med hjemmebane

Ungarn er udset til at være boksebold for de store i Dødens Gruppe, og det forstår man når man ser på truppen der tæller en håndfuld fra topligaer og en masse fra den ungarske liga og andre middelmådige fodboldrækker. Men ungarernes 2020-resultater imponerer, og de har hjemmebanefordel mod Frankrig og Portugal, så helt skal man ikke afskrive dem. Desværre er der skadestvivl om kreatør-stortalentet Szoboszlai, men måske kan det alligevel blive til en overraskende tredjeplads og kvalifikation til 1/8-finalen. Hvor modstanderen så nok er enten Belgien eller Holland.

Holdanalyse af Ungarn

Efter den overraskende 1/8-finale ved seneste EM-slutrunde (i gruppespillet blev det 2-0 over naboland Østrig og 3-3 mod de senere vindere fra Portugal), kiksede Ungarn kvalifikationen til VM-2018. Derefter overtog Marco Rossi trænerposten, en italiensk journeyman med et uimponerende CV.

Han fik ikke en god start med Magyarok. Andenplads i en ret svag gruppe i Nations League, liga C, i efteråret 2018 (efter Finland, foran Grækenland og Estland) samt i 2019 en sølle fjerdeplads i EM-kvalifikationens gruppespil (efter Kroatien, Wales og Slovakiet).

Men NL-gruppeandenpladsen var nok til at give en billet til EM-kvalifikationens playoff, og den udnyttede ungarerne i efteråret 2020 til at vinde 1-3 i Bulgarien og 2-1 hjemme over Island. Vupti: En billet til EM-slutrunden.

I det hele taget havde Ungarn et flot efterår: 7-3-1 i 11 kampe. Det blev sågar til en førsteplads i Nations League-gruppespillet (denne gang i liga B) foran Rusland, Serbien og Tyrkiet. Bemærkelsesværdigt. 2021 er også åbnet på nydelig vis, med 3-3 mod Polen samt klare sejre over San Marino og Andorra.

Det trods en trup der er een af de tyndeste ved denne EM-slutrunde. Få spillere fra store ligaer.


Trupgennemgang:

Førstemålmand er logisk nok Leipzigs rutinerede klassekeeper Peter Gulacsi. Normalt med Dibusz fra Ferencvaros som habil afløser. Sidstnævnte blev dog skadet i april, og hans afløser på klubholdet, 33-årige Bogdan (fortid som Liverpool-reserve), tager muligvis også over ved EM.

Forsvarsstyrmand er Gulacsis klubkammerat fra Leipzig, Willi Orban. Kontant og særdeles hovedstødsstærk. Og ganske boldfast og opspilsstærk (ellers er man ikke i Leipzig).

Omkring sig i tremands-midterforsvaret har han nok Fiola fra Fehervar i hjemlandet samt store Attila Szalai fra tyrkiske Fenerbahce. Med Adam Lang fra Omonia på Cypern som afløser.

Højre wingback er nok erfarne Lovrencsics fra Ferencvaros, med mere fremadrettede Nego fra Fehervar som primær konkurrent. Høje Barnabas Bese fik tre NL-kampe i efteråret, men døjer med spilletiden i belgiske Leuven og kommer ikke med til EM.

Venstre wingback er nok endnu en Fehervar-mand, Hangya – om end Partizan Beograd-fløjspiller Holender er en mulighed hvis der skal skrues op for offensiven.

På midtbanen er der Nagy fra Championship-klubben Bristol og Kleinheisler fra kroatiske Osijek, med Siger fra Ferencvaros som alternativ. Små og spinkle folk, men glimrende boldspillere og playmakers.

En ganske god playmaker – typisk længere fremme på banen – er også Zsolt Kalmar fra slovakiske DAC. Han misser dog EM pga en skade. Men de bedste kreatører er den 23-årige Freiburg-tekniker Roland Sallai samt det blot 20-årige stortalent Dominik Szoboszlai. Det er næppe tilfældigt at Ungarns flotte 2020-periode faldt sammen med at Szoboszlai blev rykket op fra U21-landsholdet.

Desværre for Ungarn var Szoboszlai skadet da han i januar skiftede fra Salzburg til Red Bull-søsterklub Leipzig, og han har været ukampdygtig siden. De tyske læger melder at han nok skal komme på banen før sæsonslut, men det begynder at haste hvis han skal nå op i omdrejninger før EM starter… Uden ham fik Ungarn uafgjort mod Polen i marts, men alligevel: Hans fravær er i givet fald et stort savn.

Centreforward er store Adam Szalai, den erfarne Mainz-angriber der blev frosset ud i den tyske klub i efteråret, men kom tilbage i varmen da Bo Svensson overtog trænerposten. Han scorer ikke ret meget i Mainz (stort set aldrig), men fylder meget og kæmper godt, og på landsholdet er han noteret for 23 mål i 70 landskampe. Alternativerne er umiddelbart Nemanja Nikolic fra Fehervar og Roland Varga fra MTK Budapest. Ganske erfarne, men målslugere i international topklasse er der ikke just tale om.

Historien om Ungarn ved EM i fodbold

Ungarn gjorde det glimrende i Europamesterskabernes ungdom: bronze i 1964 og fjerdeplads i 1972, men derefter var der 10 kiksede kvalifikationer i træk.

I 2016, i Frankrig, var Magyarok endelig tilbage i det gode selskab, og det lykkedes Adam Szalai & Co at gå videre fra indledende gruppe via en førsteplads foran Island (1-1), Portugal (3-3) og Østrig (2-0-sejr). I 1/8-finalen var der dog klasseforskel: Belgien vandt 4-0.


Læs om andre deltagere ved EM i fodbold