18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

EM 2024 Ukraine – odds på ukrainernes EM

Bortset fra gruppefavorit Belgien (der er aldrende og ikke uovervindelig) ser Gruppe E temmelig jævnbyrdig ud, og faktisk er Ukraine næstfavoritter foran Rumænien og Slovakiet. Ukrainerne måtte igennem playoff, men har et stærkt hold.

Vi analyserer Ukraines chancer ved EM i fodbold, og så får du også en trup-gennemgang med Ukraines forventede startopstilling, skader/karantæner og forventede straffesparksskytte.

Odds på Ukraine

Går videre? Udbyder Odds
Ukraine går videre fra Gruppe E Betinia
/
Ukraine vinder Gruppe E Expekt
/
Roman Yaremchuk bliver ukrainsk topscorer CampoBet
/
Ukraine vinder EM CampoBet
/
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 27. jun. 11:41.

Se flere spilvarianter på vores side med EM odds.

Ukraines gruppe

Ukraines kampprogram

Ukraines trup

Ukraines forventede startopstilling mod Belgien

(4-2-3-1) Trubin – Tymchyk, Zabarnyi, Matvienko, Zinchenko – Shaparenko, Brazhko – Yarmolenko, Sudakov, Mudryk – Dovbyk

Ukraines seneste startopstilling (mod Slovakiet)

(4-3-3) Trubin – Tymchyk, Zabarnyi, Matvienko, Zinchenko – Shaparenko, Brazhko, Sudakov – Yarmolenko, Dovbyk, Mudryk

Nøglespillere: Oleksandr Zinchenko, Artem Dovbyk

Stjerneskud: Andrii Lunin, Anatolii Trubin, Heorhii Sudakov, Volodimir Brazhko, Vladislav Vanat, Maksim Talovierov

Straffeskytte: Artem Dovbyk (Viktor Tsyhankov)

Skader og karantæner

Af: Jens Bøye

Ukraines EM chancer: Ungt comeback-hold er stærkere end besværlig kvalifikation antyder

Bookmakerne har luret det: Ukrainerne blev kun nr 3 i deres EM-kvalifikationsgruppe og måtte igennem playoff for at få en billet, men alligevel er de næstfavoritter i EM-gruppe F. Hvorfor? Det giver mening hvis man tager brillerne på og nærstudererer.

Ja, Ukraine blev kun nr 3 i kvalen, men det var efter stormagterne England og Italien, og efter Serhii Rebrov (gammel Dynamo Kiev-bomber og siden succesrig -træner) overtog landstrænertjansen sidste sommer, spillede de gulblå først 3-3 i en træningskamp i Tyskland, og så lukkede de kvalifikationen (indledt i marts med nederlag i London) med 6-2-1 inkl snævert nederlag i Milano samt uafgjort “hjemme” mod både England og Italien. Vældigt tæt på at snuppe andenpladsen fra italienerne.

Det selv om ”hjemme”-kampene blev spillet i Slovakiet, Tjekiet, Tyskland og Polen; Ukraine har ikke spillet i hjemlandet siden 2021 pga Ruslands skændige angrebskrig.

I playoff-kampene i marts i år vandt Ukraine (der på hjerteskærende vis i 2022 missede VM i Qatar ved at tabe playoff-finalen mod Wales) mod først Bosnien, så Island. Begge gange efter at være kommet bagud.

Stærk moral (de blågule spiller ikke kun for sig selv, men for Ukraines plagede befolkning). Men også et virkelig godt hold med en række dygtige spillere fra den engelske Premier League og den spanske Liga. Plus nogle store talenter fra den hjemlige liga. I det hele taget et ungt (og i vidt omfang venstrebenet) hold, men ukrainerne er defensivt solide, teknisk stærke og lynhurtige på flankerne. Og Rebrov er en grundig taktiker der minutiøst gennemgår modspillere og kampsituationer.

Ukraine ser bedre ud end Østeuropa-kollegaerne Rumænien og Slovakiet og kan måske også drille Belgien.

Holdanalyse af Ukraine

Bliv klogere på det ukrainske landshold her.

Målmænd

Held – og andres uheld – er i høj grad en faktor i fodbold. Se bare Andrii Lunin der i tre sæsoner var reserve i Real Madrid, men som i 23/24 var førstemålmand i den spanske kongeklub (undtagen til allersidst hvor han missede CL-finalen pga sygdom) – fordi den belgiske verdensklasse-keeper Courtois blev knæskadet sidste sommer.

Men årsagen er selvfølgelig ikke bare held. Uden talent og hårdt arbejde var Lunin ikke havnet i Real i første omgang, og han havde ikke besejret konkurrent Kepa i kampen om Real-startpladsen. 25-årige og 1,91 meter høje Lunin er en fremragende shotstopper med hurtige reflekser.

Det bør alt sammen give ham status som ukrainsk førstekeeper ved EM. I kvalifikationsgruppen var han tredjemålmand mens Benfica-keeper Anatolii Trubin (den 22-årige er også et stort talent!) og den mere landsholdserfarne, 29-årige Heorhii Buschan fra Dynamo Kiev skiftedes til at starte inde. Men det var Lunin der vogtede stængerne i de to playoff-opgør i marts, med Buschan og Trubin på bænken.

Dermed ligner Lunin manden der skal stå ved sommerens slutrunde der sjovt nok inkluderer en kamp mod Courtois-løse Belgien.

Ukraine

Gruppe E


Ukraine EM Kampe

Spanien
England
14. jul. 21:00

Hold øje med

Mykhaylo Mudryk

Midtbane

(Foto: Action Plus Sports Images / Alamy Stock Photo)


Forsvar

Ukraine har et speedy makkerpar i midterforsvaret: Illia Zarbarnyi og Mikola Matvienko.

1,89 meter høje, højrefodede og hovedstødsstærke Zarbanyi er kun 21, men har allerede rundet 34 landskampe og er fast starter i PL-klubben Bournemouth. 27-årige Matvienko er anfører i Shakhtar Donetsk og er vice-kaptajn for Ukraine som han har spillet 63 kampe for. Han er kun 1,82, men kan godt være med i hovedspillet, også offensivt. Han er venstrebenet og kan også udfylde en venstre back-plads.

Afløsere i midterforsvaret er Valeriy Bondar, der er Matvienkos makker i Shakhtar, Oleksandr Svatok fra Dnipro og Maksim Taloverov fra østrigske LASK. Sidstnævnte et 23-årig talent. Erfarne, men skadesplagede, Serhii Krivtsov fra Inter Miami er udeladt.

Venstre back: Fast starter i kvalifikationen var den dygtige Everton-back Vitalii Mikolenko (solid defensivt og pænt god til at gå med frem). Han blev desværre ankelskadet i slutapril og ser ud til at gå glip af resten af klubsæsonen. Men operation er ikke nødvendig, og der skulle være pæn chance for at han kan spille EM. Ukraine har også den førnævnte venstreback-kyndige midterforsvarer Matvienko samt naturligvis holdkaptajn Zinchenko der fra Manchester City og Arsenal er vant til at spille venstre back (dog med mere kompetence fremad end defensivt). En decideret venstreback-afløser er der i fx Bohdan Mykhailichenko fra Zhitomir i den hjemlige liga.

Højre back: 24-årige Yukhim Konoplia fra Shakhtar har kun 12 landskampe, men syv af dem kom i kvalifikationen, inkl begge playoff-opgør i marts. Som Mikolenko til venstre går Konoplia gerne med frem og leverer gode indlæg. Blandt afløserne er Dynamo Kievs Oleksandr: Timchik.

Midtbane

Ukraine råder over usædvanligt mange venstrefodede midtbanespillere (samt kantfolk og angribere). Først og fremmest naturligvis 27-årige Oleksandr Zinchenko, den dynamiske anfører der typisk indtager en plads som venstremand på den ukrainske midtbane – mens han som bekendt mest spiller venstreback i Premier League (først for Manchester City, nu for Arsenal). Hvad han sagtens kan gøre (om end hans defensive positionering ikke er den bedste) med sin speed, teknik og aggressivitet, men han spiller helst på midtbanen.

Zinchenko KAN ligge som ankermand, midtbanens centrale balanceperson (eller ved siden af denne i 4-2-3-1), men som udgangspunkt går den rolle til den erfarne Shakhtar-defensivmand Taras Stepanenko (der OGSÅ er venstrefodet). Med ligeledes erfarne Serhii Sidorchuk eller den 22-årige nytilkommer Volodimir Brazhko som vikar. Brazhko spillede begge playoff-opgør i marts hvor Stepanenko var skadet.

Til højre for Zinchenko i 4-1-4-1-formationen (eller som 10’er i 4-2-3-1) ligger Shakhtars lille kreatør Heorhii Sudakov, 21 år og eet af Europas største talenter. Cirka lige god med begge ben. Leverede to assists i playoff-finalen mod Island, og det er nok kun et spørgsmål om tid før een af de store ligaer lokker ham væk fra den ukrainske liga.

Primær vikar – for Zinchenko såvel som for Sudakov – er nok erfarne og fleksible (og venstrebenede) Ruslan Malinovski fra Serie A-klubben Genoa. 30 år og 59 landskampe, men ikke fast starter i kvalifikationen. Og ellers er der 25-årige Mikola Shaparenko fra Dynamo Kiev.

Angreb

Jep, Ukraines førstevalg som centreforward er OGSÅ venstrebenet: 26-årige Artem Dovbyk. Den bevægelige og hovedstødsstærke frontløber – spiller for La Liga-overraskelsen Girona og er såmænd ligatopscorer foran Real Madrids Bellingham.

Den primære afløser holder også høj klasse: 28-årige Roman Yaremchuk fra Valencia. Angriberen, der er god med begge fødder, blev skadet i startapril, men vendte tilbage på banen i startmaj.

En bobler-billet går til topscoreren i den ukrainske liga, 22-årige Vladislav Vanat fra Dynamo Kiev.

Højre fløj: EM-startpladsen går nok til 26-årige Viktor Tsyhankov fra spanske Girona hvor han har et godt samarbejde med ligatopscorer og landsholdskammerat Dovbyk. Tsyhankov er højrefodet, dvs har som fløjspiller fokus på at servere gode indlæg, men kan også score: nettede tre gange i kvalifikationen. Han kan desuden udfylde en offensiv-midtbaneplads. Højrefløj-afløser er Oleksandr Zubkov fra Shakhtar.

Og hvad med gode, gamle Andrii Yarmolenko? Den venstrebenede højrefløj er noteret for 46 mål i 116 landskampe, men gik pga en skade glip af efteråret og var heller ikke med i Ukraines martskampe. Er dog tilbage på banen (med mål i støvlerne) for Dynamo Kiev og er med i EM-truppen. Hans erfaring og legendestatus taler helt klart for. Han kan også ligge på venstre fløj.

Startpladsen til venstre sidder Chelseas lynhurtige Mykhailo Mudryk dog på. Han er ikke uomgængelig starter for London-storklubben, men har fået klart flere starter i foråret end i efteråret, og han leverede to mål og tre assists i Ukraines kvalifikationskampagne.

1️⃣ Hvilken opstilling spiller Ukraine?

Serhii Rebrov spiller typisk med en en form for 4-3-3 (især 4-1-4-1 eller 4-2-3-1).

2️⃣ Hvem er udtaget til Ukraines EM-trup?

Du kan se hele holdet og en analyse her på siden om det ukrainske landshold.

Ukraines gruppe

Ukraines kampprogram

Ukraines trup

Skader og karantæner