18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

EM 2024 Tyskland – odds på tyskernes EM

De tyske EM-værter er blandt medaljefavoritterne ved sommerens store slutrunde, men kan Julian Nagelsmann få spillet til at gå op i en højere enhed og begejstre hjemmebanepublikummet? I første omgang skal Tyskland forsøge at spille sig videre fra Gruppe A, der tæller Ungarn, Skotland og Schweiz.

Vi analyserer Tysklands chancer ved EM i fodbold, og så får du også en trup-gennemgang med Tysklands forventede startopstilling, skader/karantæner og forventede straffesparksskytte.

Odds på Tyskland

Går videre? Udbyder Odds
Tyskland når min. semifinalerne Nordicbet
/
Jamal Musiala bliver tysk topscorer Betinia
/
Tyskland vinder EM Betinia
/
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 8. jul. 14:35.

Se flere spilvarianter på vores side med EM odds.

Tysklands gruppe

Tysklands kampprogram

Tysklands trup

Tysklands forventede startopstilling i næste kamp

TBA

Tysklands seneste startopstilling (mod Spanien)

(4-2-3-1) Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Raum – Can, Kroos – Sané, Gündogan, Musiala – Havertz

Nøglespillere: Manuel Neuer, Antonio Rüdiger, Joshua Kimmich, Jamal Musiala

Stjerneskud: Florian Wirtz, Max Beier

Straffeskytte: Kai Havertz sparkede og scorede mod Skotland og Danmark (Joshua Kimmich, Niclas Füllkrug, Thomas Müller, Ilkan Gündogan)

Frisparksskytte: Joshua Kimmich, Leroy Sané

Seneste nyt om Tyskland

Skader og karantæner

Af: Jens Bøye

Tysklands EM chancer: Værtsnation er titelbejler

Efter et skuffende VM-1998 satte Tyskland gang i et ambitiøst udviklingssystem der lagde grunden for de gode resultater i perioden 2006-2016, 10 år der i seks VM- og EM-slutrunder gav seks tyske semifinaler (samt 1 guld og 1 sølv).

I dag råder Tyskland over kæmpetalenter som Musiala, Wirtz og Havertz. Der er også Kimmich og Sané i sluttyverne, samt de superrutinerede i trediverne som Rüdiger, Gündogan, Müller, Kroos og Neuer (de tre sidstnævnte med til at vinde VM-2014). Det skorter ikke på dygtige spillere.

Så hvad er forklaringen på de dårlige resultater ved VM-2018, EM-2020 og VM-2022? Nok især at 15 år under landstræner Joachim Löw simpelthen var for længe. Men Jogi gik af i 2021, og det må være et spørgsmål om tid før Tyskland igen viser sit vinder-jeg. Hvorfor ikke på hjemmebane ved EM-2024?

Den tyske fodboldrevolution betød også fremkomsten af en masse trænertalenter. Flick, Klopp, Tuchel, Nagelsmann… Sidstnævnte er kun 36 år, men har været toptræner i otte år. Siden september 2023 som ansvarlig for Nationalelf hvor han lagde ud med to nederlag i sine første fire kampe, men det pga mange fravær.

Med alle mand (eller de fleste) klar ved EM – inkl Neuer (efter skade) og Kroos (efter landsholdspause) – ligner Tyskland igen en titelbejler.

Læs vores artikel om de bedste tyske fodboldspillere gennem tiden her.

Holdanalyse af Tyskland

Bliv klogere på det tyske landshold her.

Målmænd

Manuel Neuer har haft to store kriser i sit fodboldliv. Den ene var i 2017-18 hvor han brækkede en fod to gange, tilbragte næsten et år på sidelinjen og tog længe om at genfinde topformen efter sit comeback; leverede en række usikre præstationer. En overgang frygtede man at Neuer reelt var færdig på topplan. Den anden var da han brækkede et ben under en skitur i Julen 2022, og det tog 10 måneder før han var tilbage i kamp for Bayern München. Men denne gang tog det ikke tid før han genfandt formen; han var med det samme den gode gamle Neuer, og han har været fortrinlig siden. (Med de målkostende fejl i CL-semifinalen mod Real som en markant undtagelse.)

Han runder 38 år den 27. marts, men er stadig reaktionsstærk på stregen, stadig teknisk god med fødderne og stadig dygtig til at agere ekstra sweeper. Fremragende keeper. Efter at have misset hele landsholdsåret 2023, er han klar til sommerens EM, og mon ikke landstræner Nagelsmann er enig med mig: Neuer er Tysklands nr 1.

Nr 2 er Marc-André ter Stegen. Han har flere gange brokket sig over Neuers status som førstekeeper – og i 2018 havde han en pointe – men den 31-årige Barcelona-målmand må nok indse at det kun var til låns at han i 2023 var førstevalg mellem de tyske stænger. De to stærke personligheder deler næppe værelse til EM, men agerer professionelt og presser hinanden på træningsbanen.

OPDATERING: Tjansen som tredjekeeper kunne være gået til enten Eintracht Frankfurts 33-årige Trapp eller Fulhams 32-årige Bernd Leno, to andre erfarne og dygtige målmænd. Men de er ikke med i Nagelsmanns trup. Tredjekeeper er Oliver Baumann fra Hoffenheim, mens Alexander Nübel fra Stuttgart var den sidste der blev skilt fra da bruttotrup blev til netto.

Tyskland

Gruppe A


Tyskland EM Kampe

Spanien
England
14. jul. 21:00

Hold øje med

Manuel Neuer

Målmand

(Foto: Alamy)


Forsvar

Som forgænger Flick ser Nagelsmann Antonio Rüdiger som en grundpille i det tyske forsvar. Men hvem skal være midterforsvarsmakker til Real Madrid-jernmanden i den forventede 4-2-3-1-formation?

Gamle Hummels blev ikke udtaget til marts-opgørene og er – trods god sæsonafslutning for Dortmund – heller ikke med i EM-bruttotruppen udtaget i maj. Det er klubkammerat Süle heller ikke. Han var elendig i sin enlige landsholdstart (som højreback) under Nagelsmann i 2023. Derimod er Nico Schlotterbeck (endnu en Dortmund-mand) der ikke fik chancen af Nagelsmann i 2023, med i truppen, men næppe som startkandidat.

Rüdigers makker ser ud til at være kæmpestore Tah der var med i tre af Nagelmanns 2023-kampe og som har gang i en stærk sæson i Leverkusen. Trods sin størrelse er Tah boldfast og pasningsstærk. Samt forbavsende hurtig.

Med i truppen er også Robin Koch fra Eintracht Frankfurt og hovedstødsstærke Waldemar Anton fra Stuttgart.

Venstreback: I 2023 forsøgte Nagelsmann sig med Robin Gosens (Union Berlin) og (overraskende) Kai Havertz (Arsenal). Gosens var ringe (og er ikke med i EM-truppen), mens offensivmand Havertz ironisk nok var ok som back (scorede), dårlig som wingback. Ved EM spiller Tyskland nok med backs, og Havertz er igen en mulighed. Men han skal nok bruges længere fremme. Dvs at kampen om back-startpladsen nok står mellem Leipzigs oplægsdygtige Raum og solide Mittelstädt fra Stuttgart. De sidste testkampe tyder på at Mittelstädt har et forspring i Nagelsmanns bog – selv om jeg personligt mener at Raum er bedre.

Højreback: Nagelsmann ser ud til at foretrække Joshua Kimmich på en backplads (selv om han de senere år mest har spillet på midtbanen), og så må den erfarne Bayern-stjerne være førstevalg på pladsen. Med Henrichs (Leipzig) som afløser.

Midtbane

Den store nyhed er at Nagelsmann har overtalt Toni Kroos til at genoptage den landsholdskarriere Real Madrid-spilfordeleren ellers sagde stop for i 2021. Kroos vender næppe tilbage for at agere bænkevarmer – om end Tyskland også råder over Barcelonas Gündogan, en anden erfaren og dygtig dybtliggende spilfordeler – så spørgsmålet er hvem der skal være Kroos’ makker på den bageste midtbane. Gündogan er en mulighed, men Tyskland tør næppe stille med to temmelig langsomme spilfordelere på defensivmidtbanen.

Makkerparret har de seneste år primært været Goretzka og Kimmich fra Bayern, men Nagelsmann foretrækker nok Kimmich på højre back, og Goretzka misser EM pga en dårlig 23/24-sæson. I bruttotruppen er der derimod blevet plads til den 19-årige klubkammerat Pavlovic der også har stjålet en del spilletid fra Goretzka i Bayern. Der er også den erfarne Brighton-altmuligmand Pascal Gross og den hårdtspillende Andrich fra Leverkusen. OPDATERING 12. juni: Pavlovic udgår af truppen pga halsbetændelse og erstattes af rutinerede og fleksible Emre Can fra Dortmund.

På offensivmidtbanen, som 10’er, er der flere muligheder (inkl Gündogan og Havertz), men den bedste er nok Bayern Münchens 21-årige Jamal Musiala der ville kunne uddrible Thomas Gravesen i en telefonboks. Alternativer kunne være Julian Brandt fra Dortmund eller erfarne Mario Götze (Eintracht), men de er ikke med i EM-truppen. Men Leverkusens fremragende Florian Wirtz (blot 20 år) kan også rykkes ind fra en fløj. Det samme kan naturligvis Bayerns evigtunge dauerlaufer Thomas ”Raumdeuter” Müller der brød igennem helt tilbage i 2010, men som stadig kan flå et forsvar i stumper og stykker.

OPDATERING mht 10’er-pladsen: Jeg vil mene at Tyskland vil være bedst med en kreationskæde bestående af Wirtz, Musiala og Sané, men de sidste testkampe tyder på at Nagelsmann foretrækker rutinerede Gündogan som offensiv spilfordeler.

Angreb

Niclas Füllkrug er ingen Miroslav Klose eller Jürgen Klinsmann. Er hverken hurtig eller en dygtig tekniker. Men den 31-årig hannoveraner er stor og stærk, har næse for at stå det rigtige sted, og med 10 mål i 13 landskampe ligner han faktisk det Tyskland har sukket efter siden – ja, siden Klose: En ægte målæder i front. Men det er muligvis ikke nok til en EM-startplads – Nagelsmann vil gerne have een centreforward der er god til at gå med i spillet.

To andre tyskere befinder sig pt i top7 på Bundesligaens topscorer-liste, og de er med i bruttotruppen: Deniz Undav fra Stuttgart og 21-årige Max Beier fra Hoffenheim. Lille og hurtige Timo Werner (24 mål/57 landskampe) var v ed at melde sig ind i kampen med et godt forår i Tottenham – hvor han dog mest ligger på venstrefløjen – men pådrog sig en skade i slutapril og misser EM.

En anden mulighed er at bruge en falsk nier i front, og her har Tyskland bl.a. Havertz og Müller. Jahrhundert-talent Haverz ligner Nagelsmanns foretrukne; startede inde i begge martskampe og har gang i et flot forår i Arsenal.

Venstre fløj: Bayern-dribler Musiala kan ligge herude, men hvis han spiller centralt, som 10’er, går venstrekanten nok til den lynhurtige klubkammerat Sané. Med fx Werner som afløser.

Højre fløj: Den hurtige og skudstærke Bayern-offensivmand Gnabry har scoret 22 mål i 45 landskampe, men har haft en skadespræget sæson og kommer ikke med til EM. Den mest oplagte startkandidat ligner driblestærke Florian Wirtz der gør det flot for Bundesligaens førerhold Leverkusen. Blot 20 år (og 14 landskampe), men med en veterans snuhed. Wirtz kan også spille midtbane og sågar venstre fløj (eller falsk nier), men på landsholdet er der nok mest brug for ham på højrekanten.

Den erfarne universalmand Müller kan naturligvis også ligge på en højrekant. Det samme kan Stuttgarts Chris Führich.

1️⃣ Hvilken opstilling spiller Tyskland?

Nagelsmann forventes at bruge en 4-2-3-1-formation ved EM.

2️⃣ Hvem er udtaget til Tysklands EM-trup?

Du kan se hele holdet og en analyse her på siden om det tyske landshold.

Tysklands gruppe

Tysklands kampprogram

Tysklands trup

Skader og karantæner

Skriv første kommentar

Skriv et svar