18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Tyrkiet – odds på tyrkernes EM

Tyrkiet fulgte Frankrig til dørs i EM-kvalifikationens Gruppe H, og dermed er tyrkerne klar til deres blot anden store slutrunde siden 2008. Kan Burak Yilmaz og resten af det tyrkiske mandskab bide fra sig i en gruppe, hvor Italien, Wales og Schweiz venter? Du finder odds, trup og kampe til Tyrkiets EM på denne side.


Tyrkiet vinder EM: 61,00 – SPIL HER >>*

Topscorer ved EM
Burak Yilmaz: 61,00 – SPIL HER >>*

Tyrkiet vinder gruppe A: 6,50 – SPIL HER >>*

Her er odds på Tyrkiets tre gruppekampe:

11. juni 2021
21:00 Tyrkiet – Italien (Rom): 8,50 – 3,75 – 1,50*
16. juni 2021
18:00 Tyrkiet – Wales (Baku): TBA – TBA – TBA*
20. juni 2021
18:00 Schweiz – Tyrkiet (Baku): TBA – TBA – TBA*

Tyrkiet og Wales spås de ringeste muligheder i Gruppe A. Italien regnes som gruppens favorit, mens Schweiz er seedet til at snuppe en 2. plads.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 5. maj kl. 20:10 (kampodds), d. 5. maj kl. 20:10 (gruppevinder) og d. 5. maj kl. 20:10 (vinder + topscorer).

Tyrkiets trup og startopstilling

Bruttotrup udtages 11. maj, nettotrup 1. juni.

Forventet opstilling: Cakir – Celik, Kabak, Söyüncü, Erkin/Meras – Yokuslu – Yazici, Tufan, Calhanoglu, Karaman – Yilmaz

Formation: 4-1-4-1 (4-4-2 mod svagere hold)

Træner: Senol Günes (2019)

Nøglespillere: Yilmaz, Calhanoglu, Tufan, Yokuslu

Stjerneskud: Kabak, Müldür

Straffeskytte:
Yilmaz

Frisparksskytte: Calhanoglu

Skader/tvivl: Demiral, Tosun

Tyrkiets EM chancer: Talentfuldt og ustabilt

Tyrkiet har et ungt og meget talentfuldt hold – med den gamle angriber Yilmaz som markant og målfarlig undtagelse. Ay-Yildizlilar kan slå alle, men kan også snuble mod alle. Italien er gruppens klare favorit, men tyrkerne ventes at kunne bejle til gruppens andenplads, og nøglekampen ser ud til at være opgøret mod næstfavorit Schweiz i sidste grupperunde 20. juni. I Aserbajdsjan, af alle steder. Umiddelbart en fordel for tyrkerne der etnisk og kulturelt har en stærk forbindelse til Kaukasus-landet. Går Tyrkiet videre som nr 2 i gruppen, kan Danmark meget vel vente i 1/8-finalen. Spændende. Klares dén hurdle, kan Holland vente i kvartfinalen, og så kan tyrkerne lade sig inspirere af den flotte marts-sejr over selvsamme hold i VM-kvalen.

Holdanalyse af Tyrkiet

Efter tyrkisk fiasko i Nations League i 2018 (klar sidsteplads i gruppe med Sverige og Rusland), tog den erfarne og succesrige klubtræner Senol Günes landsholdstøjlerne i start-2019 og pustede nyt liv i et talentfuldt mandskab.

EM-kvalifikationen kom i hus i efteråret 2019 via en gruppe-andenplads efter Frankrig som Tyrkiet fik fire point imod. Især hjemmesejren på 2-0 demonstrerede tyrkernes evner til at stå solidt i forsvaret og sende dødsensfarlige kontraangreb afsted.

Der var en enkelt kikser: nederlag på Island. Men det var få dage efter hjemmesejren over Frankrig, så måske havde tyrkerne ikke fået armene ned; desuden manglede højrefløj Ünder, hovedmanden bag triumfen mod franskmændene.

Nations League i 2020 demonstrerede igen at det kniber med den tyrkiske stabilitet. To nederlag mod gruppevinder Ungarn og kun een sejr i seks kampe: 3-2 hjemme mod Rusland (hjulpet af russisk rødt ved 0-1). Potentialet og ustabiliteten blev vist igen i VM-kvalifikationen i marts i år. Tyrkerne blæste afsted med 4-2 over Holland og 0-3-sejr i Norge (i begge kampe kom Tyrkiet tidligt foran og kunne så spille på kontra) før det skuffende kun blev 3-3 mod upåagtede Letland trods en 3-1-føring.

Ungt forsvar

I landsholdsmålet ser den blot 24-årige Trabzonspor-keeper Cakir ud til at have overhalet erfarne Günok der mistede sin startplads i Basaksehir i marts.

I midterforsvaret er der også sket et skifte. EM-kvalifikationsparret var Demiral og målfarlige Ayhan. Men Demiral har, bl.a. pga skader, kæmpet med at få spilletid i Juventus, og efter han endelig havde tilspillet sig en startplads hos Den Gamle Dame i slutfebruar, blev han skadet (igen-igen) i begyndelsen af marts. Han ventes tilbage i april og får nok en EM-billet, men ikke nødvendigvis en startplads. Det samme med Ayhan der har meget sværere ved at få spilletid i Sassuolo end han havde i Fortuna Düsseldorf (hvor han var med til at holde Zanka på bænken).

De foretrukne startere ser i stedet ud til at være Leicesters stærke Söyüncü på 24 år og unge Kabak der i januar skiftede fra kriseramte Schalke til et skadesramt Liverpool-forsvar. Kabak begår en del fejl, men er fysisk stærk og boldfast, og med blot 21 år er der vist mulighed for forbedring.

Højreback er 24-årige Celik (franske Lille) der er solid bagude og initiativrig fremad. Afløser er nok 21-årige Müldür der får en del spilletid (mere end Ayhan) i Sassuolo. Til venstre er der skarp kamp mellem 32-årige Erkin fra Fenerbahce og 25-årige Meras fra den franske Ligue 2-klub Le Havre.

Hvis Meras snupper startpladsen, kan det blive et tyrkerforsvar med en gennemsnitsalder på 23,5 år. Demiral og Ayhan er i øvrigt heller ikke just gamle, med 23 og 26.

”Okay” midtbane-oprydder

Den foretrukne midtbaneoprydder er nok store Yokuslu med det glimrende fornavn (”Okay”). Den 27-årige 6’er mistede sin startplads i spanske Celta i efteråret, men ser ud til at være fast starter i WBA efter januarskifte til Premier League. Der er også 33-årige Tekdemir, men efter startstatus i EM-kvalen og Nations League i 2020, blev den erfarne Basaksehir-mand ikke udtaget til martskampene.

Fleksibel offensiv

Den tyrkiske offensiv er interessant. Teknisk dygtig og fleksibel. Tofun fra Fenerbahce er boks til boks-manden, mens frisparksstærke Calhanoglu fra Milan kan være den centrale kreatør. Han kan dog også ligge på venstrekanten (især hvis Tyrkiet spiller 4-4-2). En oplagt kreatør-sufflør kunne være Özyakup, men den dygtige tekniker kan ikke få det til at fungere i Besiktas. Han kommer næppe med til EM.

På venstrekanten kan også ligge målfarlige Karaman fra 2BL-klubben Fortuna Düsseldorf – hvis han ikke skal bruges som højrefløj eller (hængende) angriber.

Højrefløj eller hængende angriber: Den status gælder også driblestærke Yazici fra franske Lille. Han ligner et bedre bud på en startplads end Ünder der var en markant profil for Tyrkiet i EM-kvalifikationen, men som har svært ved at komme på banen i Leicester. Det havde han også i Roma i 19/20 hvor han desuden gjorde sig upopulær ved at støtte det tyrkiske angreb på kurderne i Syrien. Noget hele landsholdet faktisk gjorde efter en 2019-kamp i Albanien.

Helt i front er målræven Yilmaz, klubkammerat med Yazici i Lille, det logiske valg trods sine 35 år. Han er ikke just hurtig på de første meter, men han timer sine løb på glimrende vis, og hans erfaring, målnæse og gode afslutninger gør ham uundværlig. Cenk Tosun er også en farlig angriber, men efter en god EM-kvalifikation med fem mål i seks kampe, missede han det meste af 2020 pga en knæskade, og han løb ind i nye knæproblemer i februar i år (efter i januar at være vendt tilbage til Besiktas efter nogle år i England hvor han dummede sig med en hyldest til den højrenationalistiske organisation ”De Grå Ulve”). Tosun vendte tilbage til banen i marts og får vel en EM-billet, men Yilmaz ligner en klar nr 1 i angrebet. Hvis de gamle ben holder til strabadserne.

Historien om Tyrkiet ved EM i fodbold

Tyrkiet kiksede kvalifikationen til de første mange EM-slutrunder, men fra og med 1996 (gruppespil) har Ay-Yildizlilar været med fire gange; har kun misset 2004 og 2012.

I 2000 blev det til en kvartfinale, og i 2008 nåede tyrkerne helt til semifinalen. Hvor Tyskland vandt, men det holdt hårdt i et dramatisk 3-2-opgør. Tyrkiet havde gode, gamle Rüsti Recber i mål, og på midtbanen huserede Hamit Altintop og Emre Belözoglu (den lille playmaker blev desværre skadet i første gruppekamp).

Ved seneste EM-slutrunde, i 2016, nåede tyrkerne ikke videre end til indledende gruppespil. Sejren over Tjekkiet i sidste runde (2-0; det ene mål sat ind af Burak Yilmaz) var kosmetisk efter nederlag mod Kroatien og Spanien.


Læs om andre deltagere ved EM i fodbold