18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Tunesien – odds på tunesernes VM

Karthago-ørnene fra Tunesien er solide og håber nok at kunne forsvare og kontraspille/dødboldssparke sig til nogle point. Men det ligner højst en tredjeplads, efter Frankrig og Danmark, og dermed tidligt farvel. Hvilket er til at leve med: Holdet har dansk islæt, men er ellers ret kedeligt. Find odds, trup og kampe til Tunesiens VM på denne side.

Af: Jens Bøye

Odds på Tunesien

Tunesien vinder VM/ – SPIL HER >>*
Tunesien vinder Gruppe D/ – SPIL HER >>*
Tunesien går videre fra Gruppe D/ – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 9. december 2022 kl. 15:02. Odds kan ændre sig.

Andre lande

Tunesiens trup og startopstilling

Den seneste trup:

Formation: 3-2-4-1

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand: Dahmen
Forsvar: Dräger, Meriah, Talbi, Abdi
Defensiv midtbane: Skhiri, Laïdouni
Offensiv midtbane:Sliti, Msakni, Khazri
Angreb: Jebali

Seneste opstilling (3. runde mod Frankrig): 3-4-2.1: Dahmen – Meriah, Ghandri, Talbi – Kehrida, Skhiri, Laidouni, Maaloul – Ben Slimane, Ben Romdhane – Khazri

Nøglespillere: Ellyes Skhiri, Wahbi Khazri

Stjerneskud: Montassar Talbi, Ben Slimane, Ben Roumdhane, Hannibal Mejbri

Straffeskytte: Wahbi Khazri, Naim Sliti

Frisparksskytte: Wahbi Khazri

Skader/tvivl: Dräger (skadet mod Australien), Ben Saïd

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Opdateres

Tunesien startopstilling

Tunesiens VM chancer: Karthagos målfattige ørne

Tuneserne måtte nøjes med gruppespillet i VM-2018 og bør også få svært ved at gå videre denne gang. De er pænt solide, men kan døje med at score.

OB-angriber Jebali er reserve, og Brøndby-midtbanetalent Slimane får en del spilletid; kan måske endda snuppe en VM-startplads. Men generelt har Ørnene et temmelig kedeligt hold.

I januar slog Karthago-ørnene Nigeria og nåede kvartfinalen ved De Afrikanske Mesterskaber (CAN) hvor de lidt uheldigt tabte til Burkina Faso. I marts kvalificerede de sig til VM ved at slå Mali over to kampe.

Tunesernes landstræner er Jalel Kadri, mangeårig klubtræner i den hjemlige liga og landstrænerassistent 2021-22. Efter gruppespillet i CAN greb han tøjlerne da cheftræner Kebaier fik Covid, og efter turneringen blev Kadri kåret som ny chef.

Tunesien landshold

Formationen har typisk heddet 4-3-3, men tre midterforsvarere er også forekommet. I de første 12 opgør i 2022 lukkede mandskabet blot tre mål ind. Trods en del udskiftninger i midterforsvaret pga Covid og skader. Det var dog før 27/9-træningskampen mod Brasilien der vandt 5-1, men modstanderen var så også ekstraordinært stærk.

Til gengæld kniber det med selv at være synderligt målfarlig – trods gode teknikere og skytter; fx Khazri. I årets første syv kampe scorede Tunesien i alt seks mål, heraf fire i kampen mod svage Mauritanien. Kampene mod Mali gav 0-1-udesejr via et selvmål og 0-0 hjemme. I juni blev det 2-0 over Chile og 3-0 over Japan, men kampene var lettere reserveprægede. I september vandt Tunesien 1-0 over Comorerne og tabte som nævnt 1-5 mod Brasilien.

16. november, dvs en lille uge før førsterunde-matchen mod Danmark, vandt tuneserne 2-0 over Iran. Kampen blev spillet for lukkede døre og uden TV-dækning for at holde taktikkortene tæt ind til kroppen, men opstillingerne slap ud, og Tunesien stillede i en formation med tre midterforsvarere. Nok en 3-2-4-1 i angreb og fx 5-2-3 i forsvar.

Videoanalyse af gruppen

Holdanalyse af Tunesien

Herunder følger en komplet gennemgang af Tunesien.

Målmænd:
Førstekeeper i sidste års indledende VM-kvalifikation var 32-årige Ben Mustapha, men han måtte nøjes med en bænkplads ved De Afrikanske Mesterskaber (CAN) i januar, og han er ikke med i VM-truppen.

Ved CAN fik 27-årige Ben Saïd starttjansen trods på det tidspunkt NUL landskampe i bæltet. Tunesien blev elimineret i 1/16-finalen, men lukkede kun tre mål ind i fem kampe, så i de afgørende VM-kvalkampe mod Mali i marts var det igen Saïd der stod. I juni var det derimod 25-årige Aymen Dahmen der fik debut og stod mod Chile og Japan. Saïd og Dahmen vogtede hver een kamp i september.

Mouez Hassen har også fået en VM-billet. Den 27-årige kan præstere fremragende redninger. Han har også haft tendens til drops, men det kan være det er bedre nu hvor han efter en række år på europæiske reservebænke er tilbage i hjemlandet og spiller fast for Club Africain.

Da Ben Saïd er skadestvivlsom op til VM-start (og nok misser kampen mod Danmark), er en fjerde målmandsbillet uddelt til den gamle landsholdskæmpe Aymen Mathlouthi fra Etoile du Sahel i hjemlandet. 38 år og 73 kampe for Tunesien. Han har ikke tørnet ud for landsholdet siden 2019, men får nu sin anden VM-deltagelse efter også at have været med i 2018.

Midterforsvar:
Makkerparret i marts-kvalkampene mod Mali var 1,96 meter høje Ghandri (Club Africain-manden kan også gøre sig på den defensive midtbane) og 1,9 meter høje Talbi. Sidstnævnte er 24 år og skiftede denne sommer fra russiske Rubin Kazan til franske Lorient hvor han gør det godt.

Sidste år var starterne snarere boldfaste Bronn fra franske Metz (sommerskifte til Serie A-klubben Salernitana) og erfarne Meriah (tidligere Grækenland og Tyrkiet), men Bronn blev ramt af Covid under CAN. Her var lille og kvikke Bilel Ifa (Kuwait) fast starter, men han var på bænken i marts. Her manglede Bronn også, pga en mindre skade, men han vendte tilbage til landsholdets startopstilling mod Brasilien i september. Hvor han dog så rødt.

Meriah blev knæskadet i december og lå brak til oktober i år (skiftede undervejs fra Al Ain i Emiraterne til ES Tunis). Siden har han spillet tre kampe for sit klubhold, og han er med i VM-truppen. Og ligner endda en starter. Han, Ghandri og Talbi udgjorde tremandsmidterforsvaret mod Iran i træningskampen en lille uge før VM-start.

Højreback/-wingback:
27-årige Waijdi Kechrida, der i sommer skiftede fra Serie A-klubben Salernitana til græske Atromitos, kæmper med 26-årige Dräger (lille og offensivt stærk) fra schweiziske Luzern om startpladsen. Nok med plus til den mere landsholdserfarne og defensivt mere solide Dräger.

Kechridas offensive evner (som Dräger ikke har) taler sådan set for ham som starter hvis der spilles med wingback; omvendt kan det være et problem, også som wingback, at han har tendens til at glemme sine defensive pligter.

Rutinerede Mathlouti (Egypten) samt lovende Yan Valery, der i sommer skiftede fra Southamptons bænk til franske Angers, kom ikke med i VM-truppen.

Venstreback/-wingback:
32-årige Maâloul (Egypten) med 83 landskampe er den normale starter på venstre back. Lille og kvik. Men han har ikke spillet ret meget for egyptiske A- Ahly i efteråret, og i testkampen mod Iran kort før VM var det Ali Abdi der fik lov starte. Han kvitterede med et mål.

28-årige Ali Abdi, der til dagligt spiller i den franske L2-klub Caen (L2), er kun noteret for 11 landskampe, men han kunne meget vel være Tunesiens foretrukne venstreback ved VM.

Midtbane:
FC Köln-profil Skhiri virker uomgængelig som starter på den bageste midtbane – som balancemand og dybtliggende spilfordeler. Han erobrer bolde, fordeler dem med omtanke og er desuden farlig i dødboldssituationer. Han brækkede et kindben i slutoktober, men kan spille med beskyttende ansigtsmaske.

Erfarne Sassi (Al-Duhail i Qatar) kan afløse som balancemand og er også et bud på en makker hvis der skal spilles særligt defensivt. Ligeledes rutinerede Chaalali (ES Tunis i hjemlandet) kan også udfylde balancerollen, men kan også spille boks til boks. Men 25-årige Laïduni fra ungarske Ferencvaros ser ud til at sidde på en startplads som makker til Skhiri.

Der er desuden konkurrence fra endnu yngre folk: Det 21-årige Brøndby-talent Slimane, kreativ boks til boks-mand, der meldte sig under de tunesiske faner i 2020 efter at have spillet U-landsholdsbold for Danmark, har allerede tilkæmpet sig en ret prominent plads i tunesertruppen. Han startede således inde i fire af fem kampe ved CAN i januar. Han var dog kun med i een af de to martskampe mod Mali, og det som indskifter. I stedet startede den mere defensive Mohamed Romdhane, 23 år og fra ES Tunis.

Der er også det 19-årige midtbane-stortalent Hannibal Mejbri. Han spillede i 21/22 på Manchester Uniteds ungdomshold og har kun snust en lille smule til Premier League, men han er allerede noteret for 18 A-landskampe og har fået en jokerplads i VM-truppen. Siden august har Mejbri været udlejet til Championship-klubben Birmingham hvor han erobrede en fast startplads i oktober.

Mejbri fik en startplads på den offensive midtbane i VM-optaktskampen mod Iran og gjorde det efter sigende ok, men når det går løs som Danmark, satses der nok på mere rutinerede kræfter.

Offensiven:
Den primære offensivmand hos Tunesien er nok erfarne Wahbi Khazri, 2021/22-topscorer hos franske Saint-Étienne og nu i Montpellier. Driblestærk og velsparkende. Akavet og svær at holde styr på. Kan ligge helt i front, men også sagtens udfylde en kantplads.

To andre rutinerede er Msakni og Jaziri der begge nok er bedst på kanten (højrebenede Msakni bedst til venstre) eller for Jaziris vedkommende som hængende angriber.

Driblestærke og kreative Sliti (Saudi Arabien) og Khaoui (indskifter i franske Clermont) er også kandidater til startopstillingen – som kantfolk eller offensiv midtbane.

Afløser i angrebet: Taha Khenissi (Kuwait), 30 år og 48 landskampe (ni mål). OB-angriber Jebali er der også, men er nok at regne som marginal reserve. Har kun ni landskampe i en alder af 30 og fik kun i alt 19 minutter på banen ved CAN.

Den endnu ældre kollega Touzghar (36) fra franske Ajaccio, var efter godt og vel fire års pause fra landsholdet, tilbage i truppen til CAN i januar, men fik kun 11 min og var hverken med i juni eller september. Nu er han skadet, og VM-billet blev det heller ikke til.

Historien om Tunesien ved VM i fodbold

Tunesien har været med i fem VM-slutrunder: Første gang var i 1978, så fulgte tre styk i træk med 1998, 2002 og 2006, og så var der 2018.

Fem deltagelser og fem gange tidlig elimination: Hver gang er Karthago-ørnene fløjet skuffede hjem efter endt gruppespil. Ud af i alt 15 kampe gennem årene har Tunesien kun vundet to.

I 2018 var Tunesien tæt på at snuppe point mod England, men Harry Kane scorede til 2-1 i 91. minut. Derefter fik tuneserne tæv af Belgien der vandt 5-2. I sidste betydningsløse runde (avancement var uopnåeligt) blev det endelig til sejr, 2-1 over svage Panama. Wahbi Khazri blev Tunesiens topscorer med to mål.

Lige nu ligger Tunesien på 30. pladsen af ranglisten i fodbold.

2 Kommentarer

Skriv et svar

 1. Jens Bøye

  Hvordan stiller Tunesien op mod Frankrig? Ingen klare meldinger fra den tunesiske lejr, men:

  Indtil videre ved VM har tuneserne stillet med et tremands-midterforsvar (og to defensivmidtbanefolk), men efter 0 mål i de første to kampe, og da denne kamp SKAL vindes, bør der være pæn sandsynlighed for at de stiller med en ekstra offensivmand, frem for en midterforsvarer – sådan som de faktisk normalt spiller.

  Jeg gætter på en 4-2-3-1. Fortsat med Jebali i front: OB-angriberen har gjort det overraskende godt ved VM. Men nu bør snu og skudstærke Khazri også starte inde – for at støtte den dygtige kreatør Msakni. Også fordi Khazri spiller i Frankrig til daglig. Det gør driblestærke Sliti ikke længere, men det han gjort, så han kan meget vel snuppe sin anden startplads i træk, frem for Brøndbys mindre kreative, men mere arbejdssomme, Slimane der startede inde mod Danmark. En anden mulighed er erfarne Jaziri.

  Højreback/-wingback Dräger udgik med skade mod Australien, men det var vist bare et skrub; han kan nok godt spille her. Alternativt er der dog mere offensive Kechrida.

  Bud: 4-2-3-1: Dahmen – Dräger, Meriah, Talbi, Abdi – Skhiri, Laïdouni – Sliti, Msakni, Khazri – Jebali

 2. Jens Bøye

  Tunesiens opstilling i første kamp mod Danmark:

  3-2-4-1: Dahmen – Bronn, Mehriah, Talbi – Skhiri, Laïdouni – Dräger, Slimane, Msakni, Abdi – Jebali

  Det vil sige at landstræner Kadri valgte at lægge vægt på Jebali og Slimane (inde i stedet for Khazri og fx Sliti) spiller i den danske Superliga. Man kan diskutere hvor meget det betyder mod et dansk hold uden een eneste SL-spiller i startopstillingen, men Jebali og Slimane er måske alligevel ekstra motiverede i sådan en kamp.