18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Tunesien – odds på tunesernes VM

Tuneserne har på sin vis været både heldige og uheldige med lodtrækningen til sommerens VM-slutrunde. Heldige, fordi de er kommet i gruppe med slutrundens svageste nation, Panama, og uheldige fordi de to øvrige modstandere er Belgien og England, som ikke kommer til at give ved dørene. Du finder odds, trup og kampe til Tunesiens VM på denne side.

Tunesien vinder VM: 751 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Taha Yassine Khenissi: 751 – SPIL HER >>*

Tunesien vinder gruppe G: 26,00 – SPIL HER >>*

Hvad kan Tunesien stille op i den svære gruppe G? Vi har fundet de bedste odds på Tunesiens gruppekampe, så du får mest mulig for dine penge – uanset om du tror på tuneserne eller ej.

18. juni 2018
20:00 Tunesien – England: 10,00 – 4,75 – 1,33*
23. juni 2018
14:00 Belgien – Tunesien: 1,30 – 5,50 – 9,00*
28. juni 2018
20:00 Panama – Tunesien: 3,50 – 3,30 – 2,20*

Det ser mere eller mindre umuligt ud for Tunesien at skulle gå videre fra gruppe G, hvor Belgien og England er kæmpe favoritter til at sætte sig på de øverste pladser. Især fordi kampene mod de store nationer ligger først, kan man være sikker på, at tuneserne stiller med deres stærkeste spillere.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).


Tunesiens trup og startopstilling

Farouk Ben Mustapha (Al Shabab)
Mouez Hassen (Nice)
Aymen Mathlouthi (Al Baten)

Rami Bedoui (Etoile du Sahel)
Yohan Benalouane (Leicester)
Syam Ben Youssef (Kasimpasa)
Dylan Bronn (Gent)
Oussama Haddadi (Dijon)
Ali Maaloul (Al Ahly)
Yassine Meriah (CS Sfaxien)
Hamdi Nagguez (Zamalek)

Wahbi Khazri (Sunderland)
Anice Badri (Esperance)
Mohamed Ben Amor (Etoile Sportive du Sahel)
Ferjani Sassi (Al Nasr)
Ellyes Skhiri (Montpellier)

Saif-Eddine Khaoui (Marseille)
Fakhreddine Ben Youssef (Al Ettifaq)
Saber Khalifa (Club Africain)
Bassem Srarfi (Nice)
Naim Sliti (Lille)
Ahmed Khalil (Club Africain)
Ghilane Chaalali (Esperance)

Forventet startopstilling: Mathlouthi – Nagguez, Benalouane, Ben Amor, Haddidi – Maaloul, Sassi, Skhiri – Meriah, Sliti – Khazri


Profiler: Består Tunesiens topspillere testen ved VM?

Youssef Msakni
Msakni er den mest scorende tuneser, som fortsat er aktiv. Han står noteret for 14 scoringer i 51 landskampe, og i kvalifikationen bidrog han med tre kasser (dog alle i samme kamp) og to assists. Han operer enten fra en position på kanten eller helt fremme, og de seneste sæsoner har virkelig budt på stor succes på klubplan. Med europæiske briller har Msakni dog ikke det mest prangende CV, idet hans arbejdsgivere igennem karrieren har heddet Esperance Tunis, Lekhwiya og Al Duhail.

Aymen Abdennour
Midstopperen var på grund af skader ikke med i særlig mange af Tunesiens kampe i kvalifikationen, men hvis han er tilgængelig, vil han efter alt at dømme være fast mand i start 11-eren under slutrunden. Abdennour er i denne sæson udlånt fra Valencia til Marseille, og han har tidligere været på kontrakt i Monaco. Som den eneste på det tunesiske landshold har han sin daglige gang i en stor europæisk klub, og med sin erfaring fra Champions League, La Liga og Ligue 1 bliver han en vigtig brik for tuneserne.

Wahbi Khazri
Offensivspilleren noterede sig for to scoringer i kvalifikationen, og med både Premier League og Ligue 1 på CV’et ligger der en del offensivt ansvar på Sunderland-ejede Khazris skuldre. Han scorer i gennemsnit i hver tredje kamp for Tunesien og kommer til at være en af de største tunesiske trusler, når gruppekampene mod Belgien, England og Panama skal afvikles. Hans lejeaftale med Rennes udløber til sommer, og hvis han markerer sig positivt under VM, kan det måske åbne muligheden for at undgå at skulle tilbage til Championship-fodbold i Sunderland.


Analyse: Første tunesiske VM-sejr siden 1978?

Sommerens VM-slutrunde bliver Tunesiens femte, og i de tre seneste har det ikke lykkes dem at hente en eneste sejr – i stedet er det i alle tre tilfælde kun blevet til et enkelt point. Vi skal således helt tilbage til 1978 for at finde tunesernes eneste VM-sejr nogensinde, men skal der laves om på det i 2018? Muligheden er absolut til stede, da Tunesien er kommet i gruppe med Panama, som er slutrundens klart svageste hold. Til gengæld er chancerne for at komme videre fra gruppen mere eller mindre ikke-eksisterende, da gruppens to øvrige hold er Belgien og England. Der skal mere end god fantasi til at forestille sig, at tuneserne skulle kunne true de to stjernespækkede mandskaber, og når man kigger ned over listen af spillere, som Tunesien har til rådighed, er der ikke mange lyspunkter. Tuneserne spiller med offensive backs, og især venstrebacken Ali Maaloul (Al Ahly) betyder en del for holdets offensiv, når han rykker med frem. Youssef Msakni er spilleren, der kan siges at bære holdet, men man skal ikke undervurdere, hvor meget de to hårdtarbejdende midtbanespillere Ferjani Sassi og Mohamed Ben Amor betyder for holdet. Nogen verdensstjerner er de dog ikke ligefrem. Tuneserne gjorde det fint i kvalifikationen, men det er modstand af en helt anden kaliber, de kommer op mod ved slutrunden, så det vil nok være godkendt, hvis de henter historiens blot anden VM-sejr i den sidste gruppekamp mod Panama.

Historien om Tunesien ved VM i fodbold

Fire gange tidligere har Tunesien deltaget ved VM. Første deltagelse ved VM for Tunesien var i 1978 i Argentina. Her skulle det afrikanske hold møde Polen, Vesttyskland og Mexico. Tuneserne fik en flot sejr i åbningskampen mod Mexico på 3-1. Sidenhen gik det dog galt for nordafrikanerne, da det blev til nederlag mod Polen samt et uafgjort resultat med tyskerne. Det var desværre ikke nok for Tunesien til at gå videre fra gruppen. Landet endte på en tredjeplads efter Polen og Vesttyskland.

Herefter måtte Tunesien vente hele 20 år, før der igen var VM-fodbold på programmet. Ved VM i 1998 i Frankrig gik det dog knap så godt for Tunesien. Modstanderne var Rumænien, England og Colombia. Her blev det kun til et sølle point mod Rumænien.

Fire år efter var Tunesien igen repræsenteret ved verdensmesterskaberne i Japan og Sydkorea i 2002. Her skulle tuneserne kæmpe mod værtsnationen Japan samt Belgien og Rusland. Det blev til endnu en lidt ærgerlig præstation for afrikanerne, da Tunesien igen måtte tage til takke med sidstepladsen i gruppen som fire år tidligere. Tunesien fik et enkelt point mod Belgien, ellers blev det til nederlag mod Japan og Rusland.

Seneste VM-slutrunde med tunesisk deltagelse var i 2006 i Tyskland, og her klarede Tunesien sig en anelse bedre end de to foregående slutrunder. Godt nok fik Tunesien kun et point i gruppen, men det var nok til en tredjeplads, dog ikke til videre avancement. Det ene point kom mod Saudi Arabien.
Tunesernes topscorer samlet set i VM-turneringerne er Riadh Bouazizi og Kaies Ghodhbane med otte scoringer. De var begge med ved VM i 1998, 2002 og 2006, og de dannede en god offensiv stamme for det tunesiske hold.

Tunesien stod over for Den Demokratiske Republik Congo, Libyen og Guinea på vejen til VM 2018. Her startede Tunesien ud som lyn og torden med en sejr på 2-0 over Guinea. Derefter var tuneserne i større problemer mod Libyen, men de klarede opgaven og vandt med 0-1 på udebane. Tredje sejr i træk kom mod Den Demokratiske Republik Congo. Her udlignede Congo i slutningen af første halvleg, men Chailene Chaalali afgjorde kampen for Tunesien i starten af anden halvleg. Første pointtab for Tunesien var i udekampen mod Den Demokratiske Republik Congo. Her var tuneserne faktisk tæt på at tabe, men med 13 minutter igen reducerede Tunesien til 1-2, og to minutter senere var der balance i regnskabet. 2-2 blev opgøret, men på trods af pointtabet var Tunesien stadig komfortabelt i front. I de to sidste kampe blev Guinea besejret med 1-4, mens Libyen fik tilkæmpet sig et uafgjort resultat i sidste spillerunde. Tunesien sluttede på en førsteplads med et point foran Den Demokratiske Republik Congo.

Til VM i 2018 skal Tunesien duellere mod England, Belgien og Panama i gruppespillet, og det kan godt blive vanskeligt for afrikanerne, specielt hvis man kigger på Tunesiens tidligere bedrifter ved VM.

Træner for tuneserne er Nabil Maâloul, og han har stået i spidsen for nationen siden 2017. Tidligere har han været landstræner for Kuwait i tre år.