18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Tunesien – odds på tunesernes VM

Karthago-ørnene fra Tunesien er solide og håber nok at kunne forsvare og kontraspille/dødboldssparke sig til nogle point. Men det ligner højst en tredjeplads, efter Frankrig og Danmark, og dermed tidligt farvel. Hvilket er til at leve med: Holdet har dansk islæt, men er ellers ret kedeligt. Find odds, trup og kampe til Tunesiens VM på denne side.


Odds på Tunesien

Tunesien vinder VM401,00 – SPIL HER >>*
Tunesien vinder Gruppe D18,00 – SPIL HER >>*
Tunesien går videre fra Gruppe D3,50 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 4. april 2022 kl. 20:00. Odds kan ændre sig.

VM gruppe D
K
1
Danmark
0000000000
2
Frankrig
0000000000
3
Tunesien
0000000000
4
UAE/Australia/Peru
0000000000
VM gruppe D
11/22 202222/1114:00
Ikke startetIS
-
-
11/26 202226/1117:00
Ikke startetIS
-
-
11/30 202230/1116:00
Ikke startetIS
-
-


Tunesiens trup og startopstilling

Den endelige trup er endnu ikke udtaget.

Målmænd: TBA

Forsvarsspillere: TBA

Midtbanespillere: TBA

Angribere: TBA

Formation: 4-3-3

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Ben Saïd
Forsvar:Dräger, Bronn, Talbi, Maâloul
Midtbane:Slimane, Skhiri, Laïdouni
Angreb:Msakni, Khazri, Jaziri

Nøglespillere: Dylan Bronn, Ellyes Skhiri, Wahbi Khazri

Stjerneskud: Montassar Talbi, Ben Slimane, Ben Roumdhane, Hannibal Mejbri

Straffeskytte: Wahbi Khazri

Frisparksskytte: Wahbi Khazri

Skader/tvivl: Opdateres

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Opdateres


Tunesiens VM chancer: Karthagos målfattige ørne

Tunesien er nr 35 i verden og nr 4 i Afrika. I januar slog Karthago-ørnene Nigeria og nåede kvartfinalen ved De Afrikanske Mesterskaber (CAN) hvor de uheldigt tabte til Burkina Faso). I marts kvalificerede de sig til VM ved at slå Mali over to kampe.

Tunesernes landstræner er Jalel Kadri, mangeårig klubtræner i den hjemlige liga og landstrænerassistent 2021-22. Efter gruppespillet i CAN greb han tøjlerne da cheftræner Kebaier fik Covid, og efter turneringen blev Kadri kåret som ny chef.

Formationen hedder typisk 4-3-3, om end tre midterforsvarere kan forekomme. Det er et solidt mandskab der i syv opgør i 2022 kun har lukket tre mål ind. Og det trods en del udskiftninger i midterforsvaret pga Covid og skader.

Til gengæld kniber det med selv at være synderligt målfarlig – trods gode teknikere og skytter; fx Khazri. I samme syv kampe i 2022 har Tunesien scoret i alt seks mål hvoraf de fire faldt i eet og samme opgør mod svage Mauritanien. I fire af syv kampe har Ørnene måttet gå fra banen uden at have nettet. Kampene mod Mali gav 0-1-udesejr via et selvmål og 0-0 hjemme.

OB-angriber Jebali er reserve, og Brøndby-midtbanetalent Slimane får en del spilletid; kan måske endda snuppe en VM-startplads. Men ud over det danske islæt har Ørnene et temmelig kedeligt hold.

Tuneserne måtte nøjes med gruppespillet i VM-2018 og bør også få svært ved at gå videre denne gang.


Videoanalyse af gruppen


Holdanalyse af Tunesien

Herunder følger en komplet gennemgang af Tunesien.


Målmænd:
Førstekeeper i sidste års indledende VM-kvalifikation var 32-årige Ben Mustapha, men han måtte nøjes med en bænkplads ved De Afrikanske Mesterskaber (CAN) i januar hvor 27-årige Ben Saïd fik starttjansen trods på det tidspunkt NUL landskampe i bæltet. Tunesien blev elimineret i 1/16-finalen, men lukkede kun tre mål ind i fem kampe, så i de afgørende VM-kvalkampe mod Mali i marts var det igen Saïd der stod.

Men måske Mouez Hassen kan blande sig. Den 27-årige kan præstere fremragende redninger. Han har også haft tendens til drops, men det kan være det er bedre nu hvor han efter en række år på europæiske reservebænke er tilbage i hjemlandet og spiller fast for Club Africain.


Midterforsvar:
Makkerparret i marts-kvalkampene mod Mali var 1,94 meter høje Ghandri (kan også gøre sig på den defensive midtbane) og 1,9 meter høje Talbi. Sidstnævnte er 23 år og spiller for russiske Rubin Kazan.

Sidste år var starterne snarere boldfaste Bronn fra franske Metz og erfarne Meriah fra Al Ain i Emiraterne (tidligere Grækenland og Tyrkiet), men Meriah blev knæskadet i december og har ligget brak siden, mens Bronn blev ramt af Covid under CAN. Her var lille og kvikke Bilel Ifa (Saudi Arabien) fast starter, men han var på bænken i marts. Her manglede Bronn også, pga en mindre skade, men han vender sandsynligvis tilbage til landsholdets startopstilling.


Højreback/-wingback:
Man skulle tro at Serie A-manden Kechrida (Salernitana) ville være selvskreven starter for Tunesien, men han kæmper med især 25-årige Dräger (lille og offensivt stærk) fra schweiziske Luzern. Der er desuden den mere landsholdserfarne Mathlouti (Egypten).

Både Kechrida og Dräger kan også spille en højrekant.


Venstreback/-wingback:
To erfarne herrer kæmper om startpladsen: 32-årige Maâloul (Egypten) med 79 landskampe og 30-årige Haddadi (Tyrkiet) med 29 landskampe, nok med lille Maâloul i teten. Haddadi kan også spille i venstre side af midterforsvaret.


Defensiv midtbane:
FC Köln-profil Skhiri virker uomgængelig som starter på den bageste midtbane – som balancemand og dybtliggende spilfordeler. Han erobrer bolde, fordeler dem med omtanke og er desuden farlig i dødboldssituationer.

Erfarne Sassi (Qatar) er nok den primære afløser som balancemand – evt et bud på en makker hvis der skal spilles særligt defensivt. Ligeledes rutinerede Chaalali (Esperance i hjemlandet) kan også udfylde balance-rollen, men kan også spille boks til boks. Her ser 25-årige Laïduni fra ungarske Ferencvaros dog ud til at sidde på en startplads.

Der er desuden konkurrence fra endnu yngre folk: Det 21-årige Brøndby-talent Slimane, kreativ boks til boks-mand, der i meldte sig under de tunesiske faner i 2020 efter at have spillet U-landsholdsbold for Danmarkm har allerede tilkæmpet sig en ret prominent plads i tunesertruppen. Han startede således inde i fire af fem kampe ved CAN i januar. Han var dog kun med i een af de to martskampe mod Mali, og det som indskifter. I stedet startede den mere defensive Romdhane, 22 år og fra ES Tunis.

Der er dog også det 19-årige midtbane-stortalent Hannibal Mejbri. Han spiller på Manchester Uniteds ungdomshold og har kun snust en lille smule til Premier League, men han er allerede noteret for 10 A-landskampe og kan godt få en jokerplads i VM-truppen.


Offensiven:
Den primære offensivmand hos Tunesien er nok erfarne Khazri, topscorer hos franske Saint-Étienne. Driblestærk og velsparkende. Svær at holde styr på. Kan ligge helt i front, men også sagtens udfylde en kantplads.

To andre rutinerede er Msakni og Jaziri der begge nok er bedst på kanten eller for Jaziris vedkommende som hængende angriber.

Driblestærke og kreative Sliti (Saudi Arabien) og Khaoui (indskifter i franske Clermont) er også kandidater til startopstillingen – som kantfolk eller offensiv midtbane.

OB-angriber Jebali kan ligge i front, men er at regne som reserve. Har kun fem landskampe i en alder af 30 og fik kun i alt 19 minutter på banen ved CAN. Den endnu ældre kollega Touzghar har kun seks landskampe, men efter godt og vel fire års pause fra landsholdet var han tilbage i truppen til CAN i januar (fik dog kun 11 min). Han spiller for den franske L1-klub Troyes, dvs på højere niveau end Jebali til dagligt. Han bliver dog 36 i november, så det kan godt være at alderen taler imod hans VM-udtagelse.Historien om Tunesien ved VM i fodbold

Tunesien har været med i fem VM-slutrunder: Første gang var i 1978, så fulgte tre styk i træk med 1998, 2002 og 2006, og så var der 2018.

Fem deltagelser og fem gange tidlig elimination: Hver gang er Karthago-ørnene fløjet skuffede hjem efter endt gruppespil. Ud af i alt 15 kampe gennem årene har Tunesien kun vundet to.

I 2018 var Tunesien tæt på at snuppe point mod England, men Harry Kane scorede til 2-1 i 91. minut. Derefter fik tuneserne tæv af Belgien der vandt 5-2. I sidste betydningsløse runde (avancement var uopnåeligt) blev det endelig til sejr, 2-1 over svage Panama. Wahbi Khazri blev Tunesiens topscorer med to mål.


Læs om andre deltagere ved VM i fodbold