18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Fodbold transferrygter og transfernyheder 2024

Dit store transferoverblik med fodbold transfers og rygter. Se hvilke spillere, der er skiftet, og hvor de er skiftet hen – og hold dig opdateret på de seneste transferrygter på tværs af alle de store fodboldligaer.

Udover at du kan holde dig opdateret på de handler, der er bekræftet og de rygter der er i ligaerne, kan du også se analyser om, hvorfor holdene kigger efter spillere på den position. Derudover er der også analyser af de forskellige transfer i løbet af transfervinduet denne januar. Vintertransfervinduet åbner den 1. januar kl. 00:00.

Transfer nyheder – Se dagens transfers

Gå til vores dedikerede transfersider herunder for at se de seneste bekræftede transfers:

Premier League transfers
Bundesliga transfers
La Liga transfers
Serie A transfers
Ligue 1 transfers
Superliga transfers

Fodboldrygter – Se dagens rygtebørs

Hold dig opdateret på de seneste rygter her. Er din yndlingsspiller på vej mod et skifte?


Premier League transferrygter


Bundesliga transferrygter


La Liga transferrygter


Serie A transferrygter


Ligue 1 transferrygter


Superliga transferrygter

Premier League transfers og transferrygter

Følg med i de seneste transfers og transferrygter fra Premier League.

Pierre-Emil Højbjerg siger til The Athletics Charlie Eccleshare, at han ikke kommer til at skifte i dette transfervindue. Den danske landsholdsspiller gør sæsonen færdig i Tottenham, hvor han vil jagte spilletid.

Tottenham blander sig nu i jagten om det store svenske talent fra Djurgården Lucas Bergvall. Hvor det for få dage siden virkede sikker, at Bergvall skulle til Barcelona, skriver Expressen nu, at Tottenham nu også vil have det store talent. Prisen skulle være mindst 75 millioner kroner.

Nottingham Forrest meldes meget tæt på den belgiske målmand Matz Sels fra Strasbourg. Den belgiske målmand koster omkring 50 millioner kroner. Nottingham Forrest jagtede ellers den danske landsholdsmålmand Kasper Schemichel, men endte med at gå efter Sels i stedet.

Manchester United har fået tilbud fra en gammel kending. Den portugisiske træner Jose Mourinho har sagt, at han ikke er færdig med klubben, og at arbejdet slet ikke er færdigt for ham. Det skriver The Daily Mail. Da Eric Ten Haag ikke er blevet fyret, virker det som, om at det mest er portugiseren, der synes om ideen lige nu, mere end klubben gør.

Bundesliga transfers og transferrygter

Følg med i de seneste transfers og transferrygter fra Bundesligaen.

Augsburg med danske Jess Thorup i spidsen har været en tur i Grækenland, hvor Thorups tidligere spiller Pep Biel i dag spiller i Olympiakos. Pep Biel har også fået tilbud fra Lazio, men Augsburg skulle være blevet enig med både Olympiakos og Biel om en lejeaftale med en købsoption på 37 millioner. Det skriver Florian Plattenberg.

Werder Bremen har været en tur i England. Nærmere bestemt har de været i Manchester, hvor de i Manchester United har fundet det norske talent Isak Hansen-Aarøren, som skifter på en permanent kontrakt. Det skriver Fabrizio Romano.

Eintract Frankfurt har endelig fået en forstærkning til angrebet. Hugo Ekitike kommer på en lejeaftale gældende resten af sæsonen med en købsoption på 225 millioner. PSG har sikret sig klausuler for videresalg og bonusser, hvis den tidligere Vejle-angriber bliver en succes.

La Liga transfers og transferrygter

Følg med i de seneste transfers og transferrygter fra La Liga.

Sevilla har lejet den argentinske angriber Alejo Véliz i Tottenham. Klubben mangler en målfarlig angriber, og det håber de at have fundet i den unge angriber. Der er ingen købsoption i aftalen.

Samtidig har Sevilla sendt angriberen Rafa Mir til Valencia på en lejeaftale med en købsoption. Forhandlingerne må være gået meget hurtigt, da Sevilla tidligere på dagen har sendt en pressemeddelelse ud, hvor de afviste et "disrespektfuldt" tilbud fra Valencia.

Serie A transfers og transferrygter

Følg med i de seneste transfers og transferrygter fra Serie A.

Lazio har brugt det meste af januar på at finde offensive forstærkninger. Især har de kigget efter engelske kantspillere. Nu har de været en tur i Tyrkiet, hvor Ryan Kent på ingen måde har været en succes i Fenerbache. Det gør, at de er blevet enige om at sende Kent til den italienske hovedstad. Sky Sports melder om en lejeaftale for resten af sæsonen.

Bologna har endelig fået deres forstærkning til offensiven. Danske Jens Odgaard fra AZ er kommet til på en lejeaftale indtil sommerferien. Der skulle være en købsoption i aftalen.

Den tidligere Barcelona og Everton spiller Yerry Mina skifter til Cagliari på en lejeaftale, der gælder frem til juni 2025. Der er en købsoption i aftalen på den colombianske landsholdsspiller.

Ligue 1 transfers og transferrygter

Følg med i de seneste transfers og transferrygter fra Ligue 1.

Sky Sports skriver, at Lyon endelig har fået deres lejeaftale med Said Benrahma. Den algeriske landsholdsspiller skifter på en lejeaftale, der gælder resten af sæsonen med en købsoption på 112 millioner kroner. Engelske Fulham prøvede at snige sig indenom med et sent bud, men både West Ham og Benrahma ville helst have en aftale med Lyon.

Marca skriver, at Kylian Mbappe har bestemt sig for ikke at forlænge aftalen med PSG, når den udløber efter sæsonen. Han skulle ifølge det spanske medie være mest interesseret i et skifte til den spanske hovedstad, hvor Real Madrid står klar.

Superliga transfers og transferrygter

Følg med i de seneste transfers og transferrygter fra Superligaen.

FCK har haft en travl dag. Magnus Mattsson er kommet til, og nu sættes den islandske målmand Rúnar Alex Rúnarsson kraftigt i forbindelse med klubben. Det skriver bold.dk. Den islandske målmand har fået ophævet sin kontrakt med Arsenal, og derfor kan han skifte helt gratis til FCK.

Randers har efter salget af Kamara til FCM fået et behov for en angriber mere. Den million de har fået for Kamara, skal bruges siger sportsdirektør Søren Pedersen til Tipsbladet. Det skal være en lidt yngre angriber, som ikke får skader i samme omfang som Kamara, men ellers som type gerne må minde om Kamara. Samtidig afviser sportsdirektøren at sælge Filip Bundgaard til en dansk klub. Spilleren har en frikøbsklausul, men den gælder kun udenlandske hold.

AGF har afvist alle tilbud på profilen Mikael Anderson, og regner stærkt med, at han fortsætter i AGF som minimum sæsonen ud. Det skriver bold.dk. AGF har selv forsøgt at hente Jonas Jensen-Abbew i FCN, men det er ikke blevet accepteret indtil videre. Den unge stopper har også vagt interesse i Italien, og der kunne være interesse for ham i et skifte til udlandet i stedet

Silkeborg har afvist portugisiske Braga, der forsøgte at hente Alexander Busch til midterforsvaret. Braga havde ifølge Tipsbladet tilbudt mere end 30 millioner kroner, men det har Silkeborg afvist. Det har afskrækket Braga nok til, at de ikke vil prøve at hente spilleren igen i dette transfervindue.

Vejle har i bestræbelserne på at undgå nedrykning været en tur i London. Nærmere bestemt i Fulham hvor den australske midtbanespiller Tyrese Francois er blevet lejet for resten af sæsonen. Spilleren har kontraktudløb efter sæsonen, og det må derfor ventes, at han for denne gang er færdig i Fulham.

OB har hentet James Gomez tilbage til Danmark fra Sparta Prag. Campo og Tipsbladet skriver, at den tidligere Horsens-forsvarsspiller koster OB 7,5 millioner kroner. Samtidig har fynboerne jagtet forstærkninger til offensiven, og de er derfor ikke færdige endnu.

Brøndby IF afsluttede de sidste timer i transfervinduet med at lave en rekordstor handel med Randers FC, hvor 19-årige Filip Bundgaard ryger til Brøndby for omkring 22.5 millioner kroner.

Hvorfor er vi så vilde med transferrygter?

Transferrygter er interessante at læse, fordi de giver os fans et lille vindue ind i, hvordan vores favorithold ser sig selv, og hvad de regner med kan lade sig gøre. Som fans kan vi synes, at en specifik spiller kan hjælpe med at blive meget bedre i denne sæson, og få bedre resultater. Det er håbet om, at det hold vi holder med, bliver bedre.

Udover at du kan læse rygter på dagens rygtebørs, vil der løbende være opdatering på de mest interessante rygter. Vi gør vores bedste for at henvise til rygter, der kommer fra troværdige kilder, men det er altid op til dig selv, om du tror på rygtet.

Der findes forskellige former for transferhandler:

  • Køb/salg. Når to klubber bliver enige om en pris for en spiller, og spilleren bliver enig med den nye klub om en kontrakt. Det er den mest almindelige transfer. Den største handel er Neymar, da han skiftede fra Barcelona til PSG for over 1,6 milliarder
  • Lejeaftaler. Spilleren skifter til en ny klub, men kun for en bestemt periode, hvorefter spilleren vender tilbage til den gamle klub. Holdene kan blive enige om en pris, hvis lejeopholdet går godt, og alle parter ønsker at fastholde det. Arsenals anfører Martin Ødegaard skiftede til Arsenal på en lejeaftale, hvor efter den engelske klub købte ham fri fra Real Madrid
  • Bosman. Siden 1995 har spillere frit kunne skifte, når deres kontrakt er udløbet med en klub. Forhandlinger må begynde seks måneder før kontrakten udløber. Da danske Andreas Christiansen skiftede i sommeren 2022 fra den engelske Premier League klub Chelsea til den spanske LaLiga klub Barcelona skete det på en bosmantransfer.
  • Fri Transfer. Den hænger en smule sammen med bosman, men der er en lille forskel. Hvis en spillers kontrakt udløber i et åbent vindue, bestemmer spilleren selv, hvornår denne måtte ønske at skrive med et nyt hold. Ved en bosman har man skrevet en kontrakt med det nye hold, og man kan starte med det samme. Ved en fri transfer når spilleren at blive arbejdsløs, og skal finde et nyt hold. Den tidligere Manchester United og Atletico Madrid målmand David de Gea er for tiden uden kontrakt. Fra den hjemlige Superliga hentede OB i denne sæson tyske Tom Trybull på en fri transfer i løbet af 2023/2024 sæsonen.

En gennemgang af de forskellige ligaer og deres transfer historik:

Premier League:

Der er 13 danskere i Premier League. Der findes 67 udenlandske lande i Premier League, hvor Danmark har 12. flest spillere, når vi regner englænderne med.

Engelske klubber har altid været glade for at handle i Danmark, og med Storbritanniens udmeldelse af EU, er det ikke blevet mindre. Det er nemmere at få arbejdstilladelse fra den danske liga end det er fra andre ligaer. Den største handel fra den danske Superliga er Victor Kristiansen, der skiftede fra FC København til Leicester for lidt over 160 millioner.

Når der handles mellem danske og engelske klubber, er prisen ofte noget mindre, og er et sted mellem 40-80 millioner.

Den største transfer i den engelske Premier Leagues historie var, da Phillippe Coutinho blev solgt til FC Barcelona for 1.012,5 mia. Han blev solgt fra Liverpool tilbage i 2017. I januar 2023 blev Enzo Fernandez det dyreste køb til England, da Chelsea betalte 907 millioner for at hente ham i Benfica.

I de senere år har engelske klubber prioriteret centrale midtbanespillere, hvor fire af de ti største handler har været på netop denne plads. Herefter har der været tre kantspillere, og kun to angribere selvom der ofte forventes at angriberne er de dyreste.

Det er da også en angriber, der er den mest værdifulde i Premier League ifølge Transfermarkt. Norske Erling Haaland fra Manchester City har en værdi på 1.350 mia.

Bundesliga:

Der er 56 udenlandske nationaliteter, der spiller i den tyske Bundesliga. Danske spillere er blandt de mest populære med 14 danskere i ligaen, og det er fjerdemest selv med tyske spillere.

Den største transfer med et tysk hold, var da Barcelona hentede den franske kantspiller Ousmane Dembélé i Dortmund for 1.012,5 mia. Det største køb et tys hold har lavet, var da storholdet Bayern München i sommeren 2023 hentede den engelske landsholdsanfører Harry Kane i Tottenham for 712,5 millioner kroner.

De mest værdifulde spillere i Tyskland er Jamal Musiala og Harry Kane begge fra Bayern München har begge en værdi på 825 millioner kroner.

Den største transfer med et dansk hold, der er blevet gennemført, var da Wolfsburg hentede Jonas Wind i FC København for 90 millioner. Kamil Grabara hentes i sommeren 2024 for 99 millioner kroner i en handel mellem de samme klubber.

LaLiga:

Der er 60 udenlandske nationaliteter i den bedste spanske række. Der er to danskere, der spiller i den bedste spanske række. Det er 26. flest blandt de udenlandske lande i LaLiga.

Den største transfer med et spansk hold er også den største transfer i historien. Neymar blev solgt 1.665 mia. fra Barcelona til franske Paris Saint-Germain. Barcelona har taget revanche ved at lave de største indkøb til Spanien med Ousmane Dembélé fra Dortmund og Phillippe Coutinho fra Liverpool for 1.012,5 mia, sendte de afsted for begge spillere.

Den mest værdifulde spiller i LaLiga er Jude Bellingham fra Real Madrid, som har en værdi på 1.350 mia. kroner.

Ligue 1:

Der er 73 udenlandske nationaliteter i den franske Ligue 1. Der er tre danskere, der til daglig slår deres folder i den bedste franske række. Det er 21. flest blandt udenlandske spillere i Ligue 1.

Den største transfer med et spansk hold er også den største transfer i historien. Neymar blev solgt 1.665 mia. fra Barcelona til franske Paris Saint-Germain. Neymar er slet ikke færdig med at blive handlet for store summer, da Neymar også er det største salg fra den bedste franske række, da han i 2023 rejste videre til Saudi-Arabien for 675 millioner.

Den mest værdifulde spiller i Ligue 1 er den franske verdensstjerne Kylian Mbappé, som har en værdi på 1.350 mia. kroner.

Serie A:

Der er 72 udenlandske nationaliteter i den italienske Serie A. Der er ti danskere i Serie A, hvilket er 12. flest af alle udenlandske nationaliteter.

Den største transfer med en italiensk klub var, da Juventus hentede Cristiano Ronaldo i 2018 for 877,5 millioner kroner. Det største salg var, da belgiske Romelu Lukaku blev solgt til engelske Chelsea fra Inter for 847,5 millioner kroner.

Den mest værdifulde spiller i Serie A er Victor Oshimen fra Napoli, der har en markedsværdi på 825 millioner kroner.

Superligaen:

Der er 59 forskellige nationaliteter i den danske Superliga. Af de udenlandske spillere er især spillere fra Sverige populære, da der er 19 svenske spillere i den danske Superliga.

Den største transfer skete i sommeren 2023 da ghanesiske Ernest Nuameh blev solgt fra FC Nordsjælland til belgiske RWDM for 187,5 millioner. Det største køb stod FC København for, da de hentede den polske målmand Kamil Grabara for 46,5 millioner kroner.

Alle beløb er hentet fra Transfermarkt.

Transferanalyser

Her på SpilXperten har vi leveret to ugentlige transferanalyser i sommermånederne. Gå til de seneste analyser her: