18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Trænerkarusellen starter tidligt i år

Hvis man synes, at det afsluttede transfervindue manglede drama og aktivitet, så bragte Jürgen Klopp og Xavi Hernandez rigeligt med samtalestof med deres bebudede afgange. Vi kigger nærmere på begge træneres muligheder samt hvad gør Liverpool og Barcelona nu.

IMAGO / PA Images

Nyheden om Jürgen Klopps afgang kom som et regulært chok for de fleste Liverpool-fans og iagttagere, da den blev annonceret fredag for et par uger siden. Meget tyder dog på, at en meget snæver inderkreds har kendt til Klopps tanker, og man har sågar forberedt en dokumentarserie, der har fulgt Klopp i et stykke tid og kommer til at følge hans sidste dage i Liverpool.

Den utaknemmelige opgave med at finde Klopps afløser ligger i hænderne på Mike Gordon, der er partner hos Liverpools ejere Fenway Sports Group. Gordon var også en stor del af processen, da Liverpool ansatte Jürgen Klopp, så det er ikke fremmed.

Hvad skal Klopp?

Selvom pressen og fans har været hurtige til at sætte Jürgen Klopp i forbindelse med et nyt job. Især som Bundestrainer for det tyske herrelandshold, så bør man måske tage Klopp på ordet, at han er træt og har brug for at samle ny energi. Et nyt landstrænerjob lige efter EM, selvom jobbet er mindre end Liverpool, synes lidt usandsynligt.

Det er ikke usandsynligt, at Klopp forsvinder fra offentligheden i et stykke tid. USA synes oplagt. Det var også der hvor både Pep Guardiola og Luis Enrique har brugt deres sabbatår, samtidig med, at Klopp er relativt ukendt på kontinentet. Klopps børn er for længst voksne, så han har absolut fleksibilitet.

Flytter Klopp til USA, så kunne han måske godt gå i fodsporene på landsmanden Jürgen Klinsmann som amerikansk landstræner. Der skal som bekendt afholdes VM i bl.a. USA, og amerikanernes nuværende landstræner Gregg Berhalter er ingenlunde en billetsælger, og selvom Berhalter har kontrakt til 2026, så kan fristelsen for det amerikanske forbund blive for stor, især med Berhalters skuffende resultater og kontrovers in mente.


Betfair tilbyder spil på Klopps næste job som amerikanske landstræner til odds 26.00. Det synes absurd godt taget i betragtning af tysk landstræner blot giver 1.22.

IMAGO / kolbert-press

Er Xabi Alonso klar?

Det stod hurtigt klart, at Xabi Alonso måtte være storfavoritten til at overtage jobbet i Liverpool. Den slags spekulationer er noget af det som Leverkusens mesterskabsaspirationer har allermindst brug for. Derfor afviste Xabi Alonso også, uden at smække med døren. Spørgsmålet er dog stadigvæk om Alonso er klar til Liverpool og Premier League.

Hvis Leverkusen vinder det tyske mesterskab, så kan det være sværere for Alonso at forlade klubben uden en opfølgende sæson, smider man mesterskabet, kan man arkivere det under at det så var den ene chance man havde for at bryde Bayern Münchens dominans, før holdet spredes for alle vinde.

Det antages, at Alonso har en særlig klausul i sin kontrakt, hvor han rimelig frit kan skifte til tre tidligere klubber; Bayern München, Real Madrid og Liverpool. Så Leverkusen kommer ikke til at stå i vejen, selvom de naturligvis vil gøre hvad de kan for at holde på Alonso.

Tidligere på sæsonen var Xabi Alonso også set som en af favoritterne til trænersædet i Real Madrid, men valgte alligevel, mildt overraskende, at forlænge med Carlo Ancelotti, der langtidsflirtede med det brasilianske landshold. Om madrilenerne mente skridtet var for stort vides endnu ikke, men det er en eftertanke værd.

Selvom Xabi Alonso befinder sig i Tyskland, så er der alligevel pæne forskel i Leverkusen og Liverpools spillestil. Leverkusen har primært praktiseret tremandsforsvar, spiller med langt kortere afleveringer og de offensive spillere spiller mere centralt end fløjangribere som Jürgen Klopp benytter. Så det kræver en større tilpasning. Enten i Alonsos spilfilosofi eller i Liverpools trup. Især Mohamed Salah skal re-kalibreres lidt taktisk, men han er måske alligevel på vej ud af klubben. Udløbsdatoen på både ham og Virgil van Dijk kan fylde noget i overvejelserne.

Dernæst skal man overveje om Liverpool tilbyder en attraktiv struktur for Xabi Alonso. Klubben er måske-måske ikke til salg, hvor Alonso risikerer nye ejere halvvejs inde i kontrakten, og med Jörg Schmadtkes afgang har et stort hul i sportsdirektørrollen efter også Michael Edwards og Julian Wards opsigelser. I Leverkusen har Alonso klubikonet Simon Rolfes over sig.

Der hersker ingen tvivl om, at hvis Xabi Alonso absolut vil have jobbet i Liverpool, så er det formentlig hans, men det kan lige så godt gå den anden vej, og så bør man kigge på andre kandidater.

Brightons Roberto De Zerbi (8.50 hos Betfair) ligner en, der meget gerne vil noget større. Den tidligere drømmekandidat Steven Gerrard var en fiasko i Aston Villa og aspirationen er for alvor sandet til i Saudi-Arabien.

Det bedste bud kan meget vel være Julian Nagelsmann (15.00 hos Unibet), der tilbyder meget af det samme som man har i Jürgen Klopp, bare en yngre udgave. Nagelmann er som bekendt ledig efter sommerens EM i Tyskland, og i en samlet pakke med kæledæggen Joshua Kimmich, kan det snildt være lige så attraktivt for både klubbens fans og ejere.

IMAGO / ZUMA Wire

Barcelona breakdown

Der kan heller ikke herske nogen tvivl om den reelle udmattelse hos Barcelona-træner Xavi Hernandez, da han offentliggjorde sin afgang. Barcelonas økonomiske uføre er kimen til en evig stressfaktor, de negative konsekvenser af forrige sæsoners transferridt af klubpræsident Joan Laporta også ved at sætte ind. Xavi har følt lille råderum, trods en glimrende spillertrup, men alligevel manglet den ledelsesmæssige opbakning. Man skal huske, at Xavi ikke blev ansat af
Laporta.

Samtidig er den nye sportsdirektør Decos indflydelse taget til, hvor Xavi ønskede sig en anden og bedre midtbaneanker end Oriol Romeu, så kunne Deco alligevel fremtrylle deadline-lån i form af Joao Felix og Joao Cancelo. Begge klienter af allestedsværende superagent Jorge Mendes.

Deco og Mendes går lang tid tilbage, og det kan ikke ses som andet end en stigende Jorge Mendes-indflydelse i Barcelona. Derfor skal man for Barcelona-fans også tage det relativt alvorligt, når José Mourinhos navn dukker op som en mulig trænerkandidat. For et år siden fuldstændig utænkeligt, men i det nuværende politiske klima, ikke en umulighed. Mourinho er den femte højeste placeret kandidat hos Betfair, og det siger lidt om sandsynligheden.

De hurtige fans og medier var friske med at udpege Arsenals manager Mikel Arteta som afløseren for Xavi, men det synes ikke videre sandsynligt. Arteta har et godt projekt i Arsenal og en ejer, der synes at have stor tillid til det, og gerne stiller de størst mulige økonomiske ressourcer til rådighed.

Det vil være omvendt i Barcelona, hvor man formentlig skal operere i et lidt mindre lønbudget allerede fra næste sæson.
Lokale kandidater som Gironas Michel og Francisco Javier Garcia Pimienta er også oplagte, selvom at trænere med lav star power før har slået sig i klubben. Den interne kandidat er den nuværende Barcelona Atletic-træner Rafael Marquez.

Barcelona har aldrig været bange for at forfremme B-træneren, og har historisk succes med det. Marquez vil også fortsætte, ikke blot af nød, men også af lyst at integrere mange af de unge spillere på førsteholdet som Pau Cubarsi, Marc Guiu og Hector Fort. En afgørende faktor er også, at Rafael Marquez’ agent, da han var spiller hed Jorge Mendes.

Selvom Joan Laporta drømmer om at please klubbens fans med et navn som Jürgen Klopp eller Julian Nagelsmann, så står økonomien i vejen, så Rafael Marquez er det bedste bud.

Man kan spille på Rafael Marquez som næste Barcelona-træner til odds 5.00 hos Unibet.


Skriv første kommentar

Skriv et svar