18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Tjekkiet – Belgien: Odds og optakt d. 27. marts 2021

Tjekkiet tager lørdag aften mod Belgien i en kamp, der ved første øjekast ser urimeligt ulige ud. Det er verdensranglistens nummer 42, der får besøg af nummer 1. Men det er også 2 mandskaber, der i efteråret vandt hver deres Nations League-gruppe, og som begge vandt deres første opgør i VM-kvalifikationen i tirsdags. Men har tjekkerne niveau til at byde Belgien trods? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Tjekkiet – Belgien. Der er kampstart lørdag d. 27. marts 2021 kl. 20:45. Du kan se kampen på Eurosport 2 eller på Eurosport Player.

Odds på Tjekkiet – Belgien

Oddsene på kampen viser, at bookmakerne regner med en forholdsvis sikker sejr til Belgien.

Tjekkiet – Belgien: Dommer, stadion og vejr

Dommer: William Collum, Skotland
Stadion: SINOBO Stadion, Prag
Vejret: 4° og let til frisk vind

Optakt til Tjekkiet – Belgien: Skader, karantæner og startopstillinger

Det sker ikke så ofte, at Tjekkiet laver 6 mål i samme landskamp. Faktisk er det mere end 3 år siden, de har lavet mindst 4 mål i en landskamp. At Estland så er verdensranglistens nummer 108 er en biting. Og dog, for nu gælder det så et opgør med ranglistens nummer 1, og her må tjekkerne forvente helt anden modstand. Men det trænger de sådan set også til. I efterårets Nations League var de på niveau B, og de vandt deres gruppe foran Slovakiet, Israel og Skotland. Det blev til 4 sejre og 2 nederlag, og dermed er de klar til at tage livtag med en gruppe på fineste niveau i næste omgang Nations League.

Siden Tjekkoslovakiet blev opløst, har Tjekkiet været med til samtlige EM-slutrunder. Men de har kun formået at kvalificere sig til én VM-slutrunde – helt tilbage i 2006, hvor VM blev holdt i nabolandet Tyskland. Det var der ikke meget eventyr i, og tjekkerne forlod da også turneringen allerede efter gruppespillet med 2 nederlag og 1 sejr. Men det føles, som om de er ved at have fat i noget. På klubplan har Slavia Prag netop slået sig igennem til Europa Leagues kvartfinaler, og til sommer er Tjekkiet som sædvanligt med til EM-slutrunden. Hvis de bare kan få knækket koden til VM-kvalifikationen også.

Det kan de måske passende lære af Belgien, for de har været med ved 7 af de seneste 9 VM-slutrunder, og i Rusland i 2018 opnåede de med en 3. plads deres bedste resultat nogensinde ved en VM-slutrunde. I efterårets Nations League viste de skræmmende styrke og i en vanskelig pulje med Danmark, England og Island hapsede de 5 sejre og løb ind i 1 enkelt nederlag – deres eneste nederlag siden november 2018. De har spillet 19 kampe i perioden fra november 2018 til i dag, og de er noteret for 17 sejre, 1 uafgjort og 1 enkelt nederlag.

Det er et skræmmende mandskab med topspillere på alle positioner, og de er svære at dæmme op for, fordi de har så mange strenge at lade spillet flyde ud af. De har fysikken med Romelu Lukaku. Flair og intelligens hos mange men særligt hos Kevin De Bruyne, og så er det aldrende forsvar med Alderweireld og Vertonghen stadig tæt på vandtæt – og slipper noget igennem, venter en af verdens allerbedste målmænd i form af Thibaut Courtois. Men Wales lykkedes jo altså med at bringe sig foran 1-0, så det er muligt at finde huller hos verdensranglistens nummer 1. Men der er ikke mange. Og over 90 minutter er det sjældent nok til at undgå nederlag.

I tirsdagens landskampsrunde tager Belgien mod Belarus, mens Tjekkiet skal på besøg hos Wales, i hvad der på forhånd ligner en duel om gruppens 2. plads.

Tjekkiet:
Ondrej Kolar (Mål, Reserve) – Skadet
Tomas Kalas (Forsvar, Fast/Reserve) – Skadet
Alex Kral (Midtbane, Fast/Reserve) – Skadet

Belgien:
Axel Witsel (Midtbane, Fast) – Skadet
Eden Hazard (Kant, Fast) – Skadet
Divock Origi (Angreb, Reserve) – Skadet

Tjekkiet forventet startopstilling: Pope; Walker, Coady, Maguire; Trippier, Bellingham, Rice, Shaw; Saka, Calvert-Lewin, Foden.

Belgien forventet startopstilling: Courtois; Denayer, Alderweireld, Vertonghen; Castagne, Dendoncker, Tielemans, Hazard; De Bruyne, Trossard; Lukaku.

Odds-forslag: Der er forskel på Estland og Belgien. Kæmpe forskel

Stor respekt for de tjekkiske resultater i efterårets Nations League. Godt gået med oprykning. Og også fint at hente en sikker sejr i Estland i en tid, hvor alle toptrænere altid taler de mindre nationer og særligt udekampe mod mindre nationer op i en grad, hvor man næsten fornemmer, det er vanskeligere at møde Gibraltar på udebane end Spanien. Men. Men. Men. Derfra også til at tro, at Tjekkiet kan hive noget ud af opgøret med Belgien, er der altså lang vej.

14. oktober 2009 tabte Belgien 2-0 på udebane mod Estland. Siden har de ikke tabt en VM-kvalifikationskamp. Frem mod Brasilien 2014 vandt de 8 og spillede 2 uafgjort, og i kvalifikationsturneringen til Rusland 2018 vandt de hele 9 og spillede blot 1 uafgjort. De kaster altså ikke om sig med letsindige pointtab undervejs, og der er ikke meget trøst at hente i EM-kvalifikationen, for de har kvalificeret sig til sommerens slutrunde ved at vinde alle 10 kvalifikationskampe.

Det fører helt naturligt til den tanke, at tjekkerne måske alligevel skal byde ind med mere end en målrig udesejr over Estland, før de realistisk kan håbe på mere end en tur i den belgiske vaffelmaskine i dette opgør. Anbefalingen bliver sejr til Belgien.

SpilXperten.com anbefaler: 2-tallet til odds 1,75 – SPIL HER >>

Tjekkiet – Belgien: Statistik, topscorer og H2H

  • Tjekkiet kom trygt fra start i denne VM-kvalifikationsgruppe E, da de tirsdag vandt hele 6-2 på udebane mod Estland.

  • Midtbanespilleren Tomas Souček lavede hattrick, da han scorede til 3-1, 4-1 og 5-1.

  • Det har nok været en lille skræk i livet på træner Roberto Martinez og hans sejrsvante belgiske mandskab, da de åbnede kvalifikationen tirsdag med at komme bagud 1-0 på hjemmebane mod Wales efter bare 10 minutter.

  • Allerede ved pausen havde Kevin De Bruyne og Thorgan Hazard bragt orden i tingene og givet Belgien en 2-1-føring, og i anden halvleg udnyttede Romelu Lukaku et straffespark til slutresultatet 3-1.

  • 8 forskellige spillere blev noteret som målscorere for Tjekkiet i efterårets Nations League. Ingen lavede mere end et enkelt mål. Den flittigst scorende i deres aktuelle trup er Patrik Schick, som har nettet 10 gange i 23 landskampe.

  • Romelu Lukaku scorede 5 gange for Belgien i efterårets Nations League, og det var nok til at gøre ham til deres topscorer – i den aktuelle trup er han også flittigst scorende med 58 mål i 90 landskampe.

  • Det er 4. gang, de Tjekkiet og Belgien er matchet i duel om pladser til en VM-slutrunde.

  • I 1988-1989 og 1992-1993 var de i gruppe sammen, mens de i 2001 mødtes i 2 playoffkampe om en plads ved VM i Japan og Sydkorea. Belgien vandt begge playoff-kampe 1-0 og har i alt 4 sejre og 2 uafgjorte i deres indbyrdes VM-kvalifikationskampe.

Expected Goals: Tjekkiet vs. Belgien – de seneste tre kampe

TjekkietResultatxGBelgienResultatxG
Estland – Tjekkiet(2-6)1,10 – 3,45Belgien – Wales(3-1)2,10 – 0,40
Tjekkiet – Slovakiet(2-0)1,76 – 0,20Belgien – Danmark(4-2)0,99 – 1,08
Tjekkiet – Israel(1-0)1,16 – 0,79Belgien – England(2-0)0,80 – 1,93
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com

Skriv et svar