18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Tidligere Man Utd-profil om dansker: Han var virkelig en fanfavorit

Husker du den danske venstrekant, der spillede over 130 kampe for Manchester United? Paul Parker tager dig, i et eksklusivt interview med SpilXperten, ned ad mindernes allé.

Jesper Olsen under VM i Mexico, 1986. Foto: imago/WEREK

Danmark har produceret mange fantastiske fodboldspillere igennem tiden, men nogle bliver glemt, når støvlerne ryger på hylden. Midtbane-troldmanden, Jesper Olsen, spillede over 300 kampe i udlandske klubber, hvor han, blandt andet, spillede sig ind i Manchester United fansenes hjerter, med over 130 kampe for De Røde Djævle.

Den tidligere engelske landsholdsspiller, Paul Parker, havde selv en flot karriere hos Manchester United, så da SpilXperten spurgte ind til den tekniske dansker, lyste den 59-årige englænder op.

“Jesper Olsen var meget, meget letbenet. Han var ekstremt dygtig og så var han elsket af Manchester Uniteds fans. Højt elsket.”

På trods af aldrig at have spillet sammen, så er danskerens navn stadig en vigtig del af Manchester Uniteds historie og kultur.

“Han har bare en eller anden forbindelse til alle, der har med Manchester United at gøre. Det er der, jeg ser mig selv, og det er helt sikkert også sådan, han ser sig selv.”

“Jeg tror han bor i Australien nu. Vi er stadig forbundet via Twitter og Instagram, så jeg holder mig opdateret i den forstand, selvom jeg ikke kender ham godt.”

Det blev til 43 landskampe for det danske landshold. Her er Olsen i aktion mod Tyskland. – Foto: imago/WEREK

Moderne fodboldspiller

Engelske Parker husker tilbage på Jesper Olsens fodboldkunnen og personlighed med stor glæde. Han fortæller om den danske venstrekant.

“Jesper var en smilende fyr. Meget, meget smilende og så havde han en forrygende venstre fod. Han var en moderne spiller, som ikke minder mig om nogen nuværende Manchester United-spiller. Men han minder mig lidt om Riyad Mahrez, på den måde han spillede smuk fodbold, med et kælent venstre ben.”

“Han behøvede ikke mere end en meter eller to til at komme forbi sin modstander. Han var virkelig en fanfavorit.”

Den tidligere Ajax- og Manchester United mand under den skæbnesvangre kamp mod Spanien i 1986. Foto: imago/WEREK

Det er en skam

Noget af det, som Jesper Olsen, desværre, bliver husket bedst for, er den store fejl mod Spanien ved VM i 1986. Parker kommenterer her.

“Jeg kan faktisk ikke huske den fejl, selvom jeg burde kunne. Det overrasker mig dog ikke, at folk husker ham for en fejl, da det, desværre, er sådan samfundet er skruet sammen i dag. Folk vil altid prøve, at fremhæve det negative.”

“For at være ærlig, så bliver jeg stadig mindet om mit selvmål mod Tyskland, hvor jeg afrettede Andreas Brehmes frispark. Jeg havde spillet en god kamp og var også involveret i vores mål, men det er ikke det, folk taler om.”

“Det er en skam, og jeg mener at danskerne burde gøre alt i deres magt, for at huske Jesper Olsen hvor god en fodboldspiller han var.”

Skriv et svar