18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Sydkorea – odds på sydkoreanernes VM

Udover Tottenhams Heung-Min Son er der ikke mange lyspunkter i den sydkoreanske trup, og i gruppen med Tyskland, Mexico og Sverige kommer de til at få det svært. Holdet har dog enkelte spillere, der til dagligt bliver matchet på højeste niveau, og det bliver vigtigt, at de kan føre an i kampen om VM-point. Du finder odds, trup og kampe til Sydkoreas VM på denne side.

Sydkorea vinder VM: 751 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Heung-Min Son: 251 – SPIL HER >>*

Sydkorea vinder gruppe F: 26,00 – SPIL HER >>*

Sydkorea er det undertippede hold i alle gruppekampe, og du kan dermed få et pænt odds, hvis du spiller på sydkoreanerne ved en af deres gruppekampe ved VM. Her ser du markedets bedste odds på gruppekampene med Sydkorea.

18. juni 2018
14:00 Sverige – Sydkorea: 2,05 – 3,25 – 4,10*
23. juni 2018
17:00 Sydkorea – Mexico: 4,60 – 3,40 – 1,90*
27. juni 2018
16:00 Sydkorea – Tyskland: 11,50 – 5,65 – 1,28*

Sydkorea er underdog i alle tre gruppekampe, men det kan ikke afvises, at de i kampene mod Sverige og Mexico kan drille de større fodboldnationer. Son, Ki og co. forventer nok ikke at avancere til 1/16-finalerne, men mon ikke, at de kan levere nogle udmærkede præstationer?

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).


Sydkoreas trup og startopstilling

Kim Seung-gyu (Vissel Kobe)
Kim Jin-hyeon (Cerezo Osaka)
Cho Hyun-woo (Daegu FC)

Kim Young-gwon (Guangzhou Evergrande)
Jang Hyun-soo (FC Tokyo)
Jung Seung-hyun (Sagan Tosu)
Yun Yong-sun (Seongnam FC)
Oh Ban-suk (Jeju United)
Kim Min-woo (Sangju Sangmu)
Park Joo-ho (Ulsan Hyundai)
Hong Chul (Sangju Sangmu)
Go Yo-han (FC Seoul)
Lee Yong (Jeonbuk Hyundai Motors)

Ki Sung-yueng (Swansea)
Jung Woo-young (Vissel Kobe)
Ju Se-jong (Asan Mugunghwa)
Koo Ja-cheol (Augsburg)
Lee Jae-sung (Jeonbuk Hyundai Motors)
Lee Seung-woo (Hellas Verona)
Moon Seon-min (Incheon United)

Kim Shin-wook (Jeonbuk Hyundai Motors)
Son Heung-min (Tottenham)
Hwang Hee-chan (Red Bull Salzburg)

Forventet startopstilling: Seung-Gyu – Choi, Kim Min-Jae, Jang Hyun-Soo, Kim Jin-Su – Ki Sung-Yung, Ko Myong-Jin, Lee Jae-Sung, Park Joo-ho – Son Heung-Min, Hwang Hee-Chan


Profiler: Sydkoreansk Premier League-erfaring ved VM

Son Heung-Min
Der er ikke de helt store profiler på det sydkoreanske hold, men Son Heung-Min fra Tottenham er den klart største af slagsen. Sydkorea er meget afhængig af Heung-Min, da han er kreatøren på landsholdet og kan lave uventede og verdensklasse-aktioner, når man mindst venter det. 25-årige Son Heung-Min har gang i en rigtig god sæson i Premier League, og hvis han kan skinne lige så meget igennem på landsholdet, kan landet måske få en godkendt slutrunde.

Lee Chung-yong
Lee Chung-yong er et mere ubeskrevet blad end ovenstående profil. Det skal dog nævnes, at han siden 2009 har spillet i engelsk fodbold, så han er ikke helt uden evner. I øjeblikket spiller Lee Chung-yong endda i Premier League for Crystal Palace, hvor han dog ikke er fast mand. Den 29-årige wing kommer til at være Son Heung-Mins vigtigste offensive hjælper, og hvis samarbejdet kan komme til at fungere mellem de to, kan der sagtens komme mål til VM fra dem begge.

Ki Sung-yueng
Endnu en sydkoreansk profil fra Premier League er Ki Sung-yueng, der til dagligt spiller i Swansea. Han har også tidligere tørnet ud for Celtic og Sunderland. Den 29-årige midtbanespiller kan give noget rutine til et noget uprøvet koreansk hold, da de fleste spillere slår deres folder i den hjemlige liga. Den internationale rutine er vigtig under et VM, og det kan han bidrage med, samtidig med at han til tider kan være målfarlig.


Analyse: Kan sydkoreanernes skrøbelige defensiv stå imod ved VM?

Sydkorea havde problemer under kvalifikationen både offensivt og defensivt, hvilket i sidste ende kostede den tidligere landstræner Uli Stielike jobbet. Sydkorea klarede dog skærene og kom til VM på en andenplads. Iran sluttede noget overraskende hele syv point foran sydkoreanerne. Nu har sydkoreanske Shin Tae-yong taget over, og han har været med til at give landet ekstra tro på tingene. Han er måske ikke den største taktiske træner, men han kan motivere spillerne. De sydkoreanske fans håber dog på snart at se hollandske Guus Hiddink tilbage i trænersædet, men om det sker, er uvist. Den nye træner spiller ofte 4-4-2, men han kan godt lide at eksperimentere lidt med forskellige opstillinger undervejs. Sydkorea skal have gang i deres offensiv, som ikke rigtig har fungeret i VM-kvalen. Den farligste spiller for sydkoreanerne var Ki Sung-yueng med to scoringer, og det siger vist det hele. Der er ikke de helt store forventninger til det sydkoreanske mandskab ved VM. Godt nok har sydkoreanerne tidligere sluttet som nummer fire ved VM. Det var dog på hjemmebane, hvilket betød en del for nationen. Sydkorea bliver derfor nødt til at tage arbejdshandskerne på for at have en realistisk chance for at spille sig videre fra gruppespillet. Nationen kommer nok til at kæmpe en hård kamp med Mexico og Sverige om den sidste plads videre fra gruppespillet, men meget tyder på, at sydkoreanerne må rejse hjem efter tre kampe. Hvis Sydkorea var endt i en lidt lettere gruppe, var chancen en smule bedre. Hvis Sydkorea skal have succes ved VM, skal Son Heung-Min og Ki Sung-yueng leverer på højeste niveau. Derudover skal den tredje profil Lee Chung-yong også stråle. De tre spillere er rygraden på holdet, grundet deres rutine og internationale erfaring. Sidst skal defensiven stabiliseres, og her lukkede sydkoreanerne mange mål ind i kvalen mod lavere rangerede hold. Nu gælder det VM med bedre modstand og højere pres. Derfor er det tvivlsomt, om det skrøbelige forsvar kan stå imod.

Historien om Sydkorea ved VM i fodbold

Sydkorea har tidligere været med ved VM ni gange, men én slutrunde står nok klarest i erindringen.

Første VM-slutrunde for Sydkorea var i 1954. Her blev sydkoreanerne blæst ud i banen i deres gruppe af både Ungarn, Vesttyskland og Tyrkiet. En målscore på 0-16 siger det hele om deres slutrunde i 1954.

Efter VM-fiaskoen i 1954 skulle der gå hele 32 år, før Sydkorea igen var med ved VM. Det var i Mexico i 1986. Her gik det en anelse bedre end sidste gang. Modstanderne var Argentina, Italien og Bulgarien. Her blev det til et point i tre kampe, og det var ikke nok til at sikre videre deltagelse.

Fire år senere i 1990 var Sydkorea igen med i det fine VM-selskab. Her måtte sydkoreanerne atter tage til takke med sidstepladsen i gruppespillet efter nederlag til Spanien, Belgien og Uruguay.

I 1994 og 1998 var mønsteret det samme. Slutrunden i 1994 var det en anelse bedre end de foregående, da sydkoreanerne sluttede på tredjepladsen i gruppen foran Bolivia, men efter Tyskland og Spanien.

I 2002 kom Sydkoreas store gennembrud på den internationale scene, da VM blev afholdt i Japan og Sydkorea. Her leverede sydkoreanerne mange imponerende og flotte resultater. Allerede i gruppespillet spillede Sydkorea nogle yderst flotte kampe. Polen, Portugal og USA var sydkoreanernes modstandere. Her vandt landet overraskende gruppen foran USA. I knockoutkampene kom Sydkorea på meget hårdt arbejde, da Italien var modstanderen i ottendedelsfinalen. Slutrunden var samtidigt sydkoreaneren Ahn Jung-Hwans helt store gennembrud på den store scene, da han scorede afgørende mål på stribe for sydkoreanerne. I kampen mod Italien var han også manden, der afgjorde det hele til Sydkoreas fordel. Kampen var endt 1-1 efter den ordinære kamp, men i det 117. minut dukkede Ahn Jung-Hwan op med det afgørende mål.

En kvartfinaleplads for Sydkorea ved VM på hjemmebane var der nok ikke mange, der havde troet inden turneringsstart. I næste kamp var Spanien næste favoritland, der løb ind i Sydkorea. Det blev en tæt og intens affære, hvor opgøret blev afgjort efter straffesparkskonkurrence. Her var Sydkorea ufatteligt skarpe fra 11 meter-pletten, da sydkoreanerne scorede på alle fem straffespark. Spanien brændte til gengæld to af slagsen, og derfor havde Sydkorea sensationelt spillet sig i VM-semifinalerne. Her ventede meget formstærke Brasilien med Ronaldo i spidsen. Her gik den ikke længere for sensationsmandskabet, da brasilianerne vandt med 1-0. I bronzekampen var et overraskende land at finde i form af Tyrkiet. Sydkoreanerne kunne desværre for landet ikke afslutte en god turnering med en medalje, da tyrkerne vandt med 3-2. Det var sydkoreanernes bedste VM-resultat nogensinde.

De tre næste VM-slutrunder i 2006, 2010 og 2014 var ikke på samme niveau for sydkoreanerne, hvor en plads i ottendedelsfinalerne i 2010 var landets bedste resultat.

Sydkorea havde en ganske udmærket vej til VM i 2018. I første gruppespil vandt sydkoreanerne over Libanon, Kuwait, Myanmar og Laos og gik videre til tredje runde. I tredje runde var der lidt mere slinger i valsen, men det var stadig ikke nok til at slå landet ud af kurs. Sydkorea endte som nummer to i gruppe A efter Iran, og det var nok til at sikre en plads ved VM.

Ved VM i 2018 skal asiaterne duellere mod Sverige, Tyskland og Mexico, og her bliver det spændende at se, om sydkoreanerne kan gentage deres gode bedrift fra 2002. Træner for Sydkorea er Shin Tae-Yong, og han har været træner siden 2017. Han har tidligere været assistent i den australske klub Queensland Roar FC.