18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

2.45
1/10
UE Santa Coloma
FC Midtjylland
Tipped at 2.45
Dagens BetBuilder-avatar
23. jul.
20:00
sport-icon

Anbefalet til

1.78
3/10
Mali U23
Israel U23
Tipped at 1.78
Kjaer-avatar
24. jul.
21:00

Sydkorea – odds på sydkoreanernes VM

Sydkorea kan muligvis overraske modstanderne med solid defensiv og hurtige kontraer, men er udset som agterlanterne i Gruppe H efter Portugal, Uruguay og Ghana. Skulle det mod forventning blive til avancement, løber Son & Co nok ind i stærke Brasilien i ottendedelsfinalen. Det ser ikke nemt ud. Find odds, trup og kampe til Sydkoreas VM på denne side.

Af: Jens Bøye

Odds på Sydkorea

Sydkorea vinder VM/ – SPIL HER >>*
Sydkorea vinder Gruppe H/ – SPIL HER >>*
Sydkorea går videre fra Gruppe H/– SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 9. december 2022 kl. 15:07. Odds kan ændre sig.

Andre lande

Sydkoreas trup og startopstilling

Den seneste trup:

Formation: 4-2-3-1

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Kim Seung-Gyo
Forsvar:Kim Moon-Hwan, Kim Min-Jae, Kim Young-Gwon, Kim Jin-Su
Midtbane:Hwang In-Beom, Jung Woo-Young
Offensiv midtbane:Hwang Hee-Chan, Lee Kang-In, Son Heung-Min
Angreb:Cho Gue-Sung

Seneste opstilling (3. runde mod Portugal): 4-2-3-1: Kim Seung-Gyo – Kim Moon-Hwan, Kim Kyung-Won, Kim Young-Gwon, Kim Jin-Su – Hwang In-Beom, Jung Woo-Young – Lee Kang-In, Lee Jae-Sung, Son Heung-Min – Cho Gue-Sung

Nøglespillere: Son Heung-Min, Kim Min-Jae, Hwang Ui-Jo

Stjerneskud: Lee Kang-In, Song Min-Kyu

Straffeskytte: Son Heung-Min, (Hwang Hee-Chan)

Frisparksskytte: Son Heung-Min, Hwang In-Beom

Skader/tvivl: Kim Min-Jae (missede Portugal)

Karantæner: Bento (træner; udvist mod Ghana)

Ude af VM: Lee Dong-Jun

Sydkorea Startopstilling

Sydkoreas VM chancer: Løbestærk defensiv, hurtige kontraer

Sydkorea har nok den mest begrænsede trup i Gruppe H (FIFA rangering #28), men stjernen Son har et løbestærkt og velorganiseret hold bag sig. Det kan måske drille favoritterne. Son er dog tvivlsom pga en hovedskade. Der er andre kvikke teknikere i truppen, men Spurs-målskytten er svær at undvære.

Portugisiske Paolo Bento har været sydkoreansk landstræner siden 2018. Han blev ansat en måned efter at være blevet fyret af en kinesisk klub, et år efter afskedigelse i Olympiacos og to år efter ditto i Cruzeiro. På hans CV er dog også en fin periode i Sporting samt fire år som landstræner i hjemlandet (semifinale ved EM-2012, gruppespil ved VM-2014). Her stod Bento for solid defensiv krydret med hurtige kontraløb. Samt fokus på holdånd.

Det passer fint til Sydkoreas Taegeuk (Krigerne), et fighterhold der truer på omstillinger med kvikke offensivfolk, inkl den lynhurtige Spurs-angriber Son Heung-Min. Ved De Asiatiske Mesterskaber i 2019 nåede Taegeuk kun kvartfinalen hvor de senere mestre fra Qatar vandt 1-0, men her skulle sydkoreanerne forsøge at skabe kampen mod en defensiv modstander.

Sydkorea landshold

Sydkorea tabte blot een af 16 VM-kvalkampe, i to gruppespil, og nederlaget faldt i sidste runde (mod Forenede Arabiske Emirater der parkerede bussen) hvor kvalifikationen var sikret. Det blev til fire point i de to kampe mod gruppevinder Iran.

I juni fik Sydkorea store tæv af Brasilien, men slog Chile og Egypten. I september blev det 2-2 mod Costa Rica og 1-0 over Cameroun.

Holdanalyse af Sydkorea

Herunder følger en komplet gennemgang af det sydkoreanske herrelandshold.

Bemærk: Koreanere skriver efternavnet først. Desuden: Navne som Kim, Hwang og Lee er cirka lige så udbredte i Sydkorea som Jensen, Nielsen og Olsen i Danmark

Målmænd:
Førstekeeper er erfarne Kim Seung-Gyo der i sommer skiftede fra den japanske liga til Al-Shabab i Saudi-Arabien. Afløser Jo Hyeon-Woo fra Ulsan i den hjemlige liga er også pænt rutineret.

Midterforsvar:
Sydkorea har et glimrende makkerpar i 1,9 meter høje Kim Min-Jae (kun 26 år, men allerede 44 landskampe) fra Napoli (sommerskifte fra Fenerbahce) og venstrebenede Kim Young-Gwon (Ulsan), 32 år, 1,85 og 95 landskampe. Min-Jae slår gode lange bolde, og Young-Gwon er en fin tekniker.

Min-Jae blev skadet i slut-april og gik glip af resten af den tyrkiske 21/22-sæson samt af Sydkoreas juni-kampe, men har været fast starter hos stærke Napoli i efteråret.

Der er også pæn højde, 1,88, over venstrebenede Kwon Kyung-Won fra japanske Osaka der må være Young-Gwons afløser, mens Min-Jae til nøds kan remplaceres af den fleksible defensivmidtbanemand/midterforsvarer Cho Yu-Min fra Daejon (1,82).

Højre back:
Kampen har stået mellem 35-årige Lee Yong (Suwon) og 33-årige Kim Tae-Hwan (Ulsan). Førstnævnte er mest landsholdserfaren med 55 kampe og var den mest brugte i kvalifikationen, men missede de fire 2022-kvalopgør pga en skade. Han vendte tilbage i april og deltes med Tae-Hwan om juni-træningskampene, men blev udeladt af september-truppen, og VM-billet blev det ikke til.

Det efterlader Tae-Hwan som den logiske starter.

Alternativerne er 24-årige Yoon Jong-Gyu (Seoul), der kun er noteret for fire landskampe, og 27-årige Kim Moon-Hwan (22 landskampe) fra Jeonbuk. De to fik hver een start i september, men det var nok fordi landstræneren ved hvor han står med Kim Tae-Hwan.

Venstre back:
Her står startvalget umiddelbart mellem to rutinerede spillere, 30-årige Kim Jin-Su fra Jeonbuk og 32-årige Hong Chul fra Daegu. Med Jin-Su i førersædet. Begge er små og hurtige.

Defensiv midtbane:
Ankermanden – og bedste bud som bindeled mellem forsvar og midtbane hvis der spilles 4-1-4-1 – er 32-årige Jung Woo-Young der til daglig spiller i Qatar, for Al-Saad (siden 2018). Rutineret oprydder.

Bedste bud på en makker i fx 4-2-3-1 er den kvikfodede Hwang In-Beom. Den 25-årige tidligere Rubin Kazan-spiller blev skadet for Seoul i startfebruar og vendte først tilbage i maj, men spiller i dag fast for den græske storklub Olympiacos.

Skal det være mere defensivt (en midtbane med tre arbejdssomme snarere end kreative), er der Paik Seung-Ho fra Jeonbuk eller Son Jun-Ho fra kinesiske Shandong Taishan, 25 og 30 år, begge med godt og vel et dusin landskampe på bagen.

Den mere landsholdserfarne Ju Se-Jong har ikke været med siden sidste år og fik ikke en VM-billet.

Offensiv midtbane/fløje:
Den primære centralkreatør (om end han også kan ligge på kanten) i en 4-2-3-1-formation er nok den dygtige tekniker Lee Jae-Sung fra tyske Mainz. Han er landsholdserfaren (64 kampe, ni mål), var den bedste oplægger i den asiatiske VM-kvalifikation, gjorde det nydeligt i Bundesligaen for Augsburg i 21/22 efter tre sæsoner i 2BL, og han er også hyppig starter for Mainz i denne sæson. Han blev skadet i midt-april og udgik påny, med knæproblemer, da han gjorde comeback i midt-maj. Det kostede ham deltagelsen i Sydkoreas juni-kampe, men han var tilbage på holdet i september.

Alternativt til den offensive midtbane/hængende angreb er der det 21-årige Mallorca-talent Lee Kang-In (fast starter i La Liga-klubben), Freiburg-indskifter Jeong Woo-Yeong og målfarlige Kwon Chang-Hoon (Gimcheon) der alle også kan vikariere på fløjen.

Rutinerede Nam Tae-Hee, lille, kvik dribler, kom ikke med i VM-truppen. Men han spiller til dagligt i Qatar, i Al-Duhail, så han kan da besøge den sydkoreanske lejr.

På venstrefløjen huserer superstjernen Son Heung-Min fra Tottenham. Lynhurtig og velsparkende med begge fødder. Havde en stærk 21/22-sæson i Nordlondon hvor han scorede flere rene mål end både holdkammerat Harry Kane og Liverpools ligatopscorer Mohamed Salah. Efter en tung start på 22/23 er han også kommet efter det i efteråret med flotte langskudsmål i Premier League. Son kan også ligge helt i front, men er bedst når han kan udnytte sin fart bagfra. Han er noteret for 35 mål i 104 landskampe.

Son brækkede en knogle ved det ene øje i kamp for Tottenham 2. november og blev derefter opereret, men er med i VM-truppen, og sydkoreanerne krydser fingre for at han kan spille, evt med beskyttende ansigtsmaske.

Alternativt kan førnævnte Lee Kang-In, Jeong Woo-Yeong eller Kwon Chang-Hoon ligge på venstre fløj.

Til højre ligger nok Wolverhamptons Hwang Hee-Chan (der også kan ligge som frontløber eller hængende angriber). Lavt tyngdepunkt og hurtig. Det kneb for ham i Leipzig efter en god tid i Salzburg, men han gjorde det glimrende for Ulvene i Premier League i 21/22. I dette efterår er han mest indskifter for Wolves, men er nok stadig starter på landsholdet.

25-årige Lee Dong-Jun var et alternativ, men sad mest på bænken i foråret for Hertha Berlin og sluttede sæsonen med en knæskade. Den skade har også holdt ham ude i efteråret, og VM kommer han ikke med til. Det gør den målfarlige fløj Um Wong-Sang fra Ulsan heller ikke. I stedet er afløserne de samme som på venstre fløj: Lee Kang-In, Jeong Woo-Yeong og Kwon Chang-Hoon.

Angribere:
Førsteangriber er nok Hwang Ui-Jo; hurtig og løbevillig – også når det handler om at skabe plads for medspillerne. Kæmper forbilledligt. Topscorer i franske Bordeaux i 21/22 og nu i græske Olympiacos. Hvor han ikke er fast starter, men det ændrer næppe ved hans landsholdsstatus.

Jeonbuk-angriberne, 24-årige Cho Gue-Sung og 23-årige Song Min-Kyu, er jokere sammen med 24-årige Na Sang-Ho fra Seoul.

Historien om Sydkorea ved VM i fodbold

Sydkorea har deltaget i 10 VM-slutrunder. Første gang var i Schweiz i 1954, dvs kort efter Korea-krigen. Næste gang var i 1986, og Taegeuk har altså været med i de seneste ni slutrunder.

Bedste resultat var i 2002 på hjemmebane hvor sydkoreanerne tog fjerdepladsen. Den senere Manchester United-profil Park Ji-Sung var med som 21-årig (men allerede med 33 landskampe under bæltet) og scorede et flot flugtermål mod Portugal i en 1-0-sejr der sikrede Sydkorea gruppeførstepladsen foran USA og sendte portugiserne hjem (sammen med Polen).

I ottendedelsfinalen eliminerede Taegeuk Italien (Buffon, Maldini, Del Piero, Totti, Vieri) med 2-1 via forlænget spilletid, og i kvartfinalen Spanien (Casillas, Puyol, Hierro, Morientes og en ung Xavi) via 0-0 og straffesparkskonkurrence. Portugal, Italien, Spanien… Sydkoreansk hjemmebanefordel, men immervæk nogle gode skalpe. Tyskland var dog for stærk i  semifinalen hvor Ballack sørgede for 1-0-sejr. I tredjeplads-opgøret tog Tyrket bronzen med 3-2 efter at være kommet foran på et Hakan Sükür-mål i 1. minut.

I 2010 i Sydafrika tog Sydkorea en gruppeandenplads (efter Argentina, foran Grækenland og Nigeria) og tabte så til Uruguay i ottendedelsfinalen. Men ellers har Taegeuk måttet nøjes med gruppespillet; otte gange i alt. Også i 2018 hvor Song Heung-Min scorede to af holdets tre mål, inkl eet i 2-0-sejren over de forsvarende verdensmestre fra Tyskland der chokerede med en sidsteplads. Sydkorea fik dog kun de tre point og måtte se Sverige og Mexico snuppe de to avancements-billetter.

3 Kommentarer

Skriv et svar

 1. Jens Bøye

  Hvordan stiller Sydkorea mod Portugal i fredagens match?

  Sydkoreanerne SKAL vinde tredjerunde-gruppekampen og helst med mindst to mål (dermed kan Ghana nemlig ikke snuppe andenpladsen med uafgjort mod Uruguay), men det betyder næppe en revolutionerende ændring af den normale 4-2-3-1-formation. Det kan dog betyde udskiftning på et par pladser.

  Napoli-midterforsvarer Kim Min-Jae er skadestvivlsom. Det var han også før Ghana-kampen (efter skade pådraget mod Uruguay), men han spillede alligevel næsten hele kampen. Tydeligvist ikke helt oppe på dupperne, men han spiller nok også her; det er svært at forestille sig Sydkorea uden ham.

  Men der kan ske udskiftning i offensiven. Jeg meldte højrefløj Hwang Hee-Chan klar før Ghana-opgøret (efter han havde misset Uruguay pga en skade), men han kom ikke i kamp. NU skulle han være helt klar, og det bør betyde en startplads, for afløserne Na Sang Ho og Kim Chang-Hoon var blege som startere mod henholdsvis Uruguay og Ghana (Na Sang Ho dog ganske god som indskifter mod sidstnævnte).

  Derudover bør Mallorca-talent Lee Kang-In (indskiftning og assist mod Ghana) få en start som 10’er. Normalstarter Lee Jae-Sung var ok mod Uruguay, men sad på bænken mod Ghana. Jeg har ikke hørt noget om en skade; landstræner Bento har nok simpelthen ønsket at prøve noget andet. Men afløser Jeong Woo-Yeong var decideret elendig mod ghaneserne og blev flået ud i pausen.

  Centreforward er nok igen Cho Gue-Sung der scorede to flotte hovedstødsmål mod Ghana. Han fik (og greb) startchancen i stedet for normalstarter Hwang Ui-Jo der skuffede mod Uruguay.

  Startbud: 4-2-3-1: Kim Seung-Gyo – Kim Moon-Hwan, Kim Min-Jae, Kim Young-Gwon, Kim Jin-Su – Hwang In-Beom, Jung Woo-Young – Hwang Hee-Chan, Lee Kang-In, Son Heung-Min – Cho Gue-Sung

  Bemærk i øvrigt at Sydkoreas landstræner Bento er karantæneramt mod sit fædreland Portugal.

 2. Jens Bøye

  Det holdt ikke helt stik. Det blev Na Sang-Ho fra Seoul der startede inde på højre fløj. Desuden fik Kim Moon-Hwan lidt overraskende højreback-tjansen i stedet for erfarne Kim Tae-Hwan.

  Dvs: 4-2-3-1: Kim Seung-Gyo – Kim Moon-Hwan, Kim Min-Jae, Kim Young-Gwon, Kim Jin-Su – Hwang In-Beom, Jung Woo-Young – Na Sang-Ho, Lee Jae-Sung, Son Heung-Min – Hwang Ui-Jo

 3. Jens Bøye

  Sydkoreas forventede opstilling mod Uruguay:

  Højrefløj Hwang Hee-Chan er skadet og forventes afløst af den målfarlige offensivmand Kwon Chang-Hoon (Gimcheon i hjemlandet) selv om truppen også har bl.a. Mallorca-talent Lee Kang-In og Freiburgs Jeong Woo-Yeong.

  Dvs:
  4-2-3-1: Kim Seung-Gyo – Kim Tae-Hwan, Kim Min-Jae, Kim Young-Gwon, Kim Jin-Su – Hwang In-Beom, Jung Woo-Young – Hwang Hee-Chan, Lee Jae-Sung, Son Heung-Min – Hwang Ui-Jo