18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Sverige – Spanien: Odds og optakt den 2. september 2021

Foto: Bildbyrån

Sverige og Spanien var såmænd i pulje sammen ved sommerens europamesterskaber, hvor de delte 0_0. Og de er også i samme gruppe i VM-kvalifikationen, og her spiller de igen kamp torsdag aften, når Friends Arena i Stockholm byder på alt andet end en venskabelig dyst. De spiller om gruppens foreløbige 1. plads. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Sverige – Spanien. Der er kampstart torsdag d. 2. september 2021 kl. 20:45. Se kampen på Eurosport 2 eller på Discovery+. 

GÅ TIL


Sverige – Spanien: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Anthony Taylor, England
Stadion: Friends Arena, Stockholm, Sverige
Vejret: 16° og let vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds er desværre ikke tilgængelige.
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 25. november 2021 10:13.


Optakt til Sverige – Spanien: Skader, karantæner og startopstillinger

Svenskerne var lige ved at komme i omdrejninger og drømme om at grave guld ved sommerens EM-slutrunde, for de kom videre fra deres indledende pulje uden nederlag, og det så meget solidt ud. Desværre løb de allerede i ottendedelsfinalerne ind i et for dem selv uventet nederlag til Ukraine, og så blev det igen til en af de der solide svenske præstationer uden alt for meget schwung og uden sådan for alvor at blive en del af den store fest i slutrunden. 

Men her gælder det VM-billetter, og det er ikke helt usandsynligt, at begge mandskaber vil være tilfredse med endnu en pointdeling á la de 0:0, de udsatte hinanden for tilbage i juni, da de mødtes i Sevilla. Sverige åbnede tilbage i marts VM-kvalifikationen med to sejre mod Georgien og Kosovo. Det rækker lige nu til gruppens 2. plads, og hvis de vinder torsdag aften, glider de forbi Spanien og op på 1. pladsen. Svenskerne skal håbe på, Alexander Isak rammer sit niveau fra slutrunden, for han var en konstant trussel for modstanderne, og så skal Emil Forsberg ligeledes spille op til sit bedste, og gør han det, kan svenskerne både drømme om sejr her og om billetter til VM-slutrunden i Qatar.

Dén slags er helt sikkert ikke noget, man drømmer om i Spanien. Dér er billetter til de store slutrunder en selvfølgelighed, og derfor vil de også til dette opgør komme med en klar idé om, at de skal have bolden mest, skabe det meste og hente pointene. Spanien nåede helt frem til semifinalen ved EM-slutrunden, hvor de dog måtte give fortabt mod de senere italienske vindere. Men der var både opture og skuffelser undervejs. I indledende gruppe formåede Spanien hverken at besejre Sverige eller Polen, så de var pisket til sejr i den sidste grupperunde mod Slovakiet – og dem slog de så 5:0. 

I ottendedelsfinalerne foldede de sig smukt ud i en af slutrundens bedste kampe i Parken i København, hvor de bankede Kroatien samlet 5:3. Kvartfinalen gav 2:1-sejr mod Schweiz, før det altså i semifinalen blev til nederlag efter straffesparkskonkurrence mod Italien. Nu gælder det VM-billetterne, og efter det skuffende 1:1-resultat hjemme mod Grækenland i første runde, hentede Spanien sejre mod Georgien og Kosovo. Hvor svenskerne vandt 1:0 og 3:0, vandt Spanien mod samme modstandere 2:1 og 3:1. 

Sverige:

  • Marcus Danielsson (Forsvar, Fast) – Karantæne

Spanien:

  • Diego Llorente (Forsvar, Reserve) – Ikke udtaget
  • Pedri (Midtbane, Fast) – Ikke udtaget
  • Thiago Alcantara (Midtbane, Fast/Reserve) – Ikke udtaget

Sverige forventet startopstilling: Olsen; Lustig, Lindeløf, Helander, Augustinsson; Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg; Isak, Kulusevski.

Spanien forventet startopstilling: Sanchez; Azpilicueta, Garcia, Laporte, Gaya; Busquets, Koke, Rodri; Torres, Morata, Moreno.


Odds på Sverige – Spanien

Bookmakernes odds lader forstå, at de holder Spanien som favorit i dette opgør.

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Bookmaker1X2
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 25. november 2021 10:13.

Odds-forslag: Venskabelig deling på Friends Arena

Det er ikke, fordi de to mandskaber har rendt hinanden på dørene i de seneste mange år. Men nu møder de altså hinanden både i EM-slutrunden og i VM-kvalifikationen. Før det har de siden 1950 blot spillet fem gange i Stockholm. Tre venskabskampe og to kvalifikationskampe til europamesterskaberne. Svenskerne har været på tavlen i alle kampene, bortset fra tilbage i 1951, hvor det blev 0:0. Ganske som det blev det, da de to mandskaber mødtes i juni. 

Svenskerne skal holde fast i det fine samarbejde og arbejdsraseri, de leverede ved slutrunden, mens Spanien blandt andre må undvære Pedri til denne kamp. Den unge mand har endelig fået en anelse fri efter en sommer med både EM-slutrunde og OL-deltagelse. Det ser nu stadig kapabelt ud for Spanien, og de skal både håbe, Morata får gang i målscoringen, og at unge Ferran Torres fortsætter de lovende takter fra sæsonindledningen i Premier League, for så bliver han mer end en håndfuld for svenskernes midterforsvar, der formentlig vil bestå af Lindeløf og Helander.

Begge mandskaber vil sådan set fint kunne bruge et uafgjort resultat, som i 2019 hvor de mødtes i kvalifikationen til sommerens EM. Dengang endte det 1:1 efter en sen spansk udligning, og om det bliver til en sen udligning er usikkert, men det kunne snildt ligne endnu en pointdeling mellem disse to mandskaber. Svenskerne vil med det ene point stadig have mistet færre point end spanierne og have en kamp i hånden, mens gæsterne holder fast i 1. pladsen, hvis de undgår nederlag. Anbefalingen går efter et af de mere oplagte kryds. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Unibet
3,75
X – Uafgjort
Gå til Unibet *


Sverige – Spanien: Statistik, topscorer og H2H

  • Sverige er på 2. pladsen i VM-kvalifikationens gruppe B efter 2 kampe med 6 point. 

  • De svenske tal er 2-0-0 med scoren 4:0.

  • Spanien har sat sig på 1. pladsen med 7 point for deres første 3 kampe. 

  • Spaniens statistik er 2-1-0, og deres målscore lyder på 6:3.

  • For Sverige har fire forskellige spillere scoret hver ét mål i kvalifikationsturneringen indtil nu. Det drejer sig om Augustinsson, Claesson, Isak og Larsson.

  • Dani Olmo og Ferran Torres har scoret hver 2 gange for Spanien, og dermed deler de pladsen som topscorer for mandskabet. 

Info
NavnSpanienSPA
Land
Spanien
SPA
CheftrænerLuis Enrique
Form
Statistik
Turnering
VM-kvalifikation UEFA grp. B
Kampe spillet
6
Mål
13
Mål imod
5
Rent bur
2
Gule kort
5
Turnering
EM Gruppe E
Kampe spillet
6
Mål
13
Mål imod
6
Rent bur
2
Gule kort
6
Turnering
UEFA Nations League A Grp. 4
Kampe spillet
7
Mål
15
Mål imod
4
Rent bur
3
Gule kort
6


Expected Goals: Sverige vs. Spanien – de seneste tre kampe

SverigeResultatxGSpanienResultatxG
Sverige – Ukraine(1-2)0,81 – 0,90Italien – Spanien(2-1)0,61 – 1,49 
Sverige – Polen(3-2)0,91 – 1,89Schweiz – Spanien(1-2)1,09 – 2,88 
Sverige – Slovakiet  (1-0)1,73 – 0,44Kroatien – Spanien(3-5)2,51 – 3,33 
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar