18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Superliga topscorer

Hvem bliver Superliga topscorer i sæsonen 2022/2023? Der er mange spillere om buddet, da vi har en række fantastiske offensive spillere i Superligaen. Bliver det Nicklas Helenius igen? Eller måske Junior Brumado, Khouma Babacar eller Mathias Kvistgaarden? På denne side får du et overblik over favoritterne, hvem vi anser for at være det bedste bud, og hvordan det historisk har set ud i kampen om at blive Superliga topscorer.

Superliga topscorer odds

Sådan ser oddsene ud for Superliga topscorerne 2023/2023:

Bliver topscorer Bookmaker Odds
Patrick Mortensen (AGF) LeoVegas
2,00
Gustav Isaksen (FC Midtjylland) LeoVegas
5,00
Ohi Omoijuanfo (Brøndby IF) LeoVegas
7,00
Viktor Claesson (FC København) LeoVegas
10,00
Ernest Nuamah (FC Nordsjælland) LeoVegas
12,00
Tonni Adamsen (Sikeborg) LeoVegas
15,00
Nicolai Vallys (Brøndby IF) LeoVegas
17,00
Mohammed Daramy (FC København) LeoVegas
41,00
Nicklas Helenius (Silkeborg) LeoVegas
41,00
Anders Jacobsen (AC Horsens) LeoVegas
51,00
Links i denne tabel er reklamelinks. Odds kan ændre sig. Senest opdateret 27. mar. 13:11.

Du kan finde mange flere odds på Superliga topscorer HER >>*

Superliga topscorer i 2022/2023: Odds på hvem det bliver

Oddser du på hvem, der bliver Superliga topscorer i sæsonen 2022/2023, så spiller du både på grundspillet og efterfølgende nedrykningsspillet og mesterskabsslutspillet. Det vil altså sige, at du i sidste ende kan stå med en topscorer, der spiller med i nedrykningsspillet.

Men hvad skal man være opmærksom på, når du spiller på en topscorer af Superligaen? Først og fremmest skal du være sikker på, at den spiller du vælger spiller næsten hver gang. Det er også kun et plus hvis han sjældent bliver taget ud eller løber ind i skader. Derfor kan vi ikke anbefale at tage spillere som Lucas Andersen, der har vist at hans skadeshistorik ofte holder ham ude. Der skal jo mål til at bliver Superliga topscorer, og ofte skal vi også helt op omkring de 20 stykker. Det er derfor naturligt at kigge mod en offensiv spiller, og muligvis også en, der tager straffespark og historisk har vist, at han ved, hvor målet står.

Se SpilXpodens topscorer-bud her:

Hvordan ser topscorerlisten ud for Superligaen 2022/2023?

Topscorerlisten opdateres efter hver runde i Superligaen.

Hvem bliver topscorer i Superligaen 2022/2023?

I det følgende kigger vi nærmere på de fem største kandidater til Superliga topscorertitlen i 2022/2023-sæsonen.

Nicklas Helenius
Den forsvarende Superliga-topscorer kan vi selvfølgelig ikke se bort fra her. Nicklas Helenius var langt fra en af favoritterne til at ende øverst på topscorerlisten i seneste sæson, men med en forbløffende skarphed foran kassen overraskede den 31-årige nordjyde alle Danmarks fodboldeksperter.

Med 17 ligamål, 15 af dem sat ind i åbent spil, var Helenius en fundamental del af Silkeborgs flotte comeback til Superligaen. Den lange angriber udgjorde sammen med Vallys og Jørgensen en af ligaens mest potente offensiver i 21/22. Helenius blev fornemt serviceret af de to kreative kantspillere, men viste altså også nærmest uhørt skarphed foran kassen. Af 37 skud indenfor rammen konverterede Silkeborg-angriberen hele 17 af dem til mål.

Helenius har fået selvtilliden tilbage efter en del sæsoner på det jævne, så hvis Silkeborg kan holde på den farlige offensive trio over sommeren, så kan man ikke udelukke, at Helenius endnu engang ender øverst på Superligaens topscorerliste. Målnæsen fejler ingenting, selvtilliden er tilbage, afslutningerne med både fødder og hoved er af høj kvalitet, så mon ikke, at Helenius også i denne sæson bliver en ordentlig mundfuld for forsvarsspillerne i Superligaen?

Spil på Nicklas Helenius >>*

Junior Brumado
FC Midtjylland er fast tophold i Superligaen, og var det mest scorende mandskab i den forgangne sæson, så selvfølgelig har midtjyderne også en potentiel Superliga-topscorer i truppen. Det mest oplagte bud er den store og stærke angriber Junior Brumado, som i sidste sæson smækkede 8 kasser i nettet i 16 grundspilskampe. Brasilianerens forår var dog plaget af skader og sporadisk spilletid, og det blev ikke til mål i de syv kampe, hvor han fik spilletid. Brumado starter formentlig denne sæson på tribunen, da han i maj pådrog sig en knæskade, som efter sigende holder ham ud indtil sidst i juli.

23-årige Brumado har tidligere vist, at han kan kæmpe sig tilbage fra længere skadesperioder med stor succes, så hvis han kan komme tilbage i gear allerede i juli, og derefter holde sig fit for fight, så har FC Midtjylland altså en virkelig giftig angriber i folden. Der er ikke meget ’junior’ over frontløberen, som måler 1.90. Han er stor og bomstærk, og er selvsagt en stor trussel i luftrummet. Men han er jo også brasilianer, og derfor er hans evner med bolden også ganske solide, ligesom han også besidder et knaldhårdt spark. Hvis han kan blive skaderne kvit, så bør der være mange mål i Junior.

Spil på Junior Brumado >>*

Khouma Babacar
Med +150 Serie A-kampe på CV’et for Fiorentina, Sassuolo og Lecce og en fortid som et yderst lovende stortalent var forventningerne selvsagt høje, da FCK i vinters hentede den nu 29-årige senegalesiske angriber. Men man fornærmer nok ikke nogen ved at konkludere, at han ikke ligefrem brændte ligaen af. 14 kampe med 5 mål til følge var ikke katastrofalt ringe statistisk, men senegaleserens præstationer lod meget tilbage at ønske.

Khouma Babacar er en ganske komplet 9’er. Han har en voldsom fysik, som gør ham til en glimrende opspilsstation og en trussel i feltet. Angriberen har i sin karriere vist prøver på glimrende afslutningsevner og en fremragende målnæse, vi har bare set for lidt til det i den første halvsæson i FCK.

Det mest iøjnefaldende ved Babacar i foråret var hans ofte meget ringe attitude. Som gode angribere er flest, så har senegaleseren et stort ego, og det kom ofte til syne, når det hele ikke lige gik efter planen. Men som formodet førsteangriber for de forsvarende mestre, så er han selvfølgelig med på listen over potentielle topscorerkandidater. Måske han bare lige skulle vænne sig til Superligaen og den danske kulde?

Spil på Khouma Babacar >>*

Stephen Odey
’’Der er ingen tvivl om, at Stephen Odey er hentet på en hylde, hvor vi ikke normalt kan få spillere fra. Så kan vi få ham til at lykkes, bliver det rigtig, rigtig godt.’’ Sådan udtalte Randers’ sportsdirektør sig, da det lykkedes at hente Odey i august 2021, og det kunne godt nu tyde på, at det kunne blive ’’rigtig, rigtig godt.’’ Den nigerianske angriber tog nemlig Kronjylland med storm i sin første tid i klubben, 10 mål i de første 14 kampe på tværs af turneringer fik Randers til, med lynets hast, at veksle lejeaftalen til en permanent kontrakt.  

Randers rådede allerede over glimrende angribere i Egho og Kamara, men har med Odey nu fået en spiller med helt andre spidskompetencer. Den 24-årige nigerianer har nemlig, i modsætning til sine angrebskolleger, en hidsig topfart og finurlige driblinger, som gør ham til en konstant trussel med bolden ved sine fødder.  Den tidligere Genk-spiller, som har lavet Champions League-mål mod selveste Liverpool, er helt sikkert en af Superligaens topscorer-kandidater i denne sæson.

Spil på Stephen Odey >>*

Mathias Kvistgaarden
Der var noget nærmest Jesper Lindstrømsk over Kvistgaardens fodboldmæssige udvikling i slutningen af sidste sæson. Den unge Brøndby-angriber spillede blot 101 minutter fordelt på seks indhop i grundspillet med én scoring til følge, men endte sæsonen som Niels Frederiksens foretrukne mand i angrebet med startplads i de sidste otte kampe af sæsonen, som kastede fire kasser og en enkelt assist af sig.

20-årige Kvistgaarden ligner nyeste skud på stammen af spillere fra Brøndbys Masterclass, som er klar til at brage igennem på 1.holdet. Brøndby var ualmindeligt blege i store dele af mesterskabsspillet, men Kvistgaardens indtog på holdet bragte virkelig noget ny energi til offensiven. Den unge angriber er enormt aggressiv, han kæmper røven ud af bukserne, løber dybt, udfordrer og skyder på alt som rør sig. Kvistgaarden viste fine placeringsevner i feltet, hvor han fandt plads til både tap-ins og fine hovedstødsmål.

Hvis den unge angriber kan fortsætte sin rivende udvikling fra mesterskabsspillet, så kunne han godt være et frækt bud på en Superliga-topscorer i denne sæson.

Spil på Mathias Kvistgaarden >>*

Hvem er tidligere blevet Superliga topscorer?

Hvem har før fået den store ære at blive kåret som Superliga topscorer, og hvor mange mål har de skullet bruge? Det giver vi overblikket over nedenfor. Siden sæsonen 1992 hvor Superliga kom til, der har Robert Skov rekorden for flest Superliga mål i en sæson. Det skete i sæsonen 2018/2019, hvor han med hele 29 mål bombede FC København til et mesterskab.

SæsonSpiller (Hold)Antal mål
2021/2022Nicklas Helenius (Silkeborg) 17 mål
2020/2021Mikael Uhre (Brøndby)19 mål
2019/2020Ronnie Schwartz (Silkeborg/FC Midtjylland)18 mål
2018/2019Robert Skov (FC København)29 mål
2017/2018Pål Alexander Kirkevold (Hobro IK)22 mål
2016/2017Marcus Ingvartsen (FC Nordsjælland)23 mål
2015/2016Lukas Spalvis (AaB)18 mål
2014/2015Martin Pusic (Esbjerg/FC Midtjylland)17 mål
2013/2014Thomas Dalgaard (Viborg FF)18 mål
2012/2013Andreas Cornelius (FC København)18 mål
2011/2012Dame N’Doye (FC København)18 mål
2010/2011Dame N’Doye (FC København)25 mål
2009/2010Peter Utaka (OB)18 mål
2008/2009Morten Nordstrand (FC København), Marc Nygaard (Randers FC)16 mål
2007/2008Jeppe Curth (AaB)17 mål
2006/2007Rade Prica (AaB)19 mål
2005/2006Morten Nordstrand (FC Nordsjælland), Steffen Højer (OB)16 mål
2004/2005Steffen Højer (OB)20 mål
2003/2004Tommy Bechmann (Esbjerg), Mohamed Zidan (FC Midtjylland), Mwape Miti (OB), Steffen Højer (OB)19 mål
2002/2003Jan Kristiansen (Esbjerg fB), Søren Frederiksen (Viborg FF)18 mål
2001/2002Kasper Dalgas (OB), Peter Madsen (Brøndby)22 mål
2000/2001Peter Graulund (Brøndby)21 mål
1999/2000Peter Lassen (Silkeborg)16 mål
1998/1999Heine Fernandez (Viborg)23 mål
1997/1998Ebbe Sand (Brøndby)28 mål
1996/1997Miklos Molnar (Lyngby)26 mål
1995/1996Thomas Thorninger (AGF)20 mål
1994/1995Erik Bo Andersen (AaB)24 mål
1993/1994Søren Frederiksen (Silkeborg)18 mål
1992/1993Peter Møller (AaB)20 mål
1992/1992Peter Møller (AaB)17 mål

Året hvor Robert Skov brød topscorer rekorden

I 2018/2019 sæsonen, der brød Silkeborg drengen rekorden for flest mål i en enkeltstående Superliga sæson. En rekord som man troede var tæt på umuligt at slå, da Ebbe Sand tilbage i Superliga sæsonen 97/98 lavede hele 28 mål for Brøndby IF. En sæson, der for Ebbe Sand betød et skifte til den dengang tyske topklub, Schalke 04, hvor han fortsatte med at banke målene ind.

Robert Skov kom til FCK i vinterpausen af 2017/2018, efter han havde spillet 1,5 god sæson i Silkeborg IF. Hans største sæson hidtil var 16/17, hvor han i 29 kampe for Silkeborg lavede 10 mål i Superligaen. Så selvom man vidste, at det var en spiller med et godt spark, der kom til FCK, så havde man aldrig regnet med at sæsonen 18/19 skulle blive så god. Specielt ikke fordi at Robert Skov i hans første 18 kampe for FCK blot lavede ét mål i Superligaen.

I 18/19 fik vi dog den mest målfarlige kant i Superligaen nogensinde at se. Skov sparkede alt ind han rørte ved, og det hjalp ham i den grad også, at han sad tungt på både frisparks og straffesparksposten. 28 mål i 34 kampe må siges at være intet mindre end imponerende, og det sikrede ham da også en udtagelse til landsholdet og et skifte til tyske Hoffenheim.

Du kan selvfølgelig også spille på vinderen af Superligaen.

⚽ Hvem er favorit til at blive Superliga topscorer i 22/23?

Nicklas Helenius (Silkeborg) har, ifølge oddsene, den bedste chance for at blive Superliga topscorer i 2022/2023.

⚽ Hvem blev Superliga topscorer i sæsonen 21/22?

Nicklas Helenius (Silkeborg) blev Superliga topscorer med 17 mål i 2021/2022.