18+ | Spil ansvarligt | Regler og vilkår gælder | StopSpillet -  70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, med symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
17. jan.
ATP Challenger
Alvaro Guillen Meza
Santiago Rodriguez Taverna
sport-icon
14:00
ATP Challenger
Alvaro Guillen Meza
Santiago Rodriguez Taverna
sport-icon
14:00
India Open MD
Jin Yo / Kang M H – Rankireddy S / Shetty C
sport-icon
14:10
LCW-avatar LCW 3.15
ATP Challenger
Alexander Ritschard
Alexis Galarneau
sport-icon
15:00
2. Bundesliga
Fortuna Düsseldorf
Darmstadt
sport-icon
18:30
Ligue 1
Montpellier
Monaco
sport-icon
19:00
Bundesliga
Eintracht Frankfurt
Borussia Dortmund
sport-icon
20:30
18. jan.
Grand Slam
Alex Michelsen
Karen Khachanov
sport-icon
01:00
Grand Slam
Corentin Moutet
Learner Tien
sport-icon
01:00
Grand Slam
Miomir Kecmanovic
Holger Rune
sport-icon
10:30
Premier League
Newcastle
Bournemouth
sport-icon
13:30
Championship
Plymouth
Queens P.R.
sport-icon
13:30
Serie A
Juventus
AC Milan
sport-icon
18:00
Premier League
Arsenal
Aston Villa
sport-icon
18:30
LaLiga
Getafe
Barcelona
sport-icon
21:00
19. jan.
Ligue 1
Saint-Etienne
Nantes
sport-icon
15:00
State Leagues
Cruzeiro
Tombense FC
sport-icon
20:00
20. jan.
Italien, Serie A
Serie A nedrykker
sport-icon
23:00

Slutspil i Superligaen

Fra sæsonen 16/17 blev der lavet om på den Superliga-struktur, som vi havde lært at kende igennem 20 år. Inden ændringen var det ‘alle mod alle’ over en hel sæson, hvor de 12 Superliga-hold hver spillede 33 kampe, og mødte hinanden tre gange hver pr. sæson. Det hold med flest point vandt rækken, og de to hold med færrest rykkede ud af rækken. Rimelig simpelt. Og måske lidt for forudsigeligt. 

I bestræbelserne på at gøre Superligaen mere underholdende og give flere afgørende kampe til klubber og fans, har strukturen siden 16/17 været lidt mere kompleks. Nu snakker vi om Grundspil, Slutspil, Mesterskabsspil, og Kvalifikationspil (Nedrykningsspil). Alt det kan du blive klogere på herunder.

Grundspillet i Superligaen

I det nuværende Superliga-format starter sæsonen ud som i ‘gamle dage’. De 12 Superliga-klubber spiller i alt 22 kampe i Superligaens Grundspil, altså to gange mod hvert hold – ude og hjemme. Præcis som vi kender det. 

Herfra kommer ændringen i Superliga-programmet. For hvor klubberne før i tiden ville køre videre på samme måde indtil sæsonens afslutning, deles rækken nu i to efter 22 spillerunder. Bedre kendt som Superligaens Slutspil. 

De seks klubber med flest point efter 22 spillerunder skal spille resten af sæsonen i Superligaens Mesterskabsspil, mens de seks klubber med færrest point skal spille resten af sæsonen i Superligaens Kvalifikationsspil, som nok er bedre kendt under navnet Superligaens Nedrykningsspil.

Se, hvem der ligger øverst i tabellen i vores Superliga stilling.

Mesterskabsspil i Superligaen

De seks klubber med flest point efter 22 spillerunder kvalificerer sig til Mesterskabsspillet. Det er her man rigtig gerne vil være med! I Mesterskabsspillet er man for det første sikret overlevelse i Superligaen, men det er selvfølgelig også her der spilles om guld, sølv – og bronzemedaljer. 

De seks klubber spiller 10 kampe hver i Mesterskabsspillet, igen mødes de to gange hver – ude og hjemme. Klubberne kører videre på de point de har skaffet sig i Grundspillet, og det hold med flest point i sidste ende bliver selvfølgelig Danmarksmestre, mens 2. og 3. pladsen sikrer europæiske kvalifikationskampe. 

Som den sidste krølle på halen i Mesterskabsspillet skal det nævnes, at 4.pladsen, som tidligere har givet europæiske kvalifikationskampe, ikke pr. automatik gør det længere. Nummer 4 i Superligaen skal nemlig først igennem en playoff-kamp mod vinderen af Kvalifikationsspillet.

Kvalifikationsspil i Superligaen

Officielt hedder det Kvalifikationsspillet, men i folke(fodbold)munde kaldes det Nedrykningsspillet. De seks klubber med færrest point efter de første 22 spillerunder må bruge den resterende del af sæsonen i den kedelig ende af rækken, hvor det i værste tilfælde kan ende med nedrykning. 

Præcis som i Mesterskabsspillet spilles der 10 kampe i Nedrykningsspillet, hvor holdene spiller to gange hver mod hinanden. De to hold med færrest point rykker direkte ned i NordicBet Ligaen, mens de resterende fire klarer frisag. 

Som nævnt i afsnittet ovenfor er der dog også en Europa Playoff-kamp på spil i den nederste del af rækken. Heraf navnet Kvalifikationsspillet. Det hold med flest point i Kvalifikationsspillet kvalificere sig til en enkelt knald-eller-fald kamp mod nummer 4 fra Mesterskabsspillet.

Europæisk kvalifikation i Superligaen

Som vi allerede har berørt ovenfor, så er der selvfølgelig europæiske billetter på spil i Superligaen. Hvor mange europæiske billetter, som er på spil kan variere fra sæson til sæson alt afhængig af, hvor Danmark ligger på UEFA’s koefficientliste. 

I indeværende Superliga-sæson er der fire europæiske kvalifikationspladser på spil: 

Vinderen af Mesterskabsspillet i Superligaen får lov at prøve kræfter med Champions League-kvalifikationen, hvor de træder ind i 2.kvalrunde. 

Nummer 2 i Superligaens Mesterskabsspil træder ind i Conference League-kvalifikationens 3. runde. 

Nummer 3 i Superligaens Mesterskabsspil træder ind i Conference League-kvalifikationens 2. runde. 

Den sidste plads går til vinderen af Superligaens Europa Playoff-kamp, som står mellem nummer 4. i Superligaens Mesterskabsspil og vinderen af Nedrykningsspillet i Superligaen. Vinderen af det opgør indtræder i Conference League-kvalifikations 2.runde

Live-stilling i Superligaen

Tjek den aktuelle stilling i Superligaen her.