18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Per Pedersen: Tips til 6. runde i Superligaen d. 19. – 22. august 2022

SpilXpertens Superligaekspert Per Pedersen runder 5. runde af og sætter strøm til 6. runde i Superligaen med ugens analyser og spilforslag. Viborg FF og Silkeborg IF spiller europæisk i aften, og runden sparkes i gang fredag med Lyngby BK – FC København.

Per Pedersen

Per Pedersen Superliga

Per Pedersen

Hvordan gik 5. runde i Superligaen?

Vanvittig 5. runde! Det begyndte allerede med de to fredagskampe. Guldfavoritterne FCM og FCK sejler rundt i defensiven, og de er blandt de superligahold, der lukker flest mål ind. AaB og OB er pt rækkens dårligste mandskaber, og det viste de igen med et par blodfattige indsatser. Silkeborg fik tæsk af Viborg med en sprudlende Christian Sørensen, mens AGF fortsætter fremmarchen med sejren over Lyngby mandag aften.

FCK, Silkeborg og Viborg spiller europæisk i denne uge, så de er alt andet lige mere belastede end de øvrige hold inden weekendens kampe. Top 6 er lige nu FCN, SIF, Randers, Viborg, Horsens og AGF. Det havde ingen vist set på forhånd. Men mon ikke der er vendt noget om på det om 4-5 runder? Det tror jeg  

Denne runde byder på flere virkelig fede opgør: FCM – AGF og Randers – Viborg er vel dem, hvor der bliver mest tænding, og så er det jo spændende at se, om AaB og OB langt om længe kan få en sejr. Apropos de 2 sidstnævnte hold, har de nok også begge trænere, der er i fare for at blive fyret, hvis der ikke snart kommer spilforbedringer og point(s) på kontoen.

Odds på Superligaen

*Reklamelink


Lyngby – FC København 2 (0-2)

Lyngby har bare 2 point, men det havde ikke været ufortjent, hvis de havde taget point med hjem fra Aarhus i mandags. De spiller altså en frisk gang fodbold, der ikke er hverken kynisk eller defensiv. De spiller fremad! Nogle vil nok kalde det naivt, hvis det ender med nedrykning, men indtil videre skal de ha’ kredit for at tage kampen op med de større klubber i stedet for at stille sig ned og forsvare. De er kæmpe underdogs her. Det er rækkens laveste budget mod det højeste. Det er en forskel, man bør kunne se.

Skader til Daramy og Khocholava inden for 2 minutter i fredags så ikke ud til at ødelægge rytmen hos FCK. Men pludselig faldt de sammen, og en kamp de egentlig kontrollerede, endte de med at tabe. Og måden var skidt. De forsvarede nærmest ikke, og Randers kunne have scoret flere mål. Der er pres på FCK nu, og alt andet end sejr i Lyngby vil være en katastrofe – også selvom de har spillet en hård Europa cup-kamp i midtugen.

Thorup og trænerteamet skal ha’ rettet op på tingene med det samme, men det er ekstra svært, når de fra nu spiller 2 kampe per uge (på grund af Europa Cup). Så kan der nærmest ikke trænes ”rigtigt”, da dagene går med kampe og restitution. Ikke nogen let opgave for mestrene, men uanset om de så havde spillet en kamp dagen før, skal deres brede og dyre trup kunne klare den her. Og det tror jeg, de gør!

Per Pedersen tror på: FC København til odds 1,74 – SPIL HER >>*


FC Midtjylland – AGF 2 (1-2)

2 uafgjorte mod 2 oprykkere. Begge gange efter at have ført 3-0! Det er pivringe, og det harmonerer ikke med midtjydernes selvforståelse. I 5 kampe har de lukket 11 mål ind. Den “blødning” skal de ha’ stoppet. FCM skal ligge i toppen, og de skal klart besejre de små hold. Presset på ledelsen for at finde en permanent træner er vokset, og selvom andre forventede tophold heller ikke præsterer, skal der sejre på kontoen.

AGF vandt over Lyngby i en kamp, hvor de bestemt ikke ramte topniveau, men i sådanne kampe er det jo en styrke at vinde alligevel. AGF ligger nu nummer 3, og alene deres udtryk gør, at de allerede må betegnes som en glohed top 6-kandidat.

Der bliver smæk på i den her kamp, hvor FCM skal rette op på de sidste ugers skuffelser. Dalsgaard og Juninho er ude med karantæne for FCM. Det ligner en meget lige kamp. FC Midtjylland har ligaens ringeste defensiv (bortset fra OB), og Mortensen og Haugen bliver en mundfuld for det re-konstruerede Ulve-forsvar – Det bliver en udesejr!

Per Pedersen tror på: AGF til odds 4,90 – SPIL HER >>*

AGFs Yann Aurel Bisseck hamrede et forrygende langskud i nettet i mandags mod Lyngby BK. Han har truet med at sparke mere på mål i de kommende kampe. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix)


FC Nordsjælland – Silkeborg IF X (2-2)

FC Nordsjælland satte point til for første gang. Men de fortsatte stimen alligevel og er nu ubesejrede siden engang i april. Det er stærkt! I størstedelen af kampen i Aalborg var de i fin kontrol, og det er, uanset AaBs problemer lige nu, en flot præstation. Jeg skriver det hver uge, men jeg bliver altså også ved med at være imponeret af deres afklarethed og kynisme.

Silkeborg IF var ringe i Viborg og tabte fortjent. Men mon ikke de kommer igen her? De spiller sjældent 2 dårlige kampe i streg. Begge mandskaber er vant til plasticunderlag, så på det parameter er der ingen forskel. Jeg glæder mig til en kamp mellem to hold, der gerne vil spille fremad, og jeg forventer god underholdning. Den ender 2-2.

Per Pedersen tror på: Ciffertips 2:2 til odds 12,00 – SPIL HER >>*Randers FC – Viborg FF 1 (2-1)

Randers FC spillede en dårlig første halvleg i Parken og kom også bagud. Men pludselig vendte de det hele og fik en flot og fortjent sejr. Efter udligningen var de fremragende, og specielt krigeren på midten, Lasse Berg Johnsen, var banens bedste. Vinderen kan med en sejr spille sig helt op blandt de førende i rækken.

Viborg FF spiller europæisk i midtugen, og selvom det ikke har været nogen hindring for fine resultater hidtil, så MÅ det trætte noget både i ben og hoved. Viborg FF er i bedst form, og de har vundet 4 af de sidste 5 kampe, mens Randers FC havde 3 nederlag i træk inden de sidste 2 runders sejre.. I en tæt kamp bliver det Randers FC, der trækker det længste strå. De er også indbyrdes oftest det bedste hold

Per Pedersen tror på: Randers FC til odds 2,17 – SPIL HER >>*


AaB – Brøndby X (1-1)

AaB får igen chancen på hjemmebane efter den skuffende indsats mod FC Nordsjælland. Egentlig kan man sige, at de var det første hold til at tage point mod førerholdet, men med deres mange dygtige spillere forventer man mere af AaB. Men det er, som om de ikke fungerer som en enhed. Nu er det 11-12 kampe i træk, de ikke har vundet.

Brøndby spillede en imponerede kamp mod OB! 120 minutter og en stor skuffelse i Basel sent torsdag aften, og så kører man i den grad OB over i første halvleg (73%-27% i boldbesiddelse) søndag aften – respekt! Endda med 6 nye i startopstillingen.

Wass er retur på Vestegnen, og han var en god forstærkning. Skal man tro på aviserne, forsøger Brøndby at købe ind, men de møder forskellige forhindringer. Jeg håber for dem, at de finder et par nye, inden vinduet lukker. AaB er på hjemmebane, men Brøndby er bedst spillende. Jeg tror, den ender uafgjort.

Per Pedersen tror på: X til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Daniel Wass er tilbage på Vestegnen. Han spillede en flot kamp, da Brøndby relativt ubesværet slog bundholdet OB 2:0 i søndags. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)

OB – AC Horsens X (0-0)

AC Horsens imponerer fortsat. Oprykkerne gik fra 0-3 til 3-3 mod FC Midtjylland. Den moral kan man kun have respekt for! Østjyderne kommer til Odense med enorm selvtillid efter at have vendt kampen mod Ulvene på hovedet. Det var virkelig flot efter at være blevet fanget på omstillinger i stor stil at skifte til en mere fysisk og primitiv spillestil og så i den grad ændre kampens udfald.

Al presset i denne kamp er på OB. Et OB-hold, der weekend efter weekend overrasker med deres niveau – og det er ikke positivt ment. Jeg tænker egentlig, de forsøger det bedste, de kan, men de lukker stadig alt for mange mål ind (selvom straffesparket til Brøndby nok kan diskuteres), og de skaber virkelig foruroligende lidt i front. Jebali kunne forventeligt nok efter hans skadespause ikke bidrage med meget, men det er i hvert fald positivt for OB, at de fik ham og Fenger i gang igen.

Hjemmeholdet skal skabe kampen, mens AC Horsens kan stå og afvente. Med en udesejr her er OB 11 point efter AC Horsens allerede, og det går jo ikke. Så jeg tænker heller ikke, fynboerne vil løbe ind i en ”åben kniv”. Det bliver en taktisk affære, som ender uden scoringer.

Per Pedersen tror på: Under 2,5 mål til odds 1,95 – SPIL HER >>*

OBS: Tror du på Horsens-point og efterfølgende Alm-afskedigelse? Så har ComeOn! lavet en special, hvor du får odds 2,30. 😉

Screenshot d. 19. august 2022 kl. 19:00. Spillet findes under “Stærke Specials” – “International” – “Stærke Specials”.

3F Superligaen
K
1FC Nordsjælland17105229131633335
2Viborg179532516932132
3FC København178362820849027
4Silkeborg IF177372725223124
5OB176652325-230224
6Randers FC176652326-326024
7FC Midtjylland175842422233223
8AGF176471918134122
9AC Horsens176472222034222
10Brøndby IF175662328-535221
11AaB173591728-1128014
12Lyngby1715111532-173708
Odds på Superligaen

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Disclaimer: SpilXperten og Viborg FF.


Skriv et svar