18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Per Pedersen: Tips til 15. runde i Superligaen 28. – 31. oktober 2022

Superligaen er nået til 15. runde. Vores ekspert, tidligere landsholds- og topspiller Per Pedersen, giver dig analyser, overblik og spilforslag til alle rundens kampe. Han tror på mere medvind til FC Nordsjælland. Og mere modvind til Lyngby BK.

Per Pedersen

Per Pedersen Superliga

Per Pedersen

Runde 14 i Superligaen

Fed, fed sidste runde i Superligaen. Det var en strålende kamp i Parken, hvor der var fuldt knald på intensiteten, og det samme var der i Aarhus, hvor AGF og Brøndby IF delte.

AC Horsens vandt, OB vandt, og ligaen er simpelthen historisk spændende. Kun Lyngby BK og FC Nordsjælland skiller sig ud og er isolerede i hver sin ende af tabellen. Farum-drengene ligner et sikkert top 6-hold, og det gør Viborg FF også, men kampen om de sidste pladser bliver en gyser .

Odds på Superligaen

*Reklamelink


FC Nordsjælland – AC Horsens 1 (3-1)

I Randers spillede FC Nordsjælland i undertal i en time. De ændrede egentlig ikke taktik, for så længe kræfterne rakte, pressede de stadig højt. Det var imponerende. De stod flot imod Randers FCs periodevise pres og cementerede endda sejren til sidst. De kunne sagtens have mistet point, men decideret ufortjent var sejren ikke. Nagalo fik rødt i Randers, og han er ikke med her.

AC Horsens vandt over Silkeborg IF i søndags. Jeg var selv på stadion. Tre mål på dødbolde afgjorde sagen. Fodboldmæssigt var det en ynk, hvad AC Horsens præsterede, og de havde 9-10 mand bag bolden konstant. Men vinderen har jo altid ret, og overlever AC Horsens i sæsonen, er de med garanti ligeglade med, hvordan det har set ud. AC Horsens har tabt de seneste fem udekampe i træk, og de taber også her. 

Jeg forventer 75-25 i boldbesiddelse, men FC Nordsjælland får svært ved at skabe chancer. Men de vinder! AC Horsens har stadig Ludwig i karantæne, men der er til gengæld en chance for, at Magnus Jensen igen er med efter en skade.

Per Pedersen tror på: 1 til odds 1,66 – SPIL HER >>*

De er på toppen i Farum. Andreas Schjelderup er topscorer, og FC Nordsjælland er tophold i Superligaen. (Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix)


Randers FC – FC København X (1-1)

Randers FC er inde i en dårlig stime, hvor tingene ikke går deres vej. De leverede ikke en god præstation mod FC Nordsjælland senest, hvor de, trods overtal i en time, tabte 2:0. Kronjyderne har brug for at komme tilbage på sporet, og et enkelt point i den her kamp vil ikke være en katastrofe for dem.

FC København spillede en fin kamp i Parken mod FC Midtjylland. De sad på begivenhederne i langt størstedelen af kampen, men en genialitet fra Evander gjorde, at de stadig er uden for top 6. Defensiven sidder fint for københavnerne, men offensivt er det ikke helt nok for tiden. 

FC København spillede tirsdag mod Sevilla FC, men den er selvfølgelig ude af benene til denne kamp. Værre er alle deres skader, men på den anden side ville de fleste af københavnernes reserver starte inde for Randers FC. Så det er ikke en undskyldning. Jeg forventer en taktisk affære, hvor det vigtigste for begge mandskaber er ikke at tabe. David Khocholava er i karantæne for FCK

Per Pedersen tror på: X til odds 3,56 – SPIL HER >>*


Lyngby – AGF 2 (0-2)

Lyngby BK mødte ikke op til start i Odense sidste fredag, og så var de bagud 2:0 efter 9 minutter. Som altid, fristes man til at skrive, spillede de derefter en ganske fin kamp (og vandt på de fleste parametre (skud på mål, boldbesiddelse etc.)), men som jeg har skrevet mange gange: De har ikke klassen til Superligaen.

AGF vandt igen ikke, og aarhusianerne trænger i den grad til en sejr efterhånden. Det er et krav, at den kommer mod bundproppen! Poulsen og Tingager er tilbage for AGF, og det er en klar forstærkning. 

Mand for mand er AGF langt bedre end Lyngby, men selvtilliden er ikke i top hos Rösslers mandskab, der ikke har vundet længe. Det gør de denne gang, hvor jeg tror, AGFs fysik gør forskellen. Gift Links er i karantæne for de hvii.

Per Pedersen tror på: 2 til odds 2,37 – SPIL HER >>*


Silkeborg IF – Viborg FF 2 (1-2)

Silkeborg IF startede godt i Horsens og kom foran, men de kunne ikke bryde betondefensiven ned, da AC Horsens fik scoret. Da Silkeborg IF fik rødt kort, gik luften ud af ballonen, og de så flade ud.

Salquist og Thordarson er i karantæne for Silkeborg IF, og Brink, Engel og Sonne er alle tvivlsomme. Bredden i truppen bliver virkelig udfordret nu. Specielt også, da Silkeborg IF spiller mod West Ham United på udebane torsdag aften.

Viborg FF spillede en flot kamp i Aalborg. De dominerede AaB og vandt fortjent, og det er fantastisk flot, at de nu ligger nummer 2. Kan de vinde i Silkeborg, begynder det virkelig at ligne en sikker top 6-placering.

Grot er en maskine, og han understøttes fantastisk af Bonde og de andre (ukendte) spillere. Viborg FFs kollektiv er stjernen, og det viser de endnu en gang. 

Per Pedersen tror på: 2 til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Jay-Roy Grot er en målmaskine for Viborg FF, der presser på i toppen af Superligaen. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)


Brøndby IF – AaB 1 (3-1)

Brøndby IF klarede sig bedre mod AGF end mod Aarhus Fremad i sidste uge. 2-2 på Ceres Park var godkendt, og specielt præstationen var fin. Brøndby IF er nu ubesejrede i syv kampe. Det er stærkt. Men de skal altså til at vinde, hvis de vil med i top 6. Der er ikke langt derop, men der er mange hold, de skal forbi.

Ohi har lavet fire kasser i seks kampe for Brøndby IF og har vist sig som et super køb. De skal håbe, han fortsætter, for defensiven holder ikke i øjeblikket. Kun Lyngby BK har lukket flere mål ind end Brøndby IF hidtil. Josip Radosevic er i karantæne.

AaB mødte Viborg FF i mandags, og de spillede igen ikke en god kamp. Theo Sander droppede, men det var ikke grunden til nederlaget. AaB var elendige. Hamrén-effekten har ikke vist sig endnu, og det er spørgsmålet, om den overhovedet kommer.

Det her er et bundbrag. Det havde man ikke set før sæsonen. Brøndby IF er bedre kørende end AaB, og de vinder på hjemmebanen. 

Per Pedersen tror på: 1 til odds 1,80 – SPIL HER >>*


FC Midtjylland – OB 1 (2-0)

FC Midtjylland var ikke i stand til at spille lige op med FC København i Parken, men en enkelt skarp Evander-aktion skaffede 1-1, og det var et fint resultat. Selv samme Evander samt et par andre af topspillerne var ikke på toppen, og så blev det mere fight og intensitet end godt spil.

OB vandt som ventet over Lyngby BK i sidste runde, og fynboerne er for alvor med i kampen om top 6-pladserne. OB vandt på kynisme mere end på godt spil, og den kynisme skal de altså tage med til Herning, hvis de vil gøre sig håb om point(s). Gigovic fik et håbløst rødt kort og er ikke med på Heden. Dét er virkelig en bet for fynboerne.

Jeg er selv på MCH Arena på mandag, og jeg glæder mig til kampen mellem to af ligaens mest formstærke mandskaber. FC Midtjylland spiller europæisk i midtugen (torsdag mod Lazio i Rom), og de er selvfølgelig belastet af det, men midtjyderne er et bedre hold med en stærk trup, og de vinder forholdsvis sikkert. Også selvom Erik Sviatchenko er i karantæne.

Per Pedersen tror på: 1 til odds 1,56 – SPIL HER >>*

Odds på Superligaen

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

3F Superligaen
K
1FC Nordsjælland17105229131633335
2Viborg179532516932132
3FC København178362820849027
4Silkeborg IF177372725223124
5OB176652325-230224
6Randers FC176652326-326024
7FC Midtjylland175842422233223
8AGF176471918134122
9AC Horsens176472222034222
10Brøndby IF175662328-535221
11AaB173591728-1128014
12Lyngby1715111532-173708


Disclaimer: SpilXperten og Viborg FF.


Skriv et svar