18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Per Pedersen: Optakt til Superliga-sæsonen 2022/2023

Per Pedersen kigger i krystalkuglen og giver sit bud på samtlige slutplaceringer i Superliga-sæsonen 2022/2023. Er du enig i dommen?

Per Pedersen

Per Pedersen Superliga

Per Pedersen


Per Pedersens bud på Superligaen

Det er de færreste superligaklubber, der for alvor er kommet i gang med transfers i dette vindue… AaB har lavet en del, FCK, FCM og AGF en smule… Men de fleste af de øvrige har slet ikke rørt på sig, så når jeg giver et bud på slutplacering i superligasæsonen 22/23, er det med forbehold for, hvad der sker de næste halvanden måned – og så selvfølgelig også i vintertransfervinduet… Men lad mig prøve alligevel! Vi starter fra toppen af sidste sæson og ender med oprykkerne Horsens og Lyngby.

FC København
PC har fået sikret både Vavro og Claesson – helt sikkert hovedmålene for københavnerne. Dertil er kommet et par ret ukendte, men kvalitet har de helt sikkert nok af – det ved man, når PC er inde over. Om det kan forløses, vil så vise sig. Forsvundet er en 6-7 stykker, men lad mig nøjes med at nævne Jens Stage, der er den eneste stamspiller, der er væk. Københavnerne får til gengæld Zeca tilbage, så, som jeg ser det, er deres styrke ret status quo i forhold til seneste sæson. Københavnerne kommer igen til at kæmpe med FC Midtjylland om guldet, og endnu engang tror jeg, FCK løber med det ædleste metal … Blandede resultater i træningskampene, men FCK skal nok være der, når det går løs.
Placering: 1

FC Midtjylland
Fantastisk flot at få sikret Dreyer på en permanent aftale. Han kan blive forskellen – han har uhyggelig høj klasse! Gartenmann er en fin spiller, men til at forstærke FCM? Nej! Desuden er der, vanen tro, kommet et hav af lejespillere retur – men de fleste af dem ryger hurtigt videre. Ulvene mangler, trods det at de scorede flest mål i sidste sæson,  en rigtig topangriber til at supplere Dreyer og Isaksen. Får de ramt plet med den signing (som jeg er sikker på, de jagter), kan de godt blive mestre. Men ALT skal spille så, og det tror jeg alligevel ikke på… Men selvfølgelig stensikkert sølv! FCM har gjort det fint i træningskampene.
Placering: 2

Silkeborg IF
Silkeborg var fantastiske i sidste sæson – ingen tvivl om det! Helt forrygende spillende, og samtidig med masser af point og fortjente bronzemedaljer. Men med europæisk fodbold som ekstra belastning (uanset om de kommer langt eller ej, er der kampe og ressourcer, der skal bruges) og den svære ”sæson 2” i vente – ja, så bliver det ikke nogen nem sæson for SIF. Læg dertil, at jeg tror, 2 eller flere af topspillerne fra sidste sæson – Vallys, Jørgensen, Helenius, Carstensen etc – bliver solgt i dette vindue. Godt nok er Klitten hentet, meeen … Med fare for at få ørerne i maskinen forudser jeg et SIF-hold, der ikke engang kommer i top-6… SIF ser dog pt stadig stærke ud – St. Pauli og FCK har fået klø i træningskampene.
Placering: 7

Brøndby IF
Der er intet sket i Brøndby. Som vi har vænnet os til, er Carsten V. IKKE tidligt ude med indkøbene…  Men noget MÅ der jo komme – Maxsø må forventes solgt, og så mangler der altså stadig mindst en virkelig god angriber i front. Kvistgaarden er stærk, men at lægge ansvaret på ham vil være for tyndt. Jeg er meget spændt på at se, hvad Brøndby vil gøre for igen at nærme sig FCK og FCM. Stensikkert top-6 hold, men Brøndby får ikke mere end fjerdepladsen igen… Træningskampene har budt på få scoringer, og det bekræfter det, jeg allerede har skrevet: TOPangriber mangler.
Placering: 4

AaB
AaB blev nummer 5 i sidste sæson, og det har de tydeligvis tænkt sig at forbedre i den kommende. For nordjyderne er det selvfølgelig skidt, at de har mistet både Rinne og Thelander, , men derudover er der kun positivt at sige om deres vindue hidtil. Ind er kommet Sousa (vi ved, hvad han kan, når han er bedst), Kramer, Posavec (en keeper, som de forhåbentlig har spejdet godt på) samt spændende Andreas Poulsen, der er hentet i Mönchengladbach. Jeg har en tiltro til, at AaB kan blive mere stabile, og i sidste ende få en bedre placering end sidste år. 4 træningskampe med blandede resultater – bekymrende at den nye målmand Posavec åbenbart var ”fuldstændigvec” i den sidste træningskamp og kostede 2 mål…
Placering: 3

Randers FC
Randers ”slipper for” europæisk fodbold i denne sæson. Det var hårdt ved dem sidste år… Randers har en klassetræner, og et fundament, der efterhånden ser stærkt ud. Vito er solgt, men jeg tror på, de kan erstatte ham internt med eksempelvis Bundgaard på den plads. Piesinger er værre. Han skal erstattes, og det skal ske med en klassespiller… Offensiven er styrket med Babayan, og backlinjen med Andersson, så nu handler det bare om at holde fast i Odey. Jeg ser Randers som et top-6 hold fast efterhånden, og det tror jeg også, vi vil se i denne sæson. Kronjyderne ender sæsonen som nummer 5. Fine resultater i træningskampene – 3 sejre i 3 forsøg.
Placering: 5

Odds på Superligaen

*Reklamelink


Viborg FF
Viborg var forrygende i sidste sæson. Smukt spil nej, men de var virkelig solide og endte med at slå AaB i playoff-kampen… De har reelt kun mistet Kramer af vigtige spillere, men til gengæld handlet nye ind i både Young Boys og Barcelona. Sæson 2 er altid meget svær, og derfor tror jeg, at Viborg først og fremmest skal spille for at undgå at rykke ud. Det klarer de med en fin niendeplads. Viborg har spillet 2 træningskampe a 3 x 45 min.
Placering: 9

OB
Nedrykningsspillet var fint af fynboerne, men det kan helt ærligt ikke imponere. De skal måle sig mod de bedste, hvis de vil i top-6, og der er altså et stykke endnu. OB har reelt ikke mistet nogen i vinduet hidtil – de har selv ladet dem smutte. Til gengæld er der heller ikke hentet alverden ind – Grubbe er spændende, og så har OB hentet den ”forkerte” Mucolli – eller lad os nu se, hvad han kan  OB skal vinde på kontinuiteten med næsten samme trup i en lang periode – og så skal de, som flere af konkurrenterne, have fat i en målscorer. Brems er et stort angrebstalent, men han skal understøttes af mere rutine. I træningskampene har det ikke set godt ud: 3 kampe – 9 mål indkasseret i 3 nederlag… Av!
Placering: 8

FC Nordsjælland
Det er svære tider for FC Nordsjælland. De havde en virkelig dårlig sæson sidste år, og denne kan blive ligeså svær. Kofoed og Adingra allerede solgt, Bidstrup lejet ind, men eller er der endnu ikke tilført nyt blod. Talent er der masser af i Nordsjælland, men det er ligesom, at det ikke er helt nok mere. Respekt for at de holder fast i deres koncept, men de sikre top-6 pladser kan de så ikke længere regne med. Det bliver tungt for Farum-gutterne – de ender på en tiendeplads. Træningskampene har været en blandet omgang.
Placering: 10

AGF
AGF er i kæmpe krise og har skiftet både træner samt en del spillere. Thorsteinsson var dygtig, men med en træls attitude, så det er fint, han er væk. Mølgaard hentet i Vejle er et kvalitetskøb, og så bliver det spændende at se den nye angriber, Sigurd Haugen. Der skrives en del om ham i hvert fald. Træningskampe skal man ikke lægge alverden i, og det har da også været blandet for aarhusianerne. Jeg har altså en fornemmelse af, at AGF overrasker og kommer tilbage på sporet – altså tilbage i top-6!
Placering: 6

AC Horsens
Horsens satte en flot serie sammen i sidste halvdel af sæsonen og endte med at rykke op. Strålende arbejde af Jens Berthel og hans stab! Holdet er forstærket med Hannesbo, og så selvfølgelig Opondo, og det ser fornuftigt ud. Horsens skal holde sig til arbejds-/knokle-fodbold, så skal de nok få en hel del point. Begynder de at ville have bolden en hel masse, spille angrebsfodbold etc, så går det galt. Horsens bliver den bedste oprykker men ender med at ryge ud.
Placering: 11

Lyngby BK
Lyngby er tilbage i det fine selskab, og det er jeg glad for. De spiller en positiv gang fodbold. Men lad det være sagt med det samme – de ryger tilbage i 1. division! Har kun handlet ind på tredje hylde (forståeligt nok, de har ikke så mange penge), og det klarer de sig altså ikke med. Prügelknabe håber jeg ikke, de bliver, men jeg ser den anden oprykker værende klart stærkere, og det er jo aldrig et godt tegn. Lyngby får en velfortjent sæson i Superligaen – og så er det goodbye. 4 spillede træningskampe resulterede i 2 sejre og 2 nederlag.
Placering: 12

Odds på Superligaen

*Reklamelink

Se SpilXpoden på YouTube

Disclaimer: SpilXperten og Viborg FF.

Skriv et svar