18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Per Pedersen: Optakt til Superligaen – Foråret 2022

Superligaen vender retur fra vinterpause d. 18. februar 2022, hvor der resterer fem runder af grundspillet før det står på et spændende slutspil. Der er sket meget i trupperne hen over vinteren, og Per Pedersen kommer her med sin optakt til forårssæsonen af Superligaen 2022.

Per Pedersen

Per Pedersen Superliga

Per Pedersen

Forårssæsonen venter i Superligaen

Et drøn-spændende forår i vente! Medaljekampen og nedrykningskampen er stadig åben. Klubberne forbereder sig forskelligt til kampene; nogen er under sydlige himmelstrøg, andre hjemme. Ny træner i Sønderjyske, ny i Viborg, ny i AaB – måske fodboldchef i Odense.. Noget er der sket. Men spillerhandler, hva’ med dem? Transfervinduet lukkede d. 31/1, og alt det, der IKKE skete i starten af vinduet, skal jeg da love for skete den sidste uge! Jeg vil herunder give mit bud på de handler, der er lavet – og samtidig prøve at spå om, hvordan det går de respektive klubber i foråret.


FC Midtjylland

Svingdøren har kørt med god fart – som altid i Herning. Mange spillere ind, det ser spændende ud. Jeg forventer mig meget af Max Meyer, og mon ikke også de andre dyre indkøb kan gøre en forskel. FCM er dygtige til det transferhalløj (hvis man glemmer Marrony). Vagner Love på 37 kan jeg ikke se passer ind i holdet med fart og power, men Svend Graversen har nok sit job af en grund og modbeviser mig der. Vi må se… Ud er røget Lössl, Cools og Cajuste. Stærke navne, der er væk, men ingen af dem var særligt fremtrædende i efteråret, så sportsligt er det ikke det store tab. Efteråret sluttede med en lille formnedgang for Ulvene, men det retter de op på fra starten.

Per Pederson bud på endelige slutplacering: Nr. 1

FC København

FC København forsøger at sætte et seriøst angreb ind på FCM, og presset er stort på Thorup. Grytebust retur fra Vejle, men han kommer jo ikke i spil. Udlejning af Mudrazija lå også i kortene. Bengtsson og Wilczek væk er også fint. Rasmus Falk er klar igen, og har en vintertræning i benene, det er godt for ham og FCK. Selvfølgelig bliver det et problem for FCK at Zeca er ude hele foråret, men Thorup har haft en opstart, hvor han har haft mulighed for at få spillet en eller flere af de andre dygtige spillere ind i den rolle. Det SKAL så stærk en trup kunne klare! Tilgang af Amoo, Karamoko, Nicolai Jørgensen, Vavro, Mukairu og Babacar ser spændende ud – og med al respekt for Jonas Wind – 90 mio for ham er en fantastisk transfer! FC København bliver en del af guldkampen til det sidste, men de vinder ikke.

Per Pedersens bud på endelige slutplacering: Nr. 2

Randers FC

Randers spillede igen en flot halvsæson – og endda med europæisk belastning oveni Superligaen. De møder Leicester snart, så tænker de fra start marts kan koncentrere sig om dansk fodbold. Thomasberg er for mig en af de bedste, hvis ikke den bedste, træner herhjemme – forrygende, hvad han har fået bygget op. Marxen i FCN – jamen, han var ikke fast starter i efteråret, så en egentlig svækkelse er det ikke. Lidt ukendte navne hentet ind, men Søren P. er dygtig, så mon ikke de er forstærkninger alligevel. Et transfervindue efter Randers’ ønsker – stille. De fortsætter fremgangen, og snupper medaljer. 

Per Pedersens bud på endelige slutplacering: Nr. 3

Brøndby IF

En fantastisk stime i efteråret betød at Brøndby ligger nummer 3. Med den trup er det en fantastisk flot præstation! Niels Frederiksen og resten af trænerteamet har lavet et fænomenalt stykke arbejde. Men stakkels dem – igen er en række af profilerne solgt – og nu får de altså problemer! Brøndby har ”mistet” Lumb til Fremad Amager, og Gammelby er også væk, Skipper og Børkeiet det samme – stort set ligegyldigt for det sportslige niveau. Værre er salget af Uhre! Av, av, av… Og min svigersøn, Morten Frendrup, der nu er i Italien. Specielt salget af Uhre bliver kostbart, han var den eneste naturlige målscorer i truppen – der er virkelig nogen, der skal træde ud af skyggen, hvis Brøndby fortsat vil spille med i toppen. Cappis har scoret 3 som næstbedste målskytte – så ingen tvivl om, at man krydser fingre for at Carl Björk brager igennem med det samme, eller at Divkovic slår til. Joe Bell tror jeg er et klassekøb, mens det er mere tvivlsomt, om Alves er bedre end de øvrige, ret dygtige, midterforsvarere i BIF. Brøndby kommer i top 6, men indhentes af Randers.

Per Pedersens bud på endelige slutplacering: Nr. 4


AaB

Kaos i Aalborg. Cifuentes væk, og det er altså ikke ret godt, at måtte drage på træningslejr uden en egentlig chef. Det gør bare noget ved spillernes motivation… Naturligt nok skete der ikke meget på transferfronten i Aalborg – det ville være mærkeligt med indkøb uden en cheftræner på plads. Lucas Andersen er dog på vej tilbage – spændende om han når et niveau, hvor han kan hjælpe det hold, der egentlig var ganske flot kørende i efteråret.. Og Kasper Høgh hentet i Hobro, ikke noget, der rykker alverden. En forårsoptakt uden stabilitet og ro sætter sit præg på resultaterne. Men top 6 bliver det til – og et slutspil på det jævne. 

Per Pedersens bud på endelige slutplacering: Nr. 5

Silkeborg IF

Eminent efterår for Silkeborg! Om det kan bære hele vejen til slutspillet vil vise sig, men 4 point + en god målscore er da et ret godt forspring.. Men der venter også et hårdt kampprogram mod Randers, AaB, Brøndby og FCM (og så Vejle) i resten af grundspillet.. Så intet er givet på forhånd. I truppen er kun Lucas Engel hentet ind, mens marginalspilleren Gustav Marcussen er rejst på fri transfer. Så nogenlunde status quo på den front. En sejr i forårspremieren mod Vejle vil nok betyde en sensationel slutspilsplads, og det tror jeg på. Derfra er alt bonus, og jeg tror SIF får det svært i slutspillet.

Per Pedersens bud på endelige slutplacering: Nr. 6

AGF

AGF har et fint slutspilsprogram, men skal hente 5 point mere end Silkeborg, hvis de vil med i den sjove ende… Det gør de ikke, og så er det måske en anledning for Bjørnebye til at tage et opgør med fan-favoritten David Nielsen, der jo ikke er hans opfindelse. Transfermæssigt har det været en rolig vinter i Århus, en lejet spiller fra Ajax er det eneste, der er værd at bemærke. Set udefra virker det som om der er uro på de indre linjer i Aarhus, fyringen af Morten Karlsen så ikke koordineret ud. Og den nye assistent – var den koordineret med David!? Men intet som sejre kan lægge en dæmper på tingene, så måske ender det hele godt. AGF skal komme flyvende ud til foråret, og nok hente 10-12 point i de første 5 kampe. Det tror jeg bliver svært. Også selvom opstarten har været god, med blandt andet 7-0-sejr over Esbjerg. De når ikke slutspillet, men vinder nedrykningsspillet. 

Per Pedersens bud på endelige slutplacering: Nr. 7

OB

Ny fodbolddirektør i Ådalen er den mest spektakulære transfer der er sket på de kanter, en af Ahlms venner… Jeg taler ikke arbejde med min golfkammerat Hemmingsen, så det her er helt for egen regning: Jeg kan ikke se, hvad hans rolle og indflydelse bliver? Endnu en klub, og endda min hjerteklub, hvor det ligner rodet ledelse. Transfermæssigt er der ikke sket meget på Fyn, hverken den ene eller anden vej – jo, ny hjælpetræner fra Aalborg, da Henrik Hansen er rejst til Sønderjyske. Opondo udlejet forstår jeg ikke, men jeg ser jo heller ikke træningen hver dag. Ivancevic, en serbisk udsmider med 21 gule kort i 65 kampe, kan blive ok til det lidt usikre forsvar, mens jeg ikke helt kunne se de manglede en venstre back som Joel King er. Thomasen endnu ikke forlænget; det virker underligt at man ikke får forlænget med sin anfører, eller i hvert fald får meldt en afklaring ud. OB kommer ikke i nærheden af nedrykning, men vinder heller ikke nedrykningsspillet. 

Per Pedersens bud på endelige slutplacering: Nr. 8

FC Nordsjælland

Et rigtigt skidt efterår betyder at FC Nordsjælland ikke kommer med i slutspillet i år. De er lige nu det hold, der er tættest på at blive en del af nedrykningskampen. Så galt tænker jeg dog ikke det går for de unge talenter. Specielt ikke efter de gik transfer-amok! Rutinerede Marxen er hentet i Randers, og det er da en ok signing, men heller ikke mere. Bidstrup, Mads Hansen og Ascone tænker jeg til gengæld bliver super godt. De har mistet Mads Døhr og Antwi, men samlet kommer de styrket ud af vinduet.. En kedelig sæson ender som hverken eller.

Per Pedersens bud på endelige slutplacering: Nr. 9

Viborg FF

Salget af Sebastian Grønning er naturligvis en kæmpe svækkelse. Fed transfer for ham, men ærgerligt for Superligaen at miste en god spiller til en ”Mickey Mouse-liga”. Og specielt ærgerligt for VFF! Grønning var en nøglespiller, der bliver svær at erstatte. Zamburek og Ndione er kommet til fra Brentford og Elfsborg, og Bürgy fra Young Boys – vi må se, om de med det samme bliver forstærkninger. Viborg er lige nu 10 point fra nedrykning, men helt sikre er de ikke i et nedrykningsspil, hvor man møder hinanden to gange. Svære 5 sidste kampe i grundspillet gør, at VFF ikke kommer i nærheden af top 6, men kampen i runde 21 mod Vejle er virkelig vigtig i kampen for at undgå nedrykning. Holdet står svagere uden Grønning, og der er også trænerskifte fra (Lars) Friis til Friis (Jacob) men de klarer skærene.

Per Pedersens bud på endelige slutplacering: Nr. 10

Sønderjyske

Sønderjyske har været et kæmpe kaos i hele efteråret. Nye ejere, ny træner, fyring af ham osv… I kender historien. Nu tror jeg, der kommer mere ro på. Henrik Hansen er en fantastisk fyr. Om han kan blomstre i sit første cheftrænerjob vil tiden vise, men med Lodberg som hjælpetræner tror jeg på, det vil lykkes for ham. Truppen ser bedre ud på papiret, end det de har vist, og det er det potentiale, der skal forløses. Transfervinduet har været aktivt; 6 spillere hentet ind.. Eneste svækkelse er, at Jeppe Simonsen er rejst. De er kommet styrket gennem vinteren, men om det er nok, vil vise sig.. De skal hente 6 point på FCN og 10 på Viborg, hvis de vil overleve (det er nemlig de 2 klubber der også kan rykke ned, ifølge mig ) – det gør de ikke.

Per Pedersens bud på endelige slutplacering: Nr. 11

Vejle Boldklub

Forfærdelig sæson so far i Nørreskoven. Håbløs start med ansættelse af Carit Falch, for så at fyre ham efter 5 kampe! Peter Sørensen skal forsøge at redde VB, men selvom der har været opløftende momenter, så ligner det Mission Impossible! Transfervinduet har, som vanligt fristes man til at sige, været aktivt – masser af spillere ind- og ud… Anfører Schoop, Hallur Hansson, Ezatolahi og Grytebust væk er markante svækkelser, og Adnan, Albentosa, Johansson og Bohui ind er lottokuponer… Babayan er en ønskespiller for Peter Sørensen, måske han kan trække det hele i den rigtige retning… Jeg tvivler. For mig at se, ligner traditionsklubben en sikker nedrykker. 

Per Pedersens bud på endelige slutplacering: Nr. 12

Disclaimer: SpilXperten og Viborg FF.

3F Superligaen
K
1FC København22146243133051148
2FC Midtjylland22133637221536242
3Brøndby IF2211743024642140
4AaB22115636261049138
5Randers FC229672625142033
6Silkeborg IF22710534211326131
7Viborg226973133-257327
8AGF226882429-556126
9OB224993135-437221
10FC Nordsjælland2256112437-1340121
11Vejle Boldklub2244142148-2754116
12SønderjyskE2227131741-2441113

Skriv et svar