18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

OB – AaB: Odds og optakt den 7. maj 2021

Foto: Bildbyrån

OB tager fredag aften mod AaB i nedrykningsspillet. AaB topper tabellen, mens OB halter seks point efter. Hvis fynboerne stadig drømmer om at snuppe den øverste plads blandt de ringeste, skal de vinde denne kamp. AaB kan med en sejr endegyldigt lægge afstand til OB. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til OB – AaB. Der er kampstart fredag d. 7. maj 2021 kl. 19:00. Se kampen på TV3 Sport eller på Viaplay. 

GÅ TIL


OB – AaB: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Stadion: Nature Energy Park, Odense
Vejret: 10°, sol og frisk vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are subject to change. Last updated 7. maj 2021 18:56.


Optakt til OB – AaB: Skader, karantæner og startopstillinger

OB afsluttede Superligaens grundspil med en fin 2-0-sejr i Aalborg. Det gav optimisme, håb og drømme om at lege med i toppen af nedrykningsspillet. Sådan er det ikke gået. Foreløbig seks kampe har givet bare en sejr, men det var så også en ekstremt vigtig én. De slog Lyngby 2-0 og afværgede dermed en truende involvering i den bidske nedrykningskamp. Så hvis de kun skal vinde den ene i nedrykningsspillet, var det et velvalgt opgør. 

Fynboerne er ramt af skader og fravær. Keeper Oliver Christensen er stadig ude, og i forsvaret mangler Alexander Juel Andersen med karantæne, mens Kasper Larsen og Ryan Johnson Laursen er tvivlsomme. På midten er anfører Janus Drachmann stadig et spørgsmålstegn. Men i forsvaret kan det betyde, at både Robin Østrøm og Jonathan Khemdee får startpladser. De er begge 18 år. Men hvor galt kan det gå? Kun 5 af forårets 15 kampe har OB holdt buret rent. Der er klart rum til defensive forbedringer på Fyn. 

I Aalborg ser det til gengæld ud til, der er fokus på offensiven, og der har været rigeligt schwung på det seneste. 4-0 over Lyngby i sidste runde var fuldt fortjent, og når det hele glider i solskin for nordjyderne, har de en perlerække af offensive kræfter, der byder sig til med prøver på deres enorme repertoire. I front fik Tim Prica hamret to mål ind, mens Tom van Weert og Lucas Andersen stod for de øvrige mål. De kan så løbende glæde sig over legende indspark fra Kasper Kusk, Martin Samuelsen og holdets topscorer, Iver Fossum. Der er virkelig noget at true med fremme på banen for AaB. 

Men der er selvfølgelig også en slange i det nordjyske paradis. Forud for Lyngby-kampen var gået seks kampe på stribe, hvor AaB indkasserede mål. Og til dette opgør mangler de både Mathias Ross og Jakob Ahlmann, som begge har karantæne, så de tager ikke i ligefrem bad i defensive alternativer til dette opgør. Det er tredje gang, AaB står over for OB i foråret. Begge de forrige gange har fynboerne scoret to mål. 

OB:

 • Oliver Christensen (Mål, Fast) – Skadet
 • Kasper Larsen (Forsvar, Fast) – Tvivlsom
 • Alexander Juel Andersen (Forsvar, Fast) – Karantæne
 • Ryan Johnson Laursen (Back, Fast) – Tvivlsom
 • Janus Drachmann (Midtbane, Fast) – Tvivlsom

AaB:

 • Mathias Ross Jensen (Forsvar, Fast) – Karantæne
 • Jakob Ahlmann (Back, Fast) – Karantæne
 • Oscar Hiljemark (Midtbane, Fast) – Tvivlsom
 • Pedro Ferreira (Midtbane, Fast) – Tvivlsom
 • Rubén “Rufo” Herráiz Alcaraz (Angreb, Reserve) – Skadet

OB forventet startopstilling: Mandé; Østrøm, Khemdee, Tverskov, Skjelvik; Okosun, Thrandarsson, Jebali, Thomasen; Fenger, Kadrii.

AaB forventet startopstilling: Rinne; Pallesen, Granli, Thelander, Klitten; Fossum, Ferreira, Hiljemark; Kusk, Prica, Andersen.

Odds på OB – AaB

Oddsene viser, at bookmakerne forventer et lige opgør, og hvis der skal findes en vinder, hælder de til AaB. 

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are subject to change. Last updated 7. maj 2021 18:56.


Odds-forslag: Forsvarsmangler og lovende offensiver

OB har et lille overtag på AaB i nyere tid. 5 af de seneste 10 møder er endt med fynsk sejr, mens det er blevet til tre sejre til AaB. De seneste fire møder i Odense har givet én sejr til hver og to uafgjorte, som begge er endt 0-0. Der er scoret i alt 6 mål i de fire kampe. Altså 1,5 mål i snit. Med i alt 67 scoringer i sæsonens 28 kampe er fynboerne på 2,4 mål i snit pr. kamp, og for nedrykningsspillet er snittet faldet en anelse og er nu på 2,3 pr. kamp. 

Målene falder lidt flittigere i AaBs kampe. Deres snit for sæsonen er 2,67 scoringer pr. kamp, de er involveret i, og i nedrykningsspillet er snittet endda 3,5 mål. De seneste tre udekampe er der faldet 7 mål, så her er snittet på 2,33. 

OB mangler stadig et par point i matematisk at have sikret sig mod nedrykning. Omvendt ser det meget svært ud for dem at hente AaB og SønderjyskE, som er henholdsvis 5 og 6 point foran dem. Men de skal jo gøre et forsøg, og derfor må de prøve at skabe noget frem af banen her. De kan lægge et stærkt fysisk tryk, så mon ikke det giver pote i form af scoring? Men samtidig vil det formentlig levne plads til den stærke nordjyske offensiv, og så lander anbefalingen på, at begge hold får scoret i dette opgør. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
bet365
1,70
Begge hold scorer
Besøg Bet365 *


OB – AaB: Statistik, topscorer og H2H

 • På tabellens tredjeplads finder vi OB, som har 33 point efter 28 runder. 

 • Fynboernes statistik siger 8-9-11 og 31:36. 

 • AaB topper nedrykningsspillet efter 28 runder med 39 point. 

 • Den nordjyske statistik er 10-9-9 og målscoren 37:38. 

 • OBs topscorer hedder Issam Jebali, og tuneseren står for 8 pletskud. 

 • Norske Iver Fossum er AaBs topscorer med foreløbig 8 sæsonmål.


Expected Goals: OB – AaB – de seneste tre kampe

OBResultatxGAaBResultatxG
SønderjyskE – OB(2-0)1,24 – 0,97AaB – Lyngby(4-0)2,88 – 0,35
OB – Lyngby(2-0)1,04 – 0,63AC Horsens – AaB(1-0)1,07 – 1,09
AaB – OB(3-2)3,07 – 1,98AaB – OB(3-2)3,07 – 1,98
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar