18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lynholdet på Holdet.dk: Superliga – runde 3 v. Jesper Carstens

Det var så tæt på at blive rigtig godt i sidste uge. Viborg dominerede mod Horsens, hvor de både holdt nullet og hvor de offensive profiler, jeg havde valgt, også leverede varen. Og længe lignede det at det andet defensive sats i form af AGF kunne være det, der skubbede holdet ind i præmierne – men en sen Tonni Adamsen-scoring punkterede den drøm.

I stedet blev det til en tredjeplads, lige akkurat uden for præmierne. Lidt mere skarphed fra de offensive profiler havde gjort forskellen, for hverken Mortensen eller Helenius leverede for mit hold. Det er med i overvejelserne til næste rundes Lynhold.

Den kommende Superliga-runde starter kl. 19:00 fredag d. 3. marts 2023.

Læs Lynholdets startguide for at blive klogere på spillet.

Holdet til 20. runde af Superligaen

Jeg har haft mange overvejelser forud for 20. spillerunde af Superligaen, men jeg har valgt at stammen i denne uge kommer til at blive udgjort af to af de mest formstærke hold: Brøndby (der møder Lyngby) og FCK (der møder OB). Sidstnævntes spillere er dog så dyre, at der kun er plads til to af dem, men jeg foretrækker, at min defensiv udgøres af spillere, der forventes at have stor chance for at holde nullet.

Målmand: Mads Hermansen, Brøndby – 6.000.000

Med 30 indkasserede mål har Mads Hermansen egentligt haft ganske travlt, men Brøndbys defensive udtryk har set anderledes ud siden ansættelsen af Jesper Sørensen. I første kamp mod Horsens indkasserede man to mål (på små chancer), og mod FC Midtjylland fik man lukket helt ned for profiler som Isaksen. Mod ligaens bundhold – Lyngby – der blot har scoret 16 gange i 19 kampe, forventer jeg at Brøndby igen kan holde stand – og de bør samtidigt også kunne score et par mål undervejs. Det skal være en clean sheet.

Forsvar: Kevin Tshiembe, Brøndby – 4.000.000

Kevin Tshiembe har leveret varen. Det må man bare sige, og derfor forventer jeg også en ny startplads til Tshiembe, også selvom Rasmus Lauritsen så småt nærmere sig et comeback. Det offensive output, der må komme fra Tshiembe er blot en bonus – han er på holdet, da han er billigere end Blas Riveros.


Forsvar: Frederik Winther, Brøndby – 3.500.000

Det samme gælder Frederik Winther: Jeg ville hellere have den offensive back, Blas Riveros, men prisen er for dyr, og derfor går jeg med bundsolide Winther, der har spillet flot. Han var ovenikøbet tæt på at få et mål i kampen mod Horsens, så der er en lille chance for en ekstra gevinst på en dødbold. Men helt ærligt: fidusen her er clean sheet. Det er dog en bekymring værd, at (den noget dyrere) Rasmus Lauritsen er på vej tilbage, men jeg har svært ved at se Jesper Sørensen for alvor ændre på Tshiembe-Winther-makkerskabet endnu.


Forsvar: Christian Sørensen, FC København – 4.500.000

Jeg betaler en del penge til de to sidste forsvarsspillere. Her går jeg med FC Københavns to backs. Den ene er Christian Sørensen, der har overtaget venstrebacken efter salget af VK, og han gør det ganske glimrende. Den tidligere Viborg-back har ganske gode muligheder for at levere et offensivt output, og taget FCKs defensiv i betragtning, bør de have pæne muligheder for et clean sheet mod OB.


Forsvar: Elias Jelert, FC København – 5.000.000

Man kan skrive det samme om Elias Jelert: Imponerende start her i forårssæsonen, og Jelert har indlysende offensive kvaliteter. Det er slet ikke umuligt, at det bliver til en assist mod OB, og uanset hvad bør han være med på et hold, der holder nullet. Dertil har FCK-defensiven set skarp ud i begyndelsen af forårssæsonen.

Se videoen ovenfor for at blive klogere på Lynholdet, eller gå til Lynholdet.dk for at læse mere om regel- og pointsystemet i spillet.

Midtbane: Louka Prip, AaB – 3.500.000

Den eneste midtbanespiller, jeg viser frem, er Louka Prip. AaB’eren har netop scoret to gange i pokalkampen i midtugen, og generelt er han skydegal – det bør alt andet lige give lidt point for et par forsøg mod kassen. AaB har et svært matchup mod FC Midtjylland, og derfor er prisen på Prip lav, men med masser af selvtillid i bagagen forventer jeg at se ham plaffeglad.


Angriber: Emiliano Marcondes, FCN – 6.500.000

I de første tre kampe for Marcondes i FCN-trøjen er det blevet til ét mål og to assists, hvis man tæller pokalkampen mod Aarhus Fremad med. Prisen for Marcondes er høj og det kan måske hellere betale sig at gå med Ernest Nuamah, der er lidt billigere, men jeg ser Marcondes som mere involveret i offensiven. De møder Silkeborg i El Plastico, og der bør være muligheder for et par mål i den kamp. Marcondes kunne sagtens levere den – men overvejelserne går på at spare et par millioner på den plads.

Angriber: Ohi Anthony Omoijuanfo, Brøndby – 7.000.000

Målnæsen er der hos Ohi, der senest blev kampafgørende målscorer mod FC Midtjylland. Allerede i efteråret scorede han en del mål, og jeg ser kun mulighederne større efter tilgangen af Jesper Sørensen og Håkon Evjen, der ligner et kup. Brøndby jagter top6-placering, og mod bundholdet Lyngby, der har indkasseret 34 kasser, skal de simpelthen både vinde og score mere end ét mål. Ohi kan sagtens ende med et par mål på kontoen.

Tankerne bag de sidste tre pladser

Der skal ikke en stor matematiker til at udregne, at de viste spillere er dyre – og dermed må de slørede spillere være billige. I sidste runde kostede det dyrt, at mine to angribere tilsammen leverede 15 point, så den her gang har jeg prioriteret at få nogle dygtigere angribere med X-faktor. Det betyder at de tre slørede midtbanefolk er spillere, der alle spiller fast og som spiller på hold, der har muligheder for at levere ét eller andet.

Måske kan de ovenikøbet også selv levere en assist eller et mål, men som udgangspunkt er sandsynligheden for det naturligvis lav. Det prøver jeg af i denne runde – jeg leder stadig efter den perfekte balance i et rundespil som dette.

Om Lynholdet: 85 % af indskuddet går til præmiepuljen

Lynholdet er et puljespil, hvor du køber dig ind i en given runde og dyster mod de andre deltagere, der ligeledes har købt sig ind. Prisen for at være med i en runde kan variere fra liga til liga, men aktuelt koster det 100 kroner at deltage i Superliga-spillet.

15 % af dit indskud napper Lynholdet for at afvikle konkurrencen, de 85 % ryger direkte i præmiepuljen.

Snart: Der kommer en SpilXperten-pulje til slutspillet i Superligaen

Brug de sidste fem runder af Superliga-grundspillet på at varme op og lære Lynholdet at kende – så er du klar til slutspillet, hvor vi lancerer en SpilXperten-pulje, du kan dyste med i. Vel mødt!

spx logo

Få altid de seneste eksperttips her!

Skriv et svar