18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

FC Midtjylland – OB: Odds og optakt den 16. juli 2021

Foto: Bildbyrån

Ulvene fra Heden måtte noget skuffende nøjes med sølvmedaljer i sidste sæson, og i forsøget på at gøre det bedre i denne har de oprustet på brasiliansk og med en fynbo på trænerbænken i form af Bo Henriksen. I sæsonens første Superligakamp møder FC Midtjylland så lige netop fynske OB. Måske de stribede kan et par trick eller to, der kan få brasserne til at snuble i deres samba? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til FC Midtjylland – OB. Der er kampstart fredag d. 16. juli 2021 kl. 19:00. Se kampen på TV3 Sport eller på Viaplay. 

GÅ TIL


FC Midtjylland – OB: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Sandi Putros
Stadion: MCH Arena, Herning
Vejret: 30° og let vind med risiko for regn

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

FC Midtjylland
OB
Odds are subject to change. Last updated 16. juli 2021 18:56.


Optakt til FC Midtjylland – OB: Skader, karantæner og startopstillinger

Tre brasilianere var der allerede i truppen hos FC Midtjylland med Paulinho, Evander og Brumado. Nu har de tilføjet forsvareren Juninho og midtbanespilleren Charles. Og så altså Bo Henriksen på trænerbænken, for Brian Priske blev skibet videre til belgiske Antwerpen. Signalet er tydeligt til hr. Henriksen: På Heden skal der guld om halsen, ellers koster det trænerposten. 

Det skal Bo Henriksen og hans mandskab så leve op til, og det bliver helt grundlæggende interessant at se, hvad den karismatiske fynbo kan gøre med et spillermateriale i den eksklusive ende af Superligaen. Han havde stor succes med at flytte Brønshøj fra 2. division til toppen af 1. division. Og han holdt AC Horsens i Superligaen mod alle odds og med mange krumspring. Nu er der formentlig ikke behov for krumspring. Nu skal de mange dygtige fodboldspillere samles til et hold og forenes om et fælles koncept.

Dét bliver Bo Henriksens opgave snarere end at finde én, der kan kaste lange indkast eller en serie-angriber med fart i støvlerne. Han har det hele til rådighed nu. Han skal sådan set bare have orkesteret til at spille i takt og så rent som muligt. Og det skal helst gå lidt tjept, for allerede i den kommende uge spiller FC Midtjylland med i Champions League-kvalifikationen, hvor de møder det skotske storhold Celtic. 

Helt så fine modstandere kan OB ikke se frem til at møde i denne sæson. Efter endnu engang at have misset top 6 måtte de i Superligaens nedrykningsspil, hvor de endte lidt skuffende på en 3. plads men dog i sikker afstand af nedrykning, der en overgang truede. På spillerfronten er det mest bemærkelsesværdige, der er sket på Fyn, at den polyvalente Oliver Lunds kontrakt udløb, og han tørner i den kommende sæson ud for AGF.

Er der ikke sket så meget i det fynske omklædningsrum, har der til gengæld været travlt på stabs-gangen, hvor der er kommet ny træner som afløser for afløseren Michael Hemmingsen, der tog over, da Jakob Michelsen stoppede. Nu er det svenske Andreas Alm, som i Danmark er mest kendt for et ikke så vellykket ophold i Vejle Boldklub, men i Sverige nyder han stor anseelse, og han har fået selskab af to andre svenskere i assistenttræner Peter Feher og fodbolddirektør Björn Wesström. Så vi kan se frem til en spændende blanding af fynsk og svensk i den kommende tid. Det skal nok blive underholdende. 

På banen har fynboerne ved ikke at gøre ret meget faktisk været temmeligt tro mod deres strategi om at skabe kontinuitet, og med en ny træner kan spillere som Emmanuel Sabbi og Mart Lieder gøre et nyt forsøg på at slå deres navne fast i Odense. Samtidig har klubben netop rykket Jonathan Khemdee og Mathias Brems i 1. holdstruppen, hvor de slutter sig til Robin Østrøm, Max Fenger og Tarik Ibrahimagic. Det er ikke sikkert, OB spiller sig stensikkert ind i top 6, men det ser spændende ud, at de langt om længe gør alvor af tankerne om at benytte deres fine ungdomsarbejde, som de har kronet med både et U15 og et U19-mesterskab i de seneste to sæsoner. Hvem ved – måske er det ungdommen, der kommer med fremtiden i Ådalen?   

FC Midtjylland:

 • Dion Cools (Back, Fast) – Karantæne
 • Frank Onyeka (Midtbane, Fast) – Ferie
 • Jens Lys-Cajuste (Midtbane, Fast) – Ferie
 • Awer Mabil (Kant, Fast/Reserve) – Tvivlsom
 • Sory Kaba (Angreb, Fast) – Tvivlsom

OB:

 • Jeppe Tverskov (Forsvar, Fast) – Skadet
 • Mikkel Hyllegaard (Angreb, Reserve) – Skadet
 • Issam Jebali (Angreb, Fast) – Tvivlsom

FC Midtjylland forventet startopstilling: Olafsson; Dalsgaard, Sviatchenko, Høegh, Paulinho; Evander, Madsen; Dreyer, Sisto, Isaksen; Brumado.

OB forventet startopstilling: Christensen; Laursen, Larsen, Tverskov, Skjelvik; Sabbi, Thomasen, Thrandarson, Frøkjær; Lieder, Kadrii.


Odds på FC Midtjylland – OB

Bookmakerne regner med, FC Midtjylland vinder denne kamp relativt ubesværet.

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are subject to change. Last updated 16. juli 2021 18:56.

Odds-forslag: Nye trænere, sæsonåbner og CL-kval i udsigt

FC Midtjylland måtte som forsvarende mestre i sidste sæson nøjes med sølvmedaljerne efter Brøndby. Det vil helt sikkert være en motivationsfaktor at hente guldet til Heden igen. Men de vil også jagte muligheden for europæisk succes, og det er altså allerede på tirsdag, de spiller første kamp i kvalifikationen i Glasgow mod Celtic. Læg dertil, at de stadig er i gang med at finde fødder og facon efter sommerpausen og tilgangen af træner Henriksen. Det er ikke sikkert, FC Midtjylland er helt, hvor de gerne vil være. Endnu. 

OB er givetvis heller ikke i mål med tanker, ideer og visioner fra den nye træner Andreas Alm, men de har en helt anden platform at begynde fra på ryggen af en skuffende sæson. Med fynske briller kan det kun gå én vej fra 9. pladsen. Med masser af frisk ungdom og stribet DNA i truppen blandet med de erfarne, der formentlig har brugt sommerpausen til at pleje de aldrende ben, der gav så meget fravær i foråret, kan det være et OB-mandskab, der bider mere fra sig end ventet.

 I hvert fald er det for fristende for anbefalingen, at der er odds 2,40 på, at OB ikke taber. Det bliver vores bud til denne kamp.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
bwin
2,40
X2 – OB taber ikke
Gå til Bwin *


FC Midtjylland – OB: Statistik, topscorer og H2H

 • FC Midtjylland sluttede sidste sæson som nummer 2 i Superligaen efter at have hentet i alt 60 point i 32 kampe.

 • Tallene blev for FC Midtjylland 18-6-8, mens målscoren landede på 57:33.

 • OB røg i nedrykningsspillet, hvor de sluttede på en 3. plads – svarende til Superligaens 9. plads. Holdet fik 43 point i 32 kampe. 

 • Statistikken for fynboerne endte på 11-10-11 og scoren 40:39. 

 • Sory Kaba stod for 11 af de midtjyske mål i sidste sæson, og det var nok til at gøre ham til holdets topscorer.

 • OBs topscorer blev Issam Jebali, der noterede sig for 10 sæsontræffere. 


Expected Goals: FC Midtjylland vs. OB– de seneste tre kampe

FC MidtjyllandResultatxGOBResultatxG
Lech Poznan – FC Midtjylland(3-2)2,74 – 0,86Brøndby IF – OB(1-1)2,05 – 0,28
FC Midtjylland – AGF(4-0)1,94 – 1,33OB – AC Horsens(4-0)1,55 – 0,33
FC København – FC Midtjylland(4-2)3,30 – 1,79Lyngby BK – OB(1-2)0,79 – 0,91
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar