18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

AGF – OB: Odds og optakt den 24. april 2022

Det fynske forår kan give hængende mundvige i Smilets By

AGF har længe drømt om topscorer Mortensen i tidligere form som flittig måltyv som her fra tiden i Norge. Men søndag aften er han slet ikke med, når AGF tager mod OB. (Foto: Bildbyrån)

AGF og OB mødes i Aarhus søndag aften. Det er nummer to og tre i nedrykningsspillet, og de burde vel orientere sig mod Viborg FF på syvendepladsen. Men med Vejle Boldklubs tre point i Haderslev fredag aften kan det godt tænkes, begge mandskaber skæver en anelse mere over skulderen end op mod viborgenserne. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til AGF – OB. Der er kampstart søndag d. 24. april 2022 kl. 18:00. Se kampen på TV3 Sport eller på Viaplay. 

GÅ TIL

Skader og karantænerForventede startopstillingerOdds, 1-X-2, O/U, HCP
Odds-forslag fra SpilXpertenDetaljeret statistikExpected Goals – WyScout
Spil for 1.000 kr. og få 1.000 kr.

Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen.


AGF – OB: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Morten Krogh
Stadion: Ceres Park, Aarhus
Vejret: 9° og jævn vind

Optakt til AGF – OB: Skader, karantæner og startopstillinger

AGF åbnede foråret med 3:2 ude mod Sønderjyske. Dengang tilbage i februar virkede det vanskeligt men ikke umuligt for aarhusianerne at kravle med i top 6. Det lykkedes ikke for dem. Langt fra. I deres otte kampe siden den enlige sejr i Haderslev har de spillet fire uafgjort og tabt fire. Det kniber med målene for AGF, som blot har scoret fem mål i deres seneste seks kampe. 

Og Patrick Mortensen, som er den mest oplagte målscorer for De Hvi’e, er ude med karantæne til denne kamp. Der har bredt sig en nervøs stemning hos fansene i Smilets By, for smilene er blevet noget anstrengte, og der er noget, der tyder på, at de kan ende i en alt, alt for spændende kamp mod nedrykning, hvis ikke David Nielsen snart får mandskabet på ret køl igen. Men sportschef Bjørnebyes behandling af David Nielsen i forbindelse med Jon Dagur Thorsteinssons frasortering til truppen vidner jo ikke just om en klub, der giver træneren alle tangenter at spille på. Måske er det ikke alle i Aarhus, der mener, de er i nedrykningsfare. Endnu. 

Besynderligt nok har OB blot et point mere end AGF, men på Fyn er stemningen altså en ganske anden. Her har sportschef Bjørn Wesström sådan set også allerede sat et aftryk ved at lade anfører Thomasens kontrakt løbe ud til sommer uden forlængelse, men man har dog fornemmelsen af, at det er den hoppende Alm, der har sidste ord, når det kommer til startopstillingen. Trods alt. 

Der er en frygtelig masse offensive spillere i den fynske trup, og de kan ikke spille alle sammen, så det er Alms opgave at sørge for, at de aktuelt bedste bliver sat sammen på banen. Det har i den seneste tid betydet, at holdets største navnemæssige profil, Bashkim Kadrii, har været helt ude af truppen, men tunesiske Issam Jebali har vist stigende form, mens de unge knejter Breum og Fenger har været et frisk pust på Fyn. 


AGF:

 • Nicolai Poulsen (Midtbane, Fast) – Tvivlsom
 • Benjamin Hvidt (Midtbane, Fast/Reserve) – Skadet
 • Mustapha Bundu (Kant, Fast) – Skadet
 • Jon Dagur Thorsteinsson (Kant, Fast) – Tvivlsom
 • Patrick Mortensen (Angreb, Fast) – Karantæne


OB:

 • Jeppe Tverskov (Forsvar, Fast) – Karantæne
 • Ryan Johnson Laursen (Back, Reserve) – Skadet
 • Mikkel Hyllegaard (Angreb, Reserve) – Skadet

AGF forventet startopstilling: Hansen; Munksgaard, Hausner, Tingager, Kahl; Wilshere, Brandhof, Anderson; Grønbæk, Kurminowski, Links.

OB forventet startopstilling: Bernat; Mickelson, Larsen, Ivancevic Skjelvik; Thomasen, Thrandarson; Breum, Jebali, Svendsen; Fenger.


Odds på AGF – OB

Oddsene peger os i retning af et helt lige opgør, hvis vi skal tro bookmakernes oddssættere. 


Odds-forslag: OB banker et hårdt ramt AGF

AGF giver ikke meget grund til at tro på en gigantisk turnaround i sæsonens afsluttende kampe. Senest tabte de 2:1 i Haderslev. Til et mandskab, der før det ikke havde vundet siden 19. september, og som i den efterfølgende hjemmekamp tabte til rækkens nummer 11. Før det skulle AGF melde sig ind i spillet om syvendepladsen og europæisk playoff hjemme på Ceres Park mod Viborg FF. Aarhusianerne blev skilt ad, klædt af, fik ren ble på og blev lagt tidligt i seng med 2:0-sejr til gæsterne.

Her er AGF uden Mortensen i front, ligesom Bundu er meldt ude, og Jon Thorsteinsson formentlig også er ude resten af sæsonen. På midten er Nicolai Poulsen og Benjamin Hvidt givet også ude af holdet, og den forventede midtbane med Wilshere, Brandhof og Anderson kan godt se en kende tyndbenet ud. For de risikerer at stå over for Thrandarsson og Okosun på den fynske midtbane. Ikke to spillere, der udstråler overskud af finesser og elasticos, men de har rigeligt power til at matche fysikken hos de tre ovennævnte. (Red: Okosun var slet ikke med i den fynske trup, så det giver formentlig plads på midten til Thomasen)

Derfor tror anbefalingen også, at vi får en sjældenhed at se på Ceres Park søndag aften. Nemlig en fynsk udesejr. Dem har de hentet præcis én af i sæsonen indtil nu, og det var helt tilbage i juli, hvor de vandt sæsonpremieren på MCH Arena mod FC Midtjylland. Nøj, der var boblende optimisme i Odense dengang. Det er siden gået over, men her er der fine muligheder for at snuppe sejr nummer to på fremmed græs. 

Hvad med pokalsemifinalen på onsdag, spørger du? Der er antydningen af momentum hos OB lige nu med fire ubesejrede kampe i slutspillet. Det smider de ikke over bord for at spare en spiller eller to til den første af to semifinaler i DBU Pokalen. Buddet til denne kamp er sejr til OB.


AGF – OB: Statistik, topscorer og H2H

 • AGF er på 3. pladsen i nedrykningsspillet, hvor de har 28 point efter 26 runder. 

 • Tallene for AGF siger 6-10-10 med scoren 27:35.

 • Gæsterne fra OB er et nøk bedre i stillingen som nummer 2 med 29 point for 26 kampe. 

 • OBs statistik lyder 6-11-9, mens deres måldifference er 38:40.

 • Hos AGF deler Patrick Mortensen og Mikael Anderson æren som flittigste målskytter med hver 5 kasser

 • OBs topscorer er Issam Jebali, som har scoret 7 gange.


Expected Goals: AGF – OB de seneste tre kampe:

AGFResultatxGOBResultatxG
Sønderjyske – AGF (2-1) 0,82 – 0,76Viborg FF – OB (1-1)1,55 – 2,39 
AGF – Viborg FF (0-2) 0,39 – 2,68OB – Vejle Boldklub (2-1)0,46 – 1,03 
FC Nordsjælland – AGF(2-2)1,94 – 0,95 Sønderjyske – OB(2-2)0,77 – 1,38 
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.
Hvornår spilles AGF – OB?

AGF – OB spilles søndag den 24. april 2022 klokken 18:00.

Hvor spilles AGF – OB?

AGF – OB spilles på Ceres Park i Aarhus i Danmark.

Skriv et svar