18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

AaB – SønderjyskE: Odds og optakt den 5. april 2021

I Aalborg tager AaB og SønderjyskE hul på Superligaens nedrykningsspil mandag eftermiddag. Begge hold har 8 point ned til Lyngby under nedrykningsstregen, men der skal ikke mange runder uden point til, før de bliver sovset ind i noget frygteligt stads. Hvem af de 2 hold tackler bedst dét pres? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til AaB – SønderjyskE. Der er kampstart mandag d. 5. april 2021 kl. 14:00. Se kampen på Eurosport 2 eller på Discovery+.

Odds på AaB – SønderjyskE

Oddsene peger, at værterne fra AaB er favoritter i dette opgør.

AaB – SønderjyskE: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Jonas Hansen
Stadion: Aalborg Portland Park, Aalborg
Vejret: 5° og frisk vind

Optakt til AaB – SønderjyskE: Skader, karantæner og startopstillinger

AaB havde 2 sejre i ryggen, da de i sidste runde af grundspillet hjemme tog mod OB. I bagklogskabens lys ved vi, at AaB såmænd blot skulle have vundet det opgør, så ville de være endt i top 6 og slet ikke have behøvet bekymre sig om nedrykning resten af foråret. Men de tabte 2-0 til fynboerne, og dermed må AaB altså begynde sæsonens sidste 10 kampe som en del af de 6 hold, der skal slås for at undgå nedrykning. Og som tingene magede sig, begynder de endda som nummer 3 i nedrykningssspillet – kun med Vejle mellem dem og holdene under stregen. Men dog også á point med de 2 hold foran dem.

De sidste 4 kampe i grundspillet var mod andre hold fra nedrykningsspillet, og i dem vandt AaB 2 og tabte 2. Nu lægger de ud med SønderjyskE, men derefter venter Vejle og Lyngby, og det er simpelthen ‘nederlag forbudt-kampe’ for AaB. Måske er holdets talisman og potentielt allerbedste spiller, Lucas Andersen, snart i spil igen. Han er i hvert fald så småt i gang på træningsbanen, og han har været hårdt savnet i hele 2021, så det vil være et gevaldigt nordjysk boost, når han igen kan spille med.

Om det giver helt samme boost til SønderjyskE, at de nu endelig har træner Glen Riddersholm tilbage på sidelinjen efter 3 kampes karantæne, er tvivlsomt, men tilbage er han i hvert fald, og han skal forsøge at puste ny gejst og fornyet energi ind i sønderjyderne, som på grundspillets sidste spilledag tabte på udebane til (primært) FC Nordsjællands 16-årige nordmand Andreas Schjelderup, der scorede begge målene i Farum-holdets 2-1-sejr, og dermed endte de forsvarende pokalmestre på den bitre 7. plads. De skal nu fokusere på de 2 semifinaler i DBU Pokalen mod FC Midtjylland og samtidig samle point for at fastholde deres øjeblikkelige 7. plads, så de måske kan snuppe en plads i Europa den vej. Der er stadig masser at spille for hos SønderjyskE. De havde bare helt sikkert håbet, de kunne gøre det hele fra mesterskabsspillet.

AaB:
Lucas Andersen (Kant, Fast) – Tvivlsom

SønderjyskE:
Victor Ekani (Midtbane, Fast) – Karantæne

AaB forventet startopstilling: Rinne; Pallesen, Thelander, Ross, Ahlmann; Hiljemark, Ferreira; Kusk, Fossum, Samuelsen; van Weert.

SønderjyskE forventet startopstilling: Thomas; Simonsen, Gartenmann, Banggaard, Dal Hende; Vinderslev, Albæk, Guira; Eskesen, Jacobsen, Wright.

Odds-forslag: Trygt fra land med pointdeling

2 sejre, 3 uafgjorte og 4 nederlag er det blevet til for AaB i 2021. Nu kommer SønderjyskE på besøg, og de seneste 9 indbyrdes møder i Aalborg er endt med 4 sejre til hver og 1 uafgjort. Og da de mødtes 1. juli 2020 i finalen i DBU Pokalen, var det sønderjyderne, der løb med sejren – på 2 scoringer af den tidligere AaB-spiller, Anders K. Jacobsen. Så der er ingen grund til at forvente, at SønderjyskE er skræmte forud for dette opgør. Godt nok tabte de 1-0, da de gæstede Aalborg 8. marts, men de må have en fornemmelse af, at Aalborg er et sted, hvor de snildt kan hente point.

SønderjyskE spiller allerede på torsdag pokalsemifinale mod FC Midtjylland, men selv om sønderjyderne indleder nedrykningsspillet som nummer 1 blandt de 6 hold, har de altså bare 8 point ned til Lyngby under stregen. Og Lyngby sluttede grundspillet som det mest formstærke af alle 12 hold. Hvis de finder samme rytme med det samme, er 8 point ikke meget. Så SønderjyskE skal så at sige blive ‘i nuet’, hvis ikke de skal veksle en lovende sæson med truende nedrykning.

Der er altså rigeligt på spil for begge mandskaber, og selv om de har tilsyneladende god afstand til bunden, er de nødt til at behandle hver eneste kamp som en overlevelseskamp. Det kan give nerver og intensitet, og det risikerer også at give forsigtige kampe. Det bliver denne ikke nødvendigvis, men det virker dog meget sandsynligt, at de 2 hold for kun 2. gang i de seneste 10 Superligamøder deler pointene og napper 1 hver.

SpilXperten.com anbefaler: X’et til odds 3,45 – SPIL HER >>*

AaB – SønderjyskE: Statistik, topscorer og H2H

  • AaB sluttede grundspillet i Superligaen som nummer 9 med 28 point for 22 kampe.

  • Statistikken for nordjyderne blev 7-7-8 med scoren 24:30. Hjemme i Aalborg fik de tallene 3-4-4 og 12:15.

  • SønderjyskE trak det korte strå i kampen om top 6 og endte på Superligaens 7. plads. Deres statistik lød på 8-4-10 og 30:32. På fremmed græs har SønderjyskE 3-2-6 og scoren 15:19.


  • Norske Iver Fossum er topscorer for AaB med foreløbig 7 sæsonscoringer.

  • SønderjyskEs topscorer er Anders K. Jacobsen, som har nettet 9 gange i sæsonen.

  • De 2 møder i Superligaens grundspil er begge endt med hjemmesejre. Først vandt SønderjyskE i Haderslev med 3-1, og i Aalborg vandt AaB 8. marts 2021 med 1-0.

Skriv et svar