18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Spilletiden er knap for danskerne i top-5 ligaerne

På SpilXperten har vi kigget nærmere på, hvordan de danske spillere aktuelt klarer det i top-5 ligaerne, hvor vi også har dykket ned i historien for at se udviklingen de seneste 22 år – altså siden årtusindeskiftet. 

Lad os starte med at kigge på de aktuelle tal, og så dykker vi ned i historien senere. 

Metodik for det indsamlede data: 

For at finde de aktuelle tal har vi, i samarbejde med OPTA, undersøgt antal spillede minutter i top-5 ligaerne for spillere, der har repræsenteret landsholdet siden den 1. januar 2020.

Der er 48 spillere, der har repræsenteret landsholdet siden den pågældende dato, og det er altså de spillere, der i perioden har repræsenteret en klub i en top-5 liga, vi har undersøgt i næste afsnit. 

Top-5 ligaerne er henholdsvis Premier League, Bundesligaen, La Liga, Ligue 1 og Serie A.

Vi har kigget på antal spillede minutter i 20/21, 21/22 og 22/23 sæsonen. For at få det mest retvisende billede er det parameteret minutter per kamp, vi har kigget på. 

Derudover har vi også undersøgt antal kampe, spillerne samlet har været involveret i – samt antal totale minutter spillede. 

Det samlede datasæt kan ses på dette link.

Lille fremgang, men det så bedre ud før EM 2020. 

Som det kan ses på ovenstående grafik, har der i indeværende sæson været en marginal fremgang, når det kommer til antal spilleminutter i top-5 ligaerne, men samlet set så det altså noget bedre ud i 20/21 sæsonen, som var den sæson, der ledte op til den fremragende præstation, det danske landshold leverede ved EM i 2020 (som blev spillet i 2021).

Der er altså en lille tilbagegang, når vi ser på de spillere, der repræsenterer en klub i en top-5 liga, som samtidig har repræsenteret landsholdet siden 1. januar 2020. 

Men hvordan ser det så ud samlet set, når vi ser på alle danskere, der tørner ud for en klub i en top-5 liga? Det vil vi forsøge at give svaret på i næste afsnit. 

Metodik for den indsamlede data: 

Dette afsnit er knap så kringlet. Her har vi indsamlet data på samtlige danske spillere, der, siden år 2000, har repræsenteret en klub i en top-5 liga. 

Vi har igen kigget på kampe spillede, totale minutter spillede og minutter per kamp. 

Statistikkerne er sepererede per sæson, så man bedst muligt kan få et overblik over, hvilken retning det er gået. 

Det er gået i den forkerte retning

Som det ses på ovenstående grafik er 22/23 sæsonen – indtil videre – en af de sæsoner, hvor det står allerværst til, når det kommer til gennemsnitlige minutter per kamp, hvilket måske kan overraske mange, da det sjældent har stået bedre til for landsholdet resultat- og spillemæssigt. 

Op til EM 2020 stod det bedre til, da danskerne i top-5 ligaerne i gennemsnit spillede 70 minutter per kamp, men det kan altså stadig ikke måle sig med perioden fra 2011/12 sæsonen helt indtil 2018/19 sæsonen, hvor der i de otte år aldrig var en sæson med under 72 minutter spillet per kamp blandt danskerne i en top-5 liga. 

Faktisk var statistikken i enkelte sæsoner helt oppe på 78 og 79 minutter spillet per kamp. 

Der har aldrig været flere danskere i top-5 ligaerne

Kigger man på antal danskere i en top-5 liga med et historisk perspektiv, vil man se, at der aldrig har været flere, end tilfældet er nu. 

I 21/22 sæsonen var der det samme antal, som der er i indeværende sæson, og det tal er, som det kan ses på grafikken, 39. 

Det er særligt i Premier League og Bundesligaen, hvor der tørner mange danskere ud.

Det er en markant fremgang fra tidligere sæsoner, hvor der historisk set aldrig har været flere end 31 danskere, der har repræsenteret en klub i en top-5 liga. Det laveste antal, siden år 2000, er 17. 

Den periode, 2011/12-2018/19, hvor det så rigtig godt ud med spilleminutterne, haltede det til gengæld med antal spillere i de store ligaer. 

Skriv et svar