18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

EM 2024 Spanien – odds på spaniernes EM

Spanien er klar ved EM i fodbold.

Odds på Spanien

Går videre? Udbyder Odds
Spanien går videre fra Gruppe B bet365
1.08
Spanien vinder Gruppe B bet365
1.66
Alvaro Morata bliver spansk topscorer bet365
TBA
Spanien vinder EM bet365
8.00
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 11. apr. 18:24.

Se flere spilvarianter på vores side med EM odds.

Spaniens gruppe

Spaniens kampprogram

Spaniens trup og startopstilling

Spaniens forventede startopstilling: (4-2-3-1) Simon – Carvajal, Le Normand, Laporte, Grimaldo – Rodri, Pedri – Yamal, Olmo, Williams – Morata

Nøglespillere: Rodri, Alvaro Morata

Stjerneskud: Alex Grimaldo, Pau Cubarsi, Lamine Yamal, Nico Williams Alex Baena

Straffeskytte: Rodri

Skader og karantæner

Af: Jens Bøye

Spaniens EM chancer: Supertalenter med stærke titelmuligheder

Grøde i den spanske fodbold-paella. Landet, der tog tre guldmedaljer i træk ved EM-2008, VM-2010 og EM-2012, tilbragte de næste otte år i en ørkenvandring af dårlige resultater. Men det har set meget lysere ud siden 2020.

Ved EM-2020 (afholdt i 2021) nåede spanierne semifinalen hvor de uheldigt tabte til de senere mestre fra Italien. Og i både 2021 og 2023 snuppede La Roja guld i Nations League.

Spanien skuffede dog ved VM i Qatar hvor de åbnede med et 7-0-brag mod Costa Rica, men derefter leverede valne indsatser mod Tyskland, Japan og Marokko (tabt ottendedelsfinale). Men så sagde man farvel til stædige Luis Enrique, og den dygtige U-landsholdstræner Luis de la Fuente overtog A-trænerposten. Med succes: NL-guld og en målrig EM-kvalifikation der kun blev plettet af et nederlag i Skotland.

Landstræner de la Fuente står, som sine forgængere, for teknisk fodbold, men han er gerne meget målrettet og opfordrer sine backs til at gå meget med frem. Og så har han altså en fantastisk talentmasse af tage af. Masser af unge, sultne spillere der allerede viser høj klasse.

Spanien er blandt favoritterne til at vinde EM og bør lægge ud med at vinde Gruppe B. En dynamitgruppe, javel, men spanierne har mere talent end både Italien og Kroatien.

Holdanalyse af Spanien

Bliv klogere på det spanske landshold her.

Målmænd

Han begik et målkostende drop i martskampen mod Brasilien (3-3), men Unai Simon fra Athletic er en dygtig keeper og ser ud til at have de la Fuentes tillid, ganske som han havde forgængernes tillid. Han er kun 26, men har været spansk førstekeeper siden 2022 hvor han slog De Gea af.

De Gea er ude af billedet – har ikke spillet klubfodbold siden juni 2023 – men Arsenals David Raya er dukket op som en konkurrent til Simon. Raya er dygtig til spillet med fødderne og er også en stærk straffesparks-målmand.

En plads kunne gå til Kepa fra Real Madrid, men ex-Chelsea-manden har tabt den startplads (til ukrainske Lunin) som han fik i august da Courtois blev skadet. I stedet bejler Alex Remiro fra Sociedad kraftigt til en billet som spaniernes tredjemålmand. Fast starter i sin baskiske klub de seneste fem sæsoner, og i marts fik han landsholdsdebut med 45 minutter mod Colombia.

Forsvar

Sjov detalje: Det spanske midterforsvar er fransk…. Jep, som navnene antyder, er både Aymeric Laporte og Robin Le Normand født og opvokset i Frankrig. Men efter en række år i den spanske liga har de (efter at have opgivet at slå igennem for fødelandet) fået spansk statsborgerskab, og de ser ud til være de la Fuentes foretrukne makkerpar. Også selv om 29-årige og venstrebenede Laporte (ex-Athletic og -Man City) siden 2023 spiller i den saudiske liga. Mens Le Normand nu på ottende sæson spiller i Real Sociedad. Laporte var også del af Spaniens landshold ved EM-2020 og VM-2022, mens Le Normand først skiftede flag sidste år.

I køen bag de to franskmænd står spillere som Nacho, Daniel Vivian, Pau Torres, Inigo Martinez, Eric Garcia og David Garcia. Samt det interessante Barca-talent Pau Cubarsi, blot 17 år.

Venstre back: Her sad angrebsstærke Jordi Alba fra Barcelona i mange år på pladsen, men han er landsholds-pensioneret nu (og er draget til MLS). En mulig arvtager er José Gaya fra Valencia der fik fire kvalkampe fra start, og der er også fx Juan Bernat (Benfica) og Cucurella (Chelsea). Samt 20-årige og lynhurtige Baldé fra Barcelona (ungersvenden ser dog ud til at misse slutrunden pga en skade). Men den mest fascinerende er nok Alex Grimaldo der har gang i en supersæson i Leverkusen hvor han topper Bundesligaens assistliste. Han er blomstret sent – fik først, i en alder af 28, landsholdsdebut her i marts – men ligner den oplagte starter for et spansk landshold der gerne vil have sine backs til at støde med frem.

Højre back-pladsen går nok til erfarne Carvajal fra Real Madrid. Med endnu mere rutinerede Navas og Azpilicueta samt uerfarne, men angrebsdygtige, Porro som alternativer.

Midtbane

Krumtappen på den spanske midtbane er verdensklasse; måske ligefrem verdens bedste: Rodri. Det er sin sag at udfylde en plads som Sergio Busquets sad på i mange år, så man ikke savner den tidligere Barca-profil (landsholds-pensioneret og draget til MLS), men det gør Rodri. Han har måske ikke helt Busquets superteknik i de små rum, men Manchester City-profilen er en glimrende tekniker med stærkt overblik, og han er både hurtigere og mere målfarlig end Busquets. Desuden stor og fysisk stærk. Fremragende balancemand.

I en ideel verden ville Rodri ved EM have de to små Barcelona-stortalenter Gavi og Pedri som sine løjtnanter; to supertekniske boks til boks-folk i en 4-3-3-formation. Men 19-årige Gavi går med al sandsynlighed glip af slutrunden pga den korsbåndsskade han pådrog sig i november. Det efterlader 21-årige Pedri der også har døjet med skader i denne sæson (hvorfor han gik glip af sidste års kvalopgør og også missede træningskampene i marts i år), men han er tilbage på banen for Barcelona og kommer nok også med til EM. Som starter på den bageste midtbane sammen med Rodri, er mit bud.

I en 4-3-3-formation? Måske. I givet fald fx med den glimrende spilfordeler Ruiz fra PSG eller den venstrebenede Real Sociedad-mand Merino som tredjemand på midtbanen (med klubkammerat Zubimenti som en mere defensiv option). Men marts-træningskampene tyder på at landstræner de la Fuente pønser på at bruge 4-2-3-1 ved EM.

10’er-positionen går så nok til skudstærke og snu Dani Olmo fra Leipzig. I den første martskamp (0-1-tab mod Colombia) fik angriber/fløjspiller Gerard Moreno chancen fra start, men i 3-3-kampen mod Brasilien startede og scorede Olmo.

Angreb

Alvaro Morata fra Atlético Madrid er den sandsynlige førsteangriber i den spanske trup. Den 31-årige forward er noteret for 34 mål i 71 landskampe og er en giftig afslutter med både hoved og især højre ben. Er ikke synderligt hurtig, men foretager intelligente løb.

Alternativer som centreforward er førnævnte Moreno (fleksibel) fra Villarreal eller store Joselu fra Real Madrid (hvor han ikke er fast starter, men får meget spilletid og kvitterer med en del mål). Joselu debuterede på A-landsholdet i en MEGET moden alder; han var 33 da han blev sendt på banen for første gang i marts sidste år. Men i de 10 kampe har han leveret fem mål, og med sin fysiske styrke er han en god joker at have på bænken.

Højre fløj må og skal være driblestærke og køligt afsluttende Lamine Yamal. Han er kun 16 år, men er alligevel trådt i karakter som en vigtig spiller her i foråret, både hos Barcelona og på landsholdet. Flåede det brasilianske forsvar i stumper og stykker i marts. Er så god at langt mere landsholdserfarne folk som Sarabia og Ferran Torres – samt et andet talent som Pino – nok må affinde sig med en startplads på bænken.

Til venstre er sagen mindre klar. Spanien har pænt erfarne folk som Asensio (PSG) og Oyarzabal (Real Sociedad) samt talenter som Nico Williams (Athletic), Pino (Villarreal), Fati (Brighton), Baena (Villarreal) og Bryan Zaragoza (Bayern). Måske en lille fordel til lynhurtige Williams der leverede gode indsatser i kvalifikationen.

1️⃣ Hvilken opstilling spiller Spanien?

Landstræner de la Fuente spillede mest 4-3-3 i kvalifikationen, men ser ud til at ville bruge 4-2-3-1 ved EM.

2️⃣ Hvem er udtaget til Spaniens EM-trup?

Du kan se hele holdet og en analyse her på siden om det spanske landshold.

Spaniens gruppe

Spaniens kampprogram

Spaniens trup og startopstilling

Spaniens forventede startopstilling: (4-2-3-1) Simon – Carvajal, Le Normand, Laporte, Grimaldo – Rodri, Pedri – Yamal, Olmo, Williams – Morata

Nøglespillere: Rodri, Alvaro Morata

Stjerneskud: Alex Grimaldo, Pau Cubarsi, Lamine Yamal, Nico Williams Alex Baena

Straffeskytte: Rodri

Skader og karantæner

Skriv første kommentar

Skriv et svar