18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

EM 2024 Slovakiet – odds på slovakkernes EM

Slovakiet forventet at tage sidstepladsen i Gruppe E (som Belgien ventes at vinde), men puljen er ret jævnbyrdig, og slovakkerne, der har en erfaren klasse-kerne, er næppe langt efter Rumænien og Ukraine.

Vi analyserer Slovakiets chancer ved EM i fodbold, og så får du også en trup-gennemgang med Slovakiets forventede startopstilling, skader/karantæner og forventede straffesparksskytte.

Odds på Slovakiet

Går videre? Udbyder Odds
Slovakiet går videre fra Gruppe E Betinia
1.22
Slovakiet vinder Gruppe E Expekt
4.35
Ivan Schranz bliver slovakisk topscorer Nordicbet
1.15
Slovakiet vinder EM CampoBet
270.00
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 24. jun. 15:45.

Se flere spilvarianter på vores side med EM odds.

Slovakiets gruppe

Slovakiets kampprogram

Slovakiets trup

Slovakiets forventede startopstilling mod Ukraine

(4-3-3) Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Bozenik, Haraslin

Nøglespillere: Milan Skriniar, Martin Dubravka, Stanislav Lobotka

Stjerneskud: Adam Obert, Leo Sauer

Straffeskytte: Ondrej Duda

Slovakiets seneste startopstilling (mod Belgien)

(4-3-3) Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Bozenik, Haraslin

Skader og karantæner

Af: Jens Bøye

Slovakiets EM chancer: Tynd trup med erfaren og kompetent kerne

Slovakiet har kun deltaget i een VM-slutrunde (2010; ottendedelsfinale) siden opløsningen af Tjekkoslovakiet i 1993, men selv om der også i Europa-sammenhæng længe var trange kår for de slovakiske Falke (Sokoli), så har de såmænd kvalificeret sig til nu tre EM-slutrunder i træk. Ottendedelsfinale i 2016, gruppespil i 2020. Hvad bliver det mon til denne gang?

Italienske Francesco Calzona fik den slovakiske landstræner-tjans i 2022 (efter kikset VM-kvalifikation i 2021 og dårlig start på Nations League). Han åbnede med at tabe til svage Azerbaidsjan, men har siden, i 15 kampe: 7-5-3, kun tabt til Portugal (to snævre nederlag i kvalifikationen) og Østrig (træningskamp).

Onde tunger vil hævde at slovakkernes halvdårlige marts-indsatser (ud over tab mod Østrig blev det 1-1 i Norge) skyldes at Calzona dobbeltjobber; siden januar er han også manager i Napoli (hvor han tidligere var assistent). Tjah. Det virker i hvert fald voldsomt at en mand der indtil tjansen i Slovakiet aldrig havde været cheftræner, nu pludselig udfylder hele to poster. Men det skal med at slovakkerne manglede nogle vigtige forsvarere i marts.

Hvorom alting er: Calzona kvalificerede slovakkerne til EM, og selv om de forventes at lande sidst i gruppe E, er det en pulje hvor der bør være chancer mod Rumænien og Ukraine. Belgien, måske også.

Slovakiet har en ret tynd trup, med få spillere i store ligaer, men der er en dygtig, erfaren kerne med Dubrava, Skriniar, Pekarik, Lobotka, Duda og Kucka. Et par af disse har dog nok set deres bedste dage.

Holdanalyse af Slovakiet

Bliv klogere på det slovakiske landshold her.

Målmænd

Martin Dubravka har været slovakisk førstekeeper siden 2017 og har opnået 41 landskampe. Inkl ni i seneste EM-kvalifikation; han blev sparet i sidste, betydningsløse runde. Den 35-årige målmand tilbragte 22/23 som reserve i Newcastle, men har i denne sæson fået flere kampe fra start end på bænken i den nordengelske klub.

Dér – på bænken – sidder derimod Marek Rodak (21 landskampe) i Fulham, og han må nok også tage til takke med en andenkeeper-tjans ved EM. Med landsholds-uerfarne Henrich Ravas fra New England som tredjemand.

Slovakiet

Slovakiet

Gruppe E


Slovakiets EM Kampe

Slovakiet
Rumænien
26. jun. 18:00

Hold øje med

Milan Skriniar

Forsvar

(Foto: NurPhoto SRL / Alamy Stock Photo)


Forsvar

Makkerparret i midterforsvaret består som udgangspunkt af holdkaptajn Milan Skriniar og Denis Vavro, begge i slutningen af tyverne samt både pænt boldfaste og gode i luften. Højrebenede, men også komfortable til venstre. Dog også begge lidt langsomme og med hang til at begå frispark.

Skriniar er den mest erfarne med 66 landskampe og et CV der tæller prominente adresser som Inter og PSG. Sidstnævnte pariserklub skiftede han til sidste sommer. Han missede de første tre måneder af 2024 pga en ankelskade, men var tilbage i kamp for PSG i slutmarts og nåede fire indskiftninger og fire starter før den franske sæson sluttede. Klasse-forsvarer.

Vavro er kun noteret for 19 landskampe, men syv af dem, alle fra start, fik han i afvigte kvalifikation hvor han også scorede en enkelt gang. Han spiller i FC København (siden 2018; med 2019-afstikker til Lazio) og var med i 14 CL-opgør i efteråret og foråret.

Afløserne er også glimrende, om end ikke i Skriniar-klasse: Gyömber fra Serie A-klubben Salernitana, De Marco fra Hatta i De Arabiske Emirater, samt talentfulde Adam Obert fra Cagliari (han er dog kun at regne som reserve/indskifter i Serie A-klubben) og ditto Sebastian Kosa fra Spartak Trnava i hjemlandet. Obert og Kosa er 21 og 20 og er noteret for henholdsvis fire landskampe og een.

Venstre back udfyldes af David Hancko (35 landskampe) fra Feyenoord. Den 26-årige kan også spille i midterforsvaret – det er faktisk dén rolle han til dagligt udfylder i Holland – men på landsholdet er der mere brug for ham på backen. Hvor han er defensivt solid og knapt så foretagsom fremad. Afløser er nok Vernon de Marco der er samme type; midterforsvarer der også kan spille venstre back.

Højre back sidder supererfarne Peter Pekarik nok på. 124 landskampe er den 37-årige Hertha Berlin-spiller noteret for. Han har mest siddet på bænken i sin tyske klub de seneste to sæsoner, men fik alligevel ni kvalkampe fra start. Hans rutine er svær at undvære for Slovakiet. Også han er bedst defensivt, men han kan gå med frem. Ideelt er det naturligvis ikke at han sidder på bænken i Berlin, men det kniber med alternativer i den slovakiske trup. Michal Tomic fik en enkelt kvalkamp fra start, men Slavia Prag-manden døjer også med at få spilletid i sin klub og kom ikke med i EM-truppen.

Midtbane

Marek Hamsik indstillede landsholdskarrieren sidste sommer, men der er stadig masser af rutine på den slovakiske midtbane.

Den er som regel en trio bestående af en balancemand og to boks til boks-folk. Balancemanden er naturligvis den lille Napoli-plæneklipper Stanislav Lobotka, 29 år og 54 landskampe. Superliga-fans husker ham nok fra tiden i FC Nordsjælland hvor han på kompetent vis holdt styr på græssets længde i 2015-16. Derefter tog han til Celta Vigo, og nu er han på femte sæson i den italienske storklub. Fast starter i seneste tre, dvs inkl 2022/23 hvor Napoli vandt Lo Scudetto. Lobotka er den ægte vare: Knalddygtig bolderobrer og -fordeler.

Erfaring er der også hos de to boks til boks-folk, Ondrej Duda og Juraj Kucka. 29-årige Duda (71 landskampe) er fast starter i Serie A-klubben Verona (efter mange år i den tyske Bundesliga), mens 37-årige Kucka (104 landskampe) siden 2022 spiller i den hjemlige liga for Slovan Bratislava efter en fortid i bl.a. Milan og Watford, men han er stadig en særdeles kompetent midtbanemand. Duda er den mere offensive af de to; Kucka den mere defensive. Han kan således udfylde oprydderpladsen (eller danne makkerpar med Lobotka).

Bredden er også pænt solid med afløsere som Benes fra HSV, Bero fra Bochum og Hrosovsky fra Genk. Alle tre er temmelig landsholdserfarne. Der er desuden Tomas Rigo fra Banik Ostrava, 21-årig med blot een landskamp.

Angreb

To angribere deltes om den primære spilletid som centreforward i kvalifikationen: Robert Bozenik fra Boavista (ni mål i 31 kampe i den bedste portugisiske række) og Robert Polievka fra Dukla Banska i den hjemlige liga. Polievka åbnede kvalifikationen som starter (uden at nette i seks kampe), men i de sidste kampe var det 1,88 meter høje Bozenik der spillede (og scorede en enkelt gang). Han startede desuden i begge martsopgør og ligner Slovakiets førsteangriber ved EM.

Polievka blev faktisk skilt fra da bruttotrup blev til netto, så Bozeniks EM-afløser er David Strelec fra Slovan Bratislava. Her ser slovakkerne lidt tynde ud.

Højre fløj: Den hyppigst brugte i kvalifikationen var Ivan Schranz (højrebenet; kan også spille til venstre hvor han er mere målfarlig), men han har døjet med at erobre en fast startplads i Slavia Prag, så EM-startpladsen kan meget vel gå til Thomas Suslov – selv om han også er fleksibel og kan spille både venstre fløj og offensiv midtbane. Suslov er fast starter i Serie A-klubben Verona.

Venstre fløj: Kvalifikations-startpladsen var en dyst mellem Lukas Haraslin og erfarne Robert Mak. Men 33-årige Mak med 80 landskampe (der spiller i australske Sydney) sad på bænken i Slovakiets to martskampe og kom ikke med i EM-truppen. Haraslin (28 år og 35 landskampe) fra Sparta Prag må være nr 1 nu. Med David Duris fra Ascoli (netop rykket ned fra Serie B) og Lubomir Tupta fra Slovan Liberec som afløsere sammen med det 18-årige Feyenoord-talent Leo Sauer der fik en boblerbillet.

1️⃣ Hvilken opstilling spiller Slovakiet?

Francesco Calzona opstiller typisk Slovakiet i en 4-3-3-formation.

2️⃣ Hvem er udtaget til Slovakiets EM-trup?

Du kan se hele holdet og en analyse her på siden om det slovakiske landshold.

Slovakiets gruppe

Slovakiets kampprogram

Slovakiets trup

Skader og karantæner