18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Serie A: Skader og karantæner

Se alle skader og karantæner for Serie A-klubberne her. Komplet liste, der opdateres automatisk hver eneste dag.

Typiske skader i Serie A

Serie A er en liga, som historisk har haft fokus på taktik og særligt på den defensive del. Det har tidligere været kendt som en meget brutal liga, hvor forsvarere gik langt for at stoppe offensive billeder (Find selv eksempler på Youtube med klip fra Maradonas karriere). 

I dag er der øget opmærksomhed på offensiv fodbold, og det har trods alt taget toppen af det brutale spil, men det er stadig en liga med nærkampe, kropskontakt og meget bryderi med arme og hænder. Det betyder også, at skader, hvor spillerne får hevet hinanden ud af balance og måske lander skævt, kan forekomme i ligaen. 

Det er dog også her de mange nærkontakter for knæ og ankler, der står for størstedelen af skaderne i form af bøj, vrid og overbelastninger.

Karantæneregler i Serie A

Italiensk fodbold opererer som udgangspunkt også med princippet om, at samler du fem gule kort sammen, får du dig en karantænedag. Det gælder for sæsonens første 10 advarsler. 

Derfra kommer et sindrigt system, hvor der bliver kortere og kortere mellem karantænedagene. Simpelthen for at undgå spillere, der vedvarende og konstant rager gule kort til sig. 

Efter det 10. gule kort falder din ramme til fire kort. Så når du når 14 gule, får du en karantænedag mere. Derefter skal du blot have tre mere – altså ved 17. Og så to og derfra udløser hver advarsel en karantænedag. 

I sæsonens 2021-2022 fik 21 spillere 10 advarsler eller mere i løbet af sæsonen. 12 af dem fik præcis 10 gule kort, mens ni altså fik 11 eller flere. ‘Topscoreren’ endte sæsonen med 15 advarsler og kun et enkelt gult/rødt.