18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 9. runde i Serie A d. 22. – 24. oktober 2021

Sikke en weekend vi har i vente i Italien med både Inter – Juventus og Roma – Napoli på programmet. Det er dog først søndag, hvor de to store opgør skal spilles. Allerede fredag er der to kampe, og lørdag følger yderligere tre. Michael Rundager har kigget mod støvlelandet og er klar med sine forudsigelser til samtlige 10 kampe i 9. spillerunde af Serie A.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Inter – Juventus 1 (2-1)

Der kan ikke herske nogen tvivl om at dette opgør er det største i Serie A. Også selvom ingen af holdene indtager førstepladsen eller for alvor er i nærheden af den efter otte runder. Derby D’Italia er og bliver noget helt specielt, som kun er krydret med lidt ekstra når vi tænker på, hvor store konsekvenser resultatet har for begge mandskaber. 

Inter har været et offensivt monster uden lige i denne sæson. Derfor er de også det mest scorende hold i Serie A med 23 fuldtræffere – fire mål mere end Napoli på en andenplads i den konkurrence. De skal til gengæld til at lære kunsten af at variere en smule mere i deres tilgang til kampene, således at de ikke er angribende konstant, men også kan kontrollere tempoet. Det var Antonio Contes helt store mesterstykke i sidste sæson – KONTROL. At cheftræner Simone Inzaghi ikke helt er lykkedes på samme måde, kan helt uden de store overvejelser skyldes tabet af Romelu Lukaku, Christian Eriksen og Achraf Hakimi. Til det kommende opgør bliver det altafgørende at trække lidt i håndbremsen og bygge momentum op i naturlige perioder, i stedet for at forcere noget konstant. Med Edin Dzeko og Lautauro Martinez i front samt muligheden for at kaste Alexis Sanchez, Joaquin Correa eller Federico Dimarco ind, skal de nok få scoret mål. Vi skal selvfølgelig heller ikke glemme Nicolo Barella, som har fundet topformen frem til denne sæson. Seneste runde i det italienske blev de hårdt straffet af Lazio med et 3-1 nederlag i Rom. Boldbesiddelsen var lige, men Lazio formåede alligevel at komme afsted med mange omstillinger, og lukkede sågar kampen med en lidt hektisk scoring på netop et kontrastød. Det var til gengæld helt omvendt, da Inter udspillede FC Sheriff i Champions League med en ganske sikker 3-1 sejr, og netop den skal de bygge videre på, når de står i endnu en svær kamp.  

Juventus har på bedste Juve manér vundet med en enkelt pind i de seneste seks kampe. Det flotte 0-1 resultat imod Zenit gav dem sågar deres fjerde 1-0 sejr i streg. Det lugter lidt af at ”Den Gamle Dame” har fundet tilbage til flere års vinderkultur. Den blev altså ikke helt slagtet af ledelsens ønske om moderne fodbold hjulpet godt på vej af stakkels Andrea Pirlo. Et håb om bare lidt underholdning og inspiration er blevet dræbt af cheftræner, Massimiliano Allegri som bare skal vinde fodboldkampe. I det kommende opgør forestiller jeg mig derfor et passivt Juventus, som i de fleste tilfælde vil satse på konstant at være i balance med og uden bolden, om det så kræver en clearing til nabobyen Milano, Monza. Vi kan dog forvente en anelse lækkert i tilfælde af at Paulo Dybala bliver helt klar, da han i så fald kan lege lidt med kometen, Federico Chiesa. Juventus har siddet tungt på det indbyrdes opgør, men ser vi bor fra sidste års semifinaler i Coppa Italia, delte de i porten med en sejr hver, og jeg tror bestemt Inter vil forlade banen skuffet, hvis det ikke bliver til en sejr. Desuden kan ingen af holdene for alvor bruge et uafgjort resultat til noget, da Napoli og AC Milan i så fald ville stikke yderligere af fra dem. Jeg tror det bliver en kamp domineret af Inter, men med perioder, hvor Juventus stikker snuden frem – i de perioder skal Inter slå til. Hjemmeholdet tager sejren om hele Italien.   

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,16 – SPIL HER >>*

Torino – Genoa 1 (2-0)

Torino har efter to svære runder imod Napoli og Juventus, og to nederlag på 1-0 endelig muligheder for at få sat gang i pointhøsten igen, når Genoa kommer på besøg. Udover de to førnævnte har de også måtte kæmpe imod Sassuolo og Lazio samt Venezia. Det har derfor mildest talt været en svær periode, hvor det alligevel er lykkes dem at hente fem point. Defensivt er de godt struktureret, men offensivt er de noget ensformige med de klassiske Ivan Juric gennembrud i side- og halvrum. Det skal dog nævnes at de også har måtte klare sig uden Andrea Belotti i stort set alle kampe. Han gjorde sit comeback i sidste runde, hvor det blev til 23 minutter, men så snart han er i topform bliver Torino også et andet hold offensivt. Spørgsmålet er om det allerede er fredag aften, vi får en forsmag på dette. 

Gæsterne har tre point i de seneste fem kampe og med en forfærdelig målscorer på 8-10. I denne periode blev det sågar til et 1-0 nederlag til Salernitana, som uden at overraske mig gevaldigt, potentielt set kan være oprykkernes eneste sejr i denne sæson. Genoa har en ting kørende for dem, og det er et halvspoleret talent ved navn Mattia Destro, som aldrig for alvor fik det fulde ud af sine evner. Han har dog i den omtalte periode banket den ind hele fem gange. Skal man søge efter lysglimt skal 19-årige Nicolo Rovella også nævnes, da han virker en anelse spændende og kan blive et fint salgsemne. Genoa skal klare sig uden Hernani, Zinho Vanheusden, Davide Biraschi og Nikola Maksimovic, som alle er vigtige for start-11 med undtagelse af Maksimovic. Der mangler altså kvalitet og det kommer til at koste. Derfor forventer jeg intet andet end en sejr til hjemmeholdet.  

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,78 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Spezia X (2-2)

Sampdoria står fortsat uden Mikkel Damsgaard, hvis færdigheder foran mål også var savnet i sidste rundes 3-1 nederlag til Cagliari. Et forfærdeligt tungt nederlag til et af de hold, som også roder rundt i bunden af tabellen, men dermed kom op på pointlighed med netop Sampdoria, der på nuværende tidspunkt befinder sig lige over nedrykningsstregen. De får nu endnu en chance for at måle sig med et andet hold i nedrykningsstriden, nemlig Spezia. Sampdoria er i alvorlige problemer og der skal bruges meget energi på at få styr på det defensive, hvis ikke de skal rykke ned. De har lukket hele 13 mål ind i de seneste fire runder og meget tyder på at cheftræner Roberto D’Aversa langt hen ad vejen, ikke aner hvad han laver. 

Med næb og klør, lykkedes det Spezia at hive en 2-1 sejr i hus imod Salernitana. Tre enormt vigtige point, som kunne give lidt ro, men endnu en kamp imod en nær konkurrent venter allerede. Til trods for mange skader og Simone Bastoni i karantæne formåede de at praktisere deres possession orienterede spillestil til fulde. Det samme kommer formentlig ikke til at ske i næste runde, men det vil også være til deres fordel at forsøge at straffe Sampdoria på hurtige omstillinger, da det har været værternes helt store udfordring. De er også fortsat presset på afbud grundet skader og karantæne, så truppen er ikke til mere. De to hold skrev historie i sidste sæson, da det var første gang de krydsede klinger. Her vandt Spezia hjemme 2-1 og klarede sig med 2-2 på Luigi Ferraris. Jeg tror heller ikke vi kommer til at se Sampdoria dominere, men i stedet et lige opgør som fører til pointdeling.   

Rundager tror på: X’et til odds 4,15 – SPIL HER >>*

Salernitana – Empoli 2 (1-2)

Så står den på oprykkerduel når Salernitana tager imod Empoli i en ægte kamp for overlevelse i Serie A. Værterne fik deres første sejr i forrige runde, da de slog Genoa 1-0, men kom efterfølgende ned på jorden igen, da de tabte til Spezia 2-1. Salernitana er så småt begyndt at vænne sig til det lidt højere luftlag, men spillet er stadig tvivlsomt og sejre skal komme på baggrund af held. Rammer de bolden lige i røven eller laver modstandernes bagkæde en fejl, kommer der måske et mål ud af det. Men det er ikke noget de specifikt kan gentage, da spillet er så direkte og kaotisk (tilfældigt), og derfor handler det om dagsform for begge mandskaber hver evigt eneste gang. Dagsformen bliver med stor sandsynlighed også afvejet hos en del spillere i truppen, da de har hele ni spillere på skadeslisten. Blandt andet Lassana Coulibaly og Norbert Gyomber som er vigtige for start-11. 

Empoli kan for alvor tage afstand til bunden med en sejr, men deres præstationer har været svingende. Specielt nederlag til Sampdoria og Venezia på henholdsvis 3-0 og 2-1 vidner om et hold, som ikke bare vader igennem de andre i bundstriden. Senest blev de selv kørt midtover, da Atalanta endelig fik en målrig sejr på 1-4. Her blev Empoli enormt presset på tempoet i spillet og skal være glade for at det ikke blev til et større nederlag. De skal nok ikke frygte det samme hæsblæsende tempo fra Salernitana, og jeg forventer også at gæsterne vil være i fuld kontrol for første gang i fem runder. Om det så kan føre til tre point afgøres af deres boldbesiddelse – de mangler stadig kvalitet oppe foran, og det kan blive dyrt (bare spørg Benevento). Jeg tror Salernitanas mange skader koster for meget på træningsbanen og til kamp, og derfor forventer jeg en sejr til sidste års Serie B mestre.  

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,70 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Venezia 1 (1-0)

Det er ikke blevet til mere end fire point i de seneste fem kampe og dermed befinder Sassuolo sig i søllet sammen med 10 andre hold i Serie A. Spillet og chanceproduktionen fejler ikke noget, men tabet af Francesco Caputo og Manuel Locatelli koster på effektiviteten. Ni mål i otte kampe er helt uhørt, specielt når deres xG pr. kamp er på 1.7 (ifølge Wyscout). Så snart Jeremie Boga, Giacomo Raspadroi, Hamed Traore og/eller Gianluca Scamacca knækker koden, er jeg til gengæld sikker på at de vil kravle op ad rangstigen. Den kommende kamp kan muligvis være startskuddet på netop dette. Scamacca er allerede i gang med hans to kasser imod Genoa, men her kunne han snildt havde jublet to gange yderligere. Om ikke andet vil Domenico Berardi med stor sandsynlighed tage ansvar og gøre det nødvendige. Den dygtige kant har scoret tre mål i de seneste fire runder, og bidrog også med en scoring for Italien imod Belgien. Senest var han dog anonym imod Genoa i en ganske ufortjent 2-2 kamp, hvor Sassuolo skulle have vundet med et par mål.  

Venezia tog en overraskende 1-0 sejr over Fiorentina og forlængede dermed deres ubesejrede stime til tre kampe. Cheftræner Paolo Zanetti lader til at have fundet en stærk defensiv balance, hvor de fortsat har mulighed for at skrue op for trykket, skulle de mangle et mål. De spiller forfærdelig simpelt på kuglen, uden at tage store chancer i den opbyggende fase, da det bliver voldsomt direkte så snart de har spillet forbi det første pres. Den direkte tilgang er også det mest optimale de kan dyrke imod Sassuolo, som ellers vil presse dem i bund. Jeg kan ikke se andre udfald end en sejr til hjemmeholdet i et opgør, hvor gæsterne ikke har noget skræmmende offensivt udover Mattia Aramu.  

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,61 – SPIL HER >>*

Bologna– AC Milan X (2-2)

Efter en skidt periode med blot fire point efter opgør mod Empoli, Genoa og Verona, har Bologna fået bedre styr på det og hevet det samme antal ud af kampe imod Udinese og Lazio. Defensivt er det stadig tvivlsomt, hvad de foretager sig, men det er mere en konsekvens af deres angrebslyst. Den store iver efter at angribe afgav også 23 afslutninger imod Udinese i sidste runde, og jeg tror ikke jeg skuffer nogen ved at kalde det tyveri ved højlys dag, at Udine’s bedste fodboldhold fik et point. Med Musa Barrow i højt spilhumør er Bologna bare en anelse mere besværlige at håndtere, og den unge kant har nettet tre gange og lagt op til tre i indenfor de seneste fem runder. Han har generelt været vanvittig i de seneste tre runder og kan han fortsætte i samme tempo, bliver det gift for AC Milan, vis største svaghed er 1v1 defensivt i siderum. Derudover ser Roberto Soriano ud til at nærme sig sit stabile niveau, som gør ham i stand til at kontrollere kampe på bolden, og stoppe farlige omstillinger. 

Bologna er muligvis AC Milans yndlingshold, da de siden 2016 har kæmpet sig til intet mindre en 10 sejre, en uafgjort og et nederlag. Seks gange har de formået at holde nullet, men det er til gengæld kun tre gange de har formået at vinde med mere end et mål. Noget tyder på at Milan har det fint med de udfordringer den kommende modstander disker op med på kanterne. Men at dømme ud fra deres seneste Champions League optræden imod Porto, skal de være i stand til at afvise alt for at få point. Milaneserne skabte ikke mere end fire afslutninger og savnet af sygdomsramte Brahim Diaz sætter sine tydelige spor. Desuden må de klare sig uden Ante Rebic, Theo Hernandez, Alessandro Florenzi og Mike Maignan. Store mangler som før eller siden vil sætte tydelige præg på Milans præstationer, præcis som i sidste sæsons meget lange downperiode. Ovenpå en hård midtuge kamp og mange skader, tror jeg Bologna vil ride videre på de gode resultater og hive point i land. Derfor forventer jeg et uafgjort resultat. 

Rundager tror på: X’et til odds 3,72 – SPIL HER >>*


Atalanta – Udinese 1 (2-0)

Det var lige ved og næsten at Atalanta kunne tage hjem fra Manchester med en flot sejr i bagagen – men sådan skulle det ikke gå, da klokken blev fem minutter i ”Ole-tid”, og en 0-2 føring blev smidt over styr. En håbløs fejl i den opbyggende fase satte gang i De Røde Djævle i begyndelsen af anden halvleg, og så var løbet kørt. Atalanta var umiddelbart bedst op til den fejl, og så kan en hver udebane blive giftig. La Dea har generelt vist bedringstegn, men de formåede ikke at bygge videre på deres voldsomme 1-4 sejr over Empoli. Specielt Josip Ilicic der fik tanket godt op på selvtilliden under landsholdspausen, var flyvende imod oprykkerne, og noget tyder på at han bliver afgørende for deres top-4 chancer, da Ruslan Malinovskiy og Mario Pasalic ikke leverer kontinuerligt. Desuden er Luis Muriel ikke oppe i niveau, og der kommer de til at mangle et hav af mål indtil han vågner op. Gameplan må være den samme som altid, de skal presse tempoet op på kuglen og angribe med mange i og omkring feltet. De skal til gengæld være opmærksomme på omstillingerne den anden vej. 

Det er ikke blevet til mere end et enkelt point til Udinese i de seneste syv opgør imod Atalanta. Vi skal tilbage til oktober 2017 for at finde deres seneste sejr. Dermed har Luca Gotti aldrig vundet over Gian Piero Gasperini, og der skal trylles kaniner op af hatten før det sker i weekenden. Vi skal seks runder tilbage for at finde deres seneste Serie A sejr, og det var en spinkel 0-1’er over Spezia – vores alles boksepude. Positivt er det dog at de er ubesejret i de seneste to, hvor de har spillet 1-1 og 3-3 imod henholdsvis Bologna og Sampdoria. Den kommende modstander er dog i en anden vægtklasse, hvor de skal bruge mere end blot beton defensiven, kontra og fokus på konstant at stå i balance. Jeg forudser en kamp spillet i bølger, hvor Atalanta blæser til angreb i mellemlange perioder, men går efter at lukke kampen hurtigst muligt. Det bliver en sikker sejr til hjemmeholdet.   

Rundager tror på: Atalanta -1,5 (AH) til odds 2,19 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Cagliari 1 (1-0)

Fiorentina dummede sig gevaldigt i sidste runde, da de tabte 1-0 til Venezia. Det var ikke just mulighedernes kamp, og de bliver nødt til at sætte mere fokus på deres offensive dyder. Skal det hele komme på standardsituationer og tilfældigheder, rækker det ikke til en plads omkring top-7. 10 mål i otte kampe er ikke hæsligt, men et snit på 10 afslutninger pr. kamp er uacceptabelt. Det eneste de kan trøste sig med, er at modstanderen i snit har det samme antal forsøg. Cheftræner Vincenzo Italiano må og skal investere mere i spillet på bolden, og acceptere at ikke alt kan kontrolleres i et kaosspil – med den pointhøst de har nu, skal de blot lave 25-30 point i de resterende 30 kampe for overlevelse. Jeg tror til gengæld ikke at det er noget vi kommer til at se i weekenden, da Cagliari giver en god mulighed for at tre point. Derfor vil værterne spille langsomt og beregnende, samtidig med at de håber på storspil fra Giacomo Bonaventura.

Sardiniens tophold ligger nok engang til nedrykning og er i dyb krise til trods for at deres elskede Joao Pedro ellers har høvlet mål ind. Typisk rammer han i stimer, men i denne sæson har han produceret mål i fem af sæsonens otte kampe, hvilket må siges at være imponerende. Problemet er at resten af truppen, med undtagelse af Keita Baldé, har skuffet fælt. De skaber for lidt og scorer samtidig ikke på deres chancer – der skal en gevaldig saltvandsindsprøjtning fra Middelhavet til, før de kommer ovenpå igen. Lidt af det kom muligvis i sidste runde, da de besejrede Sampdoria 3-1, men jeg tvivler på at de kan tage noget med hjem i den kommende runde. Det lugter lidt af en ”livet er for kort til det her” kamp, hvor hjemmeholdet i sidste ende trækker det længste strå.    

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,73 – SPIL HER >>*

Verona – Lazio 1 (2-1)

Efter en sløj start på sæsonen har cheftræner, Igor Tudor formået at vende det hele på hovedet med fem lige kampe og otte point på kontoen. Senest blev det til et fortjent 3-2 nederlag til AC Milan, som til gengæld måtte arbejde hårdt for alle tre point. Verona er igen blevet et bøvlet hold at spille imod, præcis som når man spiller imod et 4-4-2 kontra fodboldhold. Det er stadig for ufokuseret i bagkæden, men de er til gengæld bliver markant mere effektive foran modstanderens mål, og dermed er deres kampe blevet mere levende. Verona skal holde tungen lige i munden imod Lazio, som vil dominere spillet og presse på. Det vil give gode muligheder for hurtige omstillinger den anden vej, og det er deres genvej til en sejr på Macantonio Bentegodi.

Lazio fik lynhurtigt rystet deres overraskende nederlag til Bologna på hele 3-0 af sig, da de for anden gang i denne sæson besejrede et top-7 hold. Denne gang var det i en hektisk 3-1 sejr over Inter, som tydeligvis betød meget for begge mandskaber. Det må dog være bekymrende at de for anden gang i de seneste tre kampe ikke kunne få netmasker til at blafre, da det blev til en fesen 0-0 løsning imod Marseille i midtugens Europa League opgør. Chancerne til en sejr var der, men Ciro Immobile, Pedro og Luiz Felipe formåede ikke at udnytte dem. I sidste sæson blev det til en udebanesejr til både Verona og Lazio i det interne regnskab, men inden da kan der ikke være to meninger om at hovedstadsklubben har siddet på det. Det kan godt gå hen og blive svært, da Francesco Acerbi og Luiz Felipe er karantæneramte, og de har en kamp fra Europa i benene. Derfor tror jeg vi får en sejr til hjemmeholdet.  

Rundager tror på: 1-tallet til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Roma – Napoli X (2-2)

Endnu en runde står Roma foran en svær modstander, og nu gælder det for alvor for Jose Mourinho at vise sit værd. Taber Roma igen, vil det være endnu et nederlag til et af topholdene, da de allerede har tabt til Lazio og Juventus. Senest var det netop Juventus, som på tørreste vis hev en 1-0 sejr i hus. Men baseret på deres midtuge kamp i iskolde omgivelser og et 6-1 nederlag til Bodø/Glimt kan det godt være svært at forvente det store af hovedstadsklubben. Det skal dog næves, at Mourinho har roteret på stort set alle positioner netop for at prioritere Derby del Sole på søndag. Roma har mistet lidt af deres offensive pondus fra sidste sæson, men har i stedet fået bedre styr på det defensivt – så et 6-1 nederlag i Norge tyder mere på et hold, som har taget alt for let på en svær opgave. Den luksus har de på ingen måde plads til at tage imod Napoli. Specielt ikke hvis de vil beholde en plads i top-4. De har ligesom i sidste sæson dog svært ved at være med når de skal spille imod top-7 holdene. 

Napoli har ligesom Roma spillet en sen midtuge kamp, dog uden at skulle rejse til Arktis eller andre knap så eksotiske destinationer. Det var blot kamp i egen hule imod Legia Warszawa, som endte med en sikker 3-0 sejr. Ligesom Roma formåede de også at rotere på en del pladser, forskellen på de to trupper er blot at Napoli har en imponerende bredde, som gør dem i stand til at konkurrere både i Europa og i den hjemlige liga. De må dog klare sig helt uden Konstantinos Manolas som er ude med en skade i anklen, men så længe Kalidou Kolibaly er i stand til at spille bør deres forsvar stå stærkt. Udover en stærk trup er Napoli også så privilegeret at have cheftræner, Luciano Spalletti ved roret – den rutinerede herre har haft Olimpico di Roma, som hjemmebane i mange sæsoner og vil helt sikkert være i stand til at forberede holdet på det værste. Jeg tror vi får en tæt kamp, hvor Napoli er smalle favoritter til at vinde, men i sidste ende tror jeg Roma får stoppet blødningen med et uafgjort resultat.

Rundager tror på: X’et til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink

Skriv et svar