18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 7. runde i Serie A d. 16. – 18. september 2022

Der er storkamp i Milano, når Napoli besøger mestrene. Udinese er stadig en del af toppen, men magter de Inter? Og hvordan spænder det mon af når muskelmændene fra Roma og Atalanta brager sammen? Alt det og meget mere fortæller vores italienske ekspert Michael Rundager om i ugens serie A-gennemgang.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager
Odds på Serie A

*Reklamelink

Artiklen er sponsoreret af Cashpoint


Rundens kamp: AC Milan – Napoli 1 (2:1)

Et afbudsramt AC Milan-mandskab skal hjemme på Giuseppe Meazza forsøge at stoppe formstærke Napoli. Begge hold befinder sig i toppen af tabellen og er stadig ubesejrede. De har også begge 14 point efter seks kampe. Det er en voldsom bedrift, og der kan snildt vendte os et voldsomt opgør. 

Rossoneri står med noget af en udfordring, da de må undvære Rafael Leao (karantæne), Ante Rebic, Divock Origi, Zlatan Ibrahimovic og Alessandro Florenzi. Deres offensiv er mildest talt nedlagt, men start-11 kan se godkendt ud med Olivier Giroud, Junior Messias og Alexis Saelemaekers (på en god dag).

Det er så snart de er nødsaget til at skifte ud, at udfordringerne for alvor opstår. De kan trøste sig med, at deres defensiv på en god dag holder de fleste hold fra mål. Desuden lyder en midtbane med Ismael Bennacer, Sandro Tonali og Charles De Ketelaere som en giftig trio, der vil volde Napolis forsvar store problemer.

Derudover kan de snildt dirigere Napoli ud mod siderummet og afvise det meste, da Victor Osimhen ikke vil være i spil grundet en skade. Derfor bør AC Milans gameplan være tålmodighed på bolden, håbe Giroud scorer et mål, inden han bliver træt og gammel, samtidig med de formår at kontrollere midtbanen. 

Napolis modsvar må være at presse tempoet i vejret momentvis, da det kan stresse AC Milans bagkæde, hvis de ikke får sideforskudt hurtigt nok. Der er ingen tvivl om, Khvicha Kvaratskhelia bliver afgørende. Den unge georgier har scoret fire gange og lavet en assist på 368 minutter. Netop hans fart og driblinger kan presse AC Milans bagkæde. Men ligesom de foregående sæsoner, har Napoli mange spillere, som bidrager med mål (otte forskellige), så værktøjskassen er vel assorteret. De mangler dog lynhurtige Hirving Lozano, som forventes ude, og derfor har de også lidt offensive mangler på bænken.   

Begge hold var i kamp i midtugens Champions League-runde og vandt sikkert over Dinamo Zagreb (AC Milan) og Rangers FC (Napoli), så de rider fortsat videre på en imponerende bølge. Milan mangler vigtige spillere, men de har det med at præstere godt mod de andre tophold, samtidig med Napoli mangler Osimhens styrke inde i feltet. Derfor forventer jeg en snæver sejr til AC Milan

Rundager tror på: 1 til odds 2,20 – SPIL HER >>*

AC Milan slog i midtugen Dinamo Zagreb 3:1. Nu venter topkamp i Serie A mod Napoli. (Foto: Miguel Medina / AFP / Ritzau Scanpix)


Salernitana – Lecce X (1:1)

Salernitana står med en kæmpe mulighed for at tage et langt skridt væk fra nedrykningskampen, når de lørdag tager mod Lecce. De skal gøre det uden rutinerede Federico Fazio i bagkæden, og det kan selvfølgelig skabe noget usikkerhed, men de har ikke spillet fem kampe i streg uden nederlag grundet en mand, for det har været en solid holdindsats.

Senest spillede de 2:2 mod Juventus i et sandt VAR-mareridt, men det var også en kamp, hvor de viste styrke. De har scoret ni mål i de seneste fire kampe, hvilket understreger den bølge, de rider på for tiden. 

I en knap så imponerende forestilling spillede Lecce 1:1 med Monza i en kamp, som kun bød på 9 afslutninger. Det er tydeligt, at det handler om ikke at tabe disse opgør, hvor begge hold kan forvente at skulle rode rundt i bunden. Derfor tror jeg, Lecce vil stå dybt og satse på omstillinger, da Salernitana ikke just er kendt for at kontrollere fodboldkampe med boldbesiddelse.

Vi har nok et af rundens tørreste opgør i vente, og jeg tror snildt, den kan ende uafgjort for fredens skyld.  

Rundager tror på: X til odds 3,45 – SPIL HER >>*


Bologna – Empoli 1 (2:1)

Endelig er Bologna kommet videre fra Sinisa Mihajlovic, og de har i samme ombæring nu officielt sagt goddag til Thiago Motta. Motta kan ikke tage æren for deres seneste 2:1-sejr, da det var U19-træner, Luca Vigiani, som stod for den genistreg.

Jeg ser ingen grund til, det bør stoppe foreløbig, da truppen har nogle topspillere, som blot skal finde formen igen. Marko Arnautovic er der allerede med sine foreløbig seks scoringer, men Musa Barrow, Nicolas Dominguez, Roberto Soriano og Riccardo Orsolini er nok kvalitet til solidt at plante sig i midten af tabellen. Det er ikke lykkedes Bologna at vinde mere end én gang over Empoli i de seneste syv år, hvor de har mødtes otte gange, men det tror jeg, der bliver lavet om på nu. 

Empoli er i problemer offensivt, hvor de mangler kvalitet. Sam Lammers og Mattia Destro (som forventes ude) leverer ikke stabilt, og den 21-årige angriber Martin Satriano kommer ikke til at bære dem. Cheftræner Paolo Zanetti skal håbe på en stærk kollektiv indsats, hvor de kan holde nullet for anden gang i denne sæson, men det bliver svært mod brandvarme Arnautovic.

Deres 4-3-1-2 formation bør dog begrænse bolde til ham, men omvendt vil der være åbent i siderne til indlæg, som også er guf for den store østriger. Jeg tror, vi får en lige kamp, hvor værternes individuelle kvaliteter gør forskellen.  

Rundager tror på: 1 til odds 2,18 – SPIL HER >>*


Spezia – Sampdoria X (1:1)

En skæbnesvanger duel mellem to nedrykningstruede mandskaber venter lørdag aften, når Spezia byder Sampdoria velkommen på Alberto Picco. Cheftræner Luca Gotti skal forsøge at gøre noget ved en forfærdelig statistik mod Samp, som han i fem forsøg endnu ikke har formået at besejre. De skal gøre det på via effektive omstillinger og udnytte deres fart på siderne i det etablerede spil. Sampdoria sideforskyder voldsomt, hvilket efterlader gode muligheder via spilvendinger og gennembrud i siderummet. 

Sampdoria har ikke været gode, men med lidt mere held stod de uden tvivl med flere end de sølle to point, det er blevet til. De kommende kampe kan redde dem ud af problemer, men det kan også sende dem ned i en dyb krise. De skal have styr på det defensive og gå hårdt efter at holde nullet, om det så koster dem i den anden ende. Taber de denne kamp, ser det sort ud.

Jeg tror, vi vil se gæsterne satse meget lidt og håbe på et strejf magi fra Francesco Caputo. Jeg tvivler på, det er nok til en sejr men forventer derimod et uafgjort resultat.  

Rundager tror på: X til odds 3,20 – SPIL HER >>*


Torino – Sassuolo 1 (1:0)

Et knebent nederlag på 1:0 til Inter beviste, at Torino er et solidt mandskab, som i 88 minutter begrænsede hjemmeholdet til halve chancer. Et svagt øjeblik i 89. minut slukkede drømmen om et stort resultat på San Siro. Nu skal de op på hesten igen og ændre noget på gameplanen.

I det kommende opgør mod Sassuolo vil de i højere grad kunne dominere fysisk og satse mere i det etablerede spil. Specielt det fysiske element spiller en rolle, hvilket de seneste fire indbyrdes opgør også bevidner. To sejre til Torino og to uafgjorte. 

Sassuolo må undvære Davide Fratessi, og da Domenico Berardi fortsat forventes ude, er det ved at være svært at finde kvalitet nok hos gæsterne. Holdet skal genfinde sig selv, efter mange profiler har forladt dem over de seneste to år. Seneste tabte de med hele 3:1 til Udinese, og dermed har de ikke vundet i fire kampe.

Jeg ser ikke den statistik ændre sig i weekenden, da jeg forventer en sejr til hjemmeholdet. 

Rundager tror på: 1 til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i freebets hos Cashpoint
18 + | Regler og vilkår gælder | Kun nye spillere | Få op til 500 kr. i freebets i Cashpoint velkomstbonus | Omsæt din indbetaling én gang | Din kupon skal bestå af mindst to kampe med minimum odds 1.50 hver | Tilmelding af nyhedsbrev er påkrævet, da du modtager dit freebet via mail | Du modtager dit freebet den efterfølgende dag kl. 12, efter du har opfyldt omsætningskravet | Du kan maksimalt optjene 500 kr. i freebets | Freebet skal bruges inden for 7 dage. Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår


Udinese – Inter 2 (1:2)

Det lyder skørt, men Udinese-Inter er et af rundens topopgør. “Hit the ground running” beskriver meget pænt den nye cheftræner Andrea Sottils første periode i Udine. Siden deres 4:2-nederlag til Milan og 0:0 mod Salernitana i de to første runder er det blevet til lutter sejre, og så ender man i toppen af tabellen.

De er enormt dygtige til tålmodigt og sikkert at føre bolden tæt på modstanderens sidste tredjedel, og herfra fylder de feltet med spillere, hvilket gør dem farlige. Det bevidner 10 mål i de seneste fire kampe. Inter får virkelig deres sag for, hvis de skal overleve den kombi, da indlæg er en af deres store svagheder defensivt. 

Inters vigtigste opgave bliver at holde værterne fra omstillinger og indlæg. Derfor bliver genpresset og boldbesiddelse deres bedste forsvar mod et lokomotiv, som ikke lader til at ville stoppe. Efter et sviende nederlag til Milan på 3:2 er Inter kommet tilbage på sejrskurs med 1:0 mod Torino og 2:0 mod Viktoria Plzen i Champions League. Men det er et fysisk og mentalt krævende program, hvor alle mand er vigtige, og derfor er det et problem, at Romelu Lukaku og nu også Hakan Calhanoglu forventes ude.

Det bliver ikke nogen let opgave, men Inter har kun smidt point til Udinese tre gange i de seneste ti indbyrdes opgør, og jeg tror, de seneste par kampe har pustet vind i sejlene. Derfor forventer jeg en sejr til gæsterne.    

Rundager tror på: 2 til odds 1,88 – SPIL HER >>*


Cremonese – Lazio 2 (1:2)

Oprykkerne kommer tættere og tættere på tre point, men de er stadig et stykke fra det, jeg vil kalde en fortjent sejr. Senest leverede de en godkendt indsats mod Atalanta, hvor de sikrede sig et point (1:1) på baggrund af et målmandsdrop og sløset forsvarsspil. Det er lignende tilfældigheder, som skal til, for at de kan hive en sejr i hus mod hold af den kaliber, og netop Lazio er kendte for at kikse (meget) i det defensive.  

Hvis man slår skizofren op i en Nudansk ordbog, finder du et billede af Lazios logo. Det står så skidt til, at selveste Maurizio Sarri sendte en indirekte trussel om en forestående opsigelse af ham eller de spillere, som ikke leverer. Det er under al kritik at tabe 5:1 i Herning, og generelt er der ikke et hold i Europa League, som bør være i stand til at slå dem med fire mål.

Mit bedste bud er, at Sarri ikke har skabt en kultur baseret på sunde motivationsfaktorer. Kan de løfte sig mod Cremonese? Selvfølgelig kan de det, når man tænker på den individuelle kvalitet, holdet besidder, men det er ikke et hold, vi skal forvente noget stabilt fra. Jeg tror dog på en sejr til gæsterne.   

Rundager tror på: 2 til odds 1,78 – SPIL HER >>*

Vi ved ikke, hvem eller hvad Immobile bad til torsdag aften i Herning. Men vi ved det ikke hjalp, for Lazio fik klø af FCM med hele 5:1. Nu skal romerne forsøge at rejse sig mod Cremonese. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)


Fiorentina – Verona 1 (1:0)

Det hele startede nogenlunde, som det skulle med en 3:2-sejr over Cremonese og 2:1 over Twente i Conference League-kvalifikationen. Siden er det ikke lykkes cheftræner Vincenzo Italiano at hive en sejr i land, og nu venter et hold og en træner, han aldrig har slået før.

Han kan trøste sig ved, at Veronas cheftræner Gabriele Cioffi har fået en omtrent lige så dårlig start. Fiorentina har været ekstremt uheldige (at hente Pierluigi Gollini sat lidt på en spids), og jeg kan ikke forestille mig, det vil fortsætte. De har unægteligt gjort sig fortjent til markant flere point, så jeg forventer, det vil vende så snart de slipper for målmandsdrops og lignende. 

Ovenpå fire point høstet mod Sampdoria og Empoli måtte Verona i sidste weekend lide et fuldt fortjent 2:0-nederlag til Lazio. Der er ikke meget tegn på, at Cioffi får styr på det defensive lige foreløbig, og det kan blive gaven til Fiorentina, som har svært ved at finde noget at juble over.

De må undvære Federico Ceccherini i bagkæde og Miguel Veloso på midtbanen, hvilket ikke er voldsomt isoleret set, men de mangler en del stamspillere grundet et aktivt transfervindue, og dermed tror jeg ikke på mange chancer for gæsterne. De vil stille sig mere eller mindre på egen banehalvdel og håbe på omstillinger og standarder, hvilket ikke bliver nok. Jeg tror på en sejr til Viola. 

Rundager tror på: 1 til odds 1,78 – SPIL HER >>*


Monza – Juventus 1 (2:1)

Farvel og tak til cheftræner Giovanni Stroppa efter seks kampe og 1 point. Kigger man på præstationen på banen kontra forventninger til holdet, var det som forventet. I stedet skal U19-træner Raffaele Palladino styre slagets gang mod Juventus, hvilket næsten kun kan gå bedre.

1:1 ude mod Lecce, hvor Monza blot formåede at afslutte to gange og score på et direkte frispark, beskriver meget fint deres nuværende tilstand. Der skulle ske noget. Nu står de overfor en gave, da der ikke er høje forventninger til resultatet mod en såret gigant. Monza skal ud og spille med hjertet og håbe på en positiv respons på den nye situation. 

Juve holder vejret på nuværende tidspunkt. Er Massimiliano Allegri den rette? (Nej) Og vender det hele, når skadeslisten tyndes ud? (Næppe). Listen består af Kaio Jorge, Adrien Rabiot, Alex Sandro, Manuel Locatelli, Paul Pogba og Federico Chiesa, som alle forventes ude. Derudover er Juan Cuadrado og Arkadiusz Milik ude grundet karantæne.

I midtugen tabte de fortjent 2:1 til Benfica, og i sidste Serie A-runde måtte de leve med 2:2 mod Salernitana. Sidstnævnte kamp vandt de reelt 3:2, men VAR blev deres bøddel. Der er for alvor nedtur at spore hos Juve med dårlige resultater, mange skader og en nulløsning på trænerposten. Jeg tror på en kæmpe overraskelse og en sejr til hjemmeholdet. 

Rundager tror på: 1 til odds 4,07 – SPIL HER >>*


Roma – Atalanta X (1:1)

To af de mest fysiske hold i Serie A står overfor hinanden, og det kan godt gå hen at blive en grim omgang. Roma kan ikke gå på banen for at slagte, da det formentlig vil gøre mere ondt på dem selv. Det viser 4:0-nederlaget til Udinese. De kan dog håbe på en føring på en standardsituation og så efterfølgende straffe La Dea på offensive omstillinger, som de havde stor succes med i sidste sæson (to sejre på 1:0 og 4:1).

Skadeslisten er mere spiselig i denne runde, og de har netop kunnet fejre en flot 3:0-sejr over HJK i Europa League. I sidste runde fik de en hårdt tilkæmpet 2:1-sejr over Empoli, og de får brug for blandt andet målscorer Tammy Abrahams power mod andenpladsen i Serie A. 

Atalanta kommer nok aldrig tættere på en Scudetto-mulighed end i år. Ingen Europa og Gian Piero Gasperini har fået styr på det defensive og deres offensive omstillinger. De er blevet modbydelige at spille imod, da de har formået at begrænse deres største udfordring (defensive omstillinger) gevaldigt ved at spille mere pragmatisk.

Hurtigere angreb, lav preslinje og kynisme i begge felter. Der var dog tegn på, at de var dødelige mod Cremonese, da et kæmpe målmandsdrop af Juan Musso førte til en reducering efter 78 minutter. Selvom det kun er et point, der skiller de to hold i tabellen, virker gæsterne langt mere ovenpå. Også selvom de må klare sig uden Duvan Zapata.

Jeg tror fordelen for Atalanta ved at kunne forberede sig hele ugen og komme mentalt og fysisk friske, vil give dem det, der skal til for at komme fra en svær kamp med et point.  

Rundager tror på: X til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink

Serie A
K
1SSC Napoli18152144143027147
2AC Milan18115235201545238
3Inter18121538241437037
4Lazio18104431151644134
5Atalanta18104434201449134
6Roma1810442316740234
7Udinese186752621543125
8Torino186571820-246223
9Fiorentina186572124-346223
10Juventus18114327121536522
11Bologna186482329-651222
12Empoli185761622-646522
13Monza186392227-540121
14Lecce194871822-444220
15Spezia184681728-1147218
16Salernitana184682335-1242318
17Sassuolo1844101728-1143216
18Verona1933131731-1456312
19Sampdoria182313831-236139
20Cremonese1807111332-194217

Artiklen er sponsoreret af Cashpoint


Læs også:

Skriv et svar