18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 6. runde i Serie A d. 25. – 27. september 2021

Napoli stormer derudaf i Serie A med fem sejre i fem kampe. Lige bag Napoli, er de forsvarende mestre fra Inter, som skal ud i et tidligt topopgør mod Joakim Mæhle og Atalanta. Kan Napoli ride videre på sejrsbølgen og hvordan ender Inter – Atalanta? Det giver Michael Rundager sit bud på, hvor han også gennemgår de øvrige kampe i sjette runde af Serie A.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Inter – Atalanta 1 (2-1)

Sjette rundes helt klare topopgør står mellem Inter og Atalanta. Et opgør som kan give et bedre indblik i, hvorvidt Atalanta er på vej op i gear eller ej, og om Inter er det stensikre mesterskabshold, som deres seneste præstationer har indikeret.

Inter overlevede forleden en tsunami af et pres imod sig, da de gæstede Fiorentina i en kamp, der til slut endte i en sikker 1-3 sejr. Første halvleg gav dog langt fra en fornemmelse af, at Inter stod med en chance, da værterne kunne havde bragt sig foran med tre mål. Kort inde i anden halvleg afgøres kampen til gengæld med en lang pasning fra eget felt og et hjørnespark. Resten af kampen forsvarede Inter med fem i bagkæden, og fik afvist det meste. Det er dog altid underholdende at se Inter forsvare sig på indlæg i det bagerste område – de skal prise sig lykkelig for at modstanderne ikke har udnyttet det svage punkt noget mere. Inter har nu scoret 14 mål imod solide midterhold i de seneste fire runder, helt uden den fuldkommen destruktive tilgang Carlo Ancelotti tvang ned over holdet i mødet mod Real Madrid. Kigger vi på kampen imod Real Madrid, det mest formstærke hold i verden på nuværende tidspunkt, ligner et 0-1 nederlag egentlig også en klar forbedring fra sidste sæsons europæiske kampagne. De har mistet store profiler og i stedet skabt en synergieffekt, som giver kollektivet mere styrke, hvilket er tydeligt i deres spil på bolden. De får absolut brug for dette imod den kommende modstander.

Det har været nogle tætte opgør mellem de to mandskaber, men typisk er Inter løbet afsted med tre point, hvis ikke det er endt ud i en pointdeling. Atalanta har kun vundet én gang i de seneste tre sæsoner, og nu rammer de mestrene i en mindre god periode. De er utvivlsomt på vej op, og der er ingen grund til at være nervøs for La Dea, som altid har kalkuleret downperioder i løbet af sæsonen, hvor de fysisk er begrænset. Men at dømme ud fra første halvleg i deres seneste opgør mod Sassuolo, lader de til at havde fundet det højeste gear igen. Vi fik en scoring på bagerste stolpe fra en wingback, som kommer blæsende og et ekstremt hurtigt og dynamisk mål, gennemspillet centralt foran målet. Men så gik luften også ud af ballonen, og et livligt mandskab forsvarede 2-1 sejren hjem. Bergamos bedste, er fortsat markant bedre end lillebror Sassuolo. Modsat Inter, som i mindre grad fik hvilet stærkeste start-11, formåede Atalanta at give lidt pause til 4-5 spillere, som kan forventes at skulle starte inde. Dette er uden tvivl en stor fordel, men om det er nok til at pille en nærmest urørlig offensiv maskine ned bliver svært. Sidste gang Inter tabte til Atalanta på Giuseppe Meazza var tilbage i 2014, og dermed syv forsøg siden. Det er ikke tilfældigt, og jeg tror bestemt heller ikke Atalanta kan tage en så stor skalp i nuværende form. Derfor forventer jeg en hjemmesejr.       

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,02 – SPIL HER >>*

Spezia – AC Milan 2 (1-2)

Spezia var hamrende effektive i de få perioder af kampen imod Juventus, hvor de faktisk havde momentum. Det gav dem to scoringer og en overraskende spændende kamp til det sidste. Det er tydeligt at se, hvordan Spezia med deres tre vigtige frontfigurer, Emmanuel Gyasi, M’Bala Nzola og det unge talent Janis Antiste kan skabe problemer for de fleste modstandere. Det vidner syv mål i fem kampe måske ikke om, men taget i betragtning af at de kun har høstet fire point, er det tydeligvis i den anden ende af banen de store problemer opstår. Spezias kommende modstander AC Milan kan dog ikke slappe fuldkommen af over det dårlige forsvar, da bundholdet kun overlevede sidste sæson på baggrund af point snuppet direkte fra topholdene.

Lige netop AC Milan tabte i sidste sæson 2-0 på Alberto Picco, men det var dog i en periode, hvor det så allerværst ud for milaneserne. Formen er en helt anden til dette opgør, hvilket deres sikre 2-0 sejr over Venezia også vidner om. De er ekstremt effektive til at udnytte deres chancer for tiden og lukker solidt af i bagkæden – en defensiv som efter fem kampe kun har lukket to mål ind, hvilket gør dem Serie A’s bedste (sammen med Napoli) på den konto. De lever højt på en stærk bagkæde, midtbane og gennembrud vide siderummet, hvilket gør det svært for modstanderne at skabe noget farligt på omstillinger. Milan må fortsat klare sig uden Davide Calabria, Olivier Giroud, Zlatan Ibrahimovic, Rade Krunic, Tiemoue Bakayoko og muligvis også Simon Kjær, da de alle er tvivlsomme, og dette er et problem. Sidste sæson led de også under en masse skader, som på den lange bane koster ekstremt meget på truppen. De kan ikke træne optimalt eller rotere i et komprimeret program, som det de går igennem lige nu, og derfor kan det forventes at de allerede vil vise sårbarhed inden længe. Dette kunne sagtens være i den kommende runde, men defensivt er de stadig for solide til at jeg tror det vil føre til pointtab. Derfor forventer jeg en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,52 – SPIL HER >>*

Genoa – Verona 1 (2-1)

Nok engang tog Genoa point på en billig baggrund, da de spillede 2-2 imod et dominerende Bologna mandskab. Det er positivt for dem at observere, hvordan heldet fra de tre foregående sæsoner ikke helt er sluppet op endnu. Syv mål i de seneste fire kampe og Mattia Destro har bidraget med to af dem. En vigtig herre, da han primært score i det lille felt og gerne på indlæg – en af de få måder, hvorpå Genoa kan skabe chancer, hvis det ikke skal komme fra en omstilling eller standard situation. Den kommende modstander har været noget lige for værterne, hvilket et nederlag fem sejre og fire uafgjort i de seneste ti interne opgør bekræfter. Vi skal tilbage til 1989 for at finde en Verona sejr i ordinær spilletid på Luigi Ferraris, og Genoa plejer at kunne følge med så snart modstanderne ikke har stor individuel kvalitet.

Verona er i dyb krise og skal til at få vendt skuden, hvis de ikke skal ned og vende i Serie B. De var heldige med en flot 3-2 sejr over Roma på baggrund af nogle fornuftige afslutninger sat sammen i løbet af 15 minutter, men spillede 2-2 imod Salernitana i midtugen, hvilket skriger til himlen om et hold uden et fast ståsted. Under Ivan Juric var alt omkredset en solid defensiv og kalkuleret offensiv, men 11 mål imod sig på blot fem kampe er ikke et sundhedstegn. Det kan godt gå hen og blive virkelig slemt, og sæsonen er ikke længere inde end at vi sagtens kan se endnu et trænerskifte inden 38. runde er spillet. De kan trøste sig over at begge mål imod Salernitana kom præcis, som Verona gerne vil have det – gennembrud på siden og en omstilling, men at de ikke kan holde en 0-2 føring imod et af de dårligste Serie A hold i nyere tid (ja, dårligere end Crotone og Benevento) er bekymrende. Jeg tror manden med solbriller og en skaldet isse, Davide Ballardini hiver sæsonens anden sejr i hus.    

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,88 – SPIL HER >>*

Juventus – Sampdoria 1 (2-1)

Endelig kom der lidt opløftning til Juventus, som kunne notere sig deres første sejr i sæson 21/22. Det har ikke været kønt, og afslutningen på sidste rundes duel imod Spezia var heller ikke imponerende. Det var ren overlevelse efter de bragte sig foran 3-2, hvor man tydeligt kunne fornemme et stresset og meget panisk Juve mandskab forsøge at sætte kløerne i tre point på uskøn vis. Men samlet set formåede Juventus at spille to halvleg i streg, hvor de var det bedste hold på banen, og så må det sidste kvarter stå som et tydeligt tegn på, holdets sindstilstand. De har ikke et solidt vinder gen i sig og mangler mentalt overskud til bare at køre sejre hjem på nuværende tidspunkt. Måske kan det give dem lidt arbejdsro og sende dem tilbage på rette kurs, men de står over for en drilsk modstander når Sampdoria kommer på besøg. Dog en modstander de har haft exceptionelt godt styr på med otte sejre og to nederlag i de sidste 10 opgør. Fire sejre i streg og en målscorer på 9-1 i de to seneste sæsoner, så måske sidder noget i hukommelsen – det går de brug for.

Sampdoria blev kørt rundt i manegen af Napoli torsdag aften, da de tabte 0-4. Det dygtige angriber Victor Osimhen var en for stor mundfuld og hele fortællingen om at Sampdoria altid er med i kampene smuldrede totalt. Det var ikke fordi de var helt ude af kampen, men 2-0-målet kort før pausefløjt dræbte deres chancer og 60 minutter inde var slutresultatet pludselig fundet. I Blucerchiati skal hurtigst muligt videre, da endnu en svær kamp venter når de skal forbi Allianz Stadium imod ”Den Gamle Dame”, som muligvis har fået indopereret nye hofter og dermed klar til kamp. Skal de have noget med fra den næste kamp, skal de stå bedre defensivt ved at lukke Juventus ned centralt og skabe omstillingsmuligheder derfra. Begge hold har ramt langt under deres niveau fra sidste sæson, men der er en grund til at vi ikke må afskrive Juventus fra en top-4 placering endnu. Jeg tror på en smal sejr til hjemmeholdet.   

Rundager tror på: Juventus vinder med præcis ét mål til odds 3,80 – SPIL HER >>*


Empoli – Bologna X (1-1)

Empoli dummede sig muligvis imod Venezia for tre runder siden, men fik rettet op på det i midtugen med en 0-2 sejr hjembragt fra Sardinien. Cagliari som må havde følt sig en anelse uheldige og dermed kunne oprykkerne tage deres anden sejr på baggrund af voldsom effektivitet foran målet. Det blev ikke til mange store chancer, men en lige kamp, hvor sejren sagtens kunne gå begge veje. Forskellen var gæsternes evne til at få sat bolden indenfor rammen, hvilket må være første regel i målscorens håndbog. Sidste gang de to hold mødtes på Carlo Castellani var i sæsonen 18/19, hvor Empoli gik sejrrigt ud af opgøret. Desuden har hjemmeholdet aldrig tabt til Bologna i en ligakamp i egen hule. Det er dog blevet til et nederlag tilbage i 2001 i forbindelse med en pokalkamp, men deres evne til at kontrollere kampene på eget græs er ganske fornuftig.

Det må være dybt frustrerende at gøre så mange ting rigtigt, som Bologna gjorde i sidste runde imod Genoa, og så alligevel ende med et 2-2 resultat. Effektiviteten manglede og gav et dumt straffespark væk til slut. Dermed har de spillet to nedslående kampe i streg og skal nu forsøge at komme op på hesten igen når de skal gå efter deres første udebanesejr i ligaen imod Empoli. De har ikke mange skader, men har omvendt ikke fået meget ud af Riccardo Orsolini, Musa Barrow og Andreas Skov Olsen endnu. De tre giftige kanter kan til gengæld få det hele til at eksplodere, hvis de endelig får hul på bylden, da niveauet plejer at være højere. Jeg forventer en lige kamp, hvor begge hold vil kunne leve med en uafgjort.   

Rundager tror på: X’et til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Salernitana 1 (2-0)

Lillebror blev sat på plads i sidste runde, da Sassuolo skulle forsøge at drille Atalanta. Det endte med et fuldt fortjent nederlag på 2-1 og pludselig roder de ellers så velspillende gutter i sort og grønt rundt langt nede i tabellen med fire point. Kampprogrammet har ikke været voldsomt, så de må være en anelse skuffet og rystet over situationen. Francesco Caputo blev nok solgt en anelse for tidligt i forhold til, hvad de unge stjerneskud Giacomo Raspadori og Gianluca Scamacca kan bære. Derudover Domenico Berardi på ingen måde kommet godt ind i sæsonen, men fik muligvis kickstartet den med en imponerende scoring fra 25-30 meters afstand i sidste runde. Og når vi snakker om at kickstarte sæsonen, så er det muligvis også hvad Neroverdi får mulighed for i weekendens opgør.

Hovedrystende dårlige Salernitana fik en smule oprejsning imod Verona, da de formåede at komme tilbage fra et truende 0-2 nederlag. En tilfældig bold lander ned for fødderne af Cedric Gondo, som reducerer til 1-2 lige før pause fløjt – perfekt timing. I anden halvleg bliver det nok engang til en noget tilfældig bold, denne gang til Mamadou Coulibaly og pludselig stod oprykkerne med deres første point efter fem kampe. De skal ikke forvente den samme oplevelse i weekenden, da Sassuolo med stor sandsynlighed vil begrænse Salernitanas boldomgang til lange pasninger og håbe på det bedste. Deres eneste fordel er fysikken, som tidligere har vist sig at give værterne problemer, men jeg kan ikke se en kampudvikling, som kan give gæsterne mere end 10-15 procents chance for en sejr. Det bliver en hårdt spillet affære, men jeg forventer klart en sejr til Sassuolo.

Rundager tror på: Sassuolo -1,5 (AH) til odds 2,23 – SPIL HER >>*

Udinese – Fiorentina X (1-1)

Udinese måtte på baggrund af en enkelt scoring i første halvleg se sig slået 1-0 mod Roma. Begge hold havde hver deres halvleg, og det var kun et spørgsmål om at hovedstadsklubben fik banket den ind. Brumbassen, som fortsat holder sig i luften, har nu tabt to kampe i streg til Roma og Napoli, men får nu en mulighed for at få gjort noget ved den dårlige stime. Modstanden må forventes at blive mere håndterbar uden at forklejne gæsterne fra Firenze, men det er en anden kaliber end de to førnævnte. Skal de have stoppet blødningen skal de holde fast i deres gode anden halvleg og håbe på lidt magi fra deres argentinere. Bagkæden er solid med Samir, Bram Nuytinck og Rodrigo Becao.

En flot første halvleg kunne ikke stå alene, da Fiorentina skulle forsøge at stoppe Inters suverænitet i denne sæson. Missionen fejlede fordi de ikke var i stand til at stoppe den høje individuelle kvalitet Inter er i besiddelse af, og dermed var deres 1-0 føring sat over styr efter 55’ minut. Værre blev det for værterne med udvisningen af nyindkøbte Nicolas Gonzalez, som ellers var en vigtig brik i deres forsøg på et comeback. Nu står de i stedet med et 1-3 nederlag og Gonzalez ude i det kommende opgør. Udover ham mangler de fortsat Lorenzo Venuti og Gaetano Castrovilli, hvilket kommer til at udfordre kvaliteten i start-11 og på bænken. Gæsterne har siddet tungt på det interne regnskab, men tabte i sidste sæson på Dacia Arena, og grundet skader og et stramt program tror jeg, vi kan forvente en lige kamp. Derfor tror jeg på en pointdeling.    

Rundager tror på: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Lazio – Roma 1 (2-1)

Derby Della Capitale fortjente næsten ”Rundens kamp” titlen, men må i denne omgang komme ind som et stensikkert andet valg. Lazio skal forsøge at rejse sig efter deres 1-1 resultat imod et vel organiseret Torino mandskab, som lukkede ned for et ellers målfarligt mandskab i 90 minutter. Heldigvis for Lazio spiller man ofte med tillægstid, og hvem andre en Ciro Immobile til at redde et point med hjem til hovedstaden i 91. minut. Giver man den dygtige angriber en lillefinger har han det med at flå armen af dig. Lazio får brug for blandt andet Immobiles kvaliteter, hvis de skal have vendt denne mindre krise med fire kampe uden sejre (Champions League inkluderet), men Sergej Milinkovic-Savic bliver nødt til at komme i gang igen. Kun en assist og en stærk præstation imod Cagliari er det blevet til i denne periode, og han er en integrereret del af holdets succes. I den kommende runde er der mere end blot tre point på spil, da dette derby betyder ekstremt meget for begge mandskaber, og det er typisk i kampe som denne at Milinkovic-Savic vågner op.

Roma hev en forventet sejr i hus, da Udinese var på besøg torsdag aften, men præstationen var ikke til at råbe hurra for. De gik mere eller mindre i stå i anden halvleg og kan være godt tilfredse med tre point efter det de leverede. Jose Mourinho kan muligvis allerede være godt i gang med at dræbe et ellers ganske underholdende Roma mandskab, som stod for et hav af mål i sidste sæson. Det skal dog siges at de også tillod et hav af mål, og derfor skal Mourinho ikke have alt for meget skældud, da det i sidste ende handler om sejre, hvilket Antonio Conte stadfæstede i sidste sæson med Inter. Til det kommende derby må de klare sig uden Lorenzo Pellegrini, som fik sit andet gule kort lige før lukketid i sejren over Udinese, og dermed mister de en vigtig offensiv brik. Han er velsagtens Mourinhos yndlingsspiller! De to har det med at holde fæstningen og hive en sejr i land på hjemmebane, og det tror jeg også bliver tilfældet i den kommende runde.    

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,75- SPIL HER >>*

Napoli – Cagliari 1 (3-1)

Endnu engang udstiller Napoli en modstander fuldstændig med en pragtfuld offensiv slagkraft. Victor Osimhen er nu, efter hans to scoringer i deres seneste 0-4 sejr over Sampdoria, oppe på fem scoringer i de seneste tre kampe (Champions League inkluderet) – han er brandvarm! Det er svært at se, hvem eller hvad der skal stoppe dem lige nu, hvis ikke det er sort uheld i form af et hav af skader. Men selv da de var hårdt ramt af det formåede de at vinde sikkert, og nu hvor Dries Mertens forventes tilbage allerede i det kommende opgør, virker de nærmest uovervindelige pga. deres evne til at score mål. Napoli skal blot fortsætte med at skabe chancer via kanterne, banke løs på omstillingerne og holde Kalidou Koulibaly fri for skader, så kunne de godt ligne det stærkeste bud på en udfordre til Inter.

Cagliari befinder sig på en næstsidste plads og er ikke kommet sig ovenpå sidste års skuffende sæson, med overlevelse i sidste øjeblik. Nederlag til Empoli, Genoa og et uafgjort resultat imod Spezia understreger deres dårlige start på 21/22. Det skal dog siges, at de var ekstremt uheldige imod Genoa og Spezia, hvor det umiddelbart skulle havde givet seks point. Præcis den samme historie som i sidste sæson – de formår ikke at score på deres chancer eller lukke af i eget felt. Det er en skræmmende dårlig cocktail imod Napoli, som kun har lukket to mål ind og samtidig scoret 14 gange. Derfor forventer jeg også en stensikker sejr, ligesom otte ud af de seneste 10 kampe også er endt med at give.   

Rundager tror på: Napoli -1,5 (AH) odds 1,81 – SPIL HER >>*

Venezia – Torino 2 (0-2)

Venezia blev overmatchet, da de besøgte AC Milan i midtugen og led et 2-0 nederlag. Der var ikke meget at komme efter, hverken i boldomgang eller skabte chancer. Seks skudforsøg med to indenfor rammen og en samlet xg på 0.24 (ifølge Wyscout), afslører et hold uden niveauet til at kunne konkurrere imod de bedste. Spørgsmålet er om et top midterhold, som Torino, også bliver en for stor mundfuld eller de kan finde noget frem. Deres 3-0 nederlag til Udinese i anden runde taler ikke for at dette er tilfældet, men mission overlevelse skal måske også ligge imod andre modstandere, hvor en kamp som denne kan bruges til at arbejde videre med holdet.

Torino er kommet stærkt fra start under Ivan Juric, og det bliver interessant at se, hvor langt den taktiske begavede cheftræner kan drive det med et bedre hold end Verona. I torsdags formåede de at hive et point ud af Lazio med et 1-1 resultat, hvor Lazio skal være glade for deres reducering lige før slutfløjt. Torino skaber langt mere end deres modstander og burde nok havde stået med alle tre point i sidste ende, men et point og endnu en solid præstation er godkendt. De er blevet svære at spille imod grundet en stærk defensiv med kun fem mål indkasseret i de fem første kampe – fire af dem kom i de to første kampe. De var skræmmende sikre, da de spillede imod Salernitana og vandt 4-0, og det resultat er vi sikkert ikke langt fra imod endnu en oprykker. Sidst de to hold mødtes tilbage i 2005 foran 1.648 tilskuere blev det til en snitter til Venezia på 0-3, og det kunne godt lugte af en gentagelse. Jeg tror på en sikker sejr til gæsterne.  

Rundager tror på: Torino -1,5 (AH) til odds 4,25 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

100 % bonus op til 500 kr. / Freebet op til 1.000 kr.

Vælg mellem to velkomsttilbud: 100 % indbetalingsbonus (bonuskode = MAXSPORT) eller 100 % freebet (bonuskode = MAX1000). Indbetalingsbonus – min. 100 kr., max. 500 kr. – krediteres straks, og skal omsættes 10x til min. odds 1,50 inden for 60 dage. Freebet – min. 50 kr., max. 1.000 kr. – krediteres efter omsætning af indbetaling x10 på akkumulatorer (3 el. 4 valg) til min. odds 3,50 inden for 90 dage. Freebet gælder i 7 dage. 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25).

Skriv et svar