18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 5. runde i Serie A d. 21. – 23. september 2021

Der er midtugerunde i Støvlelandet, hvor toppen i Serie A begynder at udforme sig. Et hold, der dog stadig ikke har gjort sin entre i toppen er Den Gamle Dame fra Torino; Juventus. Lige nu ligger de til nedrykning, og det er hårde tider for de ellers vante mestre. Hvordan det kommer til at gå dem i denne runde, vil Michael Rundager give sit bud på, samt et kig på resten af kampene.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Fiorentina – Inter X (1-1)

Fiorentina har efter tre sejre i streg placeret sig på en flot femte plads og viser en anelse fremgang fra de seneste sæsoner. Det samme i forhold til fremgang, kan overraskende nok siges om de forsvarende mestre, som ellers var mere eller mindre suveræne i sidste sæson. Det skal dog understreges at de mere eller mindre blev båret af en betondefensiv, som selv den mest garvede murermester ikke kunne banke ned og en Romelu Lukaku, som på bedste Herkules vis fik tromlet alt modsat på sin vej ned. I år ser vi et mere homogent hold, som i samme ombæring ikke lever på en defensiv organisation, men på god fremadrettet fodbold i presset og på bolden. Derfor kan vi forhåbentlig glæde os til en lækkerbisken, når de to formstærke mandskaber mødes. 

Hjemmeholdet har på ingen måder været sprudlende, men har alligevel vist god vinder mentalitet med tre sejre på 2-1 imod Torino, Atalanta og Genoa. I det seneste opgør dominerede Fiorentina fuldkommen Genoa i en kamp, som nemt kunne havde endt 1-4 havde de blot været mere effektive foran mål. Specielt Giacomo Bonaventura var storspillende og diskede op med en flot scoring, udover at være involveret i stort set samtlige farlige situationer. Kan han bibeholde det samme niveau samtidig med at Dusan Vlahovic og Nicolas Gonzalez bidrager kontinuerligt, ser jeg ikke hvorfor Fiorentina ikke skulle forblive omkring toppen af tabellen. Det vil bestemt også kræve et højt niveau fra blandt andre de føromtalte, men det er i virkeligheden en spiller, som Nikola Milenkovic i bagkæden, der for alvor skal blomstre for at modstå Inters voldsomme offensiv. Derudover skal en ellers offensivt indstillet Cristiano Biraghi være forberedt på et hav af returløb, for at bremse de kontrastød, som vil komme i hans side i det tilfælde at hurtigløberen Denzel Dumfries er i hopla. De må fortsat klare sig uden den fortrukne på højre back, Lorenzo Venuti, men Gaetano Castrovilli er også ude med en skade. Skal vi lægge noget i historikken imellem de to mandskaber (ingen sejre Fiorentina i 10 opgør), ser det ikke lyst ud, men Inter må være en anelse mere presset fysisk grundet Champions League kamp i sidste uge. 

Inter har været befriende at se på efter Antonio Conte ellers havde dræbt alt lyst til fodbold for efterfølgende at stikke af fra hvad, der måske lignede et taberprojekt. Her må det blot siges at cheftræner Simone Inzaghi indtil nu har formået at bygge videre på mange af sidste års dyder, men samtidig givet holdet en offensivt udtryk. Det ser faktisk ud som om, at der er en risikovillig plan på bolden udover selvfølgelig at satse på omstillinger. De formår at skabe gennembrud via kanterne lige såvel, som centralt fordi generelt dygtige spillere får lov til at løbe dybt i større grad samtidig med at tempoet er skruet op. Det hele er mindre kalkuleret og fokuseret på ikke at miste bolden i farlige positioner, da spillerne tager større chancer på bolden. Det har blandt andet ført til 15 scoringer på blot fire kampe, og seneste kamps sejr på 6-1 over Bologna er blot en af mange storsejre. Bologna som i de to foregående runder havde formået at holde buret rent og for den sags skyld var ubesejret. Ligesom værterne må gæsterne også undvære nogle spillere, som unægteligt svækker deres muligheder i løbet af kampen, da Arturo Vidal, Stefano Sensi og Joaquin Correa er tvivlsomme. Fiorentina skal tidligt op for at kunne modstå det pres, som vil komme, men vi har set huller i osten imod dygtige individualister, som da Inter spillede 2-2 imod Sampdoria. Det var primært på kanterne de var sårbare, og her kommer Gonzalez til at skulle spille en vigtig rolle. Jeg tror vi kan forvente en tæt kamp, men også en ægte midtuge kamp, hvor begge hold muligvis vil passe lidt ekstra på. Derfor tror jeg vi får et uafgjort resultat.

Rundager tror på: X’et til odds 3,92 – SPIL HER >>*

Bologna – Genoa 1 (2-1)

Bologna står overfor en stor mental opgave, når de skal forsøge at ryste deres seneste tenniskamp af sig. Hele 6-1 slagtede Inter dem med i weekendens ganske underholdende topopgør. Der skulle dog ikke gå lang tid før kampen reelt var lukket, med tre scoringer indenfor 34 minutter. Som cheftræneren, Sinisa Mihajlovic helt rigtig sagde forleden – var kampen afgjort ved pause, og Bologna kom ikke ud på banen med noget opløftende til anden halvleg. Lidt underholdende var det til gengæld, da Arthur Theathe storjubler ved reduceringen til 6-1 med lige knap 5 minutter igen – han var bestemt glad for sit mål på sin debut. Kan hjemmeholdet genfinde takterne fra de tre foregående runder og glemme alt om weekenden, er der ingen tvivl om at de skal gå på banen med favoritværdigheden intakt. 

Omkring bunden af tabellen finder vi ikke overraskende, Genoa, som ikke havde heldet på deres side i sidste runde. Et smalt 1-2 nederlag til Fiorentina og tre point i de første fire runder placerer dem på en femtende plads – vanvittigt nok, befinder de sig over Juventus, ligesom mere eller mindre alle andre. Vi kan ikke forvente mange ændringer i deres tilgang til kampen, men blot at de skal være skarpe på at begrænse Bolognas mulighed på siderne og lukke af for Roberto Soriano, som var outstanding imod Verona. Problemet for Genoa er, at Bologna har en forholdsvis bred vifte af spillere, som kan afgøre fodboldkampe og selv mangler defensiv kvalitet på siderne. De kan dog trøste sig af at have Milan Badelj centralt på banen til at holde styr på Soriano. At dømme ud fra den store rotation cheftræner, Davide Ballardini har praktiseret i denne sæson, tyder det også på at han ikke aner, hvad han skal stille op. Bologna får slettet hukommelsen fra weekenden og vender tilbage til deres gode stime med endnu en sejr.   

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,96 – SPIL HER >>*

Atalanta – Sassuolo X (1-1)

Typisk vil jeg altid placere kampe imellem Atalanta og Sassuolo helt oppe på den piedestal jeg kalder ”Rundens kamp”, men grundet La Deas håbløse form, kan det ikke forsvares. Vi snakker to af de typisk mest underholdende hold i Serie A, som skal duellere – storebror mod lillebror. Atalanta formåede i alt stilfærdighed at klare en 0-1 sejr over Salernitana. Heldigvis for dem, var det på baggrund af en stærk scoring fra deres vigtigste offensive brik, Duvan Zapata. Dermed har han sørget for et mål i samtlige kampe han har været involveret i indtil nu, men det er skræmmende at de ikke formår at skabe flere afslutninger end 9 i løbet kampen. Som regel kan de producere chancer imod alle typer defensive udtryk, men de har svært ved for alvor at blive farlige imod et lavtstående hold i denne sæson. Der mangler power og kvalitet på den sidste tredjedel. De skal dog indstille sig på at hive tekstbøgerne op omkring den gode offensive omstilling, da Sassuolo må forventes at være mest på bolden. Atalanta må fortsat undvære Merih Demiral, Luis Muriel og Hans Hateboer, hvilket er spillere i eller tæt på start-11 og derfor et stort tab. 

Når de to hold har mødtes, er storebror- vs. lillebrorforholdet for alvor trådt i kraft i form af 14 sejre og kun to nederlag til Atalanta fordelt over 21 opgør. Vi skal tilbage til 2014 for at finde den seneste sejr til Sassuolo, og i nyere tid er det blevet til flere nederlag på over to mål. Den power og evne til at straffe modstandere på omstillinger, er typisk noget som gør ondt på gæsterne. Men også deres manglende evne til at forsvare uden bold er tydelig – for dem er det bedste forsvar deres boldbesiddelse. De skal begrænse standardsituationer og holde bolden så langt fra deres eget felt som muligt imod et fysisk markant stærkere hold, som Atalanta. Det er måske også nu, hvis det skal lykkes dem, da værterne måske lige er begyndt at kravle op af formmæssigt. Sassuolo døjer med få skader og har ikke spillet en midtuge kamp i sidste uge og kommer forventeligt med mere overskud. Derfor tror jeg på et uafgjort resultat. 

Rundager tror på: X’et til odds 4,60 – SPIL HER >>*

Salernitana – Verona 2 (0-2)

Salernitana er så småt begyndt at vænne sig til tilværelsen i Serie A, de er kommet over 100 succesfulde afleveringer pr kamp, og var ekstremt tæt på at tage point, hvis ikke en sejr senest imod Atalanta. Holdet spiller stadig forfærdeligt rodet på bolden, men skal have ros for at være ekstremt afklaret på bolden. Den skal sparkes langt på siderne eller i bagrum, på modstanderens banehalvdel skal der ikke sættes noget opbyggende i gang, men blot direkte mod mål og så skal der for alt i verden afsluttes. De er ikke noget frisk pust til den bedste række i Italien, men at dømme ud fra deres afslutninger imod Atalanta, kan vi godt forvente os nogle bangers i løbet af sæsonen. De er fortsat uden point og har en målscore på 2-11 og tager nu imod et hold, som netop har besejret Roma 3-2. Det lugter ikke godt for oprykkerne. 

Den manglende kvalitet i afslutningerne fra Salernitana var på ingen måde en udfordring for Verona, som scorede tre flotte mål i weekenden og sikrede sig sæsonens første point. Det har været en tung start for gæsterne, men med den nye cheftræner, Igor Tudor ved roret så vi mange af de samme offensive dyder som i de to foregående sæsoner. Verona får skabt gode overtalssituationer på kanterne, hvilket giver dem to af målene. Defensivt har de stadig meget at skulle fikse, hvis de skal være det samme hold, som spillede 1-1, 1-0 og lignende i 50 procent af kampene. Ivan Ilic, Antonin Barak og Gianluca Caprari bliver vigtige brikker i det kommende opgør, men kan de finde topformen bør det give endnu en sejr. Jeg forventer en af de mindst seværdige kampe i mands minde – noget i retningen af Cagliari vs. Fiorentina i sidste sæson, og det var historisk ringe. Men jeg forventer også en sejr til Verona, som måske vil leve lidt på det momentum en ny træner kan give.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,13 – SPIL HER >>*


Spezia – Juventus 2 (1-2)

Spezia har forhåbentlig nydt for en stund, at de har ligget over Juventus med dobbelt så mange point i tabellen, for nu kan det potentielt være slut. De møder en modstander, som på papiret er i en anden galakse, men det skal ikke forhindre dem i at forsøge at gentage sidste sæsons fortælling om de mange sejre over top-7 hold. Skal de slå Juventus er det nu! De må dog klare sig uden den unge angriber, Ebrima Colley, som måske kan blive erstattet af deres topscorer fra sidste sæson, M’Bala Nzola. Det er dog fortsat Emmanuel Gyasi de skal håbe, kan levere varen, og han skal score mange mål, da det der med at forsvare ikke er en spidskompetence hos Spezia. I weekenden vandt de 1-2 på et par fantom scoringer banket op i sammenføjningen begge gange, og den slags ”held” skal de nok bruge igen. 

Juventus viste sundhedstegn i sidste rundes 1-1 imod AC Milan, som blev begrænset til to chancer skabt på et hjørnespark og et flot gennembrud i de døende minutter. Med lidt held havde Alvaro Morata lukket kampen i første halvleg, men det lader ikke til at være den mentalitet Juve lever under. De mangler et “killer instinct”, hvor de kontrollere kampene fra start til slut. Efter scoringen blot fire minutter inde i kampen, forsøgte de blot at forsvare kampen hjem. Det er uværdigt og et tegn på manglende forståelse for, hvilken klub de er. Ikke desto mindre er det nu blevet til to kampe i streg uden nederlag (alle turneringer inkluderet), og der kan anes en smule bedring. Der er ingen tvivl om at Juventus er storfavoritter til dette opgør, men det er svært at vide, hvad vi får fra deres mange dygtige spillere. Desuden må de undvære en skadet Alvaro Morata. Jeg forventer dog en sejr, men de har skuffet mange gange allerede.

Rundager tror på: Juventus vinder med præcis ét mål til odds 3,85 – SPIL HER >>*

AC Milan – Venezia 1 (2-0)

AC Milan spillede for anden kamp i streg uden sprudlende intensitet i angrebet og må hungre efter at få Zlatan Ibrahimovic klar. 1-1 imod et ekstremt sårbart Juventus mandskab uden at skabe det store er ikke noget at råbe hurra for. De mangler en ægte 9’er når både Olivier Giroud og den gamle svensker er skadet, da Ante Rebic ikke lever op til de behov et hold med kun en angriber har. Derudover står de noget svækket i bagkæden, da både Davide Calabria og Simon Kjær forventes ude med skader. De kan så trøste sig med at den kommende modstander ikke har vist sig voldsomt skræmmende indtil nu. Milan bliver dog nødt til at skrue tempoet op og satse markant mere, specielt på kanterne, da Venezia er ekstremt centreret på banen. Den unge højre back Pierre Kalulu skal bruge sin speed til at komme afsted, og så burde han snildt kunne blive farlig ligesom til sidst imod Juventus. 

Gæsterne lider ikke under skader, men kan så heller ikke præsentere de samme profiler som Milan. I de tre seneste kampe har de skulle vise sig positivt frem med point, da Spezia, Empoli og Udinese er nogle af deres direkte konkurrenter i bunden. Det har dog ikke kastet mere end en enkelt sejr af sig og formår de ikke at udnytte deres chancer, bliver det en lang sæson. Senest var de enormt uheldige imod Spezia, som sparkede to kanonkugler ind, samtidig med at Venezia ikke kendte sin besøgstid. Man fristes til at kalde det lidt historisk, da det er første gang de to hold mødes siden 2002, og det er første gang cheftræner Stefano Piolo og Paolo Zanetti står overfor hinanden. Om kampen bliver historisk, tør jeg ikke spå om, men jeg forventer en sikker sejr til Milan, som skal tilbage på vinderkurs.

Rundager tror på: AC Milan -1,5 (AH) til odds 1,76 – SPIL HER >>*

Cagliari – Empoli 1 (2-1)

Slår man skadeplaget op i ordbogen finder vi Cagliari, som har seks skader blot fire runder inde i sæsonen. Bagkæden er hårdt ramt, da Diego Godin fortsat forventes ude med en knæskade og Gabriele Zappa har karantæne. Derudover vil de fortsat savne Marko Rog (korsbåndsskade) og Kevin Strootman. De overraskede dog alle med et ganske ufortjent point tyvstjålet ud af Lazios lomme, da de formåede at spille 2-2 senest. Det krævede en flyvende indsats fra Joao Pedro, som scorede og lagde op til en scoring, men de havde ikke meget mere at komme med udover de to mål og momentvis godkendt boldomgang. Det er ikke noget, som lokker mange tilskuere på stadion, men et point i Rom er vigtigt taget deres pointhøst i betragtning. 

Empoli roder rundt i bunden sammen med de to andre oprykkere og blandt andet Cagliari. Begge hold må lugte blod i det kommende opgør, men ved også hvor meget et nederlag også kan betyde. Derfor forventer jeg bestemt en passiv tilgang fra Empoli, som uden tvivl gerne vil være i boldbesiddelse, men formentlig ikke vil satse med for mange folk på øboernes sidste tredjedel. Kan de slippe afsted med et enkelt point vil det være vigtigt for deres mission om overlevelse. Empoli har ingen skader, men skal forsøge at ryste et 0-3 nederlag til Sampdoria af sig fra weekenden og har ikke den samme Serie A erfaring. Derfor tror jeg vi ser en Joao Pedro træde i karakter endnu en gang, for at sikre tre vigtige point til Cagliari.

Rundager tror på: Joao Pedro scorer når som helst til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Napoli 2 (1-2)

En stærk sejr på 0-3 over Empoli bringer Sampdoria godt op i tabellen, og endnu en sæson, lader det til at de får det bedste ud af truppen. En ellers svær start på sæsonen har kastet 5 point af sig og en målscorer på 5-3. Det må give troen på egne evner og ligesom i sidste sæson, var de med i alle kampe, grundet deres evne til at true på kontra og være skræmmende effektive. Jeg havde min tvivl om, hvorvidt købet af Francesco Caputo gav mening, det tror jeg nu stadig ikke det gør på sigt, men på den korte bane ser det ud til at give mål. To scoringer imod Empoli og straks kan den 34-årige angriber være sat i gang. Han skal vise samme effektivitet imod Napoli, da det er en modstander de ikke kan forvente at få mange gaver fra. Generelt har det bare set svært ud for dem, hvilket en sejr i de seneste 11 år også understreger. I samme periode er det blevet til 16 nederlag og tre uafgjort. 

Napoli er dygtige til at skabe gennembrud i siderne og halvrum, hvilket er mindre risikobetonet imod de hold, som er stærke på omstillinger. Det begrænser simpelthen mulighederne for at skabe noget farligt og gør det lettere at komme i balance defensivt. Sådan har det selvfølgelig ikke set ud i de seneste 11 år, hvor mange andre faktorer spiller ind, men i nyere tid, hvor det er blevet til fem sejre i streg, står det tydeligt. Gæsterne har haft en formidabel start på sæson med maksimal pointhøst og en målscorer på 10-2. Derudover ser det ud til at Victor Osimhen endelig er kommet i gang – tre mål i de seneste to kampe (inklusiv Europa League). De holder et helt skræmmende snit i xG produktionen (1.97 ifølge Wyscout) og holder samtidig modstanderen langt nede (0.9). Kun 8.5 afslutninger imod sig vidner om en effektiv boldomgang og blandt andet et stærkt genpres. Specielt genpresset bliver afgørende, og er en stærk fortaler for, hvorfor jeg forventer en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,86 – SPIL HER >>*

Torino – Lazio X (1-1)

Torino har med to sejre i streg rystet en skidt start af sig og befinder sig lunt i midten af tabellen. Senest vandt de fuldt fortjent 0-1 over Sassuolo, som ikke gjorde det store væsen af sig. Torino kunne havde scoret 3-4 mål samtidig med at de lukkede godt af for de ellers velspillende I Neroverdi. Runden forinden slagtede de Salernitana. Sæsonen har defensivt været godkendt og det virker som om de har fundet et godt fundament at bygge videre på under cheftræner, Ivan Juric. Juric har en evne til at skabe noget på hjemmebane, det er altid svært at komme hjem med noget imod hans hold. De har dog haft det svært i de seneste to sæsoner, hvor det er blevet til tre nederlag og én uafgjort, samt en målscorer på 4-10, men noget tyder på bedring fra fx sidste sæson. Til trods for bedring må de dog klare sig uden Andrea Belotti, Simone Verdi, Dennis Praet, Simone Zaza og Armando Izzo. Et hårdt slag på start-11 og bredden. 

Lazio er overhovedet ikke ramt på skader, men måske selvforståelsen efter de totalt udspillede Cagliari og alligevel måtte nøjes med 2-2. Runden forinden blev de overkørt at AC Milan og tabte 0-2, hvilket pludselig har kastet dem væk fra den umiddelbare top med syv point i fire kampe. De kan stille med stærkeste start-11, men det er blevet til mange minutter på kort tid grundet Europa League, og Lazio har en slem historik med skader, så spørgsmålet er om der bliver roteret. Det her er under alle omstændigheder en af rundens mest interessante opgør, da den potentielt set kan blive ganske underholdende samtidig med at den muligvis kan give nogle svar på de to styrkeforhold. De tre seneste opgør har været tætte, og det forventer jeg også dette bliver. Derfor er mit bud et uafgjort resultat.

Rundager tror på: X’ettil odds 3,56 – SPIL HER >>*

Roma – Udinese 1 (2-1)

Der var ingen feststemning i hovedstaden denne weekenden, da hverken Roma eller Lazio for den sags skyld kunne fejre en sejr. Roma måtte rejse hjem med et 3-2 nederlag til Verona, som var skræmmende effektive på deres chancer. Roma skal også have ros for at score på de to afslutninger de sætter indenfor rammen i en meget lige kamp. Verona kom ud fra anden halvleg og totaltoverrumplede gæsterne, som ikke have et modsvar, men fik foræret et selvmål, som trøstepræmie. Roma forsøgte i de sidste 15-20 minutter at få skabt noget, men var ikke i stand til at spille chancerne store nok. Det var tydeligt allerede imod Sassuolo at der er svaghedstegn ved dette Roma hold anført af Jose Mourinho, og jeg får svært ved at se dem blande sig i toppen hele sæsonen. Ikke desto mindre må de selv have en forventning om at kunne blande sig i top-4 lidt endnu, da den kommende modstander trods alt er niveauer under. Det fortæller tre sejre og et enkelt nederlag i de seneste to sæsoner også. Går vi længere tilbage hedder den 15 sejre, én uafgjort og fire nederlag i de seneste 10 år.

Udinese fik ørene i maskinen og står formentlig stadig plantet på Dacia Arena fuldkommen rundforvirret over, hvad der foregik imod Napoli. Et 0-4 nederlag i en kamp, hvor de igen ikke skaber over ti afslutninger på mål eller over 1 i xG (Ifølge Wyscout). Udinese ridder på bølger, og noget tyder på at de befinder sig i en dal, som den kommende kamp kan være med til at definere dybden på. Skal de op fra den kræver det toppræstationer fra Roberto Pereyra, Ignacio Pussetto og Marco Silvestri – mål og redninger. Der er muligheder imod et Roma mandskab, som skal ryste en voldsom anden halvleg imod Verona af sig, men jeg spår dem ikke mange chancer. Derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet. 

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,56 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

100 % bonus op til 500 kr. / Freebet op til 1.000 kr.

Vælg mellem to velkomsttilbud: 100 % indbetalingsbonus (bonuskode = MAXSPORT) eller 100 % freebet (bonuskode = MAX1000). Indbetalingsbonus – min. 100 kr., max. 500 kr. – krediteres straks, og skal omsættes 10x til min. odds 1,50 inden for 60 dage. Freebet – min. 50 kr., max. 1.000 kr. – krediteres efter omsætning af indbetaling x10 på akkumulatorer (3 el. 4 valg) til min. odds 3,50 inden for 90 dage. Freebet gælder i 7 dage. 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25).

Skriv et svar