18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 4. runde i Serie A d. 17. – 20. september 2021

Roma, AC Milan og Napoli topper Serie A med maksimumpoint efter tre kampe. Hvorvidt det også er tilfældet, når den 4. runde er færdigspillet, giver Michael Rundager sit bud på her.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Juventus – AC Milan 1 (2-1)

Endnu et topbrag venter os i 4. runde af sæson 21/22, og denne gang er det to af de historisk største som skal duellere. Milan har gjort rent bord med tre sejre og ligner det samme tophold, som bankede derudaf i de første 15-20 runder sidste sæson, hvorimod Juventus stadig ligner en hovedløs kylling, som en gang i mellem tordner i den rigtige retning.

Den gamle dame har endnu deres første sejr i det italienske til gode. De tog dog sæsonens første imod stakkels Malmø og Jon Dahl Tomasson, da de vandt med hele 0-3 i Skåne. En sejr baseret på tre mål og 2-3 store chancer i første halvleg. I anden halvleg skruede de ned for tempoet og kørte på cruise control, hvilket også betød, at de skabte ganske lidt og tillod fem af de i alt syv afslutninger imod sig at falde i de sidste 45 minutter. Juventus mangler fortsat at sammensætte to gode halvlege, og det har kostet dem dyrt indtil nu. For at sætte det hele lidt på en spids, ser det allerede nu svært ud at tage mesterskabet med henholdsvis otte og seks point op til AC Milan og Inter. De har for længe været altdominerende og samtidig for en stund levet af, hvad Cristiano Ronaldo kunne skabe. Den tid er slut, og nu skal de nye kræfter tage over, før mesterskabet er helt væk. Det kræver blandt andet tre point i den kommende runde, og med lidt held har de Federico Chiesa og formentlig også Federico Bernardeschi tilbage, da de begge har kunnet træne med op til kampen. Fart og individuel kvalitet bliver altafgørende for succes imod Milan, som er svære at trænge igennem centralt, men ofte viser svagheder på siderne.

Rossoneri kan sende et alvorligt signal ud til alle konkurrenter med en sejr i weekenden. Kan de allerede efter fire runder komme 11 point foran Juventus og forsvare førstepladsen, ser det voldsomt spændende ud. Vi skal selvfølgelig ikke glemme deres nedsmeltning fra sidste sæsonen, hvor de mange kampe dræbte dem for tidligt, men for nuværende har de været solide med gode sejre over Lazio, Cagliari og Sampdoria. Selv deres første Champions League-kamp siden sæson 13/14 viste positive takter, da de tabte 3-2 til et velspillende Liverpool-mandskab. Milan var ekstremt effektive i de situationer, hvor det endelig lykkedes dem at spille sig op omkring Liverpools målfelt, men derudover var det en envejsforestilling. Kampen kunne snildt være endt 5-2, uden nogen havde blinket, men heroiske tacklinger og Milans dygtige evne til at skærme tilstrækkeligt af for gode afslutninger, holdt dem i live. Til trods for Juves håbløse tilstand, kan Milan forvente en svær kamp, hvor Zlatan Ibrahimovic endnu en gang må sidde ude med en skade. I de seneste fem indbyrdes opgør har Milan samlet set haft overtaget med to sejre og kun et nederlag – de nedslagtede sågar Juventus med 0-3, sidste gang de spillede på Allianz Stadium. AC Milan har ikke den samme bredde som værterne, der samtidig også spillede en noget mere afslappet midtugekamp. Derfor tror jeg, at Juventus kan få sat gang i noget positivt og tage deres første sejr i Serie A.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,21 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Torino 1 (2-0)

Sassuolo måtte tage til takke med 0 nul point, efter en stærk præstation imod cheftræner Jose Mourinho og hans tropper fra hovedstaden. De var ellers opsatte på ikke at give den rutinerede træner noget at fejre på hans kamp nummer 1.000, da de skabte et hav af chancer og fik annulleret et par mål for offside. De var gennembrudsstærke og spillede derfor ganske uvant kun med 50 procent af boldbesiddelsen, da de ikke skulle bruge mange afleveringer for at komme til farlige situationer. Men effektiviteten og evnen til at forblive på den rigtige side af offsidelinjen manglede, og derfor tabte de noget ufortjent 2-1 på baggrund af et mål på frispark og i overtiden. Rammer de samme niveau i det kommende opgør imod Torino i egen hule, tror jeg sidste års halvstore skuffelse får det umanerligt svært. Torino vil ligesom Roma gerne gøre det kompakt centralt, og alligevel skabte værterne det ene gennembrud efter det andet centralt, så de skal blot gentage succesen.

Torino fik sæsonens første sejr, da de besejrede mit nye yndlingshold at brokke mig over, Salernitana. I en fredsommelig kamp, hvor Torino stort set ikke skabte noget medmindre en standardsituation var involveret, vandt de ganske sikkert 4-0 – det skal dog nævnes, at det sidste mål kom efter, at en lang bold fra bagkæden førte til scoringen. Gæsterne har underpræsteret, og får de ikke rettet op på deres ligegyldige boldomgang, bliver det en lang og forfærdelig sæson. Tempoet er fraværende, og de formår ikke at udnytte deres ellers fornuftige trup. De må undvære Andrea Belotti, som er ude med en skadet finger, men der er mere i holdet end hans afslutningsfærdigheder. Ivan Juric er dog en dygtig strateg, som nok skal få lagt en solid defensiv, men Sassuolo fandt et højt niveau i sidste spillerunde. Kommer Torino først foran til gengæld, bliver det svært for hjemmeholdet. Jeg tror dog vi kommer til at se de altid velspillende værter tage årets første hjemmesejr.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,93 – SPIL HER >>*

Genoa – Fiorentina X (1-1)

En svær start på sæsonen blev, efter tre fuldtræffere med panden, løsnet lidt op, da Genoa uden at skabe en eneste farlig situation alligevel formåede at score tre gange imod Cagliari. Det viste sig at være nok til en smal 2-3 sejr, og endnu vigtigere gav det et mål til Mattia Destro. Destro har det altid med at score i stimer, og dette kan være starten på endnu en af dem, hvilket kan blive altafgørende for deres pointhøst. Skal de overleve i ligaen, kræver det små stimer med point, og Fiorentina på hjemmebane kan derfor hjælpe dem godt på vej. De har dog ikke været imponerende i deres femmandsbagkæde, hvor de har set voldsomt sårbare ud i luftrummet. Det er blevet til et mål imod sig på standardsituationer i de tre første kampe, hvor tre af de otte mål har været scoret med hovedet. Derfor har de også svært ved blot at stå kompakt centralt og afvise.

Skal det være i år, Fiorentina ikke skuffer – jeg og mange andre har, som tidligere nævnt, uforløst spået det op til hver sæson i for mange år. Men noget tyder på, at der er bedre tider på vej med to sejre imod Atalanta og Torino. De er omtrent lige så dårlige til at producere chancer i 21/22, som i de to foregående sæsoner, men alligevel får de prikket den ind. Det var godt nok også med stor hjælp i sidste runde, da Dusan Vlahovic kunne fejre begge mål sparket ind fra straffesparkspletten. Det skal også siges, at Atalanta kunne have scoret 2-3 mål i sidste runde og lukket kampen, havde de blot været noget skarpere på deres chancer. I stedet vandt Fiorentina 1-2 og kan med en sejr over Genoa placere sig lunt i toppen. De skal søge gennembrud langs kanterne, så de kan få sendt indlæg ind imod Vlahovic, der, med sin størrelse og værternes manglende evne til at forsvare på indlæg, kan blive den store målhelt igen. Genoa har været involveret i nogle relativt målrige kampe i de første tre runder, men det kunne godt ændre sig, da de to hold sjældent skaber noget festfyrværkeri. I de seneste ti indbyrdes opgør er det blevet til syv uafgjorte og blot 19 mål i alt. Derfor forventer jeg lidt af en ørkenvandring og pointdeling, hvilket begge hold kan være tilfredse med.

Rundager tror på: X’et + under 2,5 mål til odds 4,33 – SPIL HER >>*

Inter – Bologna 1 (2-1)

Inter er efter en formidabel start på sæsonen kommet ned på jorden igen, efter deres 2-2 kamp imod Sampdoria og senest et nederlag til Real Madrid på 0-1. En ellers ganske fornuftig første halvleg blev hurtigt glemt, da Madrid formåede at lukke fuldstændig ned for Inter og samtidig fik skabt 2-3 store chancer. Specielt Vinicius Junior og hans fart gjorde ondt på Inters bagkæde, som tillod Madrid for meget plads på siderne. De kan trøste sig med, at kvaliteten på kanterne ikke helt er den samme hos Bologna, men de er dygtige til mange af de ting, som gjorde ondt på Inter. Derfor bør de være ekstra opmærksomme på at få sideforskudt hurtigt og effektivt, så de kan lukke ned for gennembrud i siderummet. Derudover skal de udnytte Bolognas manglende evne til at forsvare på omstillinger.

Med tanke på Inters førnævnte udfordringer overfor fart på siderne og deres manglende evne til at begrænse indlægsmulighederne, må Bologna være i besiddelse af et par spillere, som kan volde de forsvarende mestre problemer. Spillere som Musa Barrow, Riccardo Orsolini, Andreas Skov Olsen skal nok skabe problemer for Inter, samtidig med at Marko Arnautovic kan tage duellerne på indlæg. Det helt store spørgsmål er mere i den anden ende – kan de begrænse et hold, som har vist sig ganske målfarlige i den bedste italienske række? Indtil nu har de holdt nullet i de to seneste kampe imod et Verona-mandskab i frit fald og Atalanta, som hver sæson har dårlige perioder. Ikke desto mindre er det positivt, at de er begyndt at holde nullet. Inter er muligvis en anelse udmattet ovenpå Champions League i midtugen, men de har roteret fornuftigt, og har en god bredde i truppen. Derfor tror jeg på en hårdt kæmpet sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: Inter vinder med præcis ét mål til odds 3,80 – SPIL HER >>*


Salernitana – Atalanta 2 (1-3)

Det lyder måske en anelse besynderligt at kalde det belejligt for Salernitana, at de får besøg at Atalanta i den kommende runde, men i den tilstand La Dea befinder sig i, kan alting ske – og det er lige, hvad det dårligste hold i Serie A i umenneskeligt mange år har brug for. Med en målscore på 2-11 efter tre runder, er det nødvendigt at møde samtlige modstandere i en dyb formkrise, ellers lader det til blot at blive endnu en afklapser. Salernitana kan dog bryste sig af at have fordoblet deres antal afleveringer i sæsonen og produceret et par skud på mål i deres 4-0 nederlag til Torino, men de er fortsat indbegrebet af alt, hvad der er forkert ved fodbold. De lange bolde kan dog gå hen at volde Atalanta en smule problemer, da løbedueller har det med at presse deres bagkæde, så jeg ville ikke blive overrasket, hvis Salernitana kan skabe lidt på tilfældige befriere fra deres egen bagkæde.

Det var ikke nogen drømmestart på Champions League, da Atalanta spillede 2-2 imod Villareal. Det kunne sagtens være blevet til 3-4 mål imod sig, specielt pga. deres mange fejl i den opbyggende fase, hvor de blev overrumplet centralt. Det problem får de formentlig ikke imod ultradefensive Salernitana. Der er dog grund til bekymring, med mindre Duvan Zapata rammer dagen og moser igennem. Der vil unægteligt blive skabt chancer, spørgsmålet er blot om de er i stand til at udnytte dem i højere grad end, hvad vi har set fra dem i Serie A indtil videre. Salernitana sideforskyder ekstremt meget, hvilket efterlader kæmpe rum modsat boldsiden og dermed gode muligheder for hurtige sideskift til den modsatte wingback, som kan komme blæsende afsted – de kan mere eller mindre sparke diagonalen i blinde, det skal nok blive farligt. Atalanta er stadig noget fra deres fordoms styrke, men i en kamp som denne er de storfavoritter og bør vinde komfortabelt.

Rundager tror på: Atalanta -1,5 (AH) til odds 1,92 – SPIL HER >>*

Empoli – Sampdoria 2 (1-2)

Empoli kom efter deres flotte 0-1 sejr over Juventus, noget så eftertrykkeligt ned på jorden igen i sidste runde, da de hjemme tabte 1-2 til Venezia. Havde gæsterne været en anelse mere effektive på et par indlæg, ville den være endt 1-4. Empoli skabte ikke det store udover et straffespark og lidt akrobatik fra Sebastiano Luperto til trods for en boldbesiddelse på hele 67 procent. Deres udfordring er det forudsigelige spil, med alt for mange tværafleveringer – det virker næsten som om de ikke må spille den centralt, og dermed sætte bolden lidt på spil. Derudover er de enormt dårlige til at holde bredden modsat boldside, hvilket betyder, at de er enormt lette at lukke ned for. Empoli kan dog potentielt set blive markant bedre, hvis de kan få gang i Patrick Cutrone og Andrea Pinamonti, hvis der i samme ombæring kommer en solid mængde mål fra Leonardo Mancuso. Imod Sampdoria kan de ikke spille langsomt, hvis de skal skabe noget, men må satse mere og samtidig være forberedt på de omstillinger, der må komme.

Sampdoria kommer til at stå over for lige netop den slags hold de elsker at spille imod. Et hold som gerne vil være i boldbesiddelse (bare fordi), og dermed giver dem mulighed for blot at vente på omstillingsmuligheder. Skal de selv til at skabe kampen, har de til gengæld også vist, at det bestemt er muligt, hvilket gik udover Inter i sidste runde. Her scorede Sampdoria et formidabelt mål og høstede et point i et tæt 2-2 opgør. De begrænsede et ellers så offensivt sprudlende Inter-mandskab til syv afslutninger og skabte mere end rigeligt til en sejr. Sidste gang Sampdoria besøgte Carlo Castellani vandt de 2-4 – jeg tror nu ikke vi får det samme antal mål, men jeg tror på en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,65 – SPIL HER >>*

Venezia – Spezia X (1-1)

Kampen om overlevelse må være overskriften, når Venezia tager imod Spezia. Lidt overraskende formåede oprykkerne fortjent at vinde 1-2 over Empoli i sidste runde, hvilket gav luft og arbejdsro. Kampen som denne og i sidste runde er altafgørende for holdets berigtigelse i Serie A. Kan de vinde over holdene, vi må forvente vil ligge i bunden, vil de med stor sandsynlighed også kunne genvinde en plads i det fineste selskab Italien kan byde på. Derfor er den kommende kamp uhyre vigtig, hvilket deres taktiske dispositioner formentlig også vil afsløre. Ligesom imod Empoli vil det ikke overraske mig, hvis de medbragte gummistøvlen og forberedte sig på at sparke langt og ellers afvente muligheden for et kontrastød. Ikke synderligt interessant, men det var nok i sidste weekend.

Spezia er fortsat uden en sejr, selvom de gjorde mange ting rigtigt imod et defensivt Udinese. De tabte kampen 0-1, da det ikke lykkedes dem at score på deres i alt 20 afslutninger, hvilket er dobbelt så mange som deres gennemsnit. Mon ikke Daniele Verde også føler sig en anelse skyldig efter en kæmpe afbrænder i de sidste ti minutter af kampen. Spezia er fortsat et positivt bekendtskab, men mangler kvalitet offensivt som defensivt, og det koster dem. Skal der point på kontoen, er det imod Venezia, også selvom det er på udebane, og det er formentlig Emmanuel Gyasi som skal have en afgørende rolle for, at det kan lade sig gøre. Venezia har ikke tabt til Spezia i nyere tid og tillader sjældent gæsterne at score mod dem. Fire clean sheets siden 2017, hvor de har mødt hinanden seks gange – det lover ikke godt for hårdtprøvede Spezia, og jeg tror ikke, de får meget med hjem. Jeg forventer dog et uafgjort resultat.

Rundager tror på: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Lazio – Cagliari 1 (2-0)

En skræmmende stærk start på sæsonen blev afblæst af et 2-0 nederlag til AC Milan, da Lazio i sidste weekenden skulle forsøge at holde en perfekt start kørende. Her må vi blot erkende, at kødbollerne ramte ved siden af, eller var i hvert fald ikke gode nok. Jeg tror dog ikke, de ryster specielt meget på hænderne i hovedstaden, da deres fokus i første omgang må være at holde sig i top-6. Skadeslisten er mere eller mindre tom, men de har et hårdt udebaneopgør fra Europa League i benene, hvor Galatasaray stod for modstanden. Dette vil unægteligt spille en rolle, men truppen virker stærkere end i sidste sæson og Cagliari har givet tre point i de seneste seks kampe og Maurizio Sarri har vundet fem og kun tabt to gange i de otte kampe han har ført et hold imod øboerne.

Denne statistik taler sit tydelige sprog om, at Cagliari ikke bryder sig om et højt pres, eller en modstander som er dygtig til at kontrollere kampene med boldbesiddelse. Men ikke desto mindre skal de forsøge at forbedre sig gevaldigt fra deres 2-3 nederlag til Genoa. Deres evne til at forsvare på indlæg var under niveau, og ni mål imod sig i løbet af tre kampe kan være en god indikation for, hvorfor de har valgt at ansætte en ny cheftræner i form af Walter Mazzarri. Ud med Leonardo Semplici og ind med rutine og måske noget mere ro. Det er tidligt på sæsonen og måske et godt pejlemærke for, at Cagliari har ambitioner om mere end blot overlevelse i denne sæson. Det er en forfærdelig svær opgave at træde direkte ind i, og jeg tror ikke, det vil lykkes Mazzarri at få et resultat med sig hjem til Sardinien. Lazio bør vinde komfortabelt.

Rundager tror på: Lazio -1,5 (AH) til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Verona – Roma 2 (1-2)

Verona er I kæmpe krise og har ikke vundet mere end to Serie A kampe siden marts 2021 – og her er jeg gavmild at tælle sidste sæson med. Senest tabte de 1-0 til Bologna, som ellers er notorisk kendte for at lukke mål ind. Derfor er det også blevet til sæsonens første trænerfyring, da Igor Tudor overtager cheftrænerrollen fra Eusebio Di Francesco. Tudor har fået en kort kontrakt til at bevise sit værd i, men har generelt ikke siddet særligt længe i de forskellige klubber. Om dette vil give afkast fra start af, er jeg også noget i tvivl om, da Verona har haft det svært imod Roma – en sejr og fem nederlag i de seneste seks indbyrdes opgør, men de kan dog glæde sig over deres flotte 3-0 sejr hjemme i sidste sæson, så der er måske en mulighed for opløftning fra start af. Det vil kræve kompakthed centralt og effektivitet på omstillingerne.

Roma topper Serie A efter en lidt ufortjent 2-1 sejr over Sassuolo i sidste runde. De tillod et hav af chancer imod sig og blev reddet af centimeter to gange, da VAR dømte Sassuolos mål for offside. Ikke desto mindre gjorde de selv en pæn figur i kampen, hvor de bestemt også kunne have scoret mere end de to mål. Med et midtugekamp i benene fra Conference League, må vi forvente en smule rotation, men skadeslisten er tom og truppen bred. Desuden spillede de hjemme, og slap derfor for alt besværet med at rejse rundt i en fortsat coronaramt verden. Derfor forventer jeg, at Roma vil hente en kneben sejr i hus og bibeholde pladsen øverst i tabellen.  

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Udinese – Napoli 2 (1-2)

Det bedste hold fra Udine har haft en forbløffende start på sæson 21/22 og befinder sig på en imponerende femteplads med syv point og en målscore på 6-2. Selvom modstanden indtil nu har heddet beskedne Spezia og Udinese samt rystede Juventus, er Udinese selv anset som at være et bundhold. Specielt efter afgangen af Rodrigo de Paul, men Luca Gotti har resultatmæssigt gjort det upåklageligt indtil nu. I sidste runde så vi dog lidt mere af det, jeg forventer fra Udinese – en halvtør præstation, som i dette tilfælde gav en 0-1 sejr over Spezia. Noget lugter af, at deres tid i toppen lakker mod enden, især når man kigger på den kommende modstander, Napoli. Sidste gang det lykkedes at besejre Napoli var d. 3. april 2016. Sidenhen er det blevet til ti nederlag og en enkelt uafgjort.

Napoli kommer med en svær Europa League kamp i benene, efter de er rejst hjem fra Leicester. Lægger man det oveni hatten, at de fortsatte lider under en del skader, bliver det måske ikke nogen nem tur til det nordlige Italien. Ikke desto mindre ser jeg så meget kvalitet i truppen, som absolut må anses for at være med i racet om at vinde Scudettoen. En spiller som endnu ikke er kommet på måltavlen i Serie A, er Victor Osimhen, som til gengæld scorede to gange mod Leicester i går. Han må efterhånden være ved at eksplodere over det manglende ligamål, men Udinese kan vise sig at være lige det hold, han har brug for. De vil stå dybt og forsøge at tvinge bolden udad, hvilket indbyder til gennembrud på siden og dermed indlæg. Kigger vi på Osimhens styrke og størrelse samt afslutningsfærdigheder, tror jeg dette kan gøre ham altafgørende i forhold til at vinde duellerne i feltet. Napoli taber sjældent til Udinese, og jeg tror heller ikke, de gør det i denne ombæring.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,93 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Få 100 % i velkomstbonus op til 500 kroner

18+. Regler og vilkår gælder. Til nye spillere ved indbetaling på min. 100 kroner. Maks. bonusbeløb: 500 kroner. Indbetaling + bonus skal gennemspilles 5x på sport (min. odds 1.50) inden for 60 dage.

Skriv et svar