18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 38. runde i Serie A d. 22. – 23. maj 2021

Får Juventus reddet sig en Champions League-billet kort før lukketid, eller formår Atalanta, AC Milan og Napoli at afvise truslen bagfra? Michael Rundager har analyseret den 34. og sidste spillerunde i Serie A.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager


Rundens kamp: Atalanta – AC Milan 1 (3-2)

Der kan være ingen tvivl om, at opgøret imellem Atalanta og AC Milan er rundens absolut mest interessante. Efter Milans besynderlige pointtab i sidste runde står de i en limbo imellem Europa League og Champions League – kæmpe skuffelse versus kæmpe præstation. Atalanta vil med stor sandsynlighed være meget interesseret i at stadfæste deres top i Serie A ved at forsvare andenpladsen. Derfor venter et kæmpe brag af et opgør.

Atalanta tabte Coppa Italia finalen 1-2 til Juventus i en kamp, hvor de var absolut det bedste hold på banen i første halvleg, men tabte kontrollen i løbet af de sidste 45 minutter. Som cheftræner, Gian Piero Gasperini udtaler efter kampen, kan de alle forlade banen med oprejst pande. Spørgsmålet er, om de er i stand til at ryste skuffelsen af ikke at kunne gentage pokaltriumfen fra 1963 af sig. Desuden må de fysisk også være en anelse mere udfordrede end AC Milan, som har haft en uges hvile og forberedelsestid. Ikke desto mindre er Atalanta fysisk i god forfatning uden skader og har en fornuftig trup i forhold til rotationsmuligheder. Gasperini har i sin tid som Atalanta-træner stået over for Milan ni gange; her er det blevet til tre sejre, et nederlag og fem gange uafgjort. Målscoren er 16-8, og generelt har Atalanta har godt styr på AC Milan siden 2014. Senest er det blevet til to sejre og en uafgjort på en 9-1 målscore.

AC Milan er under maksimalt pres fra Napoli og Juventus, som befinder sig lige under dem. Et enkelt point vil med stor sandsynlighed ikke være nok til at sikre en Champions League-plads, så alt kan gå i vasken på sæsonens sidste dag. Ligesom Atalanta skal Milan også ryste et skuffende resultat af sig efter dere 0-0 fadæse imod Cagliari i 36. runde. Selv med 20 afslutninger kunne de ikke skabe en chance stor nok til at afgøre kampen (xg 0.87 ifølge Wyscout) og sikre sig adgang til Champions League. Ligesom Atalanta er skadeslisten kort, men de mangler en ekstremt lang angriber ved navn Zlatan Ibrahimovic, som uden tvivl havde gjort forskellen imod Cagliari. Han bliver muligvis ikke savnet i samme grad i weekenden, da det bliver en helt anden kamp, men hans tilstedeværelse og kvaliteter er til at føle på. Atalantas mange bud på en målscorer og sprudlende angrebsspil kommer til at volde et tyndslidt Milan-mandskab mange problemer samtidig med, at Atalanta kan køre en giftig omstilling bedre end Lazio, som for få runder siden rundbarberede Milan 3-0. Derfor tror jeg, det bliver en sejr til La Dea i en medrivende og dramatisk afslutning på sæson 20/21.   

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,50 – SPIL HER >>*

Cagliari – Genoa 1 (2-1)

Genoa har ikke tabt en kamp til et midter/bundhold siden deres 2-0 nederlag til Benevento d. 20. december 2020. De har været forfærdelige at spille imod, da de stort set altid finder frem til en scoring, bortset fra når de møder topholdene. Der defensive og meget påpasselige tilgang til kampene er tilstrækkelig imod modstandere med manglende individuel kvalitet. Det har Cagliari til gengæld en anelse af, men de har haft det svært imod Genoas tilbageholdenhed, hvilket også gav et nederlag på 1-0 i det omvendte opgør. Værterne har det med at finde mål, hvor der egentlig ikke burde være noget. Deres midtbanegeneral Milan Badelj er yderst tvivlsom, og de må derfor klare sig uden den stærke 6’er. Det gik knap så godt defensivt i sidste runde, hvor det blev til et 3-4 nederlag imod Atalanta. Dermed har de lukket ti mål ind i de seneste fire runder og virker noget mere afslappede, efter de har sikret sig overlevelse.

Cagliari har også sikret sig overlevelse men viste en imponerende fightervilje i sidste rundes 0-0 opgør imod AC Milan. De havde parkeret alt, hvad der kunne parkeres inde i feltet og afviste ethvert indlæg eller forsøg på skud på trods af, at der ikke var noget at spille for. Med en sejr sniger de sig forbi Genoa og potentielt set også Fiorentina og Spezia, hvilket kan virke tiltalende mentalt. Lige nu ridder de på en bølge af syv kampe ubesejret og virker topmotiveret. Ligesom værterne har de også lidt skader, men ikke i samme kaliber, som Badelj. Derfor forventer jeg at se et motiveret hold fra Sardinien, uden store mangler, gå ud og slutte af med en sejr og en anelse tætter på en respektabel placering.   

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Crotone – Fiorentina 2 (1-2)

Crotone har mulighed for at spille tre kampe i streg uden et nederlag i denne sæson, skulle det lykkes dem at tage point imod Fiorentina. Det spiller dog en meget lille rolle, da de har været sikre nedrykkere i, hvad der føles som en evighed. De har ikke andet end æren at spille for og så kampen om ikke at ende på sidstepladsen. De har stort set ikke skabt noget foran mål i de seneste fire kampe, men har alligevel formået at vinde og spille uafgjort i de seneste to takket være deres offensive profiler. Selvom Benevento fortsat havde noget at kæmpe for i sidste runde, formåede de alligevel at trække dem med ned i Serie B med 1-1 resultatet. Det lugter af et hold, som fortsat vil være med i kampene, så længe modstanden er håndterbar. Vi skal ikke mere end tre kampe tilbage for at finde deres 5-0 nederlag til Roma i en kamp, som indikerer at Crotone også er gået på ferie.

Fiorentina led efter fem kampe ubesejret deres første nederlag i sidste weekend, da Napoli fuldkommen overlegent udspillede dem 0-2. Fiorentina er fortsat håbløse fremadrettet, som de er tørre foran eget mål. Der produceres i snit 10 afslutninger i begge ender af banen, når Fiorentina træder ind på græstæppet – de er ikke kommet for andet end overlevelse, hvilket er uacceptabelt for et så godt hold som deres. I forrige rundes opgør imod Cagliari begik de mord på alt, hvad der er smukt ved fodbolden i et sløjt fællesskab med øboerne, og det samme kan komme til at ske i weekenden. Jeg tror til gengæld ikke værterne vil tillade det. Kampen lugter langt væk af, at gæsterne anført af den håbløst forældet cheftræner, Giuseppe Iachini vil drage nytte af Crotones manglende evner i bagkæden og vilje til at angribe, med et par hurtige omstillingsmål. Derfor forventer jeg en sejr til gæsterne, og kan vi så få noget ordentlig fodbold fra La Viola i sæson 21/22!

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,96 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Parma X (2-2)

Sampdoria har været denne sæsons helt store overraskelse med en sikker niendeplads. Cheftræner Claudio Ranieri står med rette og kræver en lønforhøjelse efter denne præstation. Fodbolden har ikke været sprudlende, men kan med den rette sammensætning af ankermænd på midten og fart på kanterne føre til endnu mere under Ranieris ledelse. Deres 4-4-2 er modbydelig at spille imod, da deres kompakthed og evne til at angribe hurtigt og effektivt holder dem inde i alle kampe. Holdet har været meget lidt plaget af skader i løbet af sæsonen, og det er også tilfældet i weekenden, så deres forberedelsesmuligheder er helt i top til hver kamp.

Modsat værterne står Parma stadig med et hav af skader, som måske bliver klar igen – mest af alt lugter det af spillere, som ikke har lyst til at blive klar igen pga. et forfærdeligt miljø. Parma har brugt i omegnen af 100 millioner euro på spillere i denne sæson, og de står til at ende som prygelknabe i Serie A. Det er ikke imponerende, og der bliver uden tvivl rystet pose i en sådan grad, at der går hul i bunden. Æren kan ikke reddes, men skal de have en sejr i weekenden, kræver det en tålmodig opbygning via kanterne og et hav af indlæg, hvor de, udover at sigte efter Andreas Cornelius, også prøver at finde Hernani og Juraj Kucka i anden bølge. Begge hold kan være ligeglade med resultatet, men vil helt sikkert gerne slutte af med tre point – jeg tror, at det resulterer i en åben pointdeler.

Rundager tror på: X’et til odds 4,33 – SPIL HER >>*


Inter – Udinese 1 (2-0)

Inter led forleden deres første nederlag i Serie A siden d. 6. januar, da Juventus med kniven for struben vandt 3-2. Udover Juve er det kun Sampdoria og AC Milan, som begge med en 2-1 sejr har været i stand til at besejre 20/21-mestrene. Det var fuldt fortjent, at sidste års mestre tog sejren, og den kunne snildt have været større, men Inter har været skræmmende effektive foran mål i denne sæson. Der skulle også et tvivlsomt straffespark til Juventus, før de kunne besejre duksene fra Milano. Om Inter bringer deres bedste, eller blot vil nyde kampen, er svært at vurdere, de har dog fortsat mulighed for at skrive sig ind i historiebøgerne for en af de bedste sæsoner.

Udinese ligner ikke et hold, som er i stand til at slutte godt af, medmindre Rodrigo de Paul gør det for dem. Senest tabte de 0-1 til Sampdoria og ugen forinden 5-1 til Napoli. Vi skal vitterligt tilbage til deres 1-2 sejr over Crotone i midten af april for at finde deres seneste godkendte præstation. I de seneste seks kampe har de blot formået at ramme modstanderens mål 15 gange, og klubben ligner endnu engang et projekt, som er svært at gøre sig klog på. Udinese må nok forvente en svær kamp, og jeg ser ikke andre scenarier for mig end at Inter går efter den 28. sejr i sæsonen og dermed tangerer AC Milans bedste sæson i 05/06 (i antal sejre).    

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,40 – SPIL HER >>*

Bologna – Juventus 2 (0-3)

Bologna er for længst gået på ferie og har blot vundet én kamp siden april måned. Her slog de Spezia 4-1 i en kamp, som mere eller mindre kunne sikre dem overlevelse i Serie A. Sidenhen er det blevet til ufærdige præstationer, dog med det samme offensive Bologna udtryk, bare uden det samme bid og 100 procents returløb. De har intet at spille for, når de tager imod Juventus, som har en plads i Champions League at spille for. Det bliver unægteligt et hjemmehold, som bliver presset i bund og skal forsøge sig med omstillinger, hvilket de også har et par dygtige spillere til, blandt andet Andreas Skov Olsen og Musa Barrow. Derfor tror jeg ikke, de vil være helt tandløse i den sidste runde.

Juventus skal vinde og samtidig håbe på hjælp fra Atalanta eller Verona for at ende i top-4, hvilket lader til at være kravet. Cheftræner Andrea Pirlo har vundet to trofæer i denne sæson (senest Coppa Italia), men spillet har ikke været for ustabilt og afhænger i for høj grad af de dygtige individualister. Skal han fortsætte kræver det som minimum en sejr og et topmotiveret mandskab. Udstråler holdet ikke vilje, tror jeg næsten ikke en sejr kan redde Pirlo. De skal presse højt, og forvente at deres bagkæde kan håndtere de omstillingsmuligheder, som måtte opstå. Juventus er stort set uden skader og kan i tilfælde af problemer undervejs kaste friske ben ind, hvilket muligvis bliver relevant oven på deres midtugepokalfinalesejr over Atalanta. Jeg kan ikke se et andet udfald end en sejr til Juventus, som har et hav af spillere, hvis eneste mål er at vinde Champions League.  

Rundager tror på: Juventus -1,5 (AH) til odds 1,65 – SPIL HER >>*

Napoli – Verona 1 (3-1)

Napoli har været flyvende siden deres Europa League-exit i slutningen af februar måned, hvilket betyder, at de selv kan afgøre om de skal spille Champions League til næste sæson. Det kræver en sejr over Verona, hvilket virker overkommeligt taget Veronas formkurve i betragtningen. Napoli vandt senest 2-0 over Fiorentina uden de store problemer. Der har dog været en enkelt smutter for nyligt, da de spillede 1-1 imod Cagliari, men forskellen på dem og Verona var, at de kæmpede om overlevelse – det har Verona ikke gjort i et par måneder nu. Værterne kommer med friske ben, men må undvære Kalidou Koulibaly og hans erstatning Nikola Maksimovic, men som altid handler det i langt større grad om, hvorvidt de forreste er i hopla. Det har de været i et stykke tid anført af Victor Osimhen.

Verona skal forsøge at overbevise sig selv om, at de har noget at kæmpe for i den sidste kamp, ellers kommer de til at blive tromlet ned. Jeg kan på ingen måde forestille mig, at det vil være tilstrækkeligt at placere ni mand i og omkring eget felt og håbe på en befrier til Nikola Kalinic eller Kevin Lasagna, alt efter hvem af dem der starter inde. De får en lang kamp og må håbe på en off dag for Napoli, eller selv finde frem til det der sikrede dem 41 point tilbage i starten af april. Det bliver en sikker sejr til Napoli, som ligner et spændende hold i sæson 21/22.

Rundager tror på: Napoli -1,5 (AH) til odds 1,58 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Lazio 1 (2-1)

Sassuolo har ikke de bedste kort på hånden, når det kommer til at overtage syvendepladsen fra Roma grundet egen modstander og hovedstadsklubbens (Spezia). Ikke desto mindre er jeg ikke et sekund i tvivl om, at de vil gøre alt, hvad der står i deres magt for, at det bliver nervepirrende helt frem til det sidste slutfløjt. Deres jagt efter Europa gav dem i sidste weekenden en sikker 1-3 sejr over Parma, som ellers har voldet dem store problemer tidligere. Nu venter Lazio, som de i den grad har haft det svært imod – to nederlag og en enkelt sejr i de seneste to sæsoner, og de har kun vundet to gange siden 2016, hvor det er blevet til ti kampe. Tidligere på sæsonen tabte de 2-1 i en kamp, hvor de blev fuldkommen udspillet. Det var en af de få kampe, hvor de ikke var mest boldbesiddende, men spørgsmålet er, om Lazio er lige så drevet til det kommende møde.

Lazio kan ikke rykke sig en millimeter fra deres sjetteplads, og det skyldes et point i de seneste to kampe. Uafgjort imod Torino og nederlag på 2-0 til Roma, og så var den sæson overstået. En af grundene til deres seneste succes imod Sassuolo, er deres gode presspil og specielt genpres, samtidig med at de er gode på bolden med Sergej Milinkovic-Savic og Luis Alberto til at skabe lidt ekstra. Det har potentialet til at blive rundens bedste kamp, men det kan også hurtigt blive et Sassuolo show, som blot jagter en sejr – koste, hvad det vil. Jeg tror vi får en sejr til hjemmeholdet grundet den ekstra motivation og deres nuværende formkurve.  

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Spezia – Roma 2 (2-3)

Spezia tog en helt igennem vanvittig 4-1 sejr over Torino og sikrede sig dermed overlevelse i Serie A, og skulle jeg vælge imellem de tre oprykkere, er de absolut mit valg. Holdet spiller energisk og driller topholdene, de mangler blot et par tilføjelser i samtlige kæder, men lugter lidt af det samme projekt som Sassuolo og Atalanta (way back). Det er fedt med endnu et hold i Serie A, som vil mere end forsvare og slå kontra. Om det viser sig at være godt nok til Roma, som skal bruge et point for at sikre sig europæisk fodbold til næste sæson, er tvivlsomt, men værterne er blevet kaldt ”Giant slayers” af en årsag.

Roma har lidt voldsomt af skader og et komprimeret program det meste af sæsonen. Der er umiddelbart ikke et hold i Serie A, som har haft det svære (ikke engang AC Milan). Det er heller ikke nogen overraskelse, at de formentlig må klare sig uden Leonardo Spinazzola, Jordan Veretout, Pau Lopez Sabata, Roger Ibanez og Lorenzo Pellegrini til denne kamp. Et halvt hold i den foretrukne start-11 formation – det kan mærkes! Det virker dog som om, der er lidt mere krudt i kanonen, da de formåede at skabe et flot resultat i sidste weekend, da de slog Lazio 2-0, og det er netop derfor, jeg forventer, at de sikrer sig syvendepladsen. Det vil ikke overraske mig skulle kampen ende lige så målrigt, som i det omvendte opgør, hvor Roma vandt 4-3, men Roma tager sejren.    

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,58 – SPIL HER >>*

Torino – Benevento X (1-1)

Dette havde potentialet til at blive et sandt overlevelsesdrama, men et fredeligt 0-0 resultat i midtugen reddede Torino. Hvordan kampen endte målløs, er mig en gåde, da Lazio burde have scoret et par mål. Selveste Ciro Immobile brænder på straffespark, og riposten bliver efterfølgende misbrugt. Værterne har ikke haft den afslutningen på sæsonen, som de havde håbet på, og det lader ikke til at cheftræner, Davide Nicola får forlænget sin kontrakt, hvilket mere eller mindre betyder en fyreseddel. Der har været lyspunkter, men det lys er ikke bare blevet svækket, der er blevet noget så eftertryggeligt slukket oven på de seneste mange runders præstation. Holdet skal samle sig selv op og levere en respektabel afslutning på sæsonen med en sejr over et af de dårligste hold.

Benenvento kunne ikke klare sig med en kompakt defensiv, hurtige kontrastød og standardsituationer. Cheftræner Filippo Inzaghi syntes ikke at have været ambitiøs nok med sit hold og kastede sig ud i en omgang destruktiv fodbold i håb om, at det ville være nok til overlevelse, men i stedet smed de et fornuftigt forspring til bunden. Skal de havde lidt af æren i behold, går de efter en sejr og rykker ned velvidende, at de blot manglede et point. Jeg tror dog ikke det bliver tilfældet, i stedet forventer jeg en rodet kamp, som ender uafgjort ligesom i det omvendte opgør.

Rundager tror på: X’et til odds 4,50 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar