18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 38. runde i Serie A d. 20. – 22. maj 2022

Bliver det AC Milan eller Inter, der løber med Scudettoen? Michael Rundager har analyseret samtlige 10 kampe fra den sidste runde i Italien, og dermed giver han også svaret på, hvem der kommer til at triumfere i sidste ende.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager
Odds på Serie A

*Reklamelink

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!


Rundens kamp: Sassuolo – AC Milan 2 (2-3)

Havde vi været midt i sæsonen, havde denne kamp næppe været på tale som “Rundens kamp”, men der er det helligste på spil. Får Milan point, sikrer de sig den første Scudetto i 11 år og den 19. af slagsen til trofæskabet. Det er en kæmpe bedrift, som meget få forventede før sæsonstart, men ordsproget: “En god defensiv vinder mesterskaber” holder i den grad stik igen i år. Med lidt held kan de endda leve med nederlag, men det kræver, at Inter ikke vinder over Sampdoria. Jeg tror dog, vi kan forvente, Rossoneri vil lukke den selv

Sassuolo har meget lidt at spille for, men de kan dog med lidt hjælp fra andre liste sig op på en niendeplads og score en smule mere til økonomien. Motivationen skal dog nok findes et andet sted, og der må vi prise os heldige i forhold til spænding, da Sassuolo bare elsker at angribe og derfor nok skal gå efter at vinde. Det har været svært for dem at vinde på det seneste, da det kun er blevet til en sejr i de seneste fem runder. Sejren kom i sidste runde, da de noget overraskende slog Bologna 1-3 på blandt andet et klassemål fra Domenico Berardi.

Den 27-årige kantspiller har været ustyrlig i denne sæson, hvilket 15 mål og 14 assists understreger. Fem mål og fire assists i de seneste 10 kampe og en stabil målproduktion gennem hele sæsonen, gør ham ekstremt spændende i 38. runde. Sammen med Gianluca Scamacca må vi forvente, det skal komme derfra, da det kræver ekstremt meget at komme gennem Milans bagkæde. Scamacca kan være en faktor i feltet, hvor Berardi vil være i stand til at udfordre fra højre side, hvor Theo Hernandez måske kan blive fanget langt oppe på banen i et af hans velkendte rush. Jeg er ikke i tvivl om, at Sassuolo vil formå at presse Milans defensiv, men jeg er mere i tvivl om deres motivation for at gå i et gedigent genpres eller i det hele taget at forsvare med livrem og seler. Vi har set så ofte før i denne sæson, at Neroverdi har stået kegler defensivt, og kommer de først bagud, tror jeg snildt, vi får det at se igen.

De har lukket 63 mål ind i 37 kampe, hvilket er et snit som hører til bunden af Serie A, men deres evner fremadrettet har også produceret 64 scoringer, hvilket retfærdiggør deres 11. plads. I 2021 slog de Milan 1-2 og 1-3 (i denne sæson), og dermed har de altså vist evnen til at nedbryde en ellers stærk defensiv. Dengang scorede netop Scamacca (banger) og Berardi (driblekonge), og minsandten om ikke også Simon Kjær var så uheldig at score et fuldkommen tilfældigt selvmål.

Milan har en svær opgave foran sig og skal forvente, at alle Stefano Piolis værktøjer skal hives op fra bæltet. De har alle spillere på nær Simon Kjær klar, og det gør dem i stand til at ændre kampbilledet via udskiftninger. Typer som Zlatan Ibrahimovic, Ismael Bennacer, Ante Rebic, Junior Messias og Alessandro Florenzi (for at nævne nogle) kan bidrage, hvis de kommer ind. Dermed kan de godt gribe kampen noget mere tålmodigt an, end der måske forventes, da det ikke vil overraske nogen, skulle de slutte stærkest af.

Netop det med at slutte stærkt af underbygges af de 17 mål scoret og blot 7 mål indkasseret fra 76. minut og frem i 21/22. Det er tæt på halvdelen af alle deres scoringer i løbet af anden halvleg (36).  Sæsonen bliver også sluttet voldsomt stærkt af, da de er ubesejrede i 15 kampe og har vundet de seneste fem med en samlet målscore på 10-2. De har senest slået Verona og Lazio ude og Atalanta samt Fiorentina hjemme. Specielt udebanesejrene er imponerende, da det er mod hold, som sjældent taber hjemme. Milan har også hentet flest point på udebane, hvilket blandt andet kan forklares med, at de helt naturligt står en smule længere tilbage og kan absorbere pres for så at eksplodere i en omstilling.

Dette kan jeg også snildt se Pioli ty til her, da en åben krig mod Sassuolo kan blive dyr ligesom tidligere på sæsonen. Men som kampen skrider frem, kan de måske blive fristet til at finde et mål, hvis ikke det allerede er kommet, og derfor vil der på et tidspunkt opstå en tydelig ændring, skulle de mangle et mål. Her kommer deres muligheder fra bænken blandt andet ind i billedet, men der hersker ingen tvivl om, at den form, Rafael Leao er i på nuværende tidspunkt, gør ham til en afgørende faktor. Milan kan ikke vide sig sikre på et uafgjort resultat mod et hold som Sassuolo og må derfor forsøge at finde en buffer i form af en føring. Meget taler for en underholdende kamp, som har potentialet til at knække over for værterne, og jeg forventer heller ikke andet end endnu en sejr til Milan. Tillykke med mesterskabet!

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,46 – SPIL HER >>*

Torino – Roma X (1-1)

I en halvtør forestilling mellem to af ligaens mest beregnende mandskaber hev Torino en overraskende 0-1 sejr med hjem fra Verona. De slutter sæsonen flot af med blot et enkelt nederlag siden april, hvor de har hevet fire sejre og tre uafgjorte i hus. Det er specielt deres evne til at tage point på udebane, som har fået et løft på det seneste. De har været stærke defensivt, men de har også spillet afventende og med fokus på at holde strukturen, hvilket har begrænset modstanderne til blot at score 38 gange på Il Toro i sæsonen.

Bagkæden har været suverænt styret af den brasilianske stopper, Bremer, som rygtes til højre og venstre. Omvendt har de ikke været specielt skræmmende offensivt, primært fordi Andrea Belotti har været skadet i store dele af sæsonen og dermed ikke i stand til at score de typiske 15 mål. Samlet har de 46 fuldtræffere for sæsonen, og topscorer Antonio Sanabria (9 mål) er ude med en muskelskade. Derudover er Wilfried Singo fortsat fraværende på wingbacken, men erstatningen Ola Aina gjorde det glimrende i sejren over Verona. Senest tabte Torino 0-1 til Napoli på Stadio Grande Torino, men de spillede blandt andet 0-0 og 1-1 med henholdsvis Milan og Inter for nyligt. De har været besværlige for topholdene i denne sæson, og jeg forventer mere af det i den 38. runde. 

Jose Mourinho har ligesom værterne lidt udfordringer, når det kommer til skader, da Chris Smalling, Nicolo Zaniolo og Henrikh Mkhitaryan er tvivlsomme. De to sidstnævnte er enormt vigtige for det offensive og forreste pres, og derfor må vi forvente, at de sidder ude, da Roma har en Conference League-finale i næste uge, som begge helst skal blive klar til. Desuden kan vi forvente, at en del profiler bliver sparet med tidlige udskiftninger, så de er friske til finalen d. 25. maj.

Den seneste tid har tydeligvis omhandlet Conference League, hvilket har kostet en del i Serie A, hvor de blot har hentet tre point i de seneste fem kampe. Klare nederlag til Fiorentina og Inter samt uafgjort mod Venezia og Bologna udstråler ikke et overskud til begge turneringer. Derfor forventer jeg ikke, de vil være i stand til at sætte ind med nok kræfter til at nedbryde Torinos defensiv. Omvendt har de brug for en sejr for at være sikre på Europa League-pladser til næste sæson, hvis nu Conference League-finalen skulle ende med et nederlag.Jeg tror, vi får en tonsser kamp, hvor færdighederne på standardsituationer bliver afgørende. Her er begge hold stærke, men specielt Roma har været skræmmende med 30 procent af deres 56 mål derfra. Jeg tror ikke, Roma kan holde stand, men de kan lige netop hive en uafgjort ind på et hjørnespark.

Rundager tror på: X’et til odds 3,45 – SPIL HER >>*

Genoa – Bologna 1 (2-1)

Det er slut for Genoa, som må et smut ned i Serie B. Det har været lang tid undervejs, men heldigvis for dem har ledelsen handlet fornuftigt ind af spillere til fremtiden. Nu skal de forsøge at samle sig til en sidste kamp i Serie A, hvor de møder Bologna, som heller ikke kan gøre  det store ved deres skæbne (en kedelig 13. eller 12. plads). Efter et heroisk comeback mod Juventus, som gav Genoa en 2-1 sejr, blev de kørt midt over af Napoli, som vandt 3-0 på suveræn vis.

De stod som sædvanligt dybt i deres velorganiserede blokforsvar, men da Napoli bragte sig på 1-0 efter godt 30 minutter, døde den plan stille og roligt. Holdet er ikke specielt godt, men de formåede at forsvar på et højt kollektivt niveau under cheftræner Alexander Blessin. En af deres vigtigste spillere er Milan Badelj, som er ude med en baglårsskade, og dermed ryger deres stærke midtbanemand. Nu skal de forsøge at nedkæmpe et fornuftigt kollektiv, som samtidig har nogle markant mere interessante individuelle typer sammenlignet med hjemmeholdets. 

Bologna har ingen skader og kan derfor stille med Musa Barrow, Riccardo Orsolini og Marko Arnautovic, som har været deres bedste offensive kort. Derudover er Roberto Soriano og Nicolas Dominguez vigtige på midtbanen. Det må være ekstremt nedslående og en smule skræmmende for cheftræner Sinisa Mihajlovic, at han efter sin tilbagekomst kun har leveret nederlag. Senest tabte de 1-3 til Sassuolo, og i hans retur fra hospitalet tabte de 4-3 til Venezia (deres første sejr i 100 år).

Det, der må holde ham i højt humør og ledelsen lidt i ro, er deres godkendte placering, og det at truppen under hans behandling var ubesejret seks runder i streg, hvor de stod sammen og kæmpede for ham. Nu skal de forsøge at slutte sæsonen ordentligt af, og der burde være gode muligheder for en sejr, da midtbanen bliver noget lettere at kontrollere med Badelj ude. Genoa har dog på det seneste været stærke på Luigi Ferraris, hvor de har hentet 10 point i de seneste fem hjemmekampe. Faktisk er alle hjemmesejre i sæsonen hentet i denne periode. Derfor tror jeg også, de vil slutte af respektabelt med en sejr grundlagt på hårdt arbejde og en solid defensiv.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,50 – SPIL HER >>*

Atalanta – Empoli 1 (2-0)

Atalanta skal hente tre point for at lægge maksimalt pres på Roma og Fiorentina, som begge netop holder La Dea ude af Europa til næste sæson. Senest tabte de 2-0 til Milan, som hentede sejren på to imponerende omstillinger. Det har generelt været omstillinger, som har været allermest smertelige for Bergamos bedste fodboldhold. De kan heldigvis trøste sig med, at Empoli ikke er en kontramaskine, og sidst de to hold mødtes, vandt Atalanta 1-4 ganske overbevisende. Det var dog tilbage i 2021, hvor Gian Piero Gasperini og hans mandskab legede med om pladserne i Champions League.

I 2022 har de virket nedslidte og uinspirerede. Skader og for mange kampe har udfordret dem, og til det kommende opgør må de undvære Luis Muriel, Rafael Toloi og Ruslan Malinovsky (karantæne). Der har dog været en smule bedring, da de bortset fra nederlaget til Milan har holdt sig ubesejret fire kampe i streg og scoret 11 mål. De lukkede til gengæld også syv mål ind i samme periode og har ikke formået at holde buret rent siden deres 0-1-sejr over Bologna i marts måned. De har altså fundet noget offensiv gnist, men bagkæden er uskarp, og det kan snildt blive en sjov cocktail mod Empoli.   

Det er en gåde, hvordan Empoli overlevede Salernitanas bombardement. Ud over at give et straffespark væk tillod de også et af de mindst skarpe hold i Serie A at producere fem store chancer (xg 0.3<). Otte af de seneste 10 kampe har ført til en xg-produktion højere end 1,7 (ifølge Wyscout) mod Empoli, og det er ufatteligt dårligt. Deres bagkæde er langsom, og de er for nemme at presse i den opbyggende fase, da de heller ikke har fart fremadrettet. Derfor skræmmer de ingen i omstillingerne og har svært ved at holde det simpelt med succes. Jeg forudser ikke nogen dans på roser for dem, da de intet har at spille for, mens Atalanta kæmper med næb og klør for at få fingre i en plads i Europa. Derfor tror jeg på overbevisende sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: Atalanta -1,5 (AH) til odds 1,61 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Juventus 1 (2-1)

Fiorentina mod Juventus lugter måske lidt af “Rundens kamp”, men der er en Scudetto er på spil i Milano. Juventus har intet at spille for, hvorimod Fiorentina fortsat må kæmpe for en plads i Europa til næste sæson. 

Det har ikke været nogen drømmeafslutning på sæsonen for den ellers yderst anerkendte cheftræner Vincenzo Italiano og hans tropper. De har blot vundet en af de seneste fem runder, og de øvrige fire har de alle tabt. Senest tabte de 4-1 til Sampdoria, og for tre uger siden tabte de 0-4 til Udinese. Der har altså været nogle voldsomme nedsmeltninger på det seneste, og noget tyder på, de startede efter deres Coppa Italia-exit. Samlet tabte de 3-0 til Juventus i semifinalen, og det var netop efter returopgøret i Torino, at det hele gik galt.

Nu får de chancen for at tage hævn, men det bliver ikke nogen let opgave. Gæsterne har stået stærkt i bagkæden, og der skal typisk noget ekstraordinært til for at overrumple dem. Lige netop det har La Viola ikke meget af, og i de seneste 10 kampe (Coppa Italia inklusive) har de blot formået at score 10 gange (tre af dem mod Napoli). I den anden ende har de indkasseret 17 gange i samme periode. I ligaen tog Juventus en beskeden 1-0 sejr i det omvendte opgør, og det har generelt været ganske lige mellem de to mandskaber, men Den Gamle Dame har måske det mentale overtag. 

Et nederlag på 2-1 til Genoa og senest 2-2 mod Lazio har kostet Juventus muligheden for at indtage tredjepladsen. Men i Juventus’ optik er det formentlig også fuldkommen ligegyldigt, da de allerede har sikret sig en top-4 placering, som er det vigtigste, når det ikke kan blive til en Scudetto. Nu skal de forsøge at samle sig om sidste kamp i, hvad der må have været endnu en mareridtssæson langt fra et mesterskab og uden tegn på bedring.

Det vil ikke overraske mig, hvis de bliver udspillet på stort set alle parametre i det kommende opgør men alligevel formår at have sejren inden for rækkevidde. Skadeslisten er nedbragt til de to permanente, Federico Chiesa og Weston McKennie, samt Kaio Jorge og Danilo, hvilket betyder, at de kan stille i tæt på stærkeste. Det vil dog typisk ikke indebære en dominerende præstation, da Massimiliano Allegri har mere travlt med at dræbe kampene. Jeg tror, Fiorentinas behov for en sejr kombineret med en voldsomt følelsesladet afsked med Juventus-legenden Giorgio Chiellini og argentinske Paulo Dybala i sidste runde vil spille en rolle. Derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner) med koden ‘MAXBETTING’. Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår


Lazio – Verona 1 (2-0)

Det blev til et flot comeback, da Sergej Milinkovic-Savic scorede til 2-2 i 96. minut mod Juventus. Lazio formåede altså at hente et hæderligt resultat mod Juventus uden Ciro Immobile til at dreje den ind. Han vil også være fraværende til dette opgør, da ankelskaden fortsat volder ham problemer. Derudover vil Patric være væk med karantæne, mens Luiz Felipe må forventes tilbage i start-11 under alle omstændigheder. Det ene point i Torino betød, at Lazio med uafgjort mod Verona kan sikre femtepladsen og en tur i næste års Europa League-gruppespil.

Konkurrencen om at være bedst af de hold, som ikke kan lege med i top-4 har været tæt, og derfor tror jeg, det har ekstremt stor værdi for cheftræner, Maurizio Sarri at styre dem helt i mål. Lazio skal forsøge at kontrollere midtbanen og lukke ned for Veronas kontramuligheder ved et hårdt genpres. Derudover skal de have mod på at have hurtig boldomgang og spille risikable pasninger på gæsternes banehalvdel for at trænge gennem en solid defensiv. Og så skal de håbe, Francesco Acerbi er varm i feltet på hjørnespark, da 32 procent af Veronas indkasserede mål er kommet fra standardsituationer. 

Verona har på det seneste været skarpe på udebane med to sejre i streg mod Cagliari og Atalanta. Otte af sæsonens 22 point på fjendtligt græs er kommet i de seneste fem udekampe, og de har ganske simpelt været et solidt midterhold i denne sæson. Problemet for Gialloblu, er, at Lazio har været stærke på hjemmebane, scorer en hulens masse mål (72) og kæmper for markant mere end Verona.

De skal klare sig uden Koray Gunter i bagkæden, som har karantæne, og deres stærke midtbanemand Antonin Barak er tvivlsom. Adrien Tamaze kan droppe ned i bagkæden, men så mangler hans kvaliteter på midtbanen. Derudover har Barak måske ikke været specielt flyvende i et stykke tid, men hans kvaliteter er ikke til at tage fejl af. Verona skal nok spænde sikkerhedsselen og forvente at skulle absorbere en masse pres, hvilket de har været fornuftige til det meste af sæsonen. Udfordringen er Lazios mange offensive våben, som kan presse et hold, der har tabt de to seneste kampe med 0-1 til Torino og 1-3 til Milan. Lazio har været stærke, og jeg tror, de vil slutte godt mod en modstander, der mangler vigtige spillere i en smal trup (målt på kvalitet). Derfor forventer jeg en hjemmesejr.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Spezia – Napoli 2 (0-2)

Spezia sørgede med en ganske fortjent 2-3 sejr over Udinese for at slukke enhver form for tvivl omkring deres skæbne efter 38. runde. De udnyttede et sløvt Udinese-forsvar, der virkede ufokuseret og uafklaret, men Spezia brændte dog et straffespark i 92. minut bare lige for at holde folk på tæerne. Dermed endte de en sejrstørke på fem kampe, hvoraf de havde tabt fire i streg. Jeg tvivler dog på, de har samme held med sig i den kommende runde, da Napoli er en anden kaliber og ruller derudaf.

Spezia har lukket 14 mål ind i de seneste fem kampe og har været elendige til at skabe chancer. Det, der redder dem i år, er deres evne til at høste point i de vigtige kampe mod andre bundhold. Til det kommende opgør må de undvære deres næstbedste offensive kort, Emmanuel Gyasi, samtidig med at Simone Bastoni fortsat ikke kan lappe hullerne grundet en skulderskade. Derudover mangler de formentlig Petko Hristov, Leo Sena og Ebrima Colley, som alle typisk spiller en rolle for kamptruppen.

Oven på det noget skuffende 3-2 nederlag til Empoli har Napoli trukket fra Juventus med tre sejre i streg. Først 6-1 (Sassuolo), 0-1 (Torino) og i sidste runde vandt de 3-0 over Genoa, som ellers kæmpede for overlevelse. De så modbydeligt stærke ud og yderst dedikerede i forsøget på at slutte af på en acceptabel måde. Men selv om de så havde vundet over Empoli, var de stadig ude af snakken om en Scudetto, og nu er de fastfrosset på tredjepladsen, da Juventus ikke kan hente dem, og de selv ikke kan nå Inter eller Milan.

Det er anfører Lorenzo Insignes sidste kamp for Napoli og måske i Italien, og den kunne snildt ende med et festfyrværkeri. Truppen består af høj individuel kvalitet, og det er noget, der har gjort ondt på Spezia. Sidst de to hold mødtes, lykkedes det dog Spezia at vinde 0-1, men det var på baggrund af et selvmål. Aquilotti formåede overhovedet ikke at placere et skud inden for rammen i det opgør. Omvendt brændte Napoli 23 afslutninger og havde en samlet xg på 1,81 (ifølge Wyscout). Jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi får det samme kampbillede, bare hvor xg også giver slutresultatet, som ligger omkring en sejr på to mål til gæsterne.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,51 – SPIL HER >>*

Inter – Sampdoria 1 (4-0)

Runden byder på mange spændende og afgørende kampe. Det har været en på mange fronter medrivende sæson, og det skal vi blandt andet takke Inter for. De kan, hvis Milan taber, indtage førstepladsen og gentage sidste års Scudetto-fejring. I år vil de så bare gøre det ved rent faktisk at spille seværdig fodbold, samtidig med at holdet på papiret er blevet markant svækket (tag den CONTE!!!). 

En kæmpe målmandsfejl har selvfølgelig ikke kostet dem mesterskabet, da de udover 2-1 nederlaget til Bologna for snart en måned siden har tabt tre kampe og spillet 9 uafgjort. Nu kan de kun håbe på mirakler på Mapei Stadium, samtidig med de selv gør arbejdet færdigt på Giuseppe Meazza. Der skal en sejr til, og størrelsesordenen er ligegyldig, for Milan er bedst indbyrdes, så Inter skal ende med flest point, hvis de skal snuppe titlen.

Skadeslisten meldes fuldkommen tom, så de stiller med stærkeste hold og kan skifte ud uden at falde i niveau. Det kan blive en afgørende faktor mod et defensivt præget hold som Sampdoria. Bredden har på det seneste bidraget i stor stil hos Inter, da mange forskellige ud over Lautaro Martinez har fået netmaskerne til at blafre. De har scoret 26 mål i de seneste 10 kampe (Coppa Italia inkluderet), og målene kommer fra forskellige spillere ligesom i begyndelsen af sæsonen.

De har ekspertise på standardsituationer, driblere, afsluttere, boksspillere, og når det hele klikker, scorer de mange mål. Simone Inzaghis opgave frem til næste sæson bliver at få skabt en struktur, der, selv når de har kollektive offdays, fortsat kan vinde kampe i samme stil som Milan nu og Juventus i deres vilde periode. Men sådan som de spiller lige nu og med et mesterskab på spil, er jeg sikker på, de nok skal formå at score mere end Sampdoria, der oven på en god afslutning sikrer sig et år mere i Serie A. 

Sampdoria vandt noget overraskende 4-1 over Fiorentina i sidste runde. De havde stort set ikke bolden og var måske mest af alt interesserede i at destruere kampen, efter de kom foran i det 16. minut. Herefter så de sig ikke tilbage med to velspillede angreb og en foræring til 4-0. Sker det samme mod Inter, tror jeg dog ikke, de vil være i stand til at stille sig ned, da Inter har et markant bedre angreb end La Viola. Sampdoria har dog ikke mange andre valgmuligheder end det direkte spil og en kompakt defensiv, da de kan forvente et tungt pres.

I bagkæden må de klare sig uden Omar Colley, som har karantæne og derudover er Stefano Sensi og fortsat Manolo Gabbiadini på skadeslisten. Det er tre spillere, som godt kunne gøre en forskel i topform, og specielt Colley bliver svær at erstatte. Vi får med stor sandsynlighed en kamp mod et mål, hvor der modsat det omvendte opgør (2-2) bliver fundet en vinder. Jeg tror nemlig ikke på andre udfald end en storsejr til Inter, som vil pløje gennem Sampdoria, som de gjorde 5-1 i 35. runde af 20/21 sæsonen.

Rundager tror på: Inter -2,5 (AH) til odds 1,98 – SPIL HER >>*

Salernitana – Udinese 1 (2-1)

Oprykkerne fra Salerno kan efter syv kampe i streg som ubesejrede gøre det uventede og sikre sig overlevelse i endnu en sæson. Det vil kræve en sejr for at være hundrede procent sikker, og den kommende modstander har intet at spille for. De må klare sig uden deres 6’er Ederson grundet en karantæne og venstre back Luca Ranieri, som er tvivlsom. Specielt Ederson har været vigtig for deres vej over nedrykningsstregen, da han har givet stabilitet på midtbanen. Han dribler muligvis mere, end hvad godt er, men hans evner til at rydde op og beskytte sin bagkæde har vist sig meget værdifuld for cheftræner Davide Nicola, som har for vane at redde disse håbløse hold, som han gjorde med Genoa i sæsonen 19/20 og Torino i 20/21.

Det kommende opgør kan dog blive en svær nød at knække, da de er tvunget til at komme frem på banen, og det kan give Udinese muligheder for kontra. De kan håbe på en gentagelse af det omvendte opgør, hvor de vandt 0-1. Det, der taler for et sådant resultat, er Nicolas succes med at få skabt stabilitet defensivt og deres evne til at få afsluttet angreb, hvilket gør det svært for modstanderne at få en farlig omstilling. Det må også være den ønskede fremgang i søndagens gyser. 

Udinese lignede et hold, som var klar til at gå på sommerferie i sidste weekend. Bagkæden lavede kæmpemæssige brølere, som resulterede i et 2-3 nederlag til Spezia, der ovenikøbet brændte et straffespark. Det har været ekstremt svingende fra deres side, hvilket en 0-4 sejr over Fiorentina for lige knap tre uger siden bekræfter. De har ikke det store at spille for, hvilket kan medføre en ufokuseret indsats. De har fortsat to vigtige offensive spillere ude med skader, da Isaac Success og Beto er ude med baglårsskader.

Ser man bort fra de signifikante afbud, står Gerard Deulofeu fortsat klar til at score mål, og unge Iyenoma Udogie er fortsat produktiv med to assists og mål i de seneste fem kampe. Det er kun i 1-1-kampen for to runder siden, det ikke lykkedes ham at være involveret i en scoring. Han dribler godt og tør udfordre, hvilket kan blive problematisk for Salernitana, der ofte er kommet til kort over for spillere, som kan noget på egen hånd. Jeg tror, spørgsmålet om motivation kommer til at spille en kæmpe faktor, og derfor har jeg klar forventning om, at Salernitana vil gøre alt for at vinde.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,74 – SPIL HER >>*Venezia – Cagliari X (1-1)

Oprykkerne fra Venedig kæmpede til det sidste, men der var ikke nok kvalitet i truppen, og et trænerskifte gav ikke det nødvendige boost. De har dog formået at spille 1-1 mod Roma og slå Bologna 4-3 i de to seneste runder, men det er en anelse for sent. De stod ellers med en gylden mulighed i sidste runde, havde de blot formået at hente flere point, for så havde vi fået et sandt drama om overlevelse.

Venezia vil formentlig ikke afvige fra deres tilgang om at forsvare først og så forsøge at angribe efterfølgende. Til den sidste runde må de også undvære vigtige spillere, da David Okereke, Sofian Kiyine og Antonio Vacca alle har en kampdags karantæne. Derudover er Sergio Romero ude med en knæskade, og han har på mange måder været deres bedste spiller denne sæson. Dermed er det et svækket hjemmehold, som står overfor Cagliari, der fortsat kan redde sit skind med en sejr og så maksimalt et point til Salernitana. 

Cagliari må siges at have været en kæmpe skuffelse i denne sæson. Budget og trup bør ikke føre til en nedrykning, men de står i en situation, hvor de ikke kan afgøre det selv. De skal selvfølgelig sørge for at vinde denne kamp, men Salernitana må ikke lykkes med at vinde. I sidste runde tabte øboerne fuldt fortjent 1-3 til Inter, som kunne have vundet med en større margin. Jeg er ærlig talt i tvivl om, hvorvidt de er i stand til at vinde dette opgør.

De havde en kæmpe mulighed for at rykke lidt i tabellen for to uger siden, da de mødte Salernitana ude og blot spillede 1-1. De har blot formået at vinde en kamp siden d. 27. februar, hvor de efterfølgende har spillet 10 kampe. I det omvendte opgør spillede de 1-1, og jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi får et lignende resultat, da Cagliari ikke virker sultne og samtidig bliver styret af den uerfarne U19-cheftræner Alessandro Agostini. Han skal sætte sin lid til, de ikke giver for mange omstillingsmuligheder væk og så turde angribe med mange i feltet, som tidligere på sæsonen har fungeret ganske effektivt. Jeg tror, gæsterne er så langt nede i kulkælderen, at de ikke vil være i stand til at hive den krævede sejr i hus. I stedet ender kampen uafgjort.

Rundager tror på: X’et til odds 3,95 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!


Skriv et svar