18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 37. runde i Serie A d. 15. – 17. maj 2021

Atalanta, AC Milan, Napoli og Juventus bejler alle til de tre pladser i Top 4 bag Inter. Hvem trækker det korteste strå? Michael Rundager klæder dig på til 37. runde i Serie A.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager


Rundens kamp: Juventus – Inter 1 (2-1)

De seneste ni sæsoners mestre tager imod dette års nykårene mestre. Sæsonen er i hus for Inter, hvorimod Juventus skal vinde de resterende kampe for at have en chance for at redde deres.

Juventus kom resultatmæssigt stærkt igen efter deres 0-3 nederlag til AC Milan i midtugen, da de besejrede Sassuolo 1-3. Det var en ulige kamp, som Sassuolo kunne have vundet sikkert uden nogen havde blinket. Ved et underligt mål, hvor spillet var gået i stå efter alle forventede en dommerkendelse, som aldrig kom, tøffede Adrien Rabiot ned og sparkede den flot ind i fjerneste. Det satte gang i en vigtig slutspurt på første halvleg, hvor Cristiano Ronaldo også kom på tavlen. Juventus var ikke specielt skræmmende i selve spillet, men har enormt dygtige fodboldspillere og det har de vundet mange kampe på. Nu står de over for ligaens stærkeste og det forpligter mere end individuel kvalitet – ellers står de igen med et 0-3 nederlag.

Inter har kastet sig ud i en vild periode med otte mål i to kampe efter de matematisk var sikre på mesterskabet. Det klæder holdet at spille mere frit, hvilket gik udover Roma i sidste runde, hvor Inter vandt med 3-1. Deres første scoring af Marcelo Brozovic var forhåbentlig kun en forsmag på, hvad Antonio Conte har i sinde at bringe på banen fra den nye sæson, da det var et eminent mål. Herefter kommer det ikke som nogen overraskelse at de scorede to gange på kontra sat i scene af Romelu Lukaku. Inter har ikke meget at spille for udover glæden ved at vinde og en placering i blandt de bedste sæsoner i Serie As historie, og det bliver spændende at se, hvordan de reagerer, skulle de komme i store problemer i weekenden. Det er dog svært for mig at se, da de har været stærke stort set hele sæsonen og har et 0-2 nederlag fra tidligere i sæsonen de skal have rettet op på samt et pokal-exit i semifinalen. Juve står med pistolen for panden og skal have alle tre point, alt imens Inter bare er gode til det, de gør. Jeg tror, vi vil se en hård fight, hvor Juventus viser noget af sit potentiale og tager en sejr.    

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,23 – SPIL HER >>*

Genoa – Atalanta 2 (1-3)

Genoa fik deres tre point i midtugen med deres 0-2 sejr over Bologna, og kom dermed i sikkerhed for nedrykning – sæsonen er endnu engang reddet. De kan nu se fremad og slappe noget mere af og forhåbentlig forsøg sig med lidt mere risikofyldt fodbold og mindre betondefensiv. Det har de dog ikke spillerne til at udleve, men ikke desto mindre ville det være noget mere underholdende. Genoa står dog overfor en frygtindgydende modstander i weekenden, som de blot har formået at besejre en gang i de seneste ti kampe. De skal samtidig klare sig uden deres stærke midtbanegeneral Milan Badelj, som lider af en mindre skade.

Atalanta og cheftræner Gian Piero Gasperini har siddet tungt på det interne opgør, og personligt har Gasperini kun tabt til Genoa to gange i 12 kampe. Omvendt har Genoas cheftræner Davide Ballardini tabte seks af 13 kampe. Atalanta ridder videre på deres ubesejrede bølge efter den sikre 2-0 sejr til Benvento. En kamp de med lidt god vilje kunne havde vundet med 4-5 mål. De forhindrede Benevento i at afslutte på mål og producerede selv chancer i løbet af hele kampen. Ser vi bort fra deres 1-0 nederlag til Inter (tyveri ved højlys dag), har Atalanta ikke tabt i Serie A siden deres 1-3 nederlag til Lazio d. 31. januar. Der er heller ikke meget som tyder på, at de skal tabe mere i denne sæson med deres nuværende form. Genoa bør ikke være en stor udfordring, og derfor forventer jeg en let sejr til La Dea.    

Rundager tror på: Atalanta -1,5 (AH) til odds 1,68 – SPIL HER >>*

Spezia – Torino 2 (1-2)

I midtugen så vi noget af det tørreste i fodboldens historie, da Fiorentina og Cagliari spillede 0-0. Det kunne ikke blive mere italiensk i 90’erne end det. Samme scenarie håber jeg ikke, vi får i weekenden imellem Spezia og Torino. Men begge kan i den grad se sig tilfredse med det ene point, da det vil tvinge Benevento til at skulle vinde begge deres sidste kampe for at overhale dem. Jeg tror dog ikke, Torino vil være tilfredse med andet end tre point, og holdet er gearet til det. De har også noget af et nederlag at ryste af sig, efter de blev slagtet 0-7 af AC Milan – et fuldkommen uventet resultat i en kamp, hvor Torino ikke sparkede deres chancer ind og Milan blot skulle overveje det. Torino har haft en underlig sæson, og det er blot passende, at de skulle tabe en kamp 0-7 på hjemmebane. Torino må klare sig uden deres målmand Salvatore Sirigu og den svært underpræsterende Karol Linetty på midtbanen.

Jeg kan heller ikke forestille mig, at Spezia vil komme tilbageholdende ud til kampen, da de hele sæsonen har spillet med høj risiko og vilje til at sætte bolden på spil for en vinderaflevering. Derfor tror jeg, vi ser to hold, som vil gå efter at lukke sæsonen med en sejr, og her har Spezia fornuftige chancer, hvis Torino er nede i et formdyk. Jeg er dog i tvivl om, hvorvidt det nu også er tilfældet – og i stedet må det forventes, at et markant stærkere Torino mandskab, som gerne vil redde lidt af æren i denne sæson, løber med sejren.   

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,60 – SPIL HER >>*

Roma – Lazio 1 (3-2)

”Derby Della Capitale” har måske tidligere i historien haft mere på spil, men begge hold kæmper stadig for vigtige positioner. Roma har i en længere periode været nede i en formmæssig krise, som de endnu ikke har set sig fri for. I midtugen blev det derfor til et 3-1 nederlag imod Inter, og de forsætter med at lukke mål ind på samlebånd. Kun otte andre hold har lukket flere mål ind i denne sæson, og det er blot pga. gode offensive takter, at de har plus på målscoren. Målene har været pænt fordelt imellem fem spillere, hvilket gør dem svære at spille imod. Skadeslisten er stadig lang, men deres profiler er klar – spørgsmålet er kun, om de er friske mentalt og fysisk. Ikke desto mindre er det måske i denne runde, de skal holde nullet, da den kommende modstander Lazio ikke har været skræmmende effektive i de seneste to runder.

Lazio må undvære to vigtige spillere på midtbanen i form af Lucas Leiva og Sergej Milinkovic-Savic, hvilket koster defensivt og offensivt. Forinden de to seneste runders manglende målfarlighed scorede de 16 mål i fem kampe, hjulet godt på vej af Joaquin ”Jeg scorer kun i stimer og forsvinder igen” Correa med fem scoringer og en assist i samme periode. Heldigvis for Lazio har de fortsat Ciro Immobile til at score, og Felipe Caicedo er blevet klar til at spille igen. De seneste fem år har budt på ekstremt jævnbyrdige opgør, men sjældent med en sejr til udeholdet. Det tror jeg heller ikke, der vil blive lavet om på i den kommende runde, da Roma stadig ligner et hold i bedring til trods for deres seneste nederlag. Derfor tror jeg på en sejr til Roma.  

Rundager tror på: 1-tallet til odds 3,10 – SPIL HER >>*


Fiorentina – Napoli 2 (1-3)

Fiorentina var ikke overraskende involveret i sæsonens måske dårligste fodboldkamp, da de rejste til Sardinien for at spille en sløj omgang fodbold. Deres sæsonen er reddet, og de har ingen undskyldning for at spille så håbløst ringe fodbold udover deres valg på cheftrænerposten. Hvis de leverer samme indsats i weekenden, bliver de kørt midtover, men det vil også være en imponerende dårlig bedrift at gentage. Skulle der fremhæves noget positivt fra deres perspektiv, så var det, at de fik hvilet en masse spillere (selv efter de spillede 90 minutter). Fiorentina har spillet endnu en ligegyldig sæson, og jeg har svært ved at se dem samle sig selv op mentalt efter deres præstation i onsdags.

Napoli er flyvende for tiden og har ramt samme peak, som deres konkurrenter fra Bergamo, hvilket presser Milan og Juventus til det yderste. De lever blandt andet højt på en ung angriber, som er sprællevende på banen og spiller noget af sin bedste fodbold. Victor Osimhen spiller, som var han tilbage til U17 VM i 2015, hvor han gjorde, som det passede ham. Det smitter af på holdkammeraterne og dermed også målscoren. Napoli har ikke domineret kampene med en masse boldbesiddelse, men har derimod været effektive, når de har været på bolden og fået et våben i Osimhen lignende det Inter har med Lukaku på omstillinger. Sidst de to hold mødtes, vandt Napoli 6-0, og jeg tror ikke, vi skal blive overrasket, hvis Gli Azzurri gentager succesen med en storsejr. 

Rundager tror på: Napoli -1,5 (AH) til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Benevento – Crotone 2 (1-2)

Benenvento har to skud tilbage i bøssen, de har til gengæld ikke råd til at skyde ved siden af en eneste gang. I den kommende runde skal de skyde Crotone ned og genvinde en smule spænding i nedrykningskampen. Tre point i weekenden er det eneste som gælder, men de er ikke herre over deres egen skæbne. Benevento har ikke haft det let imod de to andre oprykkere, hvor det blot er blevet til 1 point i de tre foregående kampe – og her finder vi en af forklaringerne på, hvorfor de formentlig rykker ned. Havde de blot kendt deres besøgelsestid i forhold til, hvem de skulle vinde over, havde det set noget anderledes ud. Holdet har ikke nogen ”goal getter”, og det har kostet – senest betød det, at de tabte 2-0 til Atlanta. De har kun formået at score tre gange i de seneste fire kampe, som alle har ført til nederlag. Kollektivet er kollapset grundet lav moral, og de kommer ikke frem til nok standardsituationer.

Crotone har modsat Benenvento haft lidt mere held med to offensive spillere i form af Junior Messias og Simy, men kollektivet har været helt håbløst. Senest lynede Crotone to gange på et par kontraangreb imod Verona, hvilket var nok til at vinde 2-1. Her scorede Messias en enkelt gang og Simy var i oplæggerens rolle. Dermed passerer de Parma og indtager nu næstsidstepladsen. Der er ingen tvivl om, at Benevento skal ud og vinde denne kamp, og derfor er de tvunget til at angribe, hvilket giver Crotone gode muligheder for at gentage midtugens succes. De må dog klare sig uden en af de få spillere, som over hele sæsonen har præsteret godt, da Arkadiusz Reca er skadet. Han vil blive savnet på wingbackpositionen, men det hele handler om Simy, Messias og Ounas. Jeg tror, vi får en lille overraskelse, hvis man da kan kalde det dét. Crotone vinder på hurtige omstillinger og sender Benenvento ned i Serie B med dem. 

Rundager tror på: 2-tallet til odds 6,00 – SPIL HER >>*

Udinese – Sampdoria X (2-2)

Udinese har mildest talt ikke være imponerende i noget tid, men har konstant fundet momenter, hvor de har skabt chancer, som har drysset nok point af sig. Det kan de takke Rodrigo de Paul for – han har i den grad spillet sig op over sæsonen. De skal nu forsøge at genvinde lidt opløftning efter deres 5-1 nederlag til Napoli, når Sampdoria kommer på besøg. Siden 2019 er det dog blevet til fire nederlag med en samlet målscore på 3-11, og senest de spillede på Dacia Arena, tabte de 1-3. De Paul har spillet fuld tid i de seneste 14 kampe, og det må være forståeligt nok, hvis han ikke er helt på toppen, hverken mentalt eller fysisk. Det er også underordnet, da Udinese er sikker på en sæson mere og derfor spiller nogle gratis kampe til slut.

Sampdoria har ligesom Udinese ikke meget at spille for. De har formået at holde et fornuftigt niveau igennem slutningen af sæsonen. Det må dog understreges, at jeg ikke har de store forventninger til hverken dem eller Udinese i det kommende opgør. Så skulle det være for, at Claudio Ranieri kunne skaffe et godt resultat og lægge en smule mere pres på ledelsen, som ikke vil give ham den lønforhøjelse, han ønsker. Truppen er intakt og uden skader, men motivation er den store faktor. Denne kamp lugter langt væk af et uafgjort resultat.

Rundager tror på: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Parma – Sassuolo 2 (1-2)

Parma indtager efter et 1-0 nederlag til Lazio sidstepladsen i Serie A, og spillet har ikke været til mere i en længere periode. De står dog overfor en modstander, som de muligvis kan presse lidt, da deres fysik kan komme godt i spil her. Sassuolo har haft det svært imod hold med stor fokus på duelspillet, når det kommer til styrke og fart, hvilket Parma trods alt er i besiddelse af. Deres sæson er dog ovre, og ligesom hos en del af de andre hold, må spørgsmålet gå på, hvor motiverede de er i de afgørende momenter. Skadeslisten er fortsat lang, og det har uden tvivl kostet dem dyrt og vil med stor sandsynlighed også gøre det i weekenden.

Sassuolo blæser derud af og må stå en anelse uforstående over deres nederlag til Juventus. En kamp som de kontrollerede, og hvor de kunne have taget føringen efter et kvarters spil – det blev i stedet til et misbrugt straffespark fra ellers så dygtige Domenico Berardi. Sassuolo er stærke for tiden og spillet flyder, hvilket deres xg på 2.52 (ifølge Wyscout) imod Juventus også vidner om. Intet andet hold har været oppe på så stor en chanceproduktion imod de tidligere mestre – selv Barcelona producerede mindre xg imod Juventus i deres 2-0 sejr i Champions League. Parma vil presse Sassuolo, men jeg kan simpelthen ikke set et andet udfald end en sejr til gæsterne, som forsat jagter en plads i europæisk fodbold.   

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,57 – SPIL HER >>*

AC Milan – Cagliari 1 (3-0)

AC Milan har fået mange hug for deres sidste halvdel af sæsonen, men de har konstant været dygtige nok til at holde sig i top-4. Deres seneste tre kampe har også sat lidt af kritikken ud på sidelinjen, da det er blevet til ni point og en målscore på 12-0. Ganske enkelt imponerende, og målscoren er blandet andet skabt på bagrund af deres seneste sejr på 0-7 over nedrykningstruede Torino! De er ikke længere hårdt pressede med europæiske kampe eller skader, og det virker til at komme til syne i slutspurten. Til den kommende kamp mangler de store Zlatan Ibrahimovic, men syv mål imod Torino fortæller en historie om et hold, som godt kan score mål uden ham. De har hårdt brug for en sejr for at forsvare deres position, og den kommende modstander bør være til at snakke med.

Cagliari glemte at skifte badeshortsene ud med deres almindelig kamptøj, da de i midtugen spillede 0-0 imod Fiorentina. Bevares, begge hold havde det fint med et uafgjort resultat, men præstationen var under al kritik. Enten stepper de op med 99 % til den kommende kamp, eller også bliver de slagtet af et Milan hold på en mission. Cagliari er mere eller mindre sikre på overlevelse nu, da de har sikret sig fem point ned til Benevento, så vi må håbe, at de vil satse mere offensivt til de to sidste kampe – men der er risiko for, at de er gået på ferie. Lige meget hvad, tror jeg ikke Isolani har en chace. Milan tager sejren. 

Rundager tror på: AC Milan -1,5 (AH) til odds 2,16 – SPIL HER >>*

Verona – Bologna X (1-1)

I takt med at sæsonen nærmer sig den sidste runder ser vi flere af denne slags kampe – en slags træningskamp, hvor intet er på spil. Verona gik på ferie for et par måneder siden og Bologna lige så. Begge hold spiller stadig fin fodbold og deres udtryk er tydeligt, men de mangler kant i den sidste aktion. Verona tabte fx forbavsende 2-1 til allerede degraderede Crotone, og står dermed uden en sejr syv kampe i streg. Cheftræner Ivan Juric skal selvfølgelig ikke føle sig presset på trænersædet, men det er anden sæson i streg, hvor han ikke kan motivere sit hold til andet end overlevelse i Serie A.

Bologna taber muligvis ikke i samme grad som Verona, men de var også senere til at sikre sig overlevelse og har derefter først lige skulle smøre solcremen på og finde deres Havaianas frem – nu er de landet på badestranden. I midtugen tabte de 0-2 til Genoa i en kamp, hvor de misbrugt 2-3 store chancer og tillod for meget i den anden ende. Vi burde få en ganske fin kamp, men det er svært at vurdere de to holds intentioner og evner til at være kampafgørende. Derfor tror jeg på et uafgjort resultat ligesom i to af de seneste tre kampe.   

Rundager tror på: X’et til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar